Stranica 97 od 121 PrviPrvi ... 47879596979899107 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,801 do 4,850 od 6008

Tema: Što danas kuhate /38.dio/

  1. #4801
    katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Lokacija
    Postovi
    610

    Početno

    varivo od mahuna

  2. #4802
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Peceno bijelo meso i rizoto od sparoga. Stiglo je proljece
    Posljednje uređivanje od zhang : 19.03.2013. at 19:37

  3. #4803
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ja bh sutra prvi put napravila jetrica i palentu
    kako pravite te saftove?

  4. #4804
    giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    971

    Početno

    Ja upravo hranim malog i razmisljam kako cu ovaj tjedan obavezno jetrica radit

    Dobro izdinstam luk, na to mrkvu, podlijem s malo vode da to dobro iskuha!
    Za to vrijeme narezem jetrica na komadicke, ja rezem i srceka jer su mi inace zilava!
    Kad ona voda s luka sva ishlapi dodam jetrica , prvo srceka i nakon par minuta ostalo!
    Podlijem vodom! Sol, biber!
    Dodam zlicu koncentrata rajcice i sitno sjeckan cesnjak!
    Kad fino prokuha i kad je gotovo dodam i persin!

  5. #4805
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    e, ja sam dobila svinjske iznutrice
    ja ću to vinom ubiti

  6. #4806
    zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    u radosti ...
    Postovi
    3,922

    Početno

    Mi smo danas imali nesporazum pa mi meso nije bilo otopljeno pa sam improvizirala ručak - hladana salata od slanutka jaja, kapara, bosiljka mozzarele i sardina iz ulja - za prste polizat!
    Večerali smo kolač sa breskvama (iz maminog kompota )

  7. #4807
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Varivo kelj s povrćem i još nešto, ne znam što.

  8. #4808
    Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,402

    Početno

    mi danas imamo rižu, batke i karabatke pečene u roru i za klince krastavci salata, a za nas velike miješana salata

  9. #4809
    BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    332

    Početno

    Danas čekamo da nam se tata javi, ima obranu diplomskog, ako sve prođe ok bacamo se na kuhanje nekog finog ručka da ga počastimo i još više razveselimo!

    Sent from my WT19i using Tapatalk 2

  10. #4810
    katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Lokacija
    Postovi
    610

    Početno

    danas pileću juhicu, pileća krilca, pire i umak od kopra

  11. #4811
    rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    3,337

    Početno

    ostalo mi od jučer dosta juhe od rajčice s prosom. vrijedi li to i danas? (u hladnjaku je)
    nikad ne ostavljam juhu s tjesteninom dan za dan, a ove s prosom obično pojedemo odmah

  12. #4812
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    mi danas imamo rižu, batke i karabatke pečene u roru i za klince krastavci salata, a za nas velike miješana salata
    rižu i batake staviš skupa u ror?

    mi ćemo isto to samo batake na gril tavi
    i uz to kuhana riža
    salata

  13. #4813
    Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,402

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    rižu i batake staviš skupa u ror?

    mi ćemo isto to samo batake na gril tavi
    i uz to kuhana riža
    salata
    ma ne, batci i karabatci idu u ror, a riža se normalno kuha kao prilog

  14. #4814
    bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    869

    Početno

    Distano kiselo zelje sa domaćom špekom, pire krumpir.
    Kolač od mrkve

  15. #4815
    bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    869

    Početno

    Citiraj giussepe prvotno napisa Vidi poruku
    Ja upravo hranim malog i razmisljam kako cu ovaj tjedan obavezno jetrica radit

    Dobro izdinstam luk, na to mrkvu, podlijem s malo vode da to dobro iskuha!
    Za to vrijeme narezem jetrica na komadicke, ja rezem i srceka jer su mi inace zilava!
    Kad ona voda s luka sva ishlapi dodam jetrica , prvo srceka i nakon par minuta ostalo!
    Podlijem vodom! Sol, biber!
    Dodam zlicu koncentrata rajcice i sitno sjeckan cesnjak!
    Kad fino prokuha i kad je gotovo dodam i persin!


