apricot, pa što čistiš na poriluku?
Odrežem samo vrh bijelog i eventualno 1 cm na zelenom dijelu, ako su se vrhovi smežurali. To je valjda max 5 dkg otpada po velikom poriluku.
apricot, pa što čistiš na poriluku?
Odrežem samo vrh bijelog i eventualno 1 cm na zelenom dijelu, ako su se vrhovi smežurali. To je valjda max 5 dkg otpada po velikom poriluku.
pa on je pun blata
i svaki put skidam one listove na mjestu razdvajanja... i to bacam
nemam pojma kako objasniti
otprilike kao šparoga; tamo gdje više fino ne puca, ja bacam
danas pomfrit, popecci od tikvica, +ostalo je malo zganaca od jucer, malo sam ih poprzila
za sutra se upravo kuha "Istarska manestra" - prvi puta radim, ima recept u Gloriji
cini mi se fino
Dans je bila tuna salata sa trobijnom kvinojom, endivijom i keljom.
varivo od graška s noklicama i piletina na povrću
Juha od povrća, pile, mlinci, salata, možda i štrudla od jabuka ak budem dobre volje :D
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
Neko fino kuhano varivo od povrća - nakupilo se ostataka luka, krumpira, mrkve, kelja, češnjaka.. sve to lijepo skuhati u loncu, dodati šaku quinoje, pa šta ispadne - ispadne.
Vratila se u formu, varivo od graška i piletine.
I ja varivo od graška i piletine - jučer smrznute mahune, danas smrznuti grašak.
Moji su ukućani oduševljeni smrznutim mahunama, čak i dijete.
svinja i prokulice
juha od graha
Opet sarma, svekrvina. Već mi je dojadilo, ali u svakoj stvari treba tražiti dobru stranu. Ova ima najmanje dvije - ja ne moram kuhati, a mm i djeca to vole.
Salata od humusa, kelja, ukiseljene rotkvice i kvinoje.
pa ja jesam šparna
e baš ću drugi put fotkati svoje čišćenje poriluka!
Ja odrežem vrh bijelog, dobar dio zelenog, a ponekad maknem i koju vanjsku ovojnicu.
Ali i ovo što ostane bude puno blata, poriluk od Severa je kao punjeni poriluk sa blatom.
apricot evo malo za tebe http://forum.roda.hr/threads/77053-Z...riluka-recepti
odrežem samo vanjsku ovojnicu , malo gore požutljelog lišća ako ga ima, prerežem ispod granice s bjelim i zeleni dio dobro isperem , kupujem domaći na placu ( danas 15kn) i ima malo blata fgore ali to se spere.
e, pa to
to nisam, znala imenovati
znači, režem na kolutove bijeli dio
pa skinem ovojnicu
pa opet do mjesta na kojem je spojnica
pa opet bacim tu ovojnicu
i sve tako dok ne dođem do samo dvije peruške
ma poriluk je povrće u kojem najviše bacim
kod kupusa ili kelja skinem samo 3 vanjska lista
jelena, pa ja jednako koristim zeleni dio, kao i bijeli
ali zelenog imaš puno manje nego kaj sam ja danas pekla od samo 2 poriluka očito
pa zato sam i rekla da sam kupila puno jer sam našla fantastičan
najčešće nađem ovakav
http://velika-pisanica.hr/images/upl...iluk_thumb.JPG
a ovaj koji sam neki dan kupila je bio ovakav
http://www.sheportal.net/pictures/62...6bb4093a6b.jpg
Ja isto odrežem kraj bijelog i vrhove zelenog. Sve drugo operem i to na način da ga narežem na kolutiće, ubacim u cijedilo i ispirem pod česmom, u cjedilu. Tako ne bacim skoro ništa, a bude čist!
Ni ja na poriluku ne gulim nikakve ovojnice. Na kupljenom kelju/zelju skinem max 2 vanjska lista, a na domaćem ništa.
Pa, ovojnica iliti prvi sloj poriluka zna biti mekan, oštećen, ispucao, i ja najčešće skinem prvi sloj.
Ponekad i prva dva - tri sloja znaju biti takva, ali to onda baš i nije jako dobar poriluk.
Ja znam dobiti stvarno svakakav, pa stvarno nekad dosta ode čišćenjem, ali kad je dobaronda skidam samo prvu ovojnicu.
Jucer- muz u kuhinji, cevapi na gril tavi, zelena salata
Danas- paradajiz juha, oslic na neki nacin,pire, kolac sa visnjama
Sutra- rucak kod mame![]()
Posljednje uređivanje od Anastasia 30 : 08.03.2013. at 07:41
Ovih dana (naznake proljeća) samo neke salate - natrpamo svega, od rikole, rotkvica, maslina, sira, tofua, matovilca pa dodamo priloge. Najčešće ribu.
Danas varivo od mahuna za ručak, a za večeru palačinke
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
Meni je najbolje tehnika čišćenja poriluka tako da ga se zareže po cijeloj dužini, ne do kraja, već mrvicu prije i onda se fino svaki 'sloj' može oprati pod vodom (bijeli kraj treba biti odrezan!).Potom maknem prvi sloj i narežem na kolutiće ili kako već ide u receptu.
današnji ručak: špinat, pire i pečena jaja
Posljednje uređivanje od Mondu : 08.03.2013. at 10:51
Ja ne znam sto cemo danas! U drami sam!
Imam svjezeg sira malo i spageta pa mozda neki takav buckuris pa zapec! Ako se tko sjeti neceg brzog i jednostavnog nek puca![]()
nisam uspjela ispraviti post, dakle, poriluk se reže od početka do kraja dužine, samo se ne prereže do kraja (na širinu mislim), valjda sam dobro objasnila![]()
morat ću ja promijeniti tehniku
ozgleda da pretjerujem
Saga o poriluku se nastavlja - ja zapravo poriluk narežem po dužini na pola pa opet na pola dakle na četiri dugačka dijela i onda to isperem i režem na sitne komadiće - ne na kolutiće. Onda te komadiće potpim u posoljenoj vodi i na kraju sve isperem. To radim jer je poriluk od Severa koji kupujem najčešće baš jako blatan + moji zapravo ne vole poriluk pa kad ga ovako ustinim onda bolje prođe.
ja danas špinat sa slanutkom
ja isto k'o apri, dosta ga maknem
zapravo, ovako kako mima kaže: ako ga treba puno skusiti onda i nije neki
a zelenoga bacim (od vrha na niže) pa najmanje četvrtinu
mislim na poriluk
Jadni poriluk s vama
Danas za ručak varivo od jučer + pita krumpirača s jogurtom
Na kraju je bila tjestenina sa svjezim sirom i brokulom zapeceno u pecnici i brdo zelene salate i bilo je MLJAC!!!!
Planirala sam napraviti varivo od nekoliko vrsta graha sa porilukom, ali ću si olakšati život i ipak spremiti kajganu sa špinatom.
Poriluku odrežem dno s brkićima i cca 2 cm gore zelenog i maknem vanjski omot, narežem na kolutiće/komadiće, stavim u cjediljku i operem pod pipom...
Jučer- paradajz juha i lisnato sa sirom-slano
danas- pizza domaća
sutra- pileća juha, pomfri, picek, šampinjoni i tikvica s roštilja, salata puterica
kako možete odrezati 2 cm odozgo, kada je svako pero različite dužine
francuski krumpir i zelena salata