Page 72 of 121 FirstFirst ... 2262707172737482 ... LastLast
Results 3,551 to 3,600 of 6008

Thread: Što danas kuhate /38.dio/

  1. #3551
    mishekica's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,077

    Default

    Jučer ipak nisam kuhala varivo. Beba nije htjela. Jeli smo tjesteninu s tunjevinom.

    A varivo ćemo danas. Samo još nisam odlučila što ću ubaciti unutra. Ječam se namače. Za ostalo ćemo vidjeti.

  2. #3552
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,715

    Default

    Pečena piletina, pire od barata i krumpira, dinstano crveno zelje.

  3. #3553
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    maneštra od biži špakati, domaće kobasice, lešo krumpir i dinstani kiseli kupus.

  4. #3554
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Quote Originally Posted by sirius View Post
    Pečena piletina, pire od barata i krumpira, dinstano crveno zelje.
    Nikako se rijesiti tih batata, je li?

    Danas kuham pojodski bronzinić.

  5. #3555
    mishekica's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,077

    Default

    Quote Originally Posted by cvijeta73 View Post
    maneštra od biži špakati
    Što li je to?

    Quote Originally Posted by marta View Post
    Danas kuham pojodski bronzinić.
    A što je pak to?

    Mislim da mi je vrijeme odlijepiti se od foruma, inače ništa od mog ručka danas.

  6. #3556
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,223

    Default

    Kad upišem biži špakati u gugl, jedino ti iskočiš, cvijeto. Mi to zovemo polubiž.
    Sušeni grašak.
    Last edited by Jurana; 14.12.2012 at 11:03.

  7. #3557

  8. #3558
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Kad upišem biži špakati u gugl, jedino ti iskočiš, cvijeto. Mi to zovemo polubiž.
    Sušeni grašak.
    nije
    prvi link je s gastronomike.
    špakadi, ajd.

  9. #3559
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    Quote Originally Posted by marta View Post
    uuu, ovo mi fora zvuči. nikad probala.

  10. #3560
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,482

    Default

    home made pljeskavice i leća
    kiseli kupus na salatu

  11. #3561
    mishekica's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,077

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Sušeni grašak.
    Ahaaa...

    Quote Originally Posted by marta View Post
    U, zvuči super!

    Evo, moja maneštrica je gotova. Na kraju sam se odlučila za kiseli kupus, ječam i grah.

  12. #3562
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    rižoto s lihnjama
    juha od graška
    zelena salata

    sutra
    kiseli kupus sa suhim rebrima

  13. #3563
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    rižoto s lihnjama
    juha od graška
    zelena salata

    sutra
    kiseli kupus sa suhim rebrima
    znam kod koga cu danas na rucak

    kod nas tarhana na paradajzu, pire i albanska cufteta, ako ne ubodem kakvu ribicu na putu do kuce.

  14. #3564
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    bujrum

  15. #3565
    seni's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    7,511

    Default

    Marta super za ovaj link.
    Bas sam mislila priupitati, zna li netko recept za ribu sa slanutkom,kad ono lijepo na linku obasnjeno.
    Imaš možda i recept za orbiko iz pojode?

    I jos jedano pitanje. Kuhala sam prekjučer ričet, a uzela sam mladi grah, koji sam kupila na dolcu i zamrzla. E sad jako se pjenilo. Da li vi bacate tu pjenu, odnosno da li kod mladog grana koji se ne namače, bacite onu prvu vodu kad grah provrije?

  16. #3566
    anamar's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    2,336

    Default

    ne bacam, jer nema pjene kad se kuha svježi. ili ja tu pjenu nisam primjetila.
    ali nisam ga nikada zamrzavala.

  17. #3567
    susmiga's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    PGŽ
    Posts
    330

    Default

    oslić i krumpir u pećnici, cinnamon rolls za desert

  18. #3568
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Paradajz juha
    Brancin prženi + lešada
    Salata od daikona i bijelog graha (imali smo samo 2 ribe, a nas četvoro, pa se treba nečeg i najesti, he he he...)

