varivo od mahuna
Peceno bijelo meso i rizoto od sparoga. Stiglo je proljece![]()
Posljednje uređivanje od zhang : 19.03.2013. at 19:37
ja bh sutra prvi put napravila jetrica i palentu
kako pravite te saftove?
Ja upravo hranim malog i razmisljam kako cu ovaj tjedan obavezno jetrica radit
Dobro izdinstam luk, na to mrkvu, podlijem s malo vode da to dobro iskuha!
Za to vrijeme narezem jetrica na komadicke, ja rezem i srceka jer su mi inace zilava!
Kad ona voda s luka sva ishlapi dodam jetrica , prvo srceka i nakon par minuta ostalo!
Podlijem vodom! Sol, biber!
Dodam zlicu koncentrata rajcice i sitno sjeckan cesnjak!
Kad fino prokuha i kad je gotovo dodam i persin!
e, ja sam dobila svinjske iznutrice
ja ću to vinom ubiti
Mi smo danas imali nesporazum pa mi meso nije bilo otopljeno pa sam improvizirala ručak - hladana salata od slanutka jaja, kapara, bosiljka mozzarele i sardina iz ulja - za prste polizat!
Večerali smo kolač sa breskvama (iz maminog kompota)
Varivo kelj s povrćem i još nešto, ne znam što.
mi danas imamo rižu, batke i karabatke pečene u roru i za klince krastavci salata, a za nas velike miješana salata![]()
Danas čekamo da nam se tata javi, ima obranu diplomskog, ako sve prođe ok bacamo se na kuhanje nekog finog ručka da ga počastimo i još više razveselimo!
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
danas pileću juhicu, pileća krilca, pire i umak od kopra
ostalo mi od jučer dosta juhe od rajčice s prosom. vrijedi li to i danas? (u hladnjaku je)
nikad ne ostavljam juhu s tjesteninom dan za dan, a ove s prosom obično pojedemo odmah
Distano kiselo zelje sa domaćom špekom, pire krumpir.
Kolač od mrkve
promjena plana, uz batake za nas velike rikola s kuhanim krumpirom, obožavam to
za MM uz to još salata od grahorica s bućinim uljem
za dijete samo kuhani krumpir i zelena salata
mi jetricu dinstamo bez mrkvice, samo je bacimo na dinstanu kapulu
Jetrice ne volim osim na naglo s češnjakom. (Mada to više ne jedem).
Narežem, uvaljam u brašno i bacim na tavicu, kad su gotove posolim, popaprim i posipam češnjakom.
ja sam u životu, kod mame, jela samo teleća jetrica, na naglo, samo sa malo češnjaka
u restoranima sam jela "plućica na kiselo" od svih životinja koje se nude
ali, sad imam svinju
dobila
stavila sam u pac sa češnjakom i vinom
i stavit ću na puno luka
I ja se sjecam telecih jetrica na naglo! Tata ih je uvijek pripremao!
<3
Sa cesnjakom, persinom i maslinovim uljem! Obozavala sam to! Od kad tate nema uglavnom jedemo pileca jetrica ovako na saft !
Ali mogla bi se okurazit i probat sama ispec ta teleca jetrica!
Svinjske mogu na naglo kao i bilo koje druge.
rossa zašto ne bi tjestenina mogla prenočiti u juhi? Jedino se zna napuhnuti malo više, drugo ništa mi ne pada na pamet.
Domaća juha, pečena rebarca, zelena salata.. Prilog još moram smisliti..
pojma nemam. moja mater i baba kažu da se prokiseli i u nas se uvijek zakuhava tjestenina samo za jedan dan. juha koja ostaje za sutra je uvijek bez tjestenine.
a kako su moje kuharske sposobnosti ograničene, to ja slijedim njihove savjete (jedino što one nikad ne bi stavile proso u juhu)
sarma i pire
od ostatka pirea knedle sa pekmezom od šljiva za večeru
Pileća prsa u umaku od naranče, riža, matovilac i strudla od jabuka
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
jučer bile srdele i špinat ne lešo sa češnjakom, danas će biti popečki od krupira/sira, paradajz juha i cikla salata
juha pileća s puno mesa, povrća i sitne tjestenine
zapečene špacle sa šunkom i slaninom
zelena salata
Jetrica na naglo (teleća, svinjska) sa češnjakom mljac mljac (a onda uzmem tavu i sa kruhom potoćkam ulje od pečenja).
To mi je za brzinski ručak idealno.
Danas dinstane mahune, pire krumpir i šnicle na naglo.
nisu
svinja je dominirala
djeca nisu htjela jesti, pa smo muž i ja pojeli cijeli lonac
strašno
cijelu noć sam podrigivala i pila vodu
ali je bilo jako fino
a jetrica na svinjokolji... još onako nadebelo nasječena...![]()
jelda
to je valjda jedini dan u godini (osim Uskrsa) kada doručkujem. I to ni više ni manje, nego svinjska jetrica
Probam sutra za ručak ovo tvoje.
danas smo imali varivo od poriluka sa slanutkom i pureće pljeskavice, radili smo ih prvi put
ispale su savršeno, puno ukusnije od onih od svinjetine i junetine
mislim da ćemo prijeći samo na pureće - ukusno, lagano i nemasno![]()
juha,pečeni pureći batak,kroketi i puterica
srneći file
paprike i šampinjoni na grilu
cezar salata
Losos pečen u foliji sa češnjakom i peršinom
malo blitve, cvjetača i krumpir kuhano
zelena salata i radič
ubila sam se u svemu tome![]()
Danas: Brancini s roštilja i povrče zapečenno u pečnici
Sutra: Pileći ražnjići sa povrčem i grill šampinjonima
Prekosutra: Odojak i grah salata s bučinim ulje, njam
krem juha od karfiola
konjski šnicli na naglo, grašak i mrkvica
žganci+umak od tikvica+popečci od tikvia
sutra varivo mahune s piletinom
Nisam kuhala preko mjesec dana, i danas nakon dugo vremena kao nešto kuhamPa jedino čega sam se sjetila je pečena kokoš s mlincima i zelena salata. Nema šta, vrh kreativnosti, mislim da sam oglupila od nespavanja
![]()
Danas pileca juha, mac&cheese, z.salata, slatka bucnica, slatka strudla od sira
Sutra: francuski krumpir, kupus, ostaci deserta od danas
Kupila male domaće lignjune danas na tržnici. Ima li neki recept da ih se spremi , a da ne budu zilavi. Kaže teta na standu da ih stavim u tavu na hladno ulje, ali ja bih čula koji još recept od iskusnih.