Što danas kuhate /38.dio/

Thread: Što danas kuhate /38.dio/

  1. sasa's Avatar

    sasa said:

    Default

    Danas riba na gradele. Jedva cekam!
  2. fingertips's Avatar

    fingertips said:

    Default

    Danas imam volje
    Radim domace njoke punjene ricottom I vlascem, umak od tikvica I sampinjona. Salata.
  3. zmajica's Avatar

    zmajica said:

    Default

    Sataraš, riža i pileće hrenovke (nema djece, pa se zalomi i junk )
  4. studena said:

    Default

    sataraš sa jajima, krastavci s vrhnjem
  5. em_kay's Avatar

    em_kay said:

    Default

    varivo od mladog graha sa mladim zeljem, uz to pileći bečki za dečke koji ne mogu bez mesa
  6. MoMo's Avatar

    MoMo said:

    Default

    danas mahune varivo
    sutra krem juha od zelenog povrca i omlet sa tikvicama
  7. Peterlin's Avatar

    Peterlin said:

    Default

    Danas je bio gulaš s valjušcima - ustupak mojim muškima, zelena salata (samo za mene) i krastavci s vrhnjem.

    Sutra je mladi grah s povrćem - za mene.

    Petak - još ne znam, upecat ću neku ribu na ribarnici.

    Subota - dječji rođendan samo za najbliže - hladna