Stranica 75 od 121 PrviPrvi ... 2565737475767785 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,701 do 3,750 od 6008

Tema: Što danas kuhate /38.dio/

  1. #3701
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa fino, samo stavim manje nego oni koji kuhaju za dva dana
    od cca 300 g graha

    ako ostane, ja ga ujutro doručkujem hladnoga, iz frižidera
    Posljednje uređivanje od apricot : 07.01.2013. at 14:49

  2. #3702
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Danas: spaghetti sa 'mrvicama' cottage sira, tunom, kukuruzom, sve skupa zacinjeno dressingom od maslinovog ulja, soli i cesnjaka u prahu. Uz to salata od paradajza.


    Idem si sad pripremiti jelovnik za ostatak tjedna, pa kasnije u shopping.

  3. #3703
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Utorak: povrtna juha; piletina pohana u zobenim mekinjama i parmezanu, riza, zelena salata. Za desert homemade pudinzi od cokolade i limuna (napravit cu malo vise da ostane i za dan nakon).
    Srijeda: juha; cheeseburger od puretine, salata od svjezeg kupusa.
    Cetvrtak: juha; pileca fantazija, uz to povrce iz pecnice (krumpir, mrkva, luk). Za desert cheesecake.
    Petak: domaca pizza, salata od kiselisa. Za desert tiramisu.
    Subota: krem-juha od paradajza; tjestenina u umaku od tune i gljiva; salata.
    Nedjelja: krem-juha od gljiva (za nas); puretina u umaku od gorgonzole, cous-cous, salata. Za desert zimski sladoled.


    Sto se deserata tice, ovo su u biti samo okvirne ideje, ako mi se ne da praviti/ne stignem/preostane od proslog dana, nikom nist'. No bitno mi je da, u slucaju potrebe (iznenadnih gostiju i slicnog) imam i ideju i sastojke.

  4. #3704
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    kako radiš domaće pudinge?

  5. #3705
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    kako radiš domaće pudinge?
    Mlijeko zakuham s kakaom, limunovim sokom, ili aromom necega, vec po muzickim zeljama, dodam otopljene zelatine (one biljne, ne znam kako se zove u HR), prelijem u zdjelice i stavim u frizider na par sati da se stisnu.
    Vise uopce ne koristim one kupovne.
    Za dvije velike salice pudinga treba pola litre mlijeka.
    Posljednje uređivanje od Elly : 07.01.2013. at 17:18

  6. #3706
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,287

    Početno

    viš a ja mislila da delaš s gustinom

  7. #3707
    laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,094

    Početno

    danas - teleći saft s graškom, tjestenina, cikla
    sutra - varivo od graha

  8. #3708
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Dinstani kiseli kupus sa suhim mesom + domaći kruh.

  9. #3709
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Danas: fasiranci, pire i kelj sa kikirikijem, cikla
    Utorak: peceno pile, mlinci, kiselis salata
    Srijeda: ona apricotina slatka piletina, zelje i vjerojatno riza
    Cetvrtak: nadam se neka riba i blitva, ako uspijem ugurati plac prije posla

  10. #3710
    zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    700

    Početno

    Muž je još na GO, pa me dočekalo: gusta juha od mrkve, dinstano kiselo zelje, žganci i pečene krvavice. Mljac!

  11. #3711
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ...pa sam preko noći stavila u posudu, zalila maslinovim uljem, vinom, balsamicom i medom, stavila i malo limunova soka te ružmarin.
    Kinesku marinadu pravimo vrlo slično, samo što ne koristimo vino.
    Dakle, ulje (maslinovo, ili neko kinesko - kikiriki, sezam), soja sos, balsamico ako se sjetim, med, sok jednog limuna i jedne naranče, začini prema trenutnoj inspiraciji (kurkuma i đumbir obavezno; ružmarin isto često).

  12. #3712
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ništa soja sos
    ja mislim kako je to čisti otrov

  13. #3713
    Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    blizu zg
    Postovi
    2,582

    Početno

    Varivo od raznog povrća s noklicama i juneće šnicle

  14. #3714
    Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    3,382

    Početno

    Može li mi netko napisati (može i na pp) neki dobar recept za pravo domaće varivo od graha? To je nešto sto se još nisam usudila kuhati, to i sarma LOL

  15. #3715
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ništa soja sos
    ja mislim kako je to čisti otrov
    Pa i je. Ne pušim, ne konzumiram alkohol, ne pijem kavu... Neki otrov tu i tamo zatreba.

