pire krumpir / pečeni batati, blitva (spremljena kao špinat)
Narežem ih na ploške, poslažem u keramičku posudu, malo posolim, zalijem maslinovim i u pećnicu.
Pečem ih pod folijom, kasnije maknem foliju da se malo zapeku odozgo.
ja sam ti jedna lijena domaćica
i, sudeći po slikama, nikada neću dosegnuti tvoje kulinarske vještine
Mi danas ( a i sutra) imamo sarmu i kobasice.
Radila sam i neki novi kolac sa orasima, cokoladom, narancom i cimetom, pola su ga pojeli dok se glazura jos nije ni stisnula...
I zadnja dva dana pecem rog paprike, bas su mi odlicne na salatu!
danas juha od brokule
jaretina s krumpirom pečena u pečnici
kupus salata
došla po inspiraciju
zapečena tjestenina sa šunkom, sirom i bešamelom
bolonjez za dečke, za mene sos bolonjez nekako zapečen sa patliđanima...barem to planiram
juha od bundeve (ostalo nam od jučer pečene) i brokule s rižom
pileća prsa iz tavice na naglo
salata od zelja i crvenog radića
Danas brzinski, u wok sam nabacala svakoakvog povrća (luk, mrkva, tikvice, buča, cvjetača), dodala rižu, zalila nekim kupovnim slatko-kiselim umakom za wok. Uz to kupus na salatu.
Juha od graška, kus kus s kukuruzom, feta sirom i maslinama, popečki od tune.
apri,![]()
danas varivo od lece i kobasica
Tjestenina pomiješana sa pečenim jajima, šitake gljivama i špekom + zelena salata.
grah i zelje
sutra krem juha od mrkve i đumbira, ravioli s bundevom, parmezanom i orasima
Posljednje uređivanje od tina55 : 25.10.2011. at 14:23
juha od pileće sitnarije s povrćem
"rižoto" s ječmom, lećom, rižom, tikvicom, porilukm i graškom
pohana piletina
kupus salata
I mi danas imamo rižoto, ali pileći i dat ću si truda pa napraviti klipiće
imam bundeva (mm izvadio sjemenke iz njih za grickanje) i sad smišljam slano što bi mogla s njima.
za desert pravim savijaču s sirom, mileramom i ribanom bundevom.
Posljednje uređivanje od pužić : 26.10.2011. at 09:04
rižoto s bundevom je super
i varivo od bundeve s koprom
i juha od bundeve s celerom
Ja radim varivo sa porilukom i bundevom - poriluk sitno nasjeckam i malo prodinstam na maslinovom ulju, dodam kockice bundeve , zalijem juhom i kuham dok ne omeša. Posebno skuham malo sitne tjestenine i ubacim u varivo i još dodam malo vrhnja za kuhanje. Isto ovo se može napraviti i sa mesom, piletinom ili puretinom nasjeckanom na kockice.
Pa da, recept puretina+poriluk+bundeva i još sa širokim rezancima je bio na forumu, a ja sam ga modificirala u bezmesno jelo i jako nam je to fino, dok ima bundeva obavezno je na meniju svaki drugi tjedan.
Danas slatko zelje prisiljeno + palenta + ćevapi (za one koji ne mogu bez mesa).
povrtna juha sa mesno/griznim okruglicama
mesna štruca punjena jajima i paradajzom + umak od tikvica + šurlice
mljac![]()
gulaš/paprikaš od junetine sa krumpirom, tikvicama i rajčicom
zelena salata i crveni radić
muffini od bundeve
cure, otkrite mi tajnu, koliko dugo kuhate kiseli kupus? sta god napravila nikad mi ne ispadne kako treba.
meri, kako mislis da ti ne ispadne kako treba? ja ga jedem i sirogov pa mi je svaki stadij u kojm je skuhan, ok.
kod nas danas:
juha od mola
mlada blitva i sredele
ćeške
(pa tko zna - zna)
juha od rajčice,pohana piletina, pire krumpir, kis krastavci i domaći ajvar za salatu i prilog.desert kolač od bundeve (pretvorit ćeo se u bundeve dok ja potrošim zalihe s balkona)
sutra pizza domaća
he, he... bundeve... imam i ja malo previše. Ispečem u pećnici, a ono što ne pojedemo kao desert, spremim u zamrzivač, pa koristim kasnije za juhe, kolače, kiflice, svašta nešto
ja ću danas krpice sa zeljem ili pitu zeljanicu, još sam neodlučna... i juhicu od sira i luka
danas grah varivo sa jecmom i kupus salata
sutra zelena krem juha i pasta sa tikvicama
subota riza i piletina u rerni vjerovatno i pileca juha pita od jabuka