    Deserta nema, ako tko želi slatko nek krade božićne kolače (za sada gotovi samo oni koji dugo stoje - medenjaci, kuglice od smokava, vanili kifli, roladica od oraha i čokolade i kuglof sa suhim voćem).

  19. #3569
    Moe's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    865

    Default

    Dosad nisam sudjelovala u ovoj temi ali ovo mi je zapelo za oko (boldala sam)
    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Deserta nema, ako tko želi slatko nek krade božićne kolače (za sada gotovi samo oni koji dugo stoje - medenjaci, kuglice od smokava, vanili kifli, roladica od oraha i čokolade i kuglof sa suhim voćem).
    Svaka čast ženo!

  20. #3570
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Moe View Post
    Dosad nisam sudjelovala u ovoj temi ali ovo mi je zapelo za oko (boldala sam)

    Svaka čast ženo!
    Hvala... ali imam ti ja razloga: Paketi domaćih kolača kod nas su tradicionalni božićni poklon za ostale članove obitelji (svekrva je sama, moj brat je sam...da ne nabrajam). Dok su moja djeca bila mala, mama i svekrva su više pekle, a ja manje. Sad se situacija okrenula, pa gledamo da isto bude dobro. Naći će se još toga slatkog i slanog. Ja to volim, mogu i s veseljem radim, a i dijelim.

  21. #3571
    Moe's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    865

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Naći će se još toga slatkog i slanog. Ja to volim, mogu i s veseljem radim, a i dijelim.


    Da malo budem on-topic:
    danas: teletina s mrkvom i paprikom u gotovom Szechuan umaku + zelena salata s lanenim i sezamovim sjemenkama
    jučer: peperonata + riža
    prekjučer: varivo od leće i poriluka
    prekprekjučer: grah varivo

  22. #3572
    kikic's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    na moru
    Posts
    1,163

    Default

    danas pašta s tunjevinom, pohane tikvice, dinstani kiseli kupus, sutra ražnjići i krumpir i zelena salata

  23. #3573
    Freja's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Sydney / Zagreb
    Posts
    2,042

    Default

    pastrva, blitva s krumpirom
    deserta nema - ostalo još dizanih peciva sa šafranom od prije dva dana

  24. #3574
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    seni, nemam recept za orbiko.
    Ali pokušta ću to napraviti sljedeci put kad budem imala kozice. Meni su te kombinacije ribe i grahorica nesto posebno.
    Pretpostavljam da se orbiko radi tako da se dinsta luk i češnjak, na to baci orzo i grašak i na kraju dodaju kozice. Daj mi vise podataka, ako si jela, pa cemo reverznim inzenjerstvom u kineskom stilu pronaći recept.

  25. #3575
    zmajica's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Zg
    Posts
    700

    Default

    paradajz juha, pizza iz pekača za kruh i muffini s čokoladom, jabukama i cimetom

  26. #3576
    superx's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    zagreb
    Posts
    1,395

    Default

    Pečeni odojak i grah salata s lukom za desert fina orašasta torta sa čokoladom i narančama.
    Sutra junetina na lovački i knedle od kruha, zelje na salatu.

  27. #3577
    borka's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    671

    Default

    Jučer Orada sa blitvom.
    Danas pileći paprikaš sa širokim rezancima.

  28. #3578
    mishekica's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,077

    Default

    Mi ćemo danas skušu s roštilja, rižoto od šampinjona i (možda) paradajz juhu.
    Ako dragi sve to uspije sam napraviti jer ja bolujem.

  29. #3579
    Freja's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Sydney / Zagreb
    Posts
    2,042

    Default

    danas pureći odresci sa šampinjonima, njoki od krumpira, pečena bundeva, zelena salata
    za popodne dečki naručili fritule

  30. #3580
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ajme, kod nas "ručka"
    pileća juha sa griz noklicama
    zelena salata sa feta sirom i cherry rajčicama

    trebalo je biti meso iz juhe, ali sam vidjela da će ga biti premalo, pa sam napravila paštetu
    (i napravila te noklice u juhu, da je malo "pojačam")
    budući da je bio i vrući kruh, ručak smo nazvali užinom i najeli se

  31. #3581
    Jadranka's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    6,097

    Default

    danas pileci rizot by md, sutra pasta-fazol, ako ne zaboravim stavit mocit grah

  32. #3582
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,715

    Default

    Sarma i pire ( od krumpira , ne od barata ).

  33. #3583
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Quote Originally Posted by sirius View Post
    Sarma i pire ( od krumpira , ne od barata ).
    Hahahahaha, jel sanjas batate?

  34. #3584
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    zato kod mene batati, u varivu s bučom. i potočarka.

  35. #3585
    zhabica's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    u radosti ...
    Posts
    3,922

    Default

    Mi smo danas imali veliko društvo na ručku pa smo jeli:

    Krem juha od bundeve, kupusa, mrkve i đumbira
    Racclette roštilj (lungić, kobase, sir, tikvice, kuhani krumpir, kiseli krastavci i pržene gljive)
    Salata od cous cousa, maslina, feta sira i kukuruza sa maslinovim uljem i jogurt dressingom
    Quiche od poriluka, kobasica i sira

  36. #3586
    mishekica's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,077

    Default

    Jao, zhabice, što mi nisi bliže?

    Kad radiš salatu s cous cousom, onda ga normalno skuhaš i smiješaš s ostalim sastojcima ili?

    Meni je ostalo skuše od jučer pa ću to jesti + juhica od paradajza (koju jučer ipak nismo kuhali) + domaći kruh + neka domaća zimnica. Nemam snage za neke kerefeke...

  37. #3587
    Boxica's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,402

    Default

    Quote Originally Posted by pužić View Post
    hah ma obični od jabuka, samo što je lagan, ne jako sladak i iz hladnjaka osvježavajući pa ga zovem ledeni
    http://www.coolinarika.com/recept/791748/
    ja pravim od 3 jaja i pola pp-sasvim dovoljno za onu dublju duguljastu tepsinju.ostalo po receptu
    a to i ja radim, pinkicu drugačije!! i sa svim voćem!

    biskvit stavim: 6 jaja, 6 žica brašna, 6 žlica šećera
    na pečeni biskvit stavim kuhane jabuke, preko toga prelijem kuhanu kremu od 1l soka+2 pudinga od vanilije, na sve šlag

    radim sa svakakvim voćem, a sok prilagodim voću (najbolji mi je sa jagodama)


    jelovnik za ovaj tjedan:

    danas: kelj varivo+faširanci
    utorak: lazanje
    srijeda: grašak juhica (zapravo nekakvo poluvarivo grašak-krumpir-noklice) i palačinke
    četvrtak: pohana piletina i rizi-bizi
    petak: grah sa ričetom

    vikend mi je još predaleko!

  38. #3588
    zhabica's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    u radosti ...
    Posts
    3,922

    Default

    Quote Originally Posted by mishekica View Post
    Jao, zhabice, što mi nisi bliže?

    Kad radiš salatu s cous cousom, onda ga normalno skuhaš i smiješaš s ostalim sastojcima ili?


    cous cous podlijem vrelom vodom i ostavim malo da odstoji dok ne nabubri, ide 200 g cous cousa na 150ml vode, i onda miješam sa ostalim, malo ga žlicom razrahlim i dodam u to ostale sastojke.

    Danas ćemo imat neku juhicu i musaku sa kiselim kupus salatom.

