Juha riblje glave/povrće, Papaline pržene, pire krumpir/mrkva, zelje salata
Juha riblje glave/povrće, Papaline pržene, pire krumpir/mrkva, zelje salata
pretepene mahune,pita od jabuka..to budu imali i za sutra jer ja radim..
zapečeni njoki sa šunkom, graškom i vrhnjem
Pa znaš da je juha lijek za sve :D i povrće...i teletina...i vjerojatno riža, u Kini.
U terapijske svrhe- sve u lonac, imam juhu i meso, a riža gotova za 15 minuta.
A prisiljeno zelje je suuuper, kad se popravi s pire krumpirom i mesekom![]()
Neki brzinski polu-curry iz woka (povrće i kozice u kokosovom mlijeku) i riža.
leća s bučom
Pekla sam prvi put mađaricu.
Kako nisam nikad nikog gledala dok je radi, jel normalno da su kore čim se nafilaju malo suhe i keksasto tvrde ili sam ih predugo il pogrešno pekla?
Nisam. ma mi išli kušat odmah pa mi je bilo daleko od one kupovne :takvu najbolje znamo:
Poguglala sam tek kasnije, našla sam i mnoge teorije dal u tijesto ide margarin ili je, kao, bolja mast...
Kremu sam radila s kakaom. Jako je ukusna. Al mi je bliža okusu pudinga. Ima li koja krema koja je čokoladnija ili i krema dođe na svoje tek nakon dan dva
ja ću do tad pojest cijeli kolač žaleć se kako nije baš ko prava mađarica...![]()
![]()
Danas ćufte, tj. mesne okruglice u sosu od paradajza+ pire krompir :-d
Brzo i fino, savršeno kad dođeš nakon 9 sati posla kući glaaaaaaaadna kao vuk!
Krem juha od blitve,mrkve i prosa
tjestenina sa umakom od buče i zelena salata
ručak: piletina i crvena paprika iz woka, uz dodatak špageta, kiselog vrhnja i fete
večera: domaća tuna pašteta uz tost i desert- palačinke sa sladoledom i preljevom od višnja
šlag na kraju je Vin Diesel u XXX![]()
Ručak - file soma u pivskom tijestu, blitva s krumpirom
Za večeru još smišljamo. Možda ispečem pivske slance (nisam još probala).
Desert - crvenkapica s keksima i ribizlima.
danas zeleni rezanci sa dimljenim lososom
sutra kozletina ispod peke sa krumpirima, salata
juha od brokule, zec na pašticadu i njoke od batata, kupus salata
kod prijatelja na peku
moj doprinos je šareni kruh
ma sa puno sjemenki, najviše lanenih
pa je sam točkast i šarenkast
Jučer saft od puretine, žganci i salata od pečenih paprika, danas juha od bundeve, pečeno meso s povrćem, krumpir, zelena salata i štrudla od jabuka.
jučer šnicli u toću od vrganja i vrhnja, njoki, zelena salata
danas pastrve i špinat
rižoto sa hokaido bundevom, pancetom i kestenima
goveđa juha sa gris noklicama,šnicle u umaku od vrganja i vrhnja,pečeni krumpir i zelena salata..
rolada sa pekmezom
jučer saft od korjenastog povrća i mlade junetine sa domaćim njokima i zelenom salatom + buhtle
danas sarma
danas - krem juha od graška, cvjetače i mrkve, pileći saft sa vrganjima, okruglice od kruha, zelena salata; pita od sira
sutra - varivo od mahuna
subota: spageti u bijelom umaku od piletine i tikvica
nedjelja: becki + krumpir s blitvom; kocke od maka
Brzinski tortelini s pestom od blitve i prokulice i svježim kozjim sirom.
ja bih neki složenas od karfiola i krumpira
vidjet ću što ću i kako
Danas buttermilk pohana piletina, sweet chilli umak i zelena salata
gusta juha od buče sa ječmom
ostaci kozletine od jučer
danas carbonara bez pancete i zelena salata
sutra popečci od cvjetače u umaku od jogurta, riža s povrćem i zelena/radič salata
može!
ja uzmem hokaido tikvu, nasječem je na kriške debele oko 1 cm, u mužaru istučem 1 punu žličicu korijandra sa 2-3 peperončina, soli i paprom pa time i maslinovim uljem začinim bundevu i stavim ju peći u zagrijanu pećnicu, 180 stupnjeva, 30ak minuta, a potom šnite pancete, njih 6-7, stavim na bundevu , u isti protvajn ubacim i pečene kestene (kupim kod kestenjara), šaku bučinih sjemenki i pustim da se slanina zapeče i okusi prožmu još desetak minuta. u međuvremenu pravim rižoto, onako standardno, jedan luk, malo celera, 2 češnja češnjaka, grančicu svježeg timijana, dinstam na malo maslaca i maslinovog ulja, dodam rižu i na jakoj vatri mješam dok ne postane prozirna, podlijem bijelim vinom, posolim, popaprim, a potom podlijevam mesnim temeljcem na laganoj vatri, kada je riža pred kraj, ubacim svu ovu krasotu iz rerne, s time da maknem koru od tikve i tikvino meso zgnječim vilicom, kad je riža gotova dodam komad maslaca i šaku grana padano sira u rižot. baš je fino.
subota-poriluk čušpajz s teletinom
nedjelja-špageti bolonjez
danas- čušpajz mrkva-krumpir-grašak-junetina
Sasa hvala!
Zvuči vrlo primamljivo. Jest da ovo s pećnicom malo produžuje priču, ali nema veze. Kombinacija bundeva, kesteni, špek je baš mmmm.
Ja ću jedino staviti manje peperoncina, jer moja curka ne voli baš papreno.
seni, ja vjerujem da bi se to dalo i u voku napraviti
i onda nakratko poklopiti da se prožmu okusi
i onda rižu ubaciti u sve to, podliti i pustiti desetak minuta
pa opet poklopiti dok ne dođe do one mekoće koja kome odgovara