Stranica 93 od 121 PrviPrvi ... 43839192939495103 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,601 do 4,650 od 6008

Tema: Što danas kuhate /38.dio/

  1. #4601
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    apricot, pa što čistiš na poriluku?
    Odrežem samo vrh bijelog i eventualno 1 cm na zelenom dijelu, ako su se vrhovi smežurali. To je valjda max 5 dkg otpada po velikom poriluku.

  2. #4602
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa on je pun blata
    i svaki put skidam one listove na mjestu razdvajanja... i to bacam
    nemam pojma kako objasniti
    otprilike kao šparoga; tamo gdje više fino ne puca, ja bacam

  3. #4603
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,508

    Početno

    danas pomfrit, popecci od tikvica, +ostalo je malo zganaca od jucer, malo sam ih poprzila
    za sutra se upravo kuha "Istarska manestra" - prvi puta radim, ima recept u Gloriji
    cini mi se fino

  4. #4604
    lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Lokacija
    Belgija
    Postovi
    1,505

    Početno

    Dans je bila tuna salata sa trobijnom kvinojom, endivijom i keljom.

  5. #4605
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno

    varivo od graška s noklicama i piletina na povrću

  6. #4606
    BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    332

    Početno

    Juha od povrća, pile, mlinci, salata, možda i štrudla od jabuka ak budem dobre volje :D

    Sent from my WT19i using Tapatalk 2

  7. #4607
    giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    971

    Početno

    Tjestenina sa spinatom i zelena salata

  8. #4608
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Neko fino kuhano varivo od povrća - nakupilo se ostataka luka, krumpira, mrkve, kelja, češnjaka.. sve to lijepo skuhati u loncu, dodati šaku quinoje, pa šta ispadne - ispadne.

  9. #4609
    zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    700

    Početno

    pire, špinat i hrenovke pureće

  10. #4610

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Vratila se u formu, varivo od graška i piletine.

  11. #4611
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,855

    Početno

    I ja varivo od graška i piletine - jučer smrznute mahune, danas smrznuti grašak.
    Moji su ukućani oduševljeni smrznutim mahunama, čak i dijete.

  12. #4612
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    svinja i prokulice
    juha od graha

  13. #4613
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Opet sarma, svekrvina. Već mi je dojadilo, ali u svakoj stvari treba tražiti dobru stranu. Ova ima najmanje dvije - ja ne moram kuhati, a mm i djeca to vole.

  14. #4614
    Zima77 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013
    Lokacija
    velika gorica
    Postovi
    416

    Početno

    čevapi s lukom lepinja

  15. #4615
    katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Lokacija
    Postovi
    610

    Početno

    juha, šnicle i hajdinska kaša

  16. #4616
    lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Lokacija
    Belgija
    Postovi
    1,505

    Početno

    Salata od humusa, kelja, ukiseljene rotkvice i kvinoje.

  17. #4617
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    pa on je pun blata
    i svaki put skidam one listove na mjestu razdvajanja... i to bacam
    nemam pojma kako objasniti
    otprilike kao šparoga; tamo gdje više fino ne puca, ja bacam
    Ne bacam ništa osim onog što sam navela, samo ga dobro perem.
    Baš si me iznenadila, doživljavala sam te kao šparnu žensku.

    Danas:
    - prisiljeno zelje i pire krumpir

  18. #4618
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa ja jesam šparna
    e baš ću drugi put fotkati svoje čišćenje poriluka!

  19. #4619
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,855

    Početno

    Ja odrežem vrh bijelog, dobar dio zelenog, a ponekad maknem i koju vanjsku ovojnicu.
    Ali i ovo što ostane bude puno blata, poriluk od Severa je kao punjeni poriluk sa blatom.

  20. #4620
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,303

    Početno

    apricot evo malo za tebe http://forum.roda.hr/threads/77053-Z...riluka-recepti

    odrežem samo vanjsku ovojnicu , malo gore požutljelog lišća ako ga ima, prerežem ispod granice s bjelim i zeleni dio dobro isperem , kupujem domaći na placu ( danas 15kn) i ima malo blata fgore ali to se spere.