  39. #3589
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,988

    Default

    krumpir pire, špinat i mesna štruca s jajima

  40. #3590
    matahari's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    859

    Default

    Jučer: juha od vrganja (domaća, jel), lungić, umak od šampinjona, krumpirove polovice, zelena salata
    Danas: juha od vrganja, pizza
    Sutra: kelj varivo, faširanci

  41. #3591
    zmajica's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Zg
    Posts
    700

    Default

    Jučer bolonjez i špageti, danas grah čušpajz

  42. #3592
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    subota pizza tradizionale, juce paradajz-supa i krompirusa, danas supa, telece snicle i rizoto, sutra grasak na kasiku

  43. #3593
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Danas: govedja juha sa gris-noklicama; kuhana govedina sa povrcem. Desert: light topla cokolada.
    Sutra (utorak): home-made pizza, kiselis-salata; za desert torta od vocnog jogurta.
    Srijeda: rucam samo ja, pa stoga hrenovke od puretine i luk i mrkva na ulju. Za desert/kasnu veceru: homemade puding od limuna.
    Cetvrtak: bistra povrtna juha; tjestenina u umaku od tune, salata od cherry paradajza.
    Petak: krem-juha od paradajza, tjestenina sa morskim plodovima, mijesana salata.
    Subota: purece snicle u umaku od gorgonzole, riza, zelena salata.
    Nedjelja: juha, gulas od junetine i kupusa, cous-cous.

  44. #3594
    ani4's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,633

    Default

    Pohana piletina, pire, spinat na mlijeku.
    Deserta nema, jos im je ostalo slatkisa od Nikole.

  45. #3595
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Piletina i tijesto u umaku od brokule, karfiola, poriluka i gorgonzole, mahune na salatu.

  46. #3596
    pužić's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    tu i tamo
    Posts
    1,984

    Default

    peceni svinjski komad mesa(nemam pojma koji dio)i krumpir.kisela paprika za salatu a za desert tufahije(prave mm i sefica po mojim uputama)

  47. #3597
    seni's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    7,511

    Default

    Quote Originally Posted by marta View Post
    seni, nemam recept za orbiko.
    Ali pokušta ću to napraviti sljedeci put kad budem imala kozice. Meni su te kombinacije ribe i grahorica nesto posebno.
    Pretpostavljam da se orbiko radi tako da se dinsta luk i češnjak, na to baci orzo i grašak i na kraju dodaju kozice. Daj mi vise podataka, ako si jela, pa cemo reverznim inzenjerstvom u kineskom stilu pronaći recept.
    Jela sam. Moglo bi biti tako. Jer konzistencija nije kao kod rižota, onako tečno, nego više suho.
    pretpostavljam da se orzo skuha prije, a možda i grašak na pola. Ili se grašak kuha u toču.
    Ne znam da li ide malo bijelog vina. Ne znam je li ovo sada reverzno inžinjerstvo.
    Mogla bih probati improvizirati...

  48. #3598
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,223

    Default

    pašta-fažol na dimljenom purećem batku

  49. #3599
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    na dimljenom purećem batku
    joj, otkad ovo nisam jela
    od onih vremena kad smo išli u austriju, u metro, i ti batci su koštali 16 kn/kg
    LOOOOL

  50. #3600
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Quote Originally Posted by seni View Post
    Jela sam. Moglo bi biti tako. Jer konzistencija nije kao kod rižota, onako tečno, nego više suho.
    pretpostavljam da se orzo skuha prije, a možda i grašak na pola. Ili se grašak kuha u toču.
    Ne znam da li ide malo bijelog vina. Ne znam je li ovo sada reverzno inžinjerstvo.
    Mogla bih probati improvizirati...
    Sigurno ide bijelo vino, ako se Barbieri s njima druzi, nema bez bijelog vina. Nego, sad sam se sjetila neke epizode njegovog kuhanja, kad lijeva vodu i vino u jelo, pa kaze "ulijete vodu" i ulije recimo 1dl vode u jelo, pa kaze "i malo vina" i onda iskrene cijeli vrc, jedno 6-7dl vina u jedmo.

    Ako je suho, ja bih to ovako, dinstala luk i cesnjak (ima luka unutra?) dodala jecam, kuhala, dodala grašak, skuhala, dodala vino i kozice.

Page 72 of 121 FirstFirst ... 2262707172737482 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •