sasa prvotno napisa
može. sad cu ti napisati za ovaj s cherry rajčicom, a poslije sa bundevom jer taj ne znam napamet.
dakle, uzmeš 500 grama cherry rajčica i zasiječeš ih na vrhu u križić, uzmeš jedan češnjak- cijelu glavicu i presiječeš ga vodoravno, ali ga ne čistiš uopće. staviš rajčice i češnjak u protvajn i zaliješ sa 2-3 žlice maslinovog ulja i jednom žlica aceta, začiniš soli, paprom, stavi i nekih finih trava, najbolje mi paše timijan, može naravno i bosiljak. i u zagrijanu pećnicu na 150 na kojih sat vremena. potom izvadiš i kad se malo prohladi dobro izgnječiš rukama, češnjak istisneš iz ljuske i tu smjesu- tekuću koristiš umjesti vode u kruhu. dakle na pola kg brašna stavim malo više od pola svježe kocke germe, prvo ju naravno razmutiš u malo toplog mlijeka sa žlićicom meda. onda ju pridodaš brašnu, dodaš još žličicu soli, uliješ taj paradajz i češnjak i umijesiš tijesto za kruh. pustiš da se digne, a potom ga oblikuješ, ja najradije u 4-5 žemljica i staviš peći na 180 stupnjeva na kojih 30-35 minuta.