varivo od tikve sa koprom, pire krumpir
juha od patke sa domaćim rezancima(MM ih upravo radi dok ja tipkam),pečeni odojak paradajz,paprika,luk slata sa bučinim uljem..
pileća juha od jučer
pečeni krumpir
salata
Jucer: popecci od tikvica i krumpira, jaja s gljivama, mijesana salata
danas: pljeskavice, varivo od buce
sutra: nesto s mahunama
varivo od tikvica s koprom i ukuhanim tijestom (da ga malo pojačam )
rižoto od tikvica i pečeni pileći filetinčići
jučer tjestenina sa šalšom i popečci od tikvica
svaki dan jedemo tikvice
Varivo od tikvica, pohane balancane i piletina sa grill-tave. Pita od sira i kupina za desert.
jucer: becki odrezak, krumpir i blitva, kolac s jabukama i vrhnjem
danas: slozenac od srdela, strudla od jabuka
evo dzumbusa
1 kg poriluka
300 g mljevene junetine
100 g rize
1/2 l povrtnog temeljca
2 dl pasirane rajcice
sol, papar, naribani parmezan po zelji
Poriluk dobro oprati, narezati na kolutice oko 3cm (i bijeli i zeleni dio). Meso kratko poprziti na ulju da posmedji, dodati rizu, posoliti i popapriti.
Dno express lonca zaliti uljem, staviti pola kolicine poriluka, posoliti, pa pola mesa i rize, ostatak priluka, ostatak mesa i rize. Sve zaliti temeljcem pomijesanim s rajcicama. Kuhati 20 min.
Moze se kuhati i u zemljanoj posudi, sve je isto, samo je gurnite u pecnicu na 180 stupnjeva.
-----------------------
ja sam recept malo modificirala, nisam imala mljeveno, vec 20 dag mislim svinjetine (u skrinji, ostatak od nekog kuhanja, pa spremljeno za varivo), to sam nasjeckala na komadice.
Nemam express lonac, pa sam spremila u obicnom loncu, kuhalo se oko 40 minuta dok nije bilo gotovo /riza kuhana).
za drugi puta cu tanje nasjeckati poriluk, i staviti skroz malo paradajza, za moj ukus je bilo malo prekiselo, tj. previse mi se osjetio paradajz u jelu
inace je super, sve u jednom loncu, socno...
Cini se dobro. Moram to probati. A posebno je super sto je sve u istom loncu i priprema je brza, a ima svega.
Danas (utorak): ostalo jos pola tanjura tortellina u umaku od paradajza, pa cu za E. kao predjelo posuti parmezanom i zapeci u pecnici;
za glavno jelo, hamburgeri od puretine i spinat na mlijeku; desert - dinja.
Srijeda: juha, omlet sa 3 vrste sira i sunkom, velika mijesana salata; desert: sladoled
Cetvrtak: pileci fileti s povrcem, integralna riza, zelena salata
Petak: spaghetti s umakom od tune i cesnjaka, paradajz-salata.
Preko vikenda ne jedemo doma.![]()
Posljednje uređivanje od Elly : 24.07.2012. at 12:04
D: pileći paprikaš i pužići, krastavci na salatu, a sutra ostaci od danas mislim da sa žgancima!
jučer: salata od rajčice, krastavaca i peprike sa skušom
danas: pohani cvjetovi tikvica punjeni mladim kozjim sirom, salata od mini rajčica i bosiljka
juha od krastavaca, varivo od krastavaca, pire, pečena vratina
Rizoto od piletine i poveca, paradajz za salatu
Posljednje uređivanje od zhang : 24.07.2012. at 13:31
paprike punjene lećom
i zapečene
jučer dinstani kupus s mesom
danas šniceli u šugu i njoke, salata
sutra meso na gril tavi i restani kumpiri, salata
Posljednje uređivanje od kikic : 24.07.2012. at 17:53
ma skoro isto kao i meso
ja ti uvijek imam skuhane leće (skuham puno u ekspres loncu pa zamrznem porcije)
i onda pomiješam sa lukom, tikvicom, mrkvom i celerom
stavim i malo pelata
napunim i gurnem u pećnicu
neki kuhaju
ja pečem
možeš unutra staviti rižu, kao i sa mesom
ma bezveze
neš ti recepta
najbolje je poslužiti uz kiselo vrhnje
ne kod nas, naravno
u normalnim obiteljima
Super ideja, sutra pravim te paprike![]()
Ja danas radila kus kus.
Sviđaju mi se ove paprike, Apri.
Kod nas danas juha od tikvica i oslić na gril tavi.
Napravit ću i humus.
jucer sam radila ovu savijacu sa tikvicama i stvarno je odlicna http://www.coolinarika.com/recept/ti...ankom-tijestu/
danas cemo juhicu sa prosom i ostatke te savijace i neku salatu
prekosutra piletinu i dinstane mahune
ja ću danas juhu od puno raznoga povrća, bez mesa
i rižoto s piletinom (dolazi orkina prijateljica, a to valjda svi vole)
i salatu
sinoć napravila sirnicu
juha od povrća, đuveč, hrenovke ili kobasice
dinstana junetina sa šampinjonima, tjestenina
Pa predstavljaju brzi obrok (volim hrenovke iz runfuze od svog mesara za doručak).
Palenta ( al ona prava, kuha se 45 min ) , sa lukom i rajcicom ( to prodinxtam i bude njam! )
pileća juha s griz knedlima
nešto s tikvicama, to ću u hodu odlučiti
švarcvald totra![]()
juha... neka krem, možda od blitve.
pašta carbonara
Znas kako? U posoljenu kipucu vodu stavim samo malo ulja i puru. Svakih 10-ak in. dobro promijesam. Kuham na laganijoj vatri. Dok ne mijesam, stavim kuhacu na lonac i onda na to poklopac, tako da nije ni otklopljeno ni zaklopljeno- tako ti nece iskipiti van ( baka me to naucila)
Kad se skuha, ubacim maslinovo ulje i lanene sjemenke, promijesam i to je to!
pie od palminih srca i piletine
Sad sam skuzila da su to acai bobice!Maxime, pliz,pliiiiz mi reci gdje si to kupila? Pretpostavljam da je konzervirano?
Riblja paradajzova juha
Riža s povrćem i file ribe oslića
Salata
jako fina pašta i tuna, brdo salate od pomidora i krastavaca
danas: govedina na saftu od povrća i tjestenina
sutra: varivo od mahuna
dinstano 100 vrsta povrća s malo mesa
vec umirem od svakodnevnog...
a od ideja i volje ni i ni v
i kod mene 100 vrsta povrća u woku
bez mesa
samo juha od tikvica
7:9, ne povrce je svijeze (ne zivim u HR - u Becu se moze naci u ducanima s juzno americkim namirnicama ...)
na ručku prijateljica vegetarijanka: isprobat cu paprike punjene lećom, uz to juha od paradajza (hladna), neka salata
sutra: slane knedle sa svježim sirom