danas - pileća juha s gris-knedlima, pileći batci i zabatci zapečeni s tjesteninom, zelena salata
sutra - juneće šnicle u saftu sa šampinjonima, žganci, salata
nedjelja - krem juha, punjene tikvice s miješanim mesom i sirom, savijača od sira
danas - pileća juha s gris-knedlima, pileći batci i zabatci zapečeni s tjesteninom, zelena salata
sutra - juneće šnicle u saftu sa šampinjonima, žganci, salata
nedjelja - krem juha, punjene tikvice s miješanim mesom i sirom, savijača od sira
ovih par recepata su meni zgodni sa porilukom: http://www.coolinarika.com/tag/poriluk-na-zlicu/ (ali samo kao ideje, jer mnogi pršte vegetom i kockama)
slanutak sa porilukom sam radila puno puta, odlično se slažu.
juha od bundeve isto super, ali za to koristim bundevu koja mi nije bila fina (dovoljno slatka) kad sam ju pekla u pečnici, pa ju onda tutnem u juhu, za to baš i treba biti što manje slatka![]()
Posljednje uređivanje od marijanada : 11.11.2011. at 11:44
danas po kćerinoj želji: cvjetača sa krumpirima, soli i malo maslaca (na način Malog Mede)
a dodati ćemo i malo tikvice i dalmatinskih začina (da bude i na moj način)
Integralna riza, odresci od tune i mjesavina povrca kuhana na pari.
Juha od brokule
Kuhani krumpir, cvjetača, mrva mljevenog meseka, luk na kolute mrvu zapečeno u pečnici
Mješana salata sa lukom
Juha s gris knedlima, krpice sa zeljem i pohano meso + neka salata (zelena najvjerojatnije), popodne ćemo ispeći palačinke
krpice sa zeljem
danas je bilo: tjestenina i gamberi u bijelom umaku (za malca i tikvice), zelena salata i home-made kremšnite!
sutra: piletina zapečena u roru sa krumpirima, zelena i paradajz salata i ostatak kremšnita! mljac![]()
Jucer je MM pravio spaghette sa skoljkama, i salatu od paradajza.
Danas rucamo vani.
Sutra smo zajedno tek na veceri... ne znam jos sto ce se kuhati.
krem juka od brokule i poriluka
njoki od pečene bundeve u umaku od vrhnja i pancete
grah s integralnom rižom i sezamom, čičoka salata, a desert ćemo riješiti u hodu. Ako ništa drugo, dobra stara čokolada uvijek pali![]()
jučer sam napravila prefinu juhu od luka, mrkve i celera, s amaranthome
to je nešto što su klinci, kao mali, obožavali
jučer nisu htjeli ni probati :ljuta ko pas:
i uz to bila šarena riža
i zelena salata
danas kiseli kupus sa suhim mesom, ali u pećnici, ne da se meni miješati i paziti da ne zagori
jučer: juha bistra od nedjelje, blitva s krumpirom i puretina iz pećnice na vodi
danas: poriluk varivo (+ mrkva, krumpir, kockice bijelog pilećeg mesa i kojom ploškicom slaninice radi mirisa i arome)
juneći gulaš , žganci i salata (endivija, mrkva, cikla)
picek na saftu za dečke, sebi skuhala zob koju sam našla u ladici i sad ne znam kaj da s njom dalje radim...
govedja juha i brzinska pasta sa povrcem
sutra ce biti spinat i piletina
krem juha od brokule cetvrtak pohani patlidzani i cous cous
petak oslic i blitva
Jucer: tortilje sa piletinom i povrcem!
Danas njoki i piletina u umaku od kopra i cesnjaka, a sutra imamo grah s ricetom
Danas smo imali varivo od bundeve i poriluka - to je tako mljac i fino!
Jučer variv od ječma sa piletinom a sutra pečeni filetino i prokulice na lešo.
kod nas jučer varivo od ječma i leće
a danas dječji ručakpalenta s vrhnjem i palačinke
danas rižoto i zelena salata,sutra roštilj-treba iskoristiti još ovo vrijeme!
sutra krem poriluk
http://www.coolinarika.com/recept/krem-poriluk/
Prekjučer: juha, papaline iz pečnice, kuhani krumpir sa brokulom, šarena salata
Jučer: juha, piletina sa mlincima, cikla
Danas: doručak tuna sa lukom i paradajzom, ručak: grah varivo
Sutra prvi dio dana: grah varivo sa palentom
mahune sa zobenim pahuljicama
krem poriluk (bucka,hvala na ideji), pohana piletina, pohani sir, zob sa maslinama i slanutkom na salatu.
Šnicle, restani krumpir i zelje salata, desert je štrudla s jabukama
danas: rizi-bizi, pohana piletina, skuhane prokulice i zapečene sa bešamelom, cikla salata
sutra: restani krumpir, pečenice i dinstano kiselo zelje
petak: mahune varivo i faširanci
danas sam opet napravila kremšnite pa do kada će ih biti...vjerojatno večeras gotovo...![]()
Posljednje uređivanje od Boxica : 16.11.2011. at 12:05
jučer: rižoto sa kozicama
danas: krem juha od poriluka, kiseli kupus i pečeni batat
Jucer - pileca juha, pasta s pomidorima
Danas- lazanje i zelena salata
Sutra- varivo od lece i kuhane kobasice
krem juha od tikve
musaka
salata od kupusa
jučer palenta i kuhano kiselo zelje
danas mesno (piletina) povrtna juha sa gris knedlama
jučer: kiseli kupus, krumpir i domaća kobasa sve zapečeno u pećnici (za mm-a bez kobase, a kćer je kobasu začinila još i s par čvaraka koji su prekjučer stigli u teglici od bake)
danas još ne znam, ručak je kasni (prije večera) jer nikog nema doma do kasno...
danas pileći batci i pekarski krumpir, cvjetača zapečena s prezlama i vrhnjem.
sutra pizza domaća
lignje sa krompirom i porilukom by mate janković![]()
juha od povrća
bolonjez
salata od kupusa
Pileća juhica, pileći saft i tjestenina, kiseli krastavci
S obzirom da su lignje kod nas sutra baš mi znatiželja proradila za Buckinim receptom.
A ove http://kuhari.com/recepti/lignje-s-krumpirom/ mi se čine fine i ultra jednostavne za pripremiti, ali nisam sigurna da su Matine, svejedno sutra su u pećnici.