  21. #4621
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ja odrežem vrh bijelog, dobar dio zelenog, a ponekad maknem i koju vanjsku ovojnicu.
    e, pa to
    to nisam, znala imenovati

    znači, režem na kolutove bijeli dio
    pa skinem ovojnicu
    pa opet do mjesta na kojem je spojnica
    pa opet bacim tu ovojnicu
    i sve tako dok ne dođem do samo dvije peruške
    ma poriluk je povrće u kojem najviše bacim
    kod kupusa ili kelja skinem samo 3 vanjska lista

  22. #4622
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    jelena, pa ja jednako koristim zeleni dio, kao i bijeli

  23. #4623
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,303

    Početno

    ali zelenog imaš puno manje nego kaj sam ja danas pekla od samo 2 poriluka očito

  24. #4624
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa zato sam i rekla da sam kupila puno jer sam našla fantastičan

    najčešće nađem ovakav
    http://velika-pisanica.hr/images/upl...iluk_thumb.JPG

    a ovaj koji sam neki dan kupila je bio ovakav
    http://www.sheportal.net/pictures/62...6bb4093a6b.jpg

  25. #4625
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Ja isto odrežem kraj bijelog i vrhove zelenog. Sve drugo operem i to na način da ga narežem na kolutiće, ubacim u cijedilo i ispirem pod česmom, u cjedilu. Tako ne bacim skoro ništa, a bude čist!

  26. #4626

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    e, pa to
    to nisam, znala imenovati

    znači, režem na kolutove bijeli dio
    pa skinem ovojnicu
    pa opet do mjesta na kojem je spojnica
    pa opet bacim tu ovojnicu
    i sve tako dok ne dođem do samo dvije peruške
    ma poriluk je povrće u kojem najviše bacim
    kod kupusa ili kelja skinem samo 3 vanjska lista


    Ja nikada ne gulim ovojnice poriluka, niti skidam vanjske listove kelja i kupusa, prvi put čujem za to. Tko zna koliko smo se dosad blata i spirina najeli

  27. #4627
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Ni ja na poriluku ne gulim nikakve ovojnice. Na kupljenom kelju/zelju skinem max 2 vanjska lista, a na domaćem ništa.

  28. #4628
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,855

    Početno

    Pa, ovojnica iliti prvi sloj poriluka zna biti mekan, oštećen, ispucao, i ja najčešće skinem prvi sloj.
    Ponekad i prva dva - tri sloja znaju biti takva, ali to onda baš i nije jako dobar poriluk.
    Ja znam dobiti stvarno svakakav, pa stvarno nekad dosta ode čišćenjem, ali kad je dobaronda skidam samo prvu ovojnicu.

  29. #4629
    Anastasia 30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    106

    Početno

    Jucer- muz u kuhinji, cevapi na gril tavi, zelena salata
    Danas- paradajiz juha, oslic na neki nacin,pire, kolac sa visnjama
    Sutra- rucak kod mame
    Posljednje uređivanje od Anastasia 30 : 08.03.2013. at 07:41

  30. #4630
    palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012
    Postovi
    3,249

    Početno

    Ovih dana (naznake proljeća) samo neke salate - natrpamo svega, od rikole, rotkvica, maslina, sira, tofua, matovilca pa dodamo priloge. Najčešće ribu.

  31. #4631
    BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    332

    Početno

    Danas varivo od mahuna za ručak, a za večeru palačinke

    Sent from my WT19i using Tapatalk 2

  32. #4632

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Postovi
    530

    Početno

    Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Ja isto odrežem kraj bijelog i vrhove zelenog. Sve drugo operem i to na način da ga narežem na kolutiće, ubacim u cijedilo i ispirem pod česmom, u cjedilu. Tako ne bacim skoro ništa, a bude čist!
    Meni je najbolje tehnika čišćenja poriluka tako da ga se zareže po cijeloj dužini, ne do kraja, već mrvicu prije i onda se fino svaki 'sloj' može oprati pod vodom (bijeli kraj treba biti odrezan!).Potom maknem prvi sloj i narežem na kolutiće ili kako već ide u receptu.

    današnji ručak: špinat, pire i pečena jaja
    Posljednje uređivanje od Mondu : 08.03.2013. at 10:51

