Stranica 92 od 121 PrviPrvi ... 42829091929394102 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,551 do 4,600 od 6008

Tema: Što danas kuhate /38.dio/

  1. #4551
    lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Lokacija
    Belgija
    Postovi
    1,505

    Početno

    Humus i kelj na lešo

  2. #4552
    Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    blizu zg
    Postovi
    2,582

    Početno

    Svinjetina na saft s puno povrća, knedle od kruha i puter salata.
    Sutra bolonjez i krumpirova juha.

  3. #4553
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    juha od poriluka
    špecle sa sirom
    zelena salata

  4. #4554
    lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Lokacija
    Belgija
    Postovi
    1,505

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    juha od poriluka
    špecle sa sirom
    zelena salata
    Šta su to špecle?

  5. #4555
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    piletina s porilukom i vrhnjem za kuh, prilog pire ili riža ne znam još..

  6. #4556
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj lulu-mama prvotno napisa Vidi poruku
    Šta su to špecle?
    to ti je svježa tjestenina s jajima
    mekano ko njoki
    ali nije od krumpirovog tijest, nego s brašnom
    švabe to jedu

    ja bila u lidlu, pa kupila paket
    neki to rade doma

    http://www.coolinarika.com/recept/spatzle/
    http://kuharicazadjecu.dobrahrana.ju...r/kasespatzle/

  7. #4557
    winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,034

    Početno

    Varivo od kelja, salata od crvenog kupusa.

  8. #4558
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    to ti je svježa tjestenina s jajima
    mekano ko njoki
    ali nije od krumpirovog tijest, nego s brašnom
    švabe to jedu

    ja bila u lidlu, pa kupila paket
    neki to rade doma

    http://www.coolinarika.com/recept/spatzle/
    http://kuharicazadjecu.dobrahrana.ju...r/kasespatzle/
    jel treba nekakav posebni ribež za špecle?

  9. #4559
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pojma nemam
    ne pravim ja to
    kupila gotovo

  10. #4560
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    jel treba nekakav posebni ribež za špecle?
    Izgleda slično ko pasirka, ali dolje ima rupe kao ribež za jabuke. Moja baka je to radila preko običnog ribeža za jabuke (ali mora biti plosnati obični, ne onaj s 4 strane).

    Gle, tu sam to našla: http://www.fantes.com/spaetzle.html


    +++

    Nisam to vidjela kod nas, ali u Austriji je znalo toga biti po trgovinama kućanskim priborom.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 05.03.2013. at 13:46

  11. #4561
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno

    hvala, Peterlin!

  12. #4562

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    580

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Izgleda slično ko pasirka, ali dolje ima rupe kao ribež za jabuke. Moja baka je to radila preko običnog ribeža za jabuke (ali mora biti plosnati obični, ne onaj s 4 strane).

    Gle, tu sam to našla: http://www.fantes.com/spaetzle.html


    +++

    Nisam to vidjela kod nas, ali u Austriji je znalo toga biti po trgovinama kućanskim priborom.
    Znalo je biti i kod nas u možda Pevecu ili Intersparu ili Metrou, vidjela sam negdje i kod nas takav metalni. Ali ima i u Tupperware plastični, pa možeš i tamo potražiti ako znaš nekoga tko to prodaje.

  13. #4563
    katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Lokacija
    Postovi
    610

    Početno

    Juha, bologneze zapečena tjestenina i zelena salata

  14. #4564
    lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Lokacija
    Belgija
    Postovi
    1,505

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    to ti je svježa tjestenina s jajima
    mekano ko njoki
    ali nije od krumpirovog tijest, nego s brašnom
    švabe to jedu
    Aha! Sad znam. Jela sam tojednom, ali slatko. Sa pekmezom i grožđicama.

  15. #4565
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    rijecnu ribu ( koju je MM ulovio) i rastiku na padelu

  16. #4566
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    kupila sam danas u lidlu fantastičnog poriluka
    kupila 6 kila, toliko je dobar
    lijepo ga blanširam i spremim u zamrzivač

  17. #4567
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Ja sam danas ovohttp://www.bbc.co.uk/food/recipes/sicilian_pasta_with_16715
    Vec mi je dosta i zime i zimskih jela.

  18. #4568
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,289

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    kupila sam danas u lidlu fantastičnog poriluka
    kupila 6 kila, toliko je dobar
    lijepo ga blanširam i spremim u zamrzivač
    ajme neće valjda sutra ili rat ili glad?

  19. #4569
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    kupila sam danas u lidlu fantastičnog poriluka
    kupila 6 kila, toliko je dobar
    lijepo ga blanširam i spremim u zamrzivač
    Ajoj... puno!

    Kilu kupim, ali šest... bratemili...to je ipak prejeftino povrće da bih na njega trošila struju za zamrzavanje.... I mislim da bi me moji zatukli iako ga jedemo najmanje jednom u 10 dana.

  20. #4570
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    6 kg je za tri puta
    jer se skoro pola baci

    ne bih ja radila zalihe, ali je bio tako dobar
    ne nađe se uvijek takav krasan
    i po 13 kuna
    a neki dan sam u intersparu plaćala po 20
    i to dosta lošiji

    pa ću jednom spremiti s faširanim mesom
    jednom s piletinom i zobenim pahuljicama
    i jednom... ne znam

    može stajati 3 mjeseca u zamrzivaču, pa ćemo jesti jednom mjesečno

  21. #4571
    giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    971

    Početno

    Mi bas ne jedemo poriluk, ali me zanima taj recept s mljevenim mesom! Kako se to sprema?! Pliz receptic! Mislim da je vec netko pitao

  22. #4572
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    neš ti recepta
    propirjaš luk i meso
    nabaciš zblendanu mrkvu (da budu skroz sitni komadići) i celer
    začiniš
    gore baciš blanširani poriluk i prokuhaš da se sastojci prožmu

    moji to obožavaju
    može se jesti i toplo i hladno
    ako se stavi krumpira ili riže unutra, zasitnije je

  23. #4573
    giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    971

    Početno

    Bas cu probat! Hvala puno!

  24. #4574
    Zima77 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013
    Lokacija
    velika gorica
    Postovi
    416

    Početno

    danas papamo oslić.blitva ,krumpir i štrudla od jabuka ništa bez slatkog

  25. #4575
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,224

    Početno

    O jadna moja apricot
    Svi te prozivaju!
    Najprije: kako ti se da svaki dan u dućan?
    A sad: kolike to zalihe praviš?
    Nije lako uvijek biti pod svjetlom reflektora

    Ja sam danas na ručku kod mame, a jučer sam imala ćevape i prokulice.

  26. #4576
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a ja se jako nasekirala!

    to ti je danak koji plaćaš slobodnim zanimanjem
    nema radnog vremena
    uvijek radiš i nikad ne radiš
    za klijente dostupna od 0 do 24
    djeci dostupna od 0 do 24
    život ti je ko lunapark
    zapravo, ko najžešći hali-gali u lunaparku: vrti u svim smjerovima

  27. #4577
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a danas za ručak grah
    već se kuha
    jer kad izađem iz kuće oko 10, nema me do 20

  28. #4578
    matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    859

    Početno

    Danas restoran, zasluzeno.
    Osim ako se kontrakcije ne intenziviraju, onda smo na bolnickoj prehrani.

  29. #4579
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    propirjaš luk i meso
    nabaciš zblendanu mrkvu (da budu skroz sitni komadići) i celer
    začiniš
    gore baciš blanširani poriluk i prokuhaš da se sastojci prožmu
    Ovo nesto bas po nasem gustu, thnx!
    Nego, s obzirom na to da bas i ne blansiram povrce (ne zamrzavam ga, koristim svjeze - osim kad naberem hrpu zacina u vrtu pa zamrzmem), jel' bi mogla dodati svjezi poriluk istovremeno s mrkvom i celerom?
    Mislim, znam da bih mogla
    ali me zanima da li bi se okus nesto bitno promijenio?

  30. #4580
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    meni nije tako fino ako ne prebaci kupuća voda preko
    nekako mi ima travnati, "sirov" okus

  31. #4581
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,289

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    6 kg je za tri puta
    jer se skoro pola baci

    ne bih ja radila zalihe, ali je bio tako dobar
    ne nađe se uvijek takav krasan i po 13 kuna
    a neki dan sam u intersparu plaćala po 20 i to dosta lošiji
    sad ja sam ziher da nikad nisam poriluk platila više od 15 kuna, akupujem na placu, a isto tak nikad nisam kupila, a pol bacila, eventualno se porežu oni vrhovi ali to je malo , a ne pol toga. ili sam ja uvijek lijepe kupovala.

    moj klinac voli kad se na ostatku od pečenog mesa onog na tavi malo prepeče poriluka, zato pretežno kupujem onaj tanji, ali takav znam staviti i u juhu.

  32. #4582

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    SZ Hrvatska
    Postovi
    1,942

    Početno

    Citiraj katarinam prvotno napisa Vidi poruku
    nakon dva dana odmora danas skuhala pileću juhicu, bocke, rižu, umak od tikvica i zelena salata
    kako radiš umak od tikvica?

  33. #4583
    katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Lokacija
    Postovi
    610

    Početno

    varivo od poriluka i gibanica od sira

  34. #4584
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    sad ja sam ziher da nikad nisam poriluk platila više od 15 kuna, akupujem na placu, a isto tak nikad nisam kupila, a pol bacila, eventualno se porežu oni vrhovi ali to je malo , a ne pol toga. ili sam ja uvijek lijepe kupovala.
    lako moguće da ja ne znam očistiti poriluk
    ali, jučer, nakon čišćenja tih 6 kg, puna vreća za smeće je bila otpada
    srce me boljelo kako bi to dobar kompost bio

    od tih 6 kg sam dobila točno tri vrećice po 1 kg
    eno ih u zamrzivaču

  35. #4585
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,289

    Početno

    pa ti živiš u kući, onda nije problem staviti za kompost, ili spremiš pa kad prođeš pored nekog žbunja možeš tam ostaviti, ako nije baš u pogledu djece.

  36. #4586
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    živim u kući, ali moj život nije nikako prilagođen kompostiranju, vjeruj mi
    Posljednje uređivanje od apricot : 06.03.2013. at 11:54

  37. #4587

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Danas kajgana, ajvar i kruh :punmijekufernakuhavanjaičišćenja

  38. #4588
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    danas ostatci od povrca iz firizidera sa malo salse sve cu to staviti preko njoka i malo zapeci sa parmezanom...ne mogu u kupovinu a nemam bas kuci zaliha i juha od korijenastog povrca i prosa
    sutra grah nadam se

  39. #4589
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,988

    Početno

    a apricot isto ti je bacila taj poriluk u kantu za smeće ili kantu za kompost.
    Ima raznoraznih komposera, raznih veličina koji stanu i u najmanje dvorište.
    Danas lungić, palenta, zelena salata i tikvice.

  40. #4590
    Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    blizu zg
    Postovi
    2,582

    Početno

    Krumpir juha i caneloni punjeni mesom

  41. #4591

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Citiraj MoMo prvotno napisa Vidi poruku
    danas ostatci od povrca iz firizidera sa malo salse sve cu to staviti preko njoka i malo zapeci sa parmezanom...ne mogu u kupovinu a nemam bas kuci zaliha i juha od korijenastog povrca i prosa
    sutra grah nadam se
    Lol, ovo me podsjeti na večere mame Louis iz Malcolma u sredini Pogotovo, ako se netko sjeća one večere od jučerašnjeg graha i jetre Ništa osobno, fali mi Malcolm da se malo nasmijem

  42. #4592
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    kako ti fali, pa eno ga svaki dan

    Kosjenka, provela sam i više navrata u kućama koje kompostiraju otpad.
    nije isto
    na selu jest
    ali u gradu nije

    razdvajamo sve, znači, nije do volje
    ali ovo baš ne možemo
    uz život rastegnut do granica pucanja, taj dio ne možemo uklopiti

  43. #4593

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Prikazali neku večer zadnju epizodu, pretpostavljam da ga ne vrte opet iznova, nisam provjeravala. A uljepšavao mi je svaku večer

  44. #4594
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Mi ovaj vikend uopće nismo išli na plac pa danas imamo ćušpajz od smrznutih Ledo mahuna.

  45. #4595
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Prikazali neku večer zadnju epizodu, pretpostavljam da ga ne vrte opet iznova, nisam provjeravala. A uljepšavao mi je svaku večer
    vrte, vrte
    čim završi jedan krug, odmah ide novi

  46. #4596
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno

    kiseli kupus, krumpir u kori i suha rebra

  47. #4597
    giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    971

    Početno

    Varivo od cvjetace

  48. #4598
    BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    332

    Početno

    Pašteta od čvaraka, juha od rajčice, rižoto s piletinom, matovilac

    Sent from my WT19i using Tapatalk 2

  49. #4599
    zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    700

    Početno

    pileći saft, riža, cikla

  50. #4600
    diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    557

    Početno

    lažna sarma

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •