Humus i kelj na lešo
Svinjetina na saft s puno povrća, knedle od kruha i puter salata.
Sutra bolonjez i krumpirova juha.
juha od poriluka
špecle sa sirom
zelena salata
piletina s porilukom i vrhnjem za kuh, prilog pire ili riža ne znam još..
to ti je svježa tjestenina s jajima
mekano ko njoki
ali nije od krumpirovog tijest, nego s brašnom
švabe to jedu
ja bila u lidlu, pa kupila paket
neki to rade doma
http://www.coolinarika.com/recept/spatzle/
http://kuharicazadjecu.dobrahrana.ju...r/kasespatzle/
pojma nemam
ne pravim ja to
kupila gotovo
Izgleda slično ko pasirka, ali dolje ima rupe kao ribež za jabuke. Moja baka je to radila preko običnog ribeža za jabuke (ali mora biti plosnati obični, ne onaj s 4 strane).
Gle, tu sam to našla: http://www.fantes.com/spaetzle.html
+++
Nisam to vidjela kod nas, ali u Austriji je znalo toga biti po trgovinama kućanskim priborom.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 05.03.2013. at 13:46
Juha, bologneze zapečena tjestenina i zelena salata
rijecnu ribu ( koju je MM ulovio) i rastiku na padelu
kupila sam danas u lidlu fantastičnog poriluka
kupila 6 kila, toliko je dobar
lijepo ga blanširam i spremim u zamrzivač
Ja sam danas ovohttp://www.bbc.co.uk/food/recipes/sicilian_pasta_with_16715
Vec mi je dosta i zime i zimskih jela.
6 kg je za tri puta
jer se skoro pola baci
ne bih ja radila zalihe, ali je bio tako dobar
ne nađe se uvijek takav krasan
i po 13 kuna
a neki dan sam u intersparu plaćala po 20
i to dosta lošiji
pa ću jednom spremiti s faširanim mesom
jednom s piletinom i zobenim pahuljicama
i jednom... ne znam
može stajati 3 mjeseca u zamrzivaču, pa ćemo jesti jednom mjesečno
Mi bas ne jedemo poriluk, ali me zanima taj recept s mljevenim mesom! Kako se to sprema?! Pliz receptic! Mislim da je vec netko pitao![]()
neš ti recepta
propirjaš luk i meso
nabaciš zblendanu mrkvu (da budu skroz sitni komadići) i celer
začiniš
gore baciš blanširani poriluk i prokuhaš da se sastojci prožmu
moji to obožavaju
može se jesti i toplo i hladno
ako se stavi krumpira ili riže unutra, zasitnije je
danas papamo oslić.blitva ,krumpir i štrudla od jabuka ništa bez slatkog
![]()
O jadna moja apricot
Svi te prozivaju!
Najprije: kako ti se da svaki dan u dućan?
A sad: kolike to zalihe praviš?
Nije lako uvijek biti pod svjetlom reflektora
Ja sam danas na ručku kod mame, a jučer sam imala ćevape i prokulice.
a ja se jako nasekirala!
to ti je danak koji plaćaš slobodnim zanimanjem
nema radnog vremena
uvijek radiš i nikad ne radiš
za klijente dostupna od 0 do 24
djeci dostupna od 0 do 24
život ti je ko lunapark
zapravo, ko najžešći hali-gali u lunaparku: vrti u svim smjerovima![]()
a danas za ručak grah
već se kuha
jer kad izađem iz kuće oko 10, nema me do 20
Danas restoran, zasluzeno.
Osim ako se kontrakcije ne intenziviraju, onda smo na bolnickoj prehrani.
Ovo nesto bas po nasem gustu, thnx!
Nego, s obzirom na to da bas i ne blansiram povrce (ne zamrzavam ga, koristim svjeze - osim kad naberem hrpu zacina u vrtu pa zamrzmem), jel' bi mogla dodati svjezi poriluk istovremeno s mrkvom i celerom?
Mislim, znam da bih mogla![]()
ali me zanima da li bi se okus nesto bitno promijenio?
meni nije tako fino ako ne prebaci kupuća voda preko
nekako mi ima travnati, "sirov" okus
sad ja sam ziher da nikad nisam poriluk platila više od 15 kuna, akupujem na placu, a isto tak nikad nisam kupila, a pol bacila, eventualno se porežu oni vrhovi ali to je malo , a ne pol toga. ili sam ja uvijek lijepe kupovala.
moj klinac voli kad se na ostatku od pečenog mesa onog na tavi malo prepeče poriluka, zato pretežno kupujem onaj tanji, ali takav znam staviti i u juhu.
pa ti živiš u kući, onda nije problem staviti za kompost, ili spremiš pa kad prođeš pored nekog žbunja možeš tam ostaviti, ako nije baš u pogledu djece.
živim u kući, ali moj život nije nikako prilagođen kompostiranju, vjeruj mi![]()
Posljednje uređivanje od apricot : 06.03.2013. at 11:54
Danas kajgana, ajvar i kruh :punmijekufernakuhavanjaičišćenja
danas ostatci od povrca iz firizidera sa malo salse sve cu to staviti preko njoka i malo zapeci sa parmezanom...ne mogu u kupovinu a nemam bas kuci zalihai juha od korijenastog povrca i prosa
sutra grah nadam se![]()
a apricot isto ti je bacila taj poriluk u kantu za smeće ili kantu za kompost.
Ima raznoraznih komposera, raznih veličina koji stanu i u najmanje dvorište.
Danas lungić, palenta, zelena salata i tikvice.
kako ti fali, pa eno ga svaki dan
Kosjenka, provela sam i više navrata u kućama koje kompostiraju otpad.
nije isto
na selu jest
ali u gradu nije
razdvajamo sve, znači, nije do volje
ali ovo baš ne možemo
uz život rastegnut do granica pucanja, taj dio ne možemo uklopiti
Prikazali neku večer zadnju epizodu, pretpostavljam da ga ne vrte opet iznova, nisam provjeravala. A uljepšavao mi je svaku večer![]()
Mi ovaj vikend uopće nismo išli na plac pa danas imamo ćušpajz od smrznutih Ledo mahuna.
Pašteta od čvaraka, juha od rajčice, rižoto s piletinom, matovilac
Sent from my WT19i using Tapatalk 2