jučer-pileći saft i žganci
danas-kelj čušpajz
sutra...?
jučer-pileći saft i žganci
danas-kelj čušpajz
sutra...?
kod nas je danas bila sarma
evo ti, provjereno, super recept
http://www.coolinarika.com/recept/brancin-pecen-u-rerni
Posljednje uređivanje od kahna : 13.09.2012. at 23:11
Složenac od kelja, integralne riže, povrće i mljevenog mesa.
Sutra lešani oslić, krumpir i blitva.
U subotu pizza ili hamburgeri, domaći, naravno.
paradajz juha
blitva s krumpirom na lešo i pohani morski pas
blitva, krumpir, jaje
lažna mađarica
sutra juha, lešo meso , umak neki i salata
Posljednje uređivanje od pikula : 14.09.2012. at 21:00
Danas kuha muž:
-juha pileća
-lazanje od palačinki
-zelena salata
kelj
Kosjenka, kako si radila batat?
izrezala na štapiće i popržila u woku na maslinovu ulju, jelo mi se ljuto pa sam ih posipala čilijem. Nekad popržim i luk uz to.
Problem je što to mojima naravno nije fino, a kako imam svoj batat smišljam načine kako im uvaliti. Kad pravim bistru juhu od povrča nasjeckam ga na kockice, pravila sam jelo koje sed kod mene zove ćus(krumpir i tijesto) pa sam tu stavila 2/3 batata posipala s malo crvene paprike, u jela tipa paprikaša ga ubacujem umjesto krumpira, popečci, njoke...
No meni osobno je najfiniji popržen na malo maslinova ulja i dalje začini i dodaci po volji i želji.
danas: teletina, krumpiri i povrce iz peci na drva.
sutra: sto ostane od danas
pon: varivo od buce, mesna rolada
uto: punjeni patlidzani
sri: piletina na kineski
cet: pita zeljanica
jučer - srdele, krumpir salata
danas - krem juha od mrkve i leće, žganci s pilećim saftom, salata matovilac-zelena, buhtle
sutra - musaka, zelena salata
jučer pohane palačinke i zelena salata
danas juha od blitve, pečeni krumpir i kobasice -
juha od telećih kosti s griz noklicama
dinstana riža
pečeni picek napunjen (kruh, luk, jaje, mediteranski začini)
salata "zadnji trzaji ljeta"-paradajz, luk, paprika, krastavac s maslinovim uljem i limunom
juha od domaće koke,roštilj,mlinci paradajz salata,torta od krušaka i čokolade..
juhica
janjetina sa kupmpirom
pečena crvene paprika prelivena češnjakom
kolačići
pileca juha, riza sa piletinom i puno povrca u rerni isvek je donijela lijenu pitu mljac
juha od tikve, pečena teletina, krumpir, cikla
Danas nam je prvi normalni dan skole, pa se vracamo u rutinu.
Rucak: bistra povrtna juha, tjestenina u umaku od vrhnja i tune, zelena salata.
Kasnije radim jelovnik za ostatak tjedna i idem u shopping.
Posljednje uređivanje od Elly : 17.09.2012. at 09:28
danas punjene paprike i ćufte od prekjučer, popodne nastavljam sa akcijom pindjur i ajvar![]()
sinoć sam skuhala ćufte
danas uz to pire krumpir
I da..mi danas klopamo povrtnu juhu i junetinu u lovačkom saftu, pire krumpir i salata od paprike i rajčice
Evo ga:
utorak: ostala porcija tjestenine sa salsom, pa ceka u frizideru sutra - za rucak cu je zapeci u pecnici sa sirom, i uz to zelena salata.
Za velike nije dosta, ostala je samo jedna porcija, pa radim mesnu strucu, uz to vec navedena zelena salata.
Srijeda: juhica, telece pecenje, ubacit cu i krumpir, luk i mrkvu neka se peku kao prilog, + salsa bernaise
Cetvrtak: juhica, domaci hamburgeri s tartar-umakom, krastavac-salata
Petak: krem-juha od paradajza, paprike punjene sirom i gljivama iz pecnice
Subota: krem-juha od graska; odrezak u papru s umakom od jogurta, salata od cherry-paradajza
Nedjelja: ovisi o vremenu, ako je lijepo onda rostilj.
pole od paprika punjene grahom,rajcicom izacinima ( zapeceno ), pire krompir i umak od kukuruza i chilli papricica.
