ma nisu neg oni to ne moraju raditi svaki dan i uz to jos sto stvari.oni kad kuhaju si uzmu gusta
i onda na miru kemijaju dok mi to sve moramo rutinski.
ma nisu neg oni to ne moraju raditi svaki dan i uz to jos sto stvari.oni kad kuhaju si uzmu gusta
i onda na miru kemijaju dok mi to sve moramo rutinski.
juha govedina+ kokoš,pečena vratina sa krumpirima,zelena salata
Krem juhu od brokule, punjene lignje u pećnici s krumpirićima.![]()
Danas smo pravili pileća prsa u umaku od mrkve i batata, s cous-cousom i salatom od kineskog kupusa. Baš je fino ispalo.![]()
Gulaš, njoki, salata od kineskog kupusa (za mene ričet). Da se pita moje muške, oni bi jeli gulaš svaki drugi dan. U ostale dane jeli bi ćevape... Katastrofa!
i ja bi gulaš često jela
danas pržene lignje, pečeni krumpirići, tartar, zelena salata, navečer ću vjerovatno neke muffine složiti
sutra grah
svinjska leđa s kostima premazana senfom i začinima , krumpiri i luk -sve zajedno se peče u pečnici.Goveđa juha, a za salatu paprike s bijelim lukom ili francuska-po želji
sutra-gulaš
Joj, zaboravila sam desert spomenuti.Pokušala sam napraviti Raffaello, s bijelom čokoladom umjesto mlijeka u prahu, ali nije dobro ispalo... pa sam napravila čokoladnu glazuru, namazala po tome i zarolala u roladicu. Nakon držanja u hladnjaku konačno se stisnulo i sad ima okus kao Bounty. Fino je. Ali sam i dalje malo tužna jer prvotni naum nije uspio.
![]()
Miško ne sekiraj se, ja bi sad ubila za malo slatkog i kremastog, ehehe
Krenula jesti kiwi, ovaj domaći, al mi nije sjeo, prezrija je, a ja volim kad je tvrđi
Jao, ova poruka je perverzna![]()
Posljednje uređivanje od fingertips : 13.01.2013. at 17:01
Ako su bolji, možda je to zato jer se usredotoče na jednu stvar (npr. kuhanje) a ne rade u glavi time sharing kao većina žena... Dok kuhaš, istovremeno pereš suđe koje si zamazala, nadzireš dijete koje piše zadaću, slušaš drugo dijete kako svira (kod mene tada ne radi radio ili tv jer inače ne mogu ovo uskladiti) itd... A mm kad kuha (nije često, ali bude i toga), ne vidi i ne čuje ništa drugo.
i još posle priča kak je moral raditi 100 stvari od jednom, zamisli moral je zet neku posudu i još žlicu da to zagrabi, važnih li misli.
Danas:za ručak varivo od mahuna i domaći kruh, a za večeru topli sendviči i homemade vruća čokolada!
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
jučer sa mislila muffine, ali sam imala u frižideru 2 čašice slatkog vrhnja kojima je bio rok pri kraju
pa sam našla recept za namaz od karamela
odličan je
samo se moram probiti do dućana po sladoled od vanilije
i udri
a ne bi loše lego ni na palačinke
a to ti baš treba?
jučer juhica od teletine, kuhano meso, pire, paradajz sos i kelj na lešo za mene, danas grašak...
Danas kuham ječam s kiselom repom i domaćom sušenom kobasicom.
Danas: "shepherd's umak" sa spaghetima i salatom od mrkvice. Za desert cheesecake.
Utorak: planiramo jesti vani, ali za slucaj da ipak ne: krem-juha od paradajza sa zvjezdicama, cheeseburger od puretine, salata od mijesanog povrca. Desert: puding od limuna.
Srijeda: bistra povrtna juha; purece snicle u umaku od gorgonzole, integralna riza, salata.
Cetvrtak: pohanci od tune i kupus s paradajzom.
Petak: homemade pizza, kiselis-salata.
Subota: pileca fantazija (jako ukusno, pa zelimo ponoviti), povrce iz pecnice za prilog; za desert tiramisu.
Nedjelja: krem-juha od gljiva; ombolo u umaku od kiselog vrhnja; salata. Za desert zimski sladoled.
elly:kakav ti je to 'sheperds umak'?ova fantazija djeluje jako fino....
bolesni smo pa i ne mogu kuhati danas kremn juha od brokule, zganci sa jogurtom po zelji MM
sutra prokulice u pecnici sa malo domace slanije i sirom
prekosutra varvio od mejsanih grahorica i kiseli kupus na salatu po djetetovoj zelji
šta je slanija?
slanina?
dinstano kiselo zelje,kuhani sušeni buncek i pire krumpir..
pravi zimski ručak..njamiii!
Danas kuham grah. Tko hoće, može ga jesti "čistog", a ostali ga mogu miješati s onim ječmom i repom od jučer.
aha,hvala.znaci ala bolonjez samo s gljivama,ma to sam radila samo nisam znala da se tak zove.
Ma ni ne zove se tako, valjda. Tako mi to zovemo, jer pastirsku pitu (shepherd's pie) ne pretvorimo uvijek u pitu.![]()
Ako napravimo za dva dana, onda jedan dan pita (umak na ciji vrh slozis pire-krumpir, ili u light verziji karfiol-pire, pospes parmezanom i zapeces), a drugi dan "umak", a pratnja tjestenina, ili riza, ili krumpir na pari, ili neko drugo povrce....
Jučer ćušpajz od bundeve poriluka i puretine, danas ćušpajz od slanutka, a sutra ćušpajz od karfiola.
Miško, ja sam tokom cijele trudnoće jela jetrica i teleća i pileća, isto sam vidjela da to trudnice trebaju izbjegavati, jela sam ih možda 10-tak puta, pa me eto i živa i zdrava, i bebač pogotovo![]()
Ove koje imam su domaće pa je rizik još veći...
![]()
Hm da, ajde brzo ćeš roditi pa ćeš ih papati, mislim da nebi trebalo biti problema da ih jedeš dok dojiš!
juha od rajčice, pileći batci i neki prilog (mlinci možda), salata po izboru.desert nema jer pazimo na kg
sutra pizza domaća-čistim hladnjak
bez ideje sam...dečkima šalša i špageti, a meni grah salata s malo slanine
brzinski danas - tagliatelle u ubijelom umaku s lososom, cikla i kupus salata