Danas za nas kuha moja mama.
Sutra imamo goste na rostilju, okvirni plan:
cevapcici u somunu s kajmakom; raznjici od piletine, raznjici od piletine s povrcem, rostiljano povrce (raznjici su uglavnom za klince) - za odrasle ce vjerojatno tu pasti i nesto morsko;
- salata od krastavaca i luka s vrhnjem; mijesana salata; salata od cherry-rajcicama s kuglicama od mozzarelle i crnim i zelenim maslinama
- desert: kolac od tresanja posluzen uz dvije vrste sladoleda
Subota i nedjelja: restorani
Isto kao i cokolada: putujem popodne, pa praznim frizider![]()
ja mahune moram kuhati svaki tjedan pa imam nekoliko varijanti variva. uvijek su unutra mahune, pelati i malo prosa. najčešće mrkva, ponekad koji krumpirić. nekad crvena leća, nekad kockice piletine ili teletine. na kraju par listića peršina. u svim varijantama je odlično!
akonećeš varivo, skuhaj mahune i mrkvu (kukuruz bi isto išao), umiješaj u bešamel, posipaj parmezanom i zapeci. uz neku salatu.
danas meni mahune na salatu, za djecu kuskus sa graškom i bobom, krem juha od korabice. navbečer gibanica od kruha sa sirom - putujemo, pa praznim frižider
pašta i salsa, zelena salata- pretoplo je za kupovanje pa improviziramo sa onim što imamo doma
Danas je bila varijnta našeg u posljednje vrijeme omiljenog ručka: piletina u kokosovom mlijeku i povrće iz woka.
Kod nas je piletina iz woka (marinirana u umaku od soje) i krpice sa zeljem. Zapravo, moja djeca bi rekla da ja kuham zelje s krpicama, a ne obratno.
Uz to imamo veliku zdjelu cikle u frižideru koju jedemo kako se kome prohtije.
Za djecu još i teleća juha (dobiju ne pretoplu u šalicama pa popiju, ne znam kako bih ih natjerala da jedu žlicom, a treba im tekućine)
Mi danas pileću juhu na gusto s mrkvom, puno graška, griz noklicama i piletinom. Gusta skoro ko varivo, na žlicu je, a bez previše nakuhavanja...
prisiljeno zelje sa pireom
juneći šnicli na naglo + blitva s krumpirom na lešo
Složenac od tikvica i mljevenog purećeg mesa, riža, neka salata
brzi bolonjez i špageti, domaća mlada salata
i ne želim više kuhati!!!!!!!! prevruće mi je!!!!!!!!!!!!!!!![]()
I ja bolonjz, špagete i zelenu salatuTakođer, ne želim više kuhati !
sir+vrhnje, caprese salata, domaći krumpirov kruh...
dagnje
hvala gazdi i gazdarici apartmana![]()
Kod mene jučer srdele s gradela i salata.
Danas još ne znam.
goveđa juha, popečci od tikvica, kuhani krumpir sa blitvom u maslinovom ulju i češnjaku, sladoled za kraj ako bude išlo
kupus na lešo
Punjene paprike, pire i salata. Desert torta s jagodama i čokoladom. I puuuuuuuuuuuuuuno hladne vode i limunade.
Gratinirani krumpir i pohanci po želji klinaca!
Sutra krpice sa zeljem i faširanci, mlada rikola na salatu
grašak sa noklicama i piletinom
Subota u restoranu: dagnje na buzaru, spaghetti allo scoglio, riblja plata
Nedjelja u restoranu: tartar, zelena salata, Teran.![]()
Jucer je bilo toliko vruce i sparno (klimi usprkos!) da smo bili totalno bez apetita, samo hektolitri vode ... Za rucak brzinski hrenovke od puretine i velika salata od paradajza. Za veceru - jogurt.
Danas cu s E. rucati u gradu, a za veceru zapeceni, pa ohladjeni i narezani na kocke spinat. Prilog salata od krastavaca i luka u vrhnju.
Srijeda: penette u bijelom umaku sa sunkom i sirom, feferoni za mene, salata od cherry paradajza s maslinama za ostale.
Cetvrtak: frendica nas je zvala na rucak. Vecera: lovacki, ili neka hladna krem-juha.
Petak: polpete od tune, umak od brokule, zelena salata.
Vikend: ne kuhamo. : )
Deserti: bijele tresnje i visnje iz vrta, sladoled.
juce raznjici od povrca i marinirane teletine, mladi krumpir i salata
danas pileca juhica i omlet sa tikvicima
sutra cemo neku brzinsku pastu
grašak
grašak s mrkvom, teletinom i griz noklicama
Posljednje uređivanje od zmajica : 26.06.2012. at 17:44
Jučer sataraš i piletina.
Danas mahune.
Domaća paradajz juha i sa crvenom lećom
Krumpir salata i pečene sardine
Ona prefina pita od borovnica
Juha od paradajza, štrudla s vrganjima i zelena salata.
pileće batke na luku, riža, kuhana cikla, krastavci sa jogurtom
pileća juha s povrćem
rižoto s piletinom i tikvicama
šarena salata
jučer je bila prva berba graška i druga berba mahuna na vrtu, pa ćemo danas rizi-bizi za ručak, a za večeru mahune na salatu
juneća juha s povrćem, kuhana junetina, umak od hrena, pečeni mladi krumpir.
Mahune iz mamina vrta na maslacu i pureći odresci na naglo.
Za desert (bile su i za predjelo) borovnice iz susjedina vrta.
jucer grasak s mrkvicom i malo dinstane srnetine, onako jusno, s ukuhanim noklicama
danas muckalica, skuhala sam karfiol, pastu
pomiješala to s 2 konzerve tunjevine, u to umjesala 2 jaja i pol kiselog vrhnja
stavila u tepsiju, posula ribanim sirom i zapekla
uz to zelena salata
Kod nas je muckalica ostatak mesa s rostilja, ubacen u dinstane paprike, paradajze i luk (nesto tipa satarasa).
salata od paradajza, luka, kukuruza, paprike, krastavaca, šunke i sira grabancijaša
ma ja muckalicom zovem kad smuckam ono sto mi je pri ruci i od toga napravim obrok, improvizaciju