Dok se seven of nine ne javi, nudim recept za moje pole od paprike:
kupim cca 6 velikih paprika, onih koje se mogu lijepo napuniti; grah iz konzerve (2 kom), velika glavica luka, kiselo vrhnje, zacini (sol, papar, crvena paprika, persin).
Dok pripremam punjenje, zagrijem pecnicu na 180 C.
Punjenje: luk narezati na kockice; paprike izdubiti i komadice paprike koji ostanu nakon dubljenja ("meso") takodjer narezati na kockice.
Zagrijati u tavi maslinovo ulje, pa malo poprziti luk i paprike, ocijediti grah (koristim cannellini vrstu) pa ubaciti i njega, jednu zlicu vrhnja, i zacine. Malo nek se sve zajedno prozme.
Napuniti papriku smjesom, pa staviti u tepsiju na cije dno se nalije malo vode (da se paprike odozdo ne zapeku), na vrh svake staviti kiselog vrhnja i peci 20 minuta.
Moram probati i recept od seven of nine, takodjer zvuci odlicno (moje je "bijela varijanta" a njena je "crvena", a obozavam sve s paradajzom).![]()
Posljednje uređivanje od Elly : 18.09.2012. at 10:12
Juha i pohani patlidzani - btw da li patlidzane mocite u mlijeko ili solite prije pohanja?
Pole od paprike:
4 velike zelene zvono-paprike prerezem na pola i ubacim u kipucu vodu na 5 min. Za to vrijeme izdinstam luk, 2 jalapeno papricice, konzervu graha, konzervu sjeckane rajcice, ,persin,4 cesnja cesnjaka, 2 mrkvice ( sve fino narezati na manje kockice), 2 lovorova lista, origano, timijan,paprika, bosiljak,sol.
Prvo 10-#ak min na laganoj vatri dinstam luk, jalapeno i mrkve. Povrce treba posmediti, osobito mrkve. Zatim dodam sve ostalo. Kuham jos 10-ak min, ako je prevodenasto, maknem poklopac.
Napunim polovice paprika, poslozim sve u nauljen ( maslinovim uljem) protvan i pecem na 180 25 min. Voila! Prefino!![]()
Moze biti predjelo ili glavno jelo uz priloge ( salata, riza s korijanderom itd..)
krem juha od cvjetače i krumpira,dinstano kiselo zelje sa suhim rebricama i pire krumpir..
palačinke sa domaćim pekmezom od šljiva!!
sutra pizza
pileća juha, kuhana piletina, pire, sos od rajčica
danas - kelj na lešo s krumpirom, skuša na roštilju
sutra - varivo od kelja, faširanci
subota - roštilj kod prijatelja
nedjelja - neka krem juha, iločki ćevap, pire
Vratinu prvo u gril tavi malo s obje strane baciš na ulje. Na masnoću od mesa staviš nasjeckan crveni luk, papriku na kockice (znam dodati i tikvice) i dinstaš dok povrće ne omekša; dodaš rajčicu, začine.
U vatrostalnu zdjelu poslažeš vratinu, preliješ povrćem i staviš u pećnicu na 180 Celzijevaca 30 minuta.
Vratina ispadne mekana i sočna (za prste polizati) i izvrsno paše uz pire (mogla bi i riža proći).
Kiselo zelje (napokon!!!) i grilanu piletinu. Evo, već sam gladna.![]()
Imam smrznute jalapeno, frendica mi dala vijenac prije par mjeseci. Moze i nas fini feferon ( odredi sama hoces ostaviti sjemenke ili ne). E da, ne zaboravi izvaditi lovor prije punjenja paprika, nije bas fin za jesti
![]()
I jos: ako ti ostane nadjeva, mozes ga iskoristiti drugi dan kao npr. Zapeceni grah![]()