danas gravče na tavče s malo govedine
sutra kelj s nečim
danas gravče na tavče s malo govedine
sutra kelj s nečim
danas - sarma, pire
sutra - juneći gulaš sa šampinjonima, žganci, matovilac s rikolom na salatu
Mi smo danas imali palentu s umakom od meksičkog povrća (uz mali dodatak pancete), a za desert belgijske vafle. Sutra su vafli za doručak.
P.S. Moj soja sos sadrži soju (koja sama po sebi nije dobra namirnica zbog GMO-a, ali dobro), sol, šećer i pšenično brašno. Ne znam što je sad tu čisti otrov. Hranu skoro pa ne solim. Šećer gotovo da ne koristim.![]()
Posljednje uređivanje od mishekica : 09.01.2013. at 22:17
Musaka od krumpira i mesa sa vrhnjem i jajem mmmmmmmmm!
Tjestetina s povrcem iz pecnice (melanzane, tikvice, gljive, paradajz, komorac)
Pileca prsa frigana na maslinovom ulju, leso krumpir s kapulom i grah salata; malom pileca juha i pripadajuce meso i povrce.
Mahunice s prokulicama.
Varivo od mahuna i teletine
Moj recept za grah - brzo i fino:
Grah namočim preko noći i ujutro ga obarim (najbolje šareni). U hladnu vodu sa malo maslinvoog ulja ubacim nasjeckano povrće: luk, mrkvu, češnjak, korijen celera, peršin i obareni grah. Začinim sa soli, biberom, malo crvene mljevene paprike i 1-2 lovorova lista, može i vegeta tko voli. Kada voda uzavre, dodam punu žlicu ajvara (slatkog ili ljutog, ovisi kako tko voli, ja volim ljuti, bude lijepo pikantno). Ostavim da kuha na laganoj vatri.
Pred kraj dodam šaku tjestenine, da bude kao pašta fažol. Bude gusto, mirisno i prepreukusno, rijetko kada dočeka drugi dan!
Posljednje uređivanje od *mamica* : 10.01.2013. at 12:57
Danas imamo krem juhicu od graška, tjesteninu (skoro pa) carbonaraSalatica po izboru.
danas bila juhica i tjestenina sa tunom, a za sutra spreman grah sa zeljem
Jucer: pileca juha, riza s povrcem, kineska piletina by apricot
Danas: kobase, pomfri, jaja na oko
Sutra: homemade pizza
danas krem juha od karfiola, piletina i mlinci, zelena salata, čupavci
sutra ostaci sarme
jeli smo je 01.01., još 1x poslije, i sutra ćemo je finiširati
kuhan je veeeeeeelikiiiiiii lonac
mi pojeli našu sarmu na 3. dan nove godine, s time da smo je počeli jest na Staru godinu
Mi smo sarmu jeli na Božić i opet ću ju raditi sutra. Nisam od smrzavanja hrane, ja radije dva puta kuham![]()
Danas domaća mesna kobasica i kotleti zapečeni s kiselim zeljem i palenta
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
Ja još tražim inspiraciju... a već je vrijeme ručku.![]()
Miško šta imaš u kući, smislim ti ja nešto, meni bar nikad ideja ne fali
Danas sam vrijedna, uh uh. Zamijesila sam tijesto za integralni kruh, eno sad se peče, napravila sam tijesto za burek od sira, to mi je za večeru, a za ručak sam spremila toč od teletine, pa ću to s rižom i donjela mi mama iz vrtla brokule i kaula pa ću malo to pomiješat i lešat. Weeeeeee!
danas: sendvic u auto - nista od kuhanja
sutra: patka, mlinci, crveno zelje s jabukom, brusnice
samo da vas obavijestim da smo smlatili burek![]()
a znan, al nažalost duboko je u meni ukorijenjeno, mi dalmatinci...![]()
Muž hoće raditi pizzu pa eto, radit će je.![]()
Posljednje uređivanje od mishekica : 12.01.2013. at 11:31
i moj muz danas radi pizzu.njami.....
pečeni pil.bataci, kelj i krumpir lešo (zgnječeni u "pire" sa česnom i masl.uljem)
predvečer za prijatelje hladna toast-torta, quiche i mađarica (sve skupa milijarda kalorija)
I kod nas pečeni picek tj. polovica piceka u kikiriju. Prilog mlinci. Od krila i vrata juha. Salata - kiselo zelje s bučinim uljem.
Nema (još) nikakvog deserta, ali bit će u toku popodneva neki voćni kolač, u malom plehu, reda radi...
Za sutra djeca naručila gulaš - moja mama bi se križala jer njoj to nije nedjeljni ručak, he he he...
Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.01.2013. at 14:59
danas - bistra juha, kuhano meso iz juhe, pire, sos od rajčica
sutra, pijani šaran i pečenim krumpirom, zelje na salatu; gibanica od sira
Teleci medaljoni u umaku od gljiva sa vrganjima, domaci njoki, kupus salata
Jos vazem raditi strudlu od jabuka ili ne? Nekako mi nakon ovakvog rucka, desert bas i nije neophodan, a opet, doruckovala sam mandarinu![]()
Peterlin, kak radiš tu kokicu u kikirikiju? Kako se to ponaša u pećnici?![]()
Ne u kikirikiju, nego u kikiriju - to je onaj ovalni pekač s poklopcem... Radi se o običnom piletu (tj. polovici pileta) ispečenom na klasičan način, samo je zatvoreno da se ne presuši i da ne šprica.
Sorry ako sam te dovela u zabludu. Inače - ideja s kikirikijem nije uopće loša! Malo sam pronjuškala i našla ovo: http://www.marthastewart.com/338701/...hicken-breasts
Ahaaaaaaaaaaaaaa, a gledam ja kako ćeš to peći, pa se mislim zar joj se to neće presušit i kikiriki otpast
Inače, radila sam ta pileća prsa, ne baš po tom receptu, al na tu shemu. Ma piletina umotana u bilo kakav orašasti plod je super!![]()
muž skuhao zagorsku juhicu - zakaj su muškarci bolji kuhari od žena?