Stranica 68 od 121 PrviPrvi ... 1858666768697078118 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,351 do 3,400 od 6008

Tema: Što danas kuhate /38.dio/

  1. #3351
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Frigani oslici i blitva s krumpirom. Za desert juzina. Bljak.

  2. #3352
    susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    PGŽ
    Postovi
    330

    Početno

    kod nas juha od karfiola, lazanje, kupus salata

  3. #3353
    Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    blizu zg
    Postovi
    2,582

    Početno

    Krpice sa zeljem, pileći file i zelena salata

  4. #3354
    zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    700

    Početno

    saft od graška i svinjetine na kockice, žganci, zelena salata

  5. #3355
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Shepherd's Pie, zelena salata.

  6. #3356
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    rigatoni s cherry rajčicama, feta sirom i bosiljkom
    zelena salata
    neka juha

  7. #3357
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    rigatoni s cherry rajčicama, feta sirom i bosiljkom
    zelena salata
    neka juha
    jel to radiš kao hladno jelo?

  8. #3358
    zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    u radosti ...
    Postovi
    3,922

    Početno

    jučer:

    juha od poriluka
    lešo kauli i kolutići od liganja
    cikla za salatu

  9. #3359
    zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    u radosti ...
    Postovi
    3,922

    Početno

    danas:

    pohana piletina
    dinstani kiseli kupus i mozda dodam jos nesto

  10. #3360
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    jel to radiš kao hladno jelo?
    ne, toplo
    na maslinovu ulju popržim pet - šest češnjeva češnjaka (samo zgnječenih dlanom)
    na to bacim polovice čeri rajčica i bosiljak
    to se prži dok se tjestenina kuha
    procijedim tijesto, bacim u onaj umak
    i na to stavim vilicom zgnječenu fetu
    izmiješam, isključim vatru i poklopim da se sve to skupa prožme

    nama je jako fino

  11. #3361
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno

    zvuči jako fino

  12. #3362
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ne, toplo
    na maslinovu ulju popržim pet - šest češnjeva češnjaka (samo zgnječenih dlanom)
    na to bacim polovice čeri rajčica i bosiljak
    to se prži dok se tjestenina kuha
    procijedim tijesto, bacim u onaj umak
    i na to stavim vilicom zgnječenu fetu
    izmiješam, isključim vatru i poklopim da se sve to skupa prožme

    nama je jako fino
    ja slično tome radim umak za paštu, ali cherry rajčice ispečem u pećnici sa malo bosiljka, maslinjaka i aceta, i dodam malo pinjola ii špeka na taviu sa češnjakom.

  13. #3363
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    aha, kuham juhu od hokaido bundeve i radim s v. pogačice sa svježim sirom.

  14. #3364

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Varivo od mahuna (bez zaprske) i cufte, krenula je zima u Austriji ...

  15. #3365
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno

    špageti sa šalšom i salata od kineskog kupusa

  16. #3366
    bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    869

    Početno

    Varivo od graška s teletinom i noklama

  17. #3367
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    ja slično tome radim umak za paštu, ali cherry rajčice ispečem u pećnici sa malo bosiljka, maslinjaka i aceta, i dodam malo pinjola ii špeka na taviu sa češnjakom.
    nisam ja dokona ko ti

  18. #3368
    susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    PGŽ
    Postovi
    330

    Početno

    kelj u bijelom umaku+riža+feta

  19. #3369
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    teleća juhica s gris-njokima
    salata od lešo krumpira, jaja, kapule, fažola i mesa iz juhe

  20. #3370
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Postovi
    4,570

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas je gulaš s vrganjima. Djeca mi se obično na to raspamete...
    Gdje je sigurno kupiti vrganje? Ja ih ne poznam, pa se na placu bojim...

  21. #3371
    matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    859

    Početno

    Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje je sigurno kupiti vrganje? Ja ih ne poznam, pa se na placu bojim...
    ja u variva i juhe obično stavljam sušene. njih ima za kupiti u većim centrima.
    danas: teleća juha, kvrguša, prhka pita od višanja
    sutra: bosanski lonac, teletina, fritule

  22. #3372
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas je gulaš s vrganjima. Djeca mi se obično na to raspamete...
    mesni gulaš u koji dodaš vrganje ili vrganji na gulaš?
    može recept?