    Isto ovako.
    Jedino ja prije jetricu stavim u mlijeko da izvuče gorčinu iz nje.
    Prije dinstanja isperem mlijeko s jetrice pod vodom.
    Posljednje uređivanje od bodo : 20.03.2013. at 10:53

  16. #4816
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    promjena plana, uz batake za nas velike rikola s kuhanim krumpirom, obožavam to
    za MM uz to još salata od grahorica s bućinim uljem
    za dijete samo kuhani krumpir i zelena salata

  17. #4817
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    mi jetricu dinstamo bez mrkvice, samo je bacimo na dinstanu kapulu

  18. #4818
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    ostalo mi od jučer dosta juhe od rajčice s prosom. vrijedi li to i danas? (u hladnjaku je)
    nikad ne ostavljam juhu s tjesteninom dan za dan, a ove s prosom obično pojedemo odmah
    Naravno da je dobra.
    Zašto ne?

  19. #4819
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Jetrice ne volim osim na naglo s češnjakom. (Mada to više ne jedem).
    Narežem, uvaljam u brašno i bacim na tavicu, kad su gotove posolim, popaprim i posipam češnjakom.

  20. #4820
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ja sam u životu, kod mame, jela samo teleća jetrica, na naglo, samo sa malo češnjaka
    u restoranima sam jela "plućica na kiselo" od svih životinja koje se nude

    ali, sad imam svinju
    dobila
    stavila sam u pac sa češnjakom i vinom
    i stavit ću na puno luka

  21. #4821
    giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    971

    Početno

    I ja se sjecam telecih jetrica na naglo! Tata ih je uvijek pripremao!
    <3
    Sa cesnjakom, persinom i maslinovim uljem! Obozavala sam to! Od kad tate nema uglavnom jedemo pileca jetrica ovako na saft !
    Ali mogla bi se okurazit i probat sama ispec ta teleca jetrica!

  22. #4822
    rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    3,337

    Početno

    Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da je dobra.
    Zašto ne?
    a šta ja znam. ja nikad ne ostavljam tjesteninu u juhi da prenoći (tamo me mater naučila, nemam razumno objašnjenje) pa sam računala da možda i proso spada u istu kategoriju

  23. #4823
    rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    3,337

    Početno

    Citiraj giussepe prvotno napisa Vidi poruku
    I ja se sjecam telecih jetrica na naglo! Tata ih je uvijek pripremao!
    <3
    Sa cesnjakom, persinom i maslinovim uljem! Obozavala sam to! Od kad tate nema uglavnom jedemo pileca jetrica ovako na saft !
    Ali mogla bi se okurazit i probat sama ispec ta teleca jetrica!
    i moja baba. nisam to jela nekih 20 godina

  24. #4824
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Svinjske mogu na naglo kao i bilo koje druge.

    rossa zašto ne bi tjestenina mogla prenočiti u juhi? Jedino se zna napuhnuti malo više, drugo ništa mi ne pada na pamet.

  25. #4825
    Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Postovi
    1,522

    Početno

    Domaća juha, pečena rebarca, zelena salata.. Prilog još moram smisliti..

  26. #4826
    rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    3,337

    Početno

    Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Svinjske mogu na naglo kao i bilo koje druge.

    rossa zašto ne bi tjestenina mogla prenočiti u juhi? Jedino se zna napuhnuti malo više, drugo ništa mi ne pada na pamet.
    pojma nemam. moja mater i baba kažu da se prokiseli i u nas se uvijek zakuhava tjestenina samo za jedan dan. juha koja ostaje za sutra je uvijek bez tjestenine.
    a kako su moje kuharske sposobnosti ograničene, to ja slijedim njihove savjete (jedino što one nikad ne bi stavile proso u juhu)

  27. #4827
    kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    hacijenda
    Postovi
    2,433

    Početno

    sarma i pire

    od ostatka pirea knedle sa pekmezom od šljiva za večeru

  28. #4828
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,276

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam u životu, kod mame, jela samo teleća jetrica, na naglo, samo sa malo češnjaka
    u restoranima sam jela "plućica na kiselo" od svih životinja koje se nude

    ali, sad imam svinju
    dobila
    stavila sam u pac sa češnjakom i vinom
    i stavit ću na puno luka
    nisam shvatila ti nekog pozivaš ?

  29. #4829
    BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    332

    Početno

    Pileća prsa u umaku od naranče, riža, matovilac i strudla od jabuka

    Sent from my WT19i using Tapatalk 2

  30. #4830
    klija avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    Duga Resa
    Postovi
    170

    Početno

    jučer bile srdele i špinat ne lešo sa češnjakom, danas će biti popečki od krupira/sira, paradajz juha i cikla salata

  31. #4831
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno

    juha pileća s puno mesa, povrća i sitne tjestenine
    zapečene špacle sa šunkom i slaninom
    zelena salata

  32. #4832
    Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Postovi
    1,522

    Početno

    Sataraš, neko meso na naglo..