  16. #3716
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Ja upravo skuhala lončinu graha s prisiljenim zeljem, za dva dana

    Gabi, grah radiš kao i svako drugo varivo - zdinstaš luk, mrkvu i koje još povrće želiš, možeš i malo špeka (da zamiriši, a možeš i kuhati komadić špeka u varivu), dodaš prethodno namočeni i skuhani grah (ja ga namačem desetak sati, kuham ga desetak minuta, bacim vodu, nalijem svježu, posolim i kuham dok omekša, oko sat vremena - ovisno o vrsti graha) - uliješ u povrće grah zajedno s vodom u kojoj se kuhao, dodaš pasiranu rajčicu, zagustiš ili zaprškom, zobenim pahuljicama ili jednostavno odvojiš malo variva, smiksaš štapnim mikserom i vratiš u lonac.

    Možeš skuhati i tjesteninu - pužiće, možeš ga raditi s kiselim kupusom, kiselom repom... Super je to jelo

  17. #3717
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ništa soja sos
    ja mislim kako je to čisti otrov
    Vjerojatno je pun glutaminata kao vegeta i slični pripravci. Probali smo, bilo nam je fino, ali smo nekako svjesno odustali (iako me ne smeta u kineskom restoranu, ali tamo smo 2x godišnje ili rjeđe).

  18. #3718
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno je pun glutaminata kao vegeta i slični pripravci. Probali smo, bilo nam je fino, ali smo nekako svjesno odustali (iako me ne smeta u kineskom restoranu, ali tamo smo 2x godišnje ili rjeđe).
    E, da. Ni Vegetu ne koristim.

  19. #3719
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,287

    Početno

    Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Može li mi netko napisati (može i na pp) neki dobar recept za pravo domaće varivo od graha? To je nešto sto se još nisam usudila kuhati, to i sarma LOL
    posebno skoro do kraja skuhaš bažulj ( stari unaprijed namoćiti prek noći) možešdodat tu skupa i ječma ili riže, promjeniš par voda. u drugu rajnglu staviš kuhati malo mesa, ( neki stave suho, ja puretinu), kad je to napol gotovo staviš mrkve i korijenasto povrće, možeš još i bundeve, luka i slično, onda izvadiš malo mrkve, bažulja, luk, bundeve i smućkas s štpnim mikserom, u tome neti ne tzreba ni paradajza ni brašna za štaubanje, pogustiš ili porjediš kolko ti paše, dodaš malo vlasca i crvene paprike ( to si muž doda sam) i žlicu u ruke. Ja radim tak za moje klince, a i mi tak jedemo, moji su alergičari koji ne jedu paradajz, a mali jede samo puretinu.

  20. #3720
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    koliko različitih načina

    ja u hladnu vodu stavim grah koji se namakao preko noći
    stavim nasjeckami luk, malo mrkve, zrna papra i lovorov list
    posolim i to je to
    pred kraj šefljom zgnječim dio boba kako bi dobilo gustoću
    ako imam dobroga suhoga mesa, stavim
    prethodno ga prokuham, da izađe suvišna sol i masnoća

  21. #3721
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    i, da
    što se dulje kuha, bolji je

  22. #3722
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,287

    Početno

    lovor ide pred sam kraj, i da napomenuli su mi moji klinci da ne zaboravim lovor stavit,

    inače jučer namočila samo 250 gr bažulja, to je velka hrpa pa si sad mislim kolko se onda kod apri jede, jedan dio ide na salatu
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 08.01.2013. at 07:46

  23. #3723
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,098

    Početno

    prekjučer - polpete, blitva s krumpirom
    jučer - novogodišnja sarma iz zamrzivača + pire
    danas - pileća juha, varivo od graška, mrkve, krumpira
    sutra - ostatak juhe, neka ribica, pire od karfiola i krumpira.

  24. #3724
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Ja namačem slanutak za sutra, ali ne za varivo nego za hummus. Negdje je Davor napisao da je unutra uvalio piment pa me svrbe prsti da to probam, jer inače ga radim samo sa češnjakom, maslinovim uljem i sezamom.

  25. #3725
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    lovor ide pred sam kraj, i da napomenuli su mi moji klinci da ne zaboravim lovor stavit,

    inače jučer namočila samo 250 gr bažulja, to je velka hrpa pa si sad mislim kolko se onda kod apri jede, jedan dio ide na salatu
    pa zna se da se kod nas jede manje nego kod normalnih obitelji
    ja sigurno dvije šeflje tog graha zgnječim kako bih dobila guspotću i izbjegla zapršku

    tako da ostane možda 6 tanjura

  26. #3726
    borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    671

    Početno

    Jučer sarma, danas grah varivo.

  27. #3727

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Varivo od mahuna (bez zafriga), suha rebra

  28. #3728
    BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    332

    Početno

    Danas bakina sarma stigla iz Slavonije i pire ćemo napraviti sami

    Sent from my WT19i using Tapatalk 2

  29. #3729
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    viš a ja mislila da delaš s gustinom
    Ne.

  30. #3730
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ja slično kao n.grace
    zdinastam na svinjskoj masti kapulu, stavim sjeckane mrkvice, korjena peršina i celera
    malo dinstam i stavim na to prokuhani grah (prethodnu noć močeni)
    dodam isto prethodno prokuhanog suhog mesa
    sol papar, lovorov list
    kuham, i kuham
    isto zgnječim dio da ugustim (MM dobije napad pri pomisli da bi stavila zobene pahuljice u to)
    pred kraj malo pasate ili koncentrata
    nekad znam staviti pešt, pogotovo ako ću stavljati jačmik unutra
    kad ću raditi jotu ne stavljam, ne paše mi ta kombinacija ukusa
    za jotu nama stavim zelje da se prokuha, a za MM odvadim graha i on si unutra stavi sirovo zelje

  31. #3731
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Koliko ljudi - toliko ćudi, koliko žena - toliko recepata za grah!

    Moj je sličan kao onaj koji je apricot opisala + žličica crvene paprike.

    Zobene pahuljice ne stavljam u grah, ali ponekad stavim u leću koju kuham s puno raznog povrća (recimo u situaciji da leće ima premalo za nas četvoro). Zapravo, bolje su mi ječmene pahuljice u kombinaciji s mahunarkama.

    Da se još malo vratim na grah - obično skuham hrpu tako da mi dio ostane za abšmalcani ili gravče na tavče ili grah-salatu.

    Vole moja djeca i pašta fažol, to isto obično kuham od ostataka. U to dodam osim tjestenine još i žličicu "konšerve", kako bi rekla jedna gospođa od koje sam naučila neke dalmatinske trikove.

  32. #3732
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Meni se grah uvijek sam ugusti, ne stavljam niti zapršku niti gnječim dio.
    A kuham ga tako da skuham grah u običnom ili ekspres loncu (prethodno namočen i jednom prokuhan pa bacim prvu vodu),
    i onda u nekom trenutku dodam povrće - luk,mrkva,celer,peršin ispirjano na malo ulja, i sve zajedno kuham dok nije gusto.
    Pred kraj isto dodajem paradajz. Fino je dodati i ajvar, ali ga nikad nemam a i Lea ne voli papriku pa to više ne radim.
    Kad je već spomenut soja sos gore, jako mi je fino kapnuti soja sosa u grah. Inače, "pravi" soja sos nema glutaminata niti ikakvih kemikalija.

  33. #3733
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    i meni se ugusti, ali ako sam lijena (zasjednem za komp dok kuham) pa iz predostrožnosti da mi ne zagori nalijem previše vode, onda ga moram malo ugustiti na kraju

  34. #3734
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Inače ne volim nikakvo suho meso u grahu, zapravo sam grah kao jelo pčela voljeti tek kad sam ga sama počela kuhati jer je mama uvijek stavljala suho meso i taj miris mi je smetao.
    Btw. uvijek sam kuhala pola kile graha, kao da se tako mora, pa mi je uvijek ostajalo, pa se bacalo (ili smrzavalo pa bacalo) i tek odnedavno sam se opametila i stavljam 300 grama.