  33. #4633
    giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    971

    Početno

    Ja ne znam sto cemo danas! U drami sam!
    Imam svjezeg sira malo i spageta pa mozda neki takav buckuris pa zapec! Ako se tko sjeti neceg brzog i jednostavnog nek puca

  34. #4634

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Postovi
    530

    Početno

    nisam uspjela ispraviti post, dakle, poriluk se reže od početka do kraja dužine, samo se ne prereže do kraja (na širinu mislim), valjda sam dobro objasnila

  35. #4635
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    morat ću ja promijeniti tehniku
    ozgleda da pretjerujem

  36. #4636
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,855

    Početno

    Saga o poriluku se nastavlja - ja zapravo poriluk narežem po dužini na pola pa opet na pola dakle na četiri dugačka dijela i onda to isperem i režem na sitne komadiće - ne na kolutiće. Onda te komadiće potpim u posoljenoj vodi i na kraju sve isperem. To radim jer je poriluk od Severa koji kupujem najčešće baš jako blatan + moji zapravo ne vole poriluk pa kad ga ovako ustinim onda bolje prođe.

  37. #4637

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Postovi
    530

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    morat ću ja promijeniti tehniku
    ozgleda da pretjerujem
    @Mima- saga o poriluku

    a bože, ja nikak da objasnim.kad poriluk zarežeš širinom do pola, tako da je svaki sloj samo na jednom mjestu prerezan, onda se fino može lagano raširiti i oprati cijelom dužinom.časkom gotovo i niš puno ne bacaš, sem vrha, dna i prvog sloja

  38. #4638
    lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Lokacija
    Belgija
    Postovi
    1,505

    Početno

    Tjestenina sa račićima

  39. #4639
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ja danas špinat sa slanutkom

  40. #4640
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    ja isto k'o apri, dosta ga maknem
    zapravo, ovako kako mima kaže: ako ga treba puno skusiti onda i nije neki
    a zelenoga bacim (od vrha na niže) pa najmanje četvrtinu
    mislim na poriluk

  41. #4641
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Jadni poriluk s vama

    Danas za ručak varivo od jučer + pita krumpirača s jogurtom

  42. #4642
    giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    971

    Početno

    Na kraju je bila tjestenina sa svjezim sirom i brokulom zapeceno u pecnici i brdo zelene salate i bilo je MLJAC!!!!

  43. #4643
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Planirala sam napraviti varivo od nekoliko vrsta graha sa porilukom, ali ću si olakšati život i ipak spremiti kajganu sa špinatom.

  44. #4644
    zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    700

    Početno

    Poriluku odrežem dno s brkićima i cca 2 cm gore zelenog i maknem vanjski omot, narežem na kolutiće/komadiće, stavim u cjediljku i operem pod pipom...
    Jučer- paradajz juha i lisnato sa sirom-slano
    danas- pizza domaća
    sutra- pileća juha, pomfri, picek, šampinjoni i tikvica s roštilja, salata puterica

  45. #4645
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Citiraj zmajica prvotno napisa Vidi poruku
    Poriluku odrežem dno s brkićima i cca 2 cm gore zelenog i maknem vanjski omot, narežem na kolutiće/komadiće, stavim u cjediljku i operem pod pipom...
    Potpis.

    S tim da sam do nedavno bacala zeleni dio, a sad sam ga pocela koristiti u slanim tortama i slicnom.

  46. #4646
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    kako možete odrezati 2 cm odozgo, kada je svako pero različite dužine

  47. #4647
    kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    hacijenda
    Postovi
    2,433

    Početno

    sarma i pire..

  48. #4648
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    kako možete odrezati 2 cm odozgo, kada je svako pero različite dužine
    Ovo je ozbiljno pitanje?

    Na svakom peru ako ima povenuli dio, odrežem tih cm ili 2 odozgo.

  49. #4649
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj zmajica prvotno napisa Vidi poruku
    Poriluku odrežem dno s brkićima i cca 2 cm gore zelenog i maknem vanjski omot, narežem na kolutiće/komadiće, stavim u cjediljku i operem pod pipom...
    Isto ovako, osim što ne mičem ni vanjski omot, ako je ok.

  50. #4650

    Datum pristupanja
    Oct 2011
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    728

    Početno

    francuski krumpir i zelena salata

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •