Maca papucarica, hvala ti!
Da se nadovezem za hobotnicu! Ako kupis svjezu hobu I namjeravas ju kuhati prvo ju treba ili dobro istuci ili zamrznuti, inace se nece nikad skuhati da bude mekana!
Da, to sam vec naucila. Prije par godina. MM veli da ju jos uvijek zvace. hehe
Nista od bucnice. Mojih gotovih kora nema, a razvlaciti ih danas necu (mada bi mi mozda islo duplo brze-malo rukama, malo drobom)
jučer juha od paradajza, zlevanka
danas poriluk varivo, pečena vratina
apri
daj mi još jednu stvar reci za lažne punjene paprike: rižu moram skuhati, barem do pola jelda?
Danas marinirana pileca krilca, riza, umak od sampinjona. Jucer zivotom obranila 4 parfe kocke od jagoda, pa cemo i zasladiti.
Sutra nekakvo varivo. Ceznem za grahom, ali...
Juhica od teletine, mirisni rižoto s teletinom i rukola za salatu. Desert bakina štrudla od višanja![]()
Ja sam se danas raspištoljila. Pečeni bataci i krumpiri, miješana salata i Bobanova torta![]()
Neznam... Sinoc mi se nije dalo kuhati! Donila mati tusta I tikvica, bit ce neka salata. Imam pilecih zabataka, mozda U pecnici sa zacinima, vidjet cu jos!![]()
pileći rižoto s povrćem
sutra-pohane tikvice i sv. but, restani krumpir i salata od rajčice
desert sve dane sladoled u nenormalnim količinama (lidl burbon vanilija s komadićima svj voća i preljevom po želji)
Brudet od nusprodukata tune (glave, kosti ispod skrga i tako to), palenta i zelena salata.
Za desert nista jer ne mogu udahnut![]()
jučer mladi krumpir s mini rajčicama i češnjakom iz pećnice
uz to naglo pržena pastrva
mljac
danas skupa s djecom imamo akciju čišćenja i košnje oko kuće
nakon toga roštilj - svinjski vrat, povrća raznog, sir za roštilj (neki novi za probu, nisam nikad jela)
u lidlu ima taj sir za roštilj, navodno je jako fin (nisam probala)
jučer smeđa riža, puretina na grill tavi i salata
danas zeleni rezanci u rozom umaku s tunom i salata od krastavaca
Jucer teleca koljenica, mladi krumpir i mrkva u pecnici, trenutno nezaobilazna salata-zelena i pome. Kremsnite.
Danas ostaci koljenice i mlada blitva na leso. Nac ce se jos koja kremsnitica![]()
Danas: spaghetti sa tunom i cherry-paradajzom, zacinjena kombinacijom limuna, kiselog vrhnja, soli i papra.
jučer varivo od bijelog kupusa,kod nas se to zove kalja
danas paprike pećene na gril tavi
Uhvatila me grlobolja, stoga pileca juha. Za E. cu jos ubaciti i zvjezdice-tjesteninu (:Talijanka.
Navecer salata od leso piletine iz juhe sa hrpom povrca.
Ako budem imala snage, ispeci cu i LC kruh.
Artičoke, za desert domaći sladoled, jedan sa dulce de leche, drugi s keksom!![]()
Ajngemahtes juhica s piletinom, graskom, mrkvicom i noklicama. Tresnje za desert
Teleci t-boneici na grill tavi, leso mlade mahune, matovilac+rukola+pome.
Jucer lovacki rucak, tko je sta uhvatio.
Danas bolonjez, cherry rajcice, kuglof.
Moram u kupovinu, kuham zalihe.
jučer špageti aglio-olio-peperoncino (bili su nejestivi pa smo ugasili vatru kruhom i paštetom)
danas pic i orada na grill tavi, krompir lešo, salate od mahuna i pomidorina
Večeras delikatese (hladna večera): slane srdele, salata od coctail rajčica i mozzarele, sa puno češnjaka i maslinovog ulja.
A ručak radnim danom uvijek u firmi, i uvijek fino i bez pranja suđa![]()
bistra juha, pire, faširke i miješana salata za danas
sutra pileći batci i krumpir u pečnici
desert lubenica, trešnje, sladoled, dinja..po izboru
kozice na buzaru!
ja radim po ovome http://www.coolinarika.com/recept/kukuruzna-zlevanka/
bude jako fino
Orzo,slanutak i proso,kao na rizot, sa domacim tikvicama i korabicom! Salata od tusta. Nabrali smo puno tresanja pa smo radili i sirup i marmeladu s mentom i star anisom, i napravili smo pitu s tresnjama...
Tortille i chilli con carne, muzu za ljubav![]()
List i podlanica na "stelji" od povrca, riblja juha i salata-zelena i pome![]()
pileći želučeki na saft sa puno povrća,tjestenina i domaća puterica,zlevanka
netko je pitao za zlevanku,za veliki pleh od rola:
3 jaja
4-5 žl šećera
3 dl mlijeka
brašno
5 žl ulja
3 jogurta ili pol litre kiselog mlijeka
izmiksam jaja i šećer i dodam ostale sastojke,brašna toliko da mi je masa malko gušća nego za palačinke,namažem i pobrašnim pleh nalijem unutra i gore nalijem još dva kisela vrhnja..pečem na 180 oko pol sata..nama je ovako prefina to je stari bakin recept i tak se godinama radi kod nas..
Jučer i danas maneštra od povrća koje god je bilo normalnog i zdravog izgleda u Konzumu(pomidor, krumpir, slanutak - već skuhan iz leda, mrkva, zelene mahune,...) na maslinovom ulju i češnjaku s malo pancete (da zavaram nos
), s time da je jučer bilo obogaćeno french-tooastom iliti ga pohanim kruhom, a danas kruh vulgaris ili bez kruha (kako kome)
![]()
Pečena vratina, riža, zelena salata+rajčica
A za desert idemo u Brezovicu u branje jagoda![]()
Danas saft i riza, cikla. Kasnije vocna salata.
Sutra pureci fasiranci, pire, povrtni saft (tikvice, mrkva, rajcice...).
Petak; pastrva (uvaljanja u kukuruzno brasno), grah salata.
Iskusne kuharice pomagajte!
Kuhala sam danas telece snicle na saft!
Prvo sam ih pobrasnila i malo prepekla, makla sa strane i na tome sam prodinstala luk (jedan veliki cijeli na pol kile snicli).
Vratila snicle na luk, malo prevrtila, zalila passatom, dodala dve zlicice senfa, malo secera, crv. papriku, vode!
Krckali se jos sat vremena!
Saft je ispao nekako gorakkao da se previse osjeti ljutina/gorcina luka! Ili je to od senfa?! Ne mogu skuzit! Uglavnom nisam zadovoljna okusom! Meni to ko kuhani luk
a dragi veli da od senfa! A ja senf ne osjetim! Cudno!
Jel moze netko skuzit u cem sam pogrijesila?! I kako da to eventualno popravim?!