šinicle od blitve proso sa povrćem umak od jogurta salata
sutra juha od bundeve i kuskus casablanca
šinicle od blitve proso sa povrćem umak od jogurta salata
sutra juha od bundeve i kuskus casablanca
rucak jetrica, pire od krompira mrkeve i rotkve vecra njoki od bundeve sa maslacem i kaduljom
sutra nisam sigurna jesmo li kod sveki na rucku ako ne brzniksi ce biti krem juha od brokule i krpice sa zeljem
ponedjeljak rizoto od bundeve
Jučer-pohani morski pas i krumpir salata
Danas- pizza by muž, muffini sa sirom i tikvicama za popodne/večeru
Sutra- moja mama kuha najbolje! :D
kod nas u petak:
- juha, crni rižot i lešo blitva
jučer:
krem juha od kupusa
bolonjez
kupus salata
danas varivo o ječma i poriluka
Ovo je http://www.coolinarika.com/recept/crnac-bez-jaja/
samo što ja nisam imala čokolade pa sam stavila preljev od kakaoa.
Danas kuham bistru juhicu, zeca na saft i neki prilog ili samo salata.
Od jučer nam ostali štruklići jabučni i sirni tako da je popodne mir.
Samo da dodam još u vezi kolača:
ja sam sodu izmješala prvo sa brašnom pa kakaom i onda tek dodala ostalo točno po ovom receptu.
danas pileća juhica, pile u rerni punjeno najvjerovatnije gljivama i možda koji skuhani krumpi(kome treba pored punjena), kupus salata.
za desert rolat kinder pingui.
kod nas krem juha od povrća, pile pečeno u rerni s krumpirima i neka salata. Desert nemamo jer smo nakupivali štos Milka čokolada na sniženju u Mulleru
idući tjedan ne kuhamo -idemo u goste bakama![]()
Priblizava nam se Thanks Giving pa danas purica u saftu, crveno zelje s jabukom i knedle.
juha od pilećeg vrata, pileća prsa s rog paprikama i riža, kupus salata
Juha od povrća
pohani morski pas i kaul
lešo blitva
Jucer je bio grah sa suhim mesom, pa cu danas skuhati kiselog kupusa i napraviti jotu. I kekse s kokosom.
Sutra krem juha od brokule i indeijskih orascica, kelj na paradajzu (iliti prisiljeni kelj), neka svinjetina za prascice i frigani oslici.
ječam i leća sa suhim mesom, kupus svježi za salatu
jučer - mesne lazanje i kristal salata
prekjučer - kiseli dinstani kupus, pečenice i pole iz rola
ječam i leća bez suhog mesa
jučer smo bili na roštilju se oporavljamo od mesa
jučer su bile pečenice, dinstano kiselo zelje, restani krimpir i pire od slanutka, za one koji ne jedu krumpir. I pileća juha.
Danas kelj s junetinom. Sutra je pečeni odojak iz zamrzivača (nemamo kad kuhati) i pečene paprike na salatu. Ostalo je i kelja od danas.
danas vratina na naglo, kiselo zelje, bistra juha s povrćem, štrudl od zamrznutih breskvi (sama razvukla tijesto nakon sto godina i preživjela)
Pileca jetrica s pancetom i suhim sljivama, restani krumpir, zelena salata
Maxime, daj ne izmišljaj!
Ili barem daj adresu, pa makar bila i bečka (uvijek sam si željela priuštiti advent u Beču)
Apri: ?!
Nema frke, uvijek si dobra dosla ali ne bi dala svoju adresu javno da se ne bi pojavila s punim autobusom rodbine![]()
a ja bi molila recept za pileća jetrica sa pancetom i suhim šljivama!
danas špagete, vjerovatno samo sa šalšom, a meni i dodatak pečenih paprika, mladog luka i kupus salata
ma ne jede to moja rodbina te "kerefeke"
jedna strana je na pitama i čorbama
a druga na pogačama i sarmi
idem skupljati pare za Beč za sljedeću godinu
samo nam nemoj nestati s foruma do tada![]()
Kod nas je gulaš s vrganjima. Djeca mi se obično na to raspamete...
Juha
Špinat sa jajima
Brzinski,moram do sutra naštrebat 300 stranica za ispit
danas i sutra imamo puno obaveza pa sam jucer skuhala grah za dva dana
cetvratak pasta sa lososom i komoracem
juha,faširane šnicle,krumpir salata..od jučer kolač sa jabukama i baka nam poslala pitu od jabuka!
Apri tko ziv tko mrtav do iduce godine - stan i hranu imas, samo skupi za put i moci ces se osobno uvjeriti u moje kulinarske sposobnosti
Mozda se i do iduce godine vratim ako mi dojadi korporativni zivot i otvorim svoj restoran ...
evo, ja ti sredim interijer
već imam zamisao kako treba izgledati
to ti napravim kao poklon, jer inače sumnjam da ću svoju ideju moći negdje materijalizirati
![]()
Deal, s obzirom da necu imati para da te platim, honorar slijedi u naturi![]()
Danas promjena plana, s obzirom na to da su mi javili iz skole da E. boli glava i trbuh (ovdje djira viroza, jos djece je kod kuce) i da je MM otisao po nju: kokosja juha, a poslije ce za nju biti riza (sa paradajzom, ako se nakon juhe ne bude zalila na zeludac), + nama uz to jos burger od puretine i zelena salata.
Ako netko bude raspolozen za desert, napravit cu homemade puding od limuna navecer.
Elly, mi smo baš pri kraju te viroze, nadam se da će kod vas proči lakše, ali mojem djetetu uopće nije bilo do nikakvog jela.
Na temu:
- još nemam pojma, imam još 15 minuta da se sjetim što ću kuhati.
Vjerojatno piletina na gril tavi, zelena salata, možda pire.
Danas brzinski: spageti sa maslinjakom i cesnjakom (jelo u kojem se svi redom gusimo)
Srijeda: palenta sa blitvom, zapeceno
Cetvrtak: teletina sa graskom i noklicama
danas bistra juha i pureće šnicle, cikla
sutra rižoto s lignjama i kristal - radić salata
i kiflice s pekmezom od šljiva![]()
Kao piletinu s graskom i noklicama, samo sto sam u skrinji imala teletine pa ce biti teletina:
prodinstam meso, luk, dodam malo paste od rajcice, mrkvicu, krumpir, ako imam svjeze paprike i to ubacim, malo paprike u prahu, krumpir, to podlijem da se prodinsta, dodam grasak, zadnjih 15-20 min napravim noklice od jaja, brasna i griza i to ukuham. Na kraju malo sjeckanog persina.
bude jusno, s time da ja ne stavim puno vode, nego tek da pokrije. Ako hoces gusce, zgnjecis ove krumpirice..
gratin od ostataka povraca i krumpira, pureca snicla na naglo, salata od celera, mrkve, jabuke i hrena.
kod nas danas raštika