Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
naravno; ko da me ne znaš?!

zapravo sam neki dan zavirila u susjedin tanjur, kod Leonarde Boban, u Cušpajzu.. i to me motiviralo.

stavila u vok batke i karabatke i kad su pustili masnoću, nasjeckala češnjaka, mrkvu na tanke kolutiće i tri struka poriluka narezana na kolutiće.
posolila i malo popaprila, poklopila i pustila da pod parom omekša. zalila vodom i poklopila.
deset minuta prije serviranja ubacila šaku zobenih pahuljica, isključila i poklopila.

ajme, prejela sam se, a opet mi sline idu na usta.
još da mi dođe samo jedan mali valić sa Dunava...
Danas sam ovo pravila, samo nisam imala zobenih nego ubacila šaku riže. Diiiivno nešto. Hvala ti na inspiraciji!
Btw, obzirom da si ti stručnjak za variva, daj mi reci kakva je hrana u Cušpajzu, isplati li se? Blizu mi je posla, pa da bar jednom tjednom zamjenim suhu hranu finim varivom.