  23. #3373
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    užasno glupo pitanje: a jel i sušeni vrganji mogu biti otrovni? ako je osušena neka druga gljiva.. mene mame i sušene lisičarke na dolcu, a uvijek me strah..

  24. #3374

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    sasa o vrganjima nemam pojma - ne kupujem ih na dolcu vec nam nose neki frendovi koji se razumiju u gljivarstvo - isto kao tebe je mene strah sto cu kupiti na dolcu.

    tvoj recept za tjesteninu mi je super - probat cu iduci tjedan kada moram pripremiti finu i brzo veceru. dugo nisam radila domacu tjesteninu pa cu a tu priliku dan prije zavrtiti masinu

  25. #3375
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Citiraj Maxime prvotno napisa Vidi poruku
    sasa o vrganjima nemam pojma - ne kupujem ih na dolcu vec nam nose neki frendovi koji se razumiju u gljivarstvo - isto kao tebe je mene strah sto cu kupiti na dolcu.

    tvoj recept za tjesteninu mi je super - probat cu iduci tjedan kada moram pripremiti finu i brzo veceru. dugo nisam radila domacu tjesteninu pa cu a tu priliku dan prije zavrtiti masinu
    joj, ni ja nisam već pola godine radila domaću paštu! nego reci mi, ja ju uvijek radim malu količinu za taj obrok- radiš li je više? i ako da, kako je skladištiš? ovu za dan poslije pretpostavjam samo ostavis na stalku da se prosuši..?

  26. #3376
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,223

    Početno

    To, udružile su se!

    Svinjska vratina na grill tavi i neko povrće ( ne znam još koje, donijela mi ga mama u neprozirnoj kesici).

  27. #3377
    Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    blizu zg
    Postovi
    2,582

    Početno

    Sinek je za ručak/večeru naručio jaja sa špekom, ima juhe od jučer i uz to još brdo salate.

  28. #3378
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    varivo od kelja s ječmom

  29. #3379
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    juha od rajčice, pečena teleća koljenica s krumpirima, za desert baklava s višnjama i medom

  30. #3380
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ječam s nečim
    ne znam čime, što pronađem

  31. #3381
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    To, udružile su se!

    Svinjska vratina na grill tavi i neko povrće ( ne znam još koje, donijela mi ga mama u neprozirnoj kesici).

  32. #3382
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    danas spageti s bolonjezom, sutra calzona u dvije verzije, u nedjelju grah i domaci hljeb.

  33. #3383
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Saša, kakav stalak za susenje pašte? Skladištenje nije problem ako se dobro osusi. Moja baka uvijek radi vise paste i onda ju spremi u one vrecice za zamrzavanje.

  34. #3384
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Moja sveki suši na stolu i kad je potpuno suho stavi u kutiju, ali ne smije biti hermetički zatvoreno.

  35. #3385
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Ma ja bih napravila s frendicom vecu kolicinu paste i to ne mogu susiti na stolu. Treba mi stol za druge stvari.

  36. #3386
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Saša, kakav stalak za susenje pašte? Skladištenje nije problem ako se dobro osusi. Moja baka uvijek radi vise paste i onda ju spremi u one vrecice za zamrzavanje.
    Može se sušiti na onoj sušilici za veš s krilima, vidjela sam sliku na coolinarici. Možeš na dva načina - za sitne rezance prekriješ ju plahtom, a široke rezance možeš fakat sušiti ko veš - direktno objesiti na mrežicu.

    Probat ću naći sliku.

  37. #3387
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Evo kako to neki rade - sušenje tjestenine: http://www.coolinarika.com/slika/466726/

  38. #3388
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    http://webshop.homesweethome.hr/proi...-aid/22?Page=3

    vidiš ovaj- ne zauzima puno mjesta. sigurno postoje i jeftinije izvedenice.kitchen aid je skup ko vrag.

  39. #3389
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Izvrsno, pa ja imam ono visoko susilo za robu, mislim da cu njega upotrijebiti.

  40. #3390
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    ovaj me topik baca u ocaj. jos si i tjesteninu same rade!

    no, imam jedno pitanje. kupila sam prosli put u zagrebu na onom medukatu jednu hobotnicu, ociscenu i vakumiranu. prodavacica rekla de je treba peci 90 minuta.
    stavila sam je sa kumirim ana ploske, cesnjak, persin, malo soli,papra, maslinovo ulje. poklopila, pekla u pecnici oko sat i 15, te otklopljeno jos petnaestak minuta.
    prvo: hoba je ostala malo tvrda, da li sam je trebala mozda prije zamrznuti, ili duze peci?
    drugo: okus je bio malo slabasan. da li to do hobotnice, ili sam trebala dodati maslice i ceri rajcice, ili nesto treceß

    zadnji put kad sam je jela kod prijatelja (dobro, on ju je sam ulovio, zamrznuo itd...) ukus je bio odlican. ova moja je bila ok, ali samo ok.
    imate kakav savjet?

  41. #3391
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a biće su je previše isprali pod slatkom vodom

    ja uvijek prije zamrznem, onda bude skroz mekana, ko lignja

  42. #3392
    zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    700

    Početno

    Pohani sir i zelena salata

  43. #3393
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    ovaj me topik baca u ocaj. jos si i tjesteninu same rade!

    no, imam jedno pitanje. kupila sam prosli put u zagrebu na onom medukatu jednu hobotnicu, ociscenu i vakumiranu. prodavacica rekla de je treba peci 90 minuta.
    stavila sam je sa kumirim ana ploske, cesnjak, persin, malo soli,papra, maslinovo ulje. poklopila, pekla u pecnici oko sat i 15, te otklopljeno jos petnaestak minuta.
    prvo: hoba je ostala malo tvrda, da li sam je trebala mozda prije zamrznuti, ili duze peci?
    drugo: okus je bio malo slabasan. da li to do hobotnice, ili sam trebala dodati maslice i ceri rajcice, ili nesto treceß

    zadnji put kad sam je jela kod prijatelja (dobro, on ju je sam ulovio, zamrznuo itd...) ukus je bio odlican. ova moja je bila ok, ali samo ok.
    imate kakav savjet?
    Bez brige, malo ljudi radi domaću tjesteninu... Ja znam (bar sam znala prije desetak godina), ali kao i marta kuburim s prostorom za sušenje, pa se ne mogu sjetiti kad sam zadnji put radila nešto osim tarane. Ovog ljeta me mamina susjeda iznenadila kutijom domaćih rezanaca, pa sad bezobrazno žicam redovito kad mi zalihe dođu kraju. Kad budem u peMziji, primit ću se sama.

    Kad smo kod hobotnice, moj bivši šef (Dalmatinac) osim ovog smrzavanja koje Apri spominje tvrdi da ju treba istući batom, pogotovo ako su veći primjerci. Ne radim to, gledam da ne kupim neku baš ogromnu + smrzavam prije toplinske obrade :lijenčina:
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 30.11.2012. at 21:25

  44. #3394
    superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    1,395

    Početno

    danas. rižoto sa gamberima na bijelo
    sutra. šareni burek

  45. #3395
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno

    kakav je to šareni burek? zvuči primamljivo
    što se hobe tiče i ja znam za taj trik s batom i zamrzavanjem i meni bude super nakon takvog postupka, mada nisam je radila 100 godina.
    a što se tiče domaće tjestenine mama mi je bila napravila manju količinu za juhu ali se doslovno upljesnivila nakon tjedan dana, nsam je dobro skladištila pa ako zna neko više o tome...
    a što se tiče teme danas kuham kiselo zelje s polama i nekim mesom
    Posljednje uređivanje od flopica : 01.12.2012. at 07:13

  46. #3396
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Ja promisljam da li rizoto od pilecih zabataka i paprika i tikvica ili da te zabatke zamotam u spek i ispecem, a uz to krumpirice i povrce iz woka..
    za predjelo juha od gljiva..imam mijesane sto mi je od jucer ostalo..

  47. #3397
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    Glede hobe: lokalni ribari je stavljaju kuhati s plutenim čepom (al to za na salatu). Pečena mi je uvijek ispadala mekana, (ne)smrznuta ili (ne)tučena.

    Glede tjestenine: dođe mi da kupim aparat kad vas čitam!

    Glede teme: juha, blitva s krumpirom, svinjski vrat. Sve već ili skuhano ili pripremljeno za kuhanje prednosti ranog ustajanja

  48. #3398

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Postovi
    619

    Početno

    Krem juha od povrca, lasagne s maaalo mesa i puuuno povrca, salata

  49. #3399
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    danas wok- piletina sa đumbirom i medom, salata od potočarke i klica.

  50. #3400
    zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    700

    Početno

    Rižoto od šampinjona i zelena salata.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •