Danas ćemo vratinu, pire krumpir i umak od gljiva (šampinjona), ako stignem i knedle sa šljivama, a za večeru ću ispeći paprike s mileramom, moj mišonja to obožava...
Danas ćemo vratinu, pire krumpir i umak od gljiva (šampinjona), ako stignem i knedle sa šljivama, a za večeru ću ispeći paprike s mileramom, moj mišonja to obožava...
mahune
s batatima (nikako potrošiti)
I ja mahune. Al s krumpirom i kobasicama.
Poriluk s rižom + šnicli na naglo (kuhaču ovaj put drži mm, barem za veći dio).
jučer
pileća juhica,pileća jetrica na naglo,pire,zelena salata
danas
pizza za večeru...ručka nema,iz noćne sam
sutra
poriluk,pljeskavice i palačinke sa sirom zapečene
Danas: grah varivo.
Sutra: poriluk (ne znam još kako).
krem juha od poriluka i cvjetače
ćevapi
pancakes
Jučer: povrće u woku: luk, poriluk, zelena mahuna, brokula, zelena paprika sa tjesteninom.
Danas: francuski krumpir
samo sam ljubomorna
kod mene je ručak uvijek napisan jednom riječju
a kod tebe u 6 redova
jučer zapečeni grah s porilukom i kobasama
danas-pastrva na tavici i krumpir salata
desert-štrudla od jabuka s grožđicama i medom
grah s ričetom i palačinke s pekmezom od domaćih jagoda.
Danas brzinski ručak; oslić i krumpir salata, kasnije ću palačinke s orasima ispeći...
danas: pire, pohani picek (prsa+batki), pohani patliđan i cikla salata
za malca sve kuhano: krumpir, mrkva, karfiol+pil. krilca
sutra radim zapečene šampinjone sa sirom, ali neznam uz što...neki prijedlog?
zadnji put sam radila uz zagrebački i rizi-bizi i bilo je predobro, ali kako su danas pohanci onda to otpada za sutra...
apri, mljac![]()
das recept
danas kuha mama znam da ce nas ugodno iznendati
stavim tunu na zagrijanu tavu (wok) i čim pusti malo masnoće, bacim gore sitno nasjeckani luk (skoro pa mljeveni, zato što ne dodajem masnoću)
na to gore stavim skroz izmiksanu polpu od rajčice (ja sve radim u sjeckalici, ona je skroz samelje), malo vina, octa i kapare.
začiniš po želji.
poklopiš i ostaviš petnaestak minuta da se sve prožme.
neš ti recepta!
(ja sam tunu sinoć malo posolila, posula origanom i bosiljkom, nakapala maslinovim uljem i poklopila)
apri, hvala puno. Moram to probati sto prije. Znam da cemo se svi daviti u tom jelu.
Radila sam pizzu (nisam već godinama).
Dva protvana, odlična je bila.
Djeca su pojela svako po gric
Pa su dobili juhu.
juneća juhica sa noklicama,pohana krilca i zabaci,rizi-bizi,zelena salata
desert štrudla sa jabukama i višnjama
Juhica, gril pile, mlinci, zelena salata.
Za desert mafini
sekeli gulaš za mene i muža
puretina pohana u sezamu i kuhane lešo mahune za podmladak
MM radio piletinu sa brdo povrća, staklenim rezancima i ananasom u woku
mesna struca s jajima u sredini
krumpir u rolu
Posljednje uređivanje od emily : 23.10.2011. at 16:09
shepards pie ilitiga pastirska pita.
samo što sam stavila ovaj put mljevenu puretinu, a inače mi je bolja kad radim s junjetinom. izbjegavamo puno crvenog mesa.
u originalnom receptu je janjetina, ali ja je ne mogu smisliti pa improviziram.
juha od batata i celera
paprike punjene krumpirom
zelena salata
varivo od repe (svježe) s grahom, mesom i paradajzom
danas - varivo od kelja, faširanci; navečer - Ledovi štrukli
sutra - krem juha od tikvica, špinat, pire-krumpir, jaja na oko
srijeda - teleći saft, tijesto, zelena salata
četvrtak i petak - varivo od graha sa sušenim buncekom, zelena salata
subota - neka juha, kvrguša, salata
Posljednje uređivanje od laura29 : 24.10.2011. at 10:49
stakleni rezanci se nađu u malo većim konzumima, mercatoru...
pileća prsa na kockice stavili na ulje da malo požute, dodali brokulu na cvjetiće i malo smrznutih mahuna, poklopili i pustili da se dinsta
dodali mrkvu i crvenu papriku narezanu na tanke štapiće, posolili
opet pustili da se dinsta
pred kraj kukuruz iz konzerve (najbolje klipići) i izdanci soje iz staklenke+ kupljeni umak za wok
pomiješali sve sa rezancima i gotovo
ja si još u tanjur dodala soja sosa
ispalo je super
trebalo bi krumpir rukom rezati na kockice, ali ja sam u sjeckalicu strpala i usitnila na neke komadiće cca 1,5 x 1 cm
i luk isto
staviš malo maslinova ulja, posoliš, izmiješaš, iscijediš višak tekućine i puniš paprike
staviš u pleh, pećnicu na 230°C i pečeš oko sat vremena
kad izvadiš, fino je gore staviti vrhnje, ali ja štedim kalorije![]()