Frigani oslici i blitva s krumpirom. Za desert juzina. Bljak.
Frigani oslici i blitva s krumpirom. Za desert juzina. Bljak.
Krpice sa zeljem, pileći file i zelena salata
saft od graška i svinjetine na kockice, žganci, zelena salata
rigatoni s cherry rajčicama, feta sirom i bosiljkom
zelena salata
neka juha
jučer:
juha od poriluka
lešo kauli i kolutići od liganja
cikla za salatu
danas:
pohana piletina
dinstani kiseli kupus i mozda dodam jos nesto
ne, toplo
na maslinovu ulju popržim pet - šest češnjeva češnjaka (samo zgnječenih dlanom)
na to bacim polovice čeri rajčica i bosiljak
to se prži dok se tjestenina kuha
procijedim tijesto, bacim u onaj umak
i na to stavim vilicom zgnječenu fetu
izmiješam, isključim vatru i poklopim da se sve to skupa prožme
nama je jako fino
aha, kuham juhu od hokaido bundeve i radim s v. pogačice sa svježim sirom.
Varivo od mahuna (bez zaprske) i cufte, krenula je zima u Austriji ...
špageti sa šalšom i salata od kineskog kupusa
teleća juhica s gris-njokima
salata od lešo krumpira, jaja, kapule, fažola i mesa iz juhe
užasno glupo pitanje: a jel i sušeni vrganji mogu biti otrovni? ako je osušena neka druga gljiva.. mene mame i sušene lisičarke na dolcu, a uvijek me strah..
sasa o vrganjima nemam pojma - ne kupujem ih na dolcu vec nam nose neki frendovi koji se razumiju u gljivarstvo - isto kao tebe je mene strah sto cu kupiti na dolcu.
tvoj recept za tjesteninu mi je super - probat cu iduci tjedan kada moram pripremiti finu i brzo veceru. dugo nisam radila domacu tjesteninu pa cu a tu priliku dan prije zavrtiti masinu![]()
To, udružile su se!
Svinjska vratina na grill tavi i neko povrće ( ne znam još koje, donijela mi ga mama u neprozirnoj kesici).
Sinek je za ručak/večeru naručio jaja sa špekom, ima juhe od jučer i uz to još brdo salate.
juha od rajčice, pečena teleća koljenica s krumpirima, za desert baklava s višnjama i medom
ječam s nečim
ne znam čime, što pronađem
danas spageti s bolonjezom, sutra calzona u dvije verzije, u nedjelju grah i domaci hljeb.
Saša, kakav stalak za susenje pašte? Skladištenje nije problem ako se dobro osusi. Moja baka uvijek radi vise paste i onda ju spremi u one vrecice za zamrzavanje.
Moja sveki suši na stolu i kad je potpuno suho stavi u kutiju, ali ne smije biti hermetički zatvoreno.
Ma ja bih napravila s frendicom vecu kolicinu paste i to ne mogu susiti na stolu. Treba mi stol za druge stvari.
Evo kako to neki rade - sušenje tjestenine: http://www.coolinarika.com/slika/466726/
http://webshop.homesweethome.hr/proi...-aid/22?Page=3
vidiš ovaj- ne zauzima puno mjesta. sigurno postoje i jeftinije izvedenice.kitchen aid je skup ko vrag.
Izvrsno, pa ja imam ono visoko susilo za robu, mislim da cu njega upotrijebiti.
ovaj me topik baca u ocaj.jos si i tjesteninu same rade!
no, imam jedno pitanje. kupila sam prosli put u zagrebu na onom medukatu jednu hobotnicu, ociscenu i vakumiranu. prodavacica rekla de je treba peci 90 minuta.
stavila sam je sa kumirim ana ploske, cesnjak, persin, malo soli,papra, maslinovo ulje. poklopila, pekla u pecnici oko sat i 15, te otklopljeno jos petnaestak minuta.
prvo: hoba je ostala malo tvrda, da li sam je trebala mozda prije zamrznuti, ili duze peci?
drugo: okus je bio malo slabasan. da li to do hobotnice, ili sam trebala dodati maslice i ceri rajcice, ili nesto treceß
zadnji put kad sam je jela kod prijatelja (dobro, on ju je sam ulovio, zamrznuo itd...) ukus je bio odlican. ova moja je bila ok, ali samo ok.
imate kakav savjet?
a biće su je previše isprali pod slatkom vodom
ja uvijek prije zamrznem, onda bude skroz mekana, ko lignja
Bez brige, malo ljudi radi domaću tjesteninu... Ja znam (bar sam znala prije desetak godina), ali kao i marta kuburim s prostorom za sušenje, pa se ne mogu sjetiti kad sam zadnji put radila nešto osim tarane. Ovog ljeta me mamina susjeda iznenadila kutijom domaćih rezanaca, pa sad bezobrazno žicam redovito kad mi zalihe dođu kraju. Kad budem u peMziji, primit ću se sama.
Kad smo kod hobotnice, moj bivši šef (Dalmatinac) osim ovog smrzavanja koje Apri spominje tvrdi da ju treba istući batom, pogotovo ako su veći primjerci. Ne radim to, gledam da ne kupim neku baš ogromnu + smrzavam prije toplinske obrade :lijenčina:![]()
Posljednje uređivanje od Peterlin : 30.11.2012. at 21:25
danas. rižoto sa gamberima na bijelo
sutra. šareni burek
kakav je to šareni burek? zvuči primamljivo
što se hobe tiče i ja znam za taj trik s batom i zamrzavanjem i meni bude super nakon takvog postupka, mada nisam je radila 100 godina.
a što se tiče domaće tjestenine mama mi je bila napravila manju količinu za juhu ali se doslovno upljesnivila nakon tjedan dana, nsam je dobro skladištila pa ako zna neko više o tome...
a što se tiče teme danas kuham kiselo zelje s polama i nekim mesom
Posljednje uređivanje od flopica : 01.12.2012. at 07:13
Ja promisljam da li rizoto od pilecih zabataka i paprika i tikvica ili da te zabatke zamotam u spek i ispecem, a uz to krumpirice i povrce iz woka..
za predjelo juha od gljiva..imam mijesane sto mi je od jucer ostalo..
Glede hobe: lokalni ribari je stavljaju kuhati s plutenim čepom (al to za na salatu). Pečena mi je uvijek ispadala mekana, (ne)smrznuta ili (ne)tučena.
Glede tjestenine: dođe mi da kupim aparat kad vas čitam!
Glede teme: juha, blitva s krumpirom, svinjski vrat. Sve već ili skuhano ili pripremljeno za kuhanje prednosti ranog ustajanja![]()
Krem juha od povrca, lasagne s maaalo mesa i puuuno povrca, salata
danas wok- piletina sa đumbirom i medom, salata od potočarke i klica.