goveda juha sa gris knedlama,teleca prsa punjena bukovacama/hvala mo mo sto si pronasla recept..peceni mladi krumpir i putarica...hrpa kolaca od jucer..
goveda juha sa gris knedlama,teleca prsa punjena bukovacama/hvala mo mo sto si pronasla recept..peceni mladi krumpir i putarica...hrpa kolaca od jucer..
Uh, svašta je bilo na meniju za vikend: u petak bakalar na bijelo, gradelana tuna i pastrva, pečeni mladi krumpir, mladi luk; u subotu teleća juha, lešo, povrtno varivo; jučer pečena janjetina, krumpir, francuska salata, šunka u kruhu, jaja (što punjena što obična)...od kolača tiramisu, dunavski valovi i (pinca)sirnica.
A danas rižoto sa kozicama, lagana salata (matovilac) i ostaci kolača za desert.
Posljednje uređivanje od Smajlich : 09.04.2012. at 10:47
Povrtna juha s gris knedlicama, piletina na gril tavi, krpice sa zeljem, zelena salata s rotkvicama i mladim lukom, ostaci kolača.
jučer purica sa mlicima;
za danas ostalo purice pa dodam pire i ostaci francuske
ostao je i komadić ljetne torte za desert (taman za mene)
Lasagne, sa sirom i mljevenim mesom i torte što je ostalo.. bilo je![]()
Varivo od graha.
zakuhat ću pileću juhu, riža, pohano meso i ostatak francuske za mene i mm, djeci zelena salata
a kud ste stavile šunku?
Šunku suhu smo dali narezati i vakuumirati (dobili cijelu šunketinu) ali dijelovi će zaista u led, previše je svega toga. Kuhanu isto u led, ali nije puno ostalo, imali smo samo jednu malu rol šunkicu. Od kobasa ću vjerojatno sutra francuski krumpir.
jucer krem juha od brokule i cvjtace, rezanci sa komoracem i lososom
danas gravce na tavce ( vegetarijanska verzija) i mladi kupus na salatu
salata od rotkvica, mladog luka, feta sira i ostataka uskršnje šunke
Juha od bundeve, mladi luk, mrkva i češnjak sa šunkom i špagetima, rikula. Kolači-ostanjci od Uskrsa.
varivo od leće sa tikvicama
špageti sa šunkom,rajčicom,graškom i vrhnjem...još se rješavamo šunke....
špinat , pire i vratina na tavi. (krenula sam u Konzum u nadi da će biti friške ribe obzirom da ne stignem na plac , a oni prodaju ribu ulovljenu 05.04., da bih rijeć rekla...)
I ja danas kuham rezervni rucak. Burek od sira, juha od paradajza i salata iz vrta, ako je nikla.
Blitva s krumpirom, pečena jaja i salata.
danas kuha mama dinstane mahune i pecena piletina
sutra ce biti riba koju nadjem u ribarnici i blitva![]()
danas: grah varivo, krastavci salata
sutra: pileća juha, pileći curry, riža i naan kruh
prekosutra: juha od blitve, brancin, blitva/krumpir prilog
Danas ričet, sutra vjerojatno mahune (nismo još dogovorili na koji način, ali vjerojatno varivo). Zaželjeli smo se hrane koja se jede žlicom...![]()
grašak s koprom
zelena tjestenina sa cherry račicama i šparogama
Ja radim bolognese i uz to salata zelena domaća. Imam puno posla, a ovo mi je brzo gotovo. Vjerojatno ću i neku štrudlu od višanja napraviti.
Moram reći da sam za taj bolonjez prvi puta čula da se dugo kuha ovdje od Apricot,
A drugi puta prošli vikend od kuhara Jamie Olivera.
Rekao je da se kuha satima, odmah sam se sjetila Aprinog bolonjeza
A on je radio brzi "bolonjez" od usitnjenih kobasica i povrća
Dan špinata - musaka od špinata i krumpira, salata od špinata i mladog luka, za desert muffini od špinata
Goranka
jednom davno bila ti je duuga tema o bolonjezu gdje svi
kuhaju nama nomalno i kao brzo jelo, a samo Apricot kuha
cijeli dan.
Eto, zato ovaj komentar, a ti kuhaš kao i svi
Posljednje uređivanje od oka : 12.04.2012. at 12:13
ja sam onda lskroz čudna, meni je bolonjez gotov za sat vremena.
a gle, dok se moji ne bune...
ali jednom ću si dat oduška , pa ga kuhat 5 sati.
kad djece ne bude doma. jer inače neću imat šta kuhat, oni su nonsttop u kuhinji kad se radi bolonjez
grah sa ricetom i suhim mesom..i za sutra isto..samo za navecer zljevanka.
danas paradajz juha, tjestenina sa svim i svačim (malo šunke, pršuta, sira, maldog luka.....) zapečeno u rolu i zelena salata.
marinirani odresci od tune pečeni na tavi, kuhani batat i cvjetača, zelena salata + cherry rajčice
što pokupim na dolcu
Oslići na grill-tavi, riblja juha, šopska salata; za večeru nas čeka pašteta od tune uz neku salatu, također. I baš sam se zaželila dobrog, starog cheesecakea, pa bih mogla brzinski i to uvalit u današnji meni.