Juha od gljiva,
crveni pileći rižoto + zelene salata
Juha od gljiva,
crveni pileći rižoto + zelene salata
grah sa ječmom i korjenastim povrćem, ubacila sam i (uskršnje) šunke
Povrtno/pileća juha, saft piletina s graškom i mrkvom, tijesto, salata zelena s rotkvicama.
juha od povrća s kapancima
juneće šnicle s njokima
crveni kupus
goveda juha sa gris noklicama,pe;eni odojak,sa mladim krumpirom,matovilac,rotkvica i mladi luk..savijaca od visanja.
Krem juha od blitve, meso s krumpirima i povrćem (pečeno u pećnici), zelena salata, za desert kolač s narančama.
Vepric na divljac sa njokama. Za desert atomska pita. A ja sama na rucku![]()
juha od rajčica, pivska vratina s graškom i vrhnjem, pire, zelena salata; za večeru - pašteta od čvaraka
E, laura29, baš tebe trebam.
Ajde daj taj recept za paštetu od čvaraka, imam ih u friđu i ne znam šta s njima.
300 g čvaraka, jedan crveni luk, češanj češnjaka, dva tvrdo kuhana jaja, dva kisela krastavca, sol, papar, malo majoneze (mislim da ću umjesto nje staviti dvije žlice vrhnja da bude laganija), peršin.
Prvo u blenderu usitniti čvarke, zatim na manje komade narezano dodati sve ostale sastojke i dobro još u blenderu promiješati. Ohladiti u hladnjaku i za večeru namazati na domaći bijeli kruh.
Posljednje uređivanje od laura29 : 01.04.2012. at 15:26
nemoj niti slučajno majonezu ,ako nisi naviknula na masno.To je fino,ali sam bila bolesna tri dana,teška,nepokretna,bolio želudac,katastrofa.
Za one koji podnose,prava delicija.
paradajz juha, palačinke punjene mesom i zapečene, pečeno povrće i zelje salata
juha i odojak od jucer,za seficu jos i mlinci...jer ne jede meso...
danas - zapečeni grah, zelena slata
sutra - brancin, kuhani krumpir s brokulom
naš ručak danas napravilo četvorogodišnje dijete (moje)
bio je nemoguć i ja mu dala da sjecka mladi luk
kad je to nasjeckao, tražio mrkvu i celer
pa i to usitnio
onda cherry rajčicu
i rekao mi da stavim u wok
ja stavila, na malo maslinova i pitala ga što ćemo staviti gore
bila sam spremna i da izvuče tijesto ili rižu
ali, on izvukao veliku konzervu graha
i onda smo samo prebacili grah preko, stavili začine i ručak je bio fantastičan![]()
Celer korijen ili list?Nožem ili okrenuo na multipraktiku?Ako je nožem,nemoj se ljutiti,ali zar se ne bojiš tako malo djetetu dati nož i sjeckati korjenasto povrće koje je tvrdo i nož mu može prokliznuti?
Ja sam možda preoprezna ,ali kod mene to ne bi išlo.Samo tupi za mazanje kruha djetetu(5g).
Još jednom te molim ne ljuti se,nisam od onih koje opominju mame,misle da su naj....,ali ovo me baš štrecnulo.
još je tuplji od noža za mazanje
onaj koziolov krokodil iz home sweet home
http://ecx.images-amazon.com/images/I/31ncGGV9FWL.jpg
Posljednje uređivanje od apricot : 03.04.2012. at 22:03
Huuu,dobro je!Mi imao za mazanje tupi,izgleda kao žlica za cipele,ili štapić od sladoleda,nema uopće reckica,tuplji od plastičnog.
iako, ja ni nisam nešto previše isprepadana
njih oboje od godinu dana sebi mažu sir ili maslac na kruh
a od 16 - 18 mjeseci sami čiste ribu
ovim nožem bi jedno sat vremena trebao piliti po istome mjestu da bi ga uopće zaboljelo, a kamoli ozlijedilo
Danas: toskanska juha od paradajza, filei lososa na grill-tavi, karfiol na pari kao prilog.
krumpir juha,krumpir tijesto,miješeno,domaće,zelena salata
Moje dijete od 4,5 godine zeli sudjelovati u kuhanju i obozava rezati i ja sam bila prestravljena bas da se noze ne oklizne ....dok sam ja stajala pored nje rezala je ostrim nozem ( sto je relativan pojam MM i moja mama stalno imaju zleju naostriti moje nozeve) a onda sam joj dala noz za mazanje i veselju nije bilo kraja"nasjeckala" je kapule 3 x vise nego nam je trebalo za rucak
![]()
on topic
dana pecena piletina sa mahunama i krompirom na pari
sutra ce moja mama nesto skuhati
Zapečeni grah, miješana salata s paškim sirom i maslinovim uljem..zaželjeli se svi palačinki, pa ću i to ubaciti, neka ima i za večeru.
Pureći odresci na maslacu, povrće na pari i medenjaci za desert.
Prisiljeno zelje s grahom
S: rižoto s tikvicama i neka fina salata
u petak: grill brancin i blitva sa češnjakom
Varivo od tikvica, mrkve i krumpira, neka krem-juha (još nisam odlučila koja: ili brokula ili cvjetača...ili oboje).
Posljednje uređivanje od Smajlich : 05.04.2012. at 09:21
kaže muž danas je zeleni četvrtak,
pravim juhu od brokule i savijaču sa sirom i špinatom(burek)
Zaboravih:za desert "Narančasti" kolač od n.grace. Super je! Medenjaci su nam bili za poklon pa smo brzo ostali bez deserta jučer.
Posljednje uređivanje od Smajlich : 05.04.2012. at 10:14
četvrtak: pohana piletina i rizi-bizi
petak: juha od rajčice sa noklicama, škarpine iz folije i kuhani krumpir na kocke
danas grah, jer imam generalku doma, pa da ne kompliciram.
sutra neke lignje i kuhani krumpir
u subotu opet grah od danas
kod nas je uvijek >Veliki četvrtak - zeleni
pa je juha od koprive
i pomiješane ćimulice i mišancija pod ulje
paradjz juha sa noklicama
polpete od bakalara , i hajde nešto zeleno - salata
Pureći šnicli i tikvice na grill tavi, restani krumpir, zelena salata s rotkvicama.
povrtna juha, tjestenina u umaku od tikvica
juha,krumpir sa jajima i vrhnjem zapečen u rolu,cikla..
jučer: paradajz juha, oslić sa krumpirom po jednostavnom Anemoninom receptu koji je odličan
danas: varivo od leće sa kus kusom
sutra: klasični Uskrsni doručak, a ručak ne moram kuhatijer smo kod svekrve ( ma nije bed samo da ne moram kuhat
)
Dobila sam morskog psa, pa danas moram smisliti što s njim.. na coolinarku.. (ako itko ima prijedlog, unaprijed zahvaljujem)..
Hobotnica sa tjesteninom.
Jednom prilikom me netko pitao kako to radim, pa da odgovorim:
Hobotnicu skuhamo (ja ju kuham u ekspres loncu)
Vodu u kojoj se kuhala sačuvamo.
Na maslinovom ulju popržiti luk i češnjak, dodati narezanu hobotnicu, pustiti da se malo prokrčka,
podliti vodom u kojoj se kuhala hobotnica, dodati začine koje volite,
ja stavljam lovorov list, origano, bosiljak, sol, malo papra...
Sa vilicom zdrobiti jednu rajčicu i pustiti da omekani.
Kada se sve fino prožme, ubaciti tijesto po želji i može se još malo dodati maslinovog ulja.
I gotovo![]()