malo piletine sa rižotom od povrća
juha od špinata
zapečeni grah
pečene paprike (kupovne)
varivo od zelja, mrkve i graha s kobasom (e da je još domaćega kruha...)
hahahahah
aj, ne kukaj
nemam ni ja
sve pojela
danas i sutra cemo grah
u srijedu imamo goste pa ce biti juha od bundeve i lazanje
u cetvrtak kis sa porilukom
pravila sam mak kocke po receptu sa foruma - Majine mak kocke to nam je desert ovih dana MM je odusevljen je i ja sam
Danas imamo varivo od leće. Tko treba meso, ima kobasicu.
Na topicu Što kupujete u Lidlu pitali su me da napišem i ovaj recept, pa ga stavljam i ovamo:
Lignje na seljački (nije to neki recept, to je samo praktično jelo koje pripremim recimo na Badnjak dok imam hrpu drugog posla, pa ne stignem nadgledati). Ubacim u pećnicu i zaboravim na njih:
Jedan paket liganja iz Lidla (he he he, mogla bih ovo napisati za njihovu knjižicu) odledim u vodi ili u mikrovalnoj pećnici, pa ocijedim i narežem na kolutiće ako već nisu narezane
5-6 krumpira ogulim i narežem na tanke ploške
U pleh (zapravo češće uzmem kaserolu ili vatrostalnu posudu s poklopcem) stavim na dno maslinovo ulje, pa polovicu krumpira, pa lignje, pa drugu polovicu krumpira pa začine (sol, papar, malu žličicu crvene paprike samo da oboji krumpir, 3-4 češnja češnjaka nakosano na krupno, pola glavice luka naribam na rezance na ribež za zelje, obavezno svježi ružmarin nasjeckam, ali ne preveliku količinu - za 1 žličicu. Može se staviti i cijela grančica, pa poslije izvaditi - nemojte pojesti previše ružmarina, ima laksativni učinak). Podlijem sa 1 dl vode (ne previše) i još malo pošpricam maslinovim uljem. Ne stavljam ni vino ni paradajz da mi se krumpir ne "okameni" ali mnogi stavljaju, pa kako vam drago... Frknem u pećnicu i pustim cca sat vremena da se peče, najprije pokriveno, pa poslije maknem poklopac da ispari suvišna tekućina.
Evo našla na Coolinarici nešto slično, pa si iskombinirajte: http://www.coolinarika.com/recept/755406/
Posljednje uređivanje od Peterlin : 17.01.2012. at 08:16
Napravila sam ćimulice sa slanutkom ,odlične ,za prste polizat.
Hvala, Peterlin.
Danas kelj, napravila sam i tiramisu jer imamo goste navečer.
Sutra mahune i debrecinke.
juha od cvjetače, varivo poriluk/krumpir, za klince malo piletine uz to
zeko peko s kuglama od starog kruha
Evo meni muž danas kuhao ručak - krumpir gulaš
Mix grahorica i, mora biti, kobasa za MMa
Gusta krem juha od mrkve, korabice i krumpira i pileći file na naglo.
špek-fileki za MM
pileći saft, tjestenina i matovilac za ostale
kupus sa komadićima junetine, na žlicu
pohane lignje i karfiol
zafriguša s komadićima prepečenog kruha
kelj varivo sa mrkvom,graškom i cvjetačom..tati šnicle na naglo uz kelj,i knedle sa šljivama za večeru!
danas varivo od slanutka, graha i ječma
sutra musaka s batatom i miješana zelena-radič salata
- povrtna juha s domaćim širokim rezancima
- junetina ala pašticada
- tijesto
- zelena salata
juha od povrća, bolonjez, uštipci
prženi inćuni, brokula lešo i grah salata sa bučinim uljem.
juha od bundeve, ostaci mesa od jučer, riža, matovilac
grah varivo, domaća kisela paprika, a desert: od jučer ostalo ledenog vjetra
tjesteninu s domaćim kobasicama i šampinjonima, za malenu goveđa juhica i tjestenina bez šampinjona
povrtna juha, mahune sa jajima
krumpir s tikvicama i brokulom, pečena pastrva
povrtna juha, smeđa riža sa graškom, piletina
jučer: lazanje
danas: zelena salata sa tunom i griz štrudla od jabuke