  33. #4833
    uporna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Postovi
    3,848

    Početno

    Jetrica na naglo (teleća, svinjska) sa češnjakom mljac mljac (a onda uzmem tavu i sa kruhom potoćkam ulje od pečenja).
    To mi je za brzinski ručak idealno.

    Danas dinstane mahune, pire krumpir i šnicle na naglo.

  34. #4834
    lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,734

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam u životu, kod mame, jela samo teleća jetrica, na naglo, samo sa malo češnjaka
    u restoranima sam jela "plućica na kiselo" od svih životinja koje se nude

    ali, sad imam svinju
    dobila
    stavila sam u pac sa češnjakom i vinom
    i stavit ću na puno luka
    Apri, kako ti je ovo ispalo?
    Svinjska jetrica samo uvaljana u brašno, pečena, sol, papar i češnjak obožavam. To je obavezan doručak na svim slavonskim svinjokoljama
    Ovo tvoje zvuči fino, ali mi pada na pamet da su vino i češnjak dominatni okusi.

  35. #4835
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    nisu
    svinja je dominirala
    djeca nisu htjela jesti, pa smo muž i ja pojeli cijeli lonac
    strašno
    cijelu noć sam podrigivala i pila vodu

    ali je bilo jako fino


    a jetrica na svinjokolji... još onako nadebelo nasječena...

  36. #4836
    lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,734

    Početno

    jelda
    to je valjda jedini dan u godini (osim Uskrsa) kada doručkujem. I to ni više ni manje, nego svinjska jetrica

    Probam sutra za ručak ovo tvoje.

  37. #4837
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    danas smo imali varivo od poriluka sa slanutkom i pureće pljeskavice, radili smo ih prvi put
    ispale su savršeno, puno ukusnije od onih od svinjetine i junetine
    mislim da ćemo prijeći samo na pureće - ukusno, lagano i nemasno

  38. #4838
    katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Lokacija
    Postovi
    610

    Početno

    juha i knedle sa šljivama

  39. #4839
    kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    hacijenda
    Postovi
    2,433

    Početno

    juha,pečeni pureći batak,kroketi i puterica

  40. #4840
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    srneći file
    paprike i šampinjoni na grilu
    cezar salata

  41. #4841
    _Candy Candy_ avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    di se nađem
    Postovi
    277

    Početno

    Losos pečen u foliji sa češnjakom i peršinom
    malo blitve, cvjetača i krumpir kuhano
    zelena salata i radič
    ubila sam se u svemu tome

  42. #4842
    Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Postovi
    1,522

    Početno

    rižoto sa povrćem i piletinom..

  43. #4843
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,715

    Početno

    Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    danas smo imali varivo od poriluka sa slanutkom i pureće pljeskavice, radili smo ih prvi put
    ispale su savršeno, puno ukusnije od onih od svinjetine i junetine
    mislim da ćemo prijeći samo na pureće - ukusno, lagano i nemasno
    da, budu fine od puretine. Jedino sto ja ne kupujem već mljeveno i parkirano meso pa ih u pravilu ne radim ( a nemam masinu za mljevenje ili blender koji bi to odradio).

  44. #4844
    superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    1,395

    Početno

    Danas: Brancini s roštilja i povrče zapečenno u pečnici
    Sutra: Pileći ražnjići sa povrčem i grill šampinjonima
    Prekosutra: Odojak i grah salata s bučinim ulje, njam

  45. #4845
    s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    703

    Početno

    Pileća juhica, polpete i riža

  46. #4846
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    krem juha od karfiola
    konjski šnicli na naglo, grašak i mrkvica

  47. #4847
    mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,556

    Početno

    žganci+umak od tikvica+popečci od tikvia
    sutra varivo mahune s piletinom

  48. #4848
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Nisam kuhala preko mjesec dana, i danas nakon dugo vremena kao nešto kuham Pa jedino čega sam se sjetila je pečena kokoš s mlincima i zelena salata. Nema šta, vrh kreativnosti, mislim da sam oglupila od nespavanja

  49. #4849
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Danas pileca juha, mac&cheese, z.salata, slatka bucnica, slatka strudla od sira
    Sutra: francuski krumpir, kupus, ostaci deserta od danas

  50. #4850
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,715

    Početno

    Kupila male domaće lignjune danas na tržnici. Ima li neki recept da ih se spremi , a da ne budu zilavi. Kaže teta na standu da ih stavim u tavu na hladno ulje, ali ja bih čula koji još recept od iskusnih.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •