poriluk varivo sa domaćim suhim kobasicama,krafne!
To sam pokupila od Zhang, a ona ako se ne varam od Ane U.
Skuhaš palentu, zdinstaš gljive, ja sam i luka stavila i onda u namašćeni protvan staviš red palente pa gljiva, malo vrhnja i parmezana, pa ponoviš i zapečeš.
Prvi put sam pravila, ja sam kao na lchf-u pa neću to jesti ali jede sin i kaže da je ukusno.
Svinjski kotleti, prilog kupus i krumpir na lešo.
Ne kuham niš! Spustit ću se dva kata niže do MM-ove bake na ručak poslije :D
danas imamo rizoto.
a kaj cu sutra nemam pojma,gledam vase jelovnike pa smisljam kaj bi mogla.
Danas krem juha od cjetače i krumpiruša s domaćim kiselim mlijekom
lažna sarma
Samo da prijavim - pire od kelja i batata je SAVRŠEN!![]()
danas u nedostatku ideje -faširke u umaku od kis. vrhnja i senfa i pire, salata kisela
Marinadom, I kratkim przenjem, ne treba ubit boga U njoj![]()
Posljednje uređivanje od fingertips : 18.01.2013. at 16:59
Pa vjerojatno možeš.
Skuhala sam kelj (bez ikakvih začina) i zblendala ga. Batate sam isto tako skuhala i zgnječila. Onda sam sve pomiješala, dodala malo maslaca i kajmaka (nisam imala kiselog vrhnja), mrvicu posolila i voila!Nisam znala hoću li kelj moći zgnječiti štapnim mikserom pa sam zato blendala.
Mi općenito volimo takve piree, npr. od graška, tikvica...![]()
juha od povrća, pečeni oslić file i restani krumpir
Hvala; ja sam isto jedno vrijeme muku mucila sto za dorucak jer kruhovi, salame itd mi nisu bas fora pa sam s vremenom razvila paletu ideja.
Nedavno sam kupila kalupe za muffine, one malo vece od standardne velicine pa sam jucer pravila muffine od spinata, fete, svjezev sira, kukuruza, jaja i palente.
Sada se zabavljam sa idejama za slatke i slane muffine.
Danas za rucak: peceni pureci zabatak, mlinci uz to, tursija.
Sutra: cufte od puretine; pire krumpir.
Za iduci tjedan jos nisam isplanirala.
jučer varivo od crvene leće i zagrebački od purećih odrezaka
večeras idemo kod prijatelja na ranu večeru pa će biti brzinski ručak
pizza
danas- poriluk čušpajz s junetinom
sutra- pileća juhica s griz knedlama, picek s curryjem, riža, salata puterica i kolač od rozen kora ala mađarica(pošto MM ima ročkas u pon, obožava mađaricu, ali ja se nikak dogovorit s tim pečenjem kora- ovo sam friško saznala za te rozen kore i radim prvi put, pljuc-pljuc!)
danas riba u soli i povrce na pari
sutra se dovumim izmedju aprine lazne sarme i one piletine sa kiselim kupusom koju je jednom na neki topic stavila peterlin ( MM i ja smo ove godine prvi put radili svoj kupus pa mi je gust jos veci)
zapečene tortilje s tunom i kukuruzom
crveni kupus salata
juha od mrkve i korabe
Paradajz juha, rižoto sa puretinom tikvicama i šampinjonima,cikla
Posljednje uređivanje od llella : 19.01.2013. at 13:39
Domaca kokosja juhica i pirjana svinjetina s mrkvom u woku. Za desert palacinke i preeefini kolac Cokoladni borici: http://www.coolinarika.com/recept/cokoladni-borici/![]()
danas bila sarma i pire... ima je još dosta ali ću ju zamrznuti da ne jedemo dva dana isto... nije da smo izbirljivi, al volim da me iznenadi u zamrzivaču kad je se poželim
a ovo imamo kao desert http://www.coolinarika.com/recept/inzenjer-torta/ i super je
Jučer: doručak, ribane jabuke sa zobenim pahuljicama,ručak, goveđa juha, teletina pečena s krumpirom i matovilac, a za desert sweet potatoe pie iliti pita od slatkog krumpira (batata), a za veceru carbonara!
Danas još nemam pojma što ću :D
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
petak: oslić na mornarski + štrukli
subota: juha (govedina, povrće), roštilj, krumpir u roli, razne salate, torta, kolači
nedjelja: varivo kelj (umjesto juhe, jer se zalomilo više mesnih dana) + ostaci roštilja
ponedjeljak: varivo grah s makaronima + palačinke
I ja ću danas grah varivo sa kobasicama, mrkvom i sitnim tijestom
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 21.01.2013. at 09:45
varivo od mjesavine grahorica i razne domace salate
sutra: juha od povrca, riba i kelj na salatu
Mislim da cu danas leso spinat i filete kolje, ahh, valjda pohati mada mi je toali gledaju me iz frizera vec dva mjeseca...
Kratki pregled:
u petak je bilo varivo od leće + domaća kobasica
u subotu kelj na lešo s krumpirom i malo mrkve + pastrve pečene u tavi
u nedjelju juha od pileće sitnine s gris knedlima, druga polovica božićne purice pečena u pećnici + mlinci
danas bolonjez + špecli i cikla na salatu
sutra ili prekosutra bit će kisela repa s grahom
Od kolača za vikend napravila lažnu mađaricu i obični uljni biskvit s voćem iz leda, a od ne-kolača pekla sam klipiće od miješanog polubijelog i kukuruznog brašna (meni je to bolje od svakog kolača)
Netko je pitao za ideje za doručak/večeru: kupila na placu dva svježa sira i staklenku vrhnja, kupila na Kvatriću domaćih čvaraka, ako ostane kruha spoham ga na mrvici masnoće ili napravim žemljaču, a od ostataka jučerašnje puretine napravit ću neku salatu (tjestenina + kockice puretine + kockice kiselih krastavaca + konzerva kukuruza + malo majoneze + jogurt + začini) i udri...
Ponedjeljak: povrtna juha sa tjesteninom (zvjezdice); kupus s paradajzom i fasiranci. Za desert krema od limuna.
Utorak: juha, pohana tunjevina, za prilog kiselis-salata.
Srijeda: neka krem-juha; brokula i karfiol, zapeceni u bijelom umaku, piletina iz pecnice.
Cetvrtak: povrtna krem-juha; 'domaci' cheeseburger od puretine, salata od mrkve.
Petak: sampinjoni i jaja zapeceni u pecnici, zelena salata; za desert cheesecake.
Subota: juha; struca od mljevenog mesa punjena sirom, prilog od povrca iz pecnice.
Nedjelja: pohana piletina ali pecena u pecnici + spinat na mlijeku; za desert cheesecake cokolada+vanilija.
Posljednje uređivanje od Elly : 21.01.2013. at 15:45
jučer krem juha od vrganja
pečena teletina i mlinci/krumpir/povrće
ribana cikla na salatu
danas mahune varivo
danas lazanje - mljac - toliko smo ih napravili da će ostati i za sutra![]()
e da i kaj jedete na poslu - meni već sendviči, peciva i slično idu na nos - a nemam mogućnosti toplog obroka u nekoj kantini - please ideje - ponekad odnesem sir i vrhnje - ali to se ne može tak često...
Danas varivo od tikvica, faširanci i ledene kocke
Sent from my WT19i using Tapatalk 2