  35. #3735
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    i ja volim grah bez suhoga, pogotovo mladi, s puno povrća

    ali MM mora imati mesa unutra
    ako ne suhog, barem svježeg
    tako je naučio u djetinjstvu
    imam problem kod kuhanja variva
    npr. mahune, kelj
    ja volim "prazno"
    ali njemu mora komadić mesa
    bilo kakvog
    što je najgore, on uopće ne jede količinski puno mesa
    ali mora mu u varivu zamirisati meso
    i ne igra da ja skuham "prazno" pa njemu neki šnicl ili batak uz to
    ne, meso mora biti u varivu
    a ja ne volim
    i tako mi vodimo rat

  36. #3736
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    I meni su druga variva puno finija sa mesom, ali svježim, posebno kelj.

  37. #3737
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    I meni su druga variva puno finija sa mesom, ali svježim, posebno kelj.
    ja se htjela malo požaliti, misliia da sam našla istomišljenika, ali našla sam crkvu u kojoj ću se Bogu moliti

  38. #3738
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    i ja volim grah bez suhoga, pogotovo mladi, s puno povrća

    ali MM mora imati mesa unutra
    ako ne suhog, barem svježeg
    tako je naučio u djetinjstvu
    imam problem kod kuhanja variva
    npr. mahune, kelj
    ja volim "prazno"
    ali njemu mora komadić mesa
    bilo kakvog
    što je najgore, on uopće ne jede količinski puno mesa
    ali mora mu u varivu zamirisati meso
    i ne igra da ja skuham "prazno" pa njemu neki šnicl ili batak uz to
    ne, meso mora biti u varivu
    a ja ne volim
    i tako mi vodimo rat
    isto je i kod nas

  39. #3739
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ja se htjela malo požaliti, misliia da sam našla istomišljenika, ali našla sam crkvu u kojoj ću se Bogu moliti

  40. #3740
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    meni takve situacije spašava pešt: pancetu usitnim sa peršinom i češnjakom i ubacim u varivo. zagusti, zamiriši, a nema puno mesa koje nitko neće pojesti.

  41. #3741
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    a ne mogu pešt u kelj
    on mi ide u fažol
    MM treba mesa, komadić, ali mora biti meso
    da promjeni okus varivu
    a meni taj okus ne paše
    a bome mi se ne kuha u dve padele

  42. #3742
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    no da se vratim na temu
    danas rizi bizi (uz dodatak kukuruza koji mi se vuče po frižideru) uz ostatke odojka
    zelena salata

    e neki dan sam kuhala krupnik, ne vrstu žitarice, nego jelo, juha od gljiva i jačmika, poljsko jelo, jednom je peterlin dala link na recept
    bilo je super, super

  43. #3743
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Krupnik je i meni super jelo, ali ne dajem Lei još uvijek gljive

  44. #3744
    zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    700

    Početno

    Isprovocirana pričama ovdje, danas je bio grah za ručak, a sutra će isto biti, uz dodatak tijesta.

  45. #3745
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    danas bila pečena vratina i talijansko povrće iz woka (u trku kupila u lidlu tu neku mješavinu. i bilo je sasvim ukusno, uz dodatke začina)

  46. #3746
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    krem juha od mrkve i karfiola, zapečene šnicle od sv. buta sa sirom i vrhnjem + riža, salata cikla

  47. #3747
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Danas ne kuham ništa - svekrva je svojim unucima skuhala špek fileke, a salatu od matovilca nek si naprave sami, he he he...

  48. #3748
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    jucer i danas grah varivm bez mesa i salata
    sutra paradjaz juha i pasta sa gljivama za velike a sa brokulom za L

  49. #3749

    Datum pristupanja
    Jan 2013
    Postovi
    372

    Početno

    danas jetrica na saft,pura i zelena salata

  50. #3750

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Krem juha od gljiva, Biftek s koricom od svjezih zacina i senfa, krumpirici iz pecnice, ratatouille, kompot od jabuke s mascarpone kremom
    prijatelji su se samo pozvali na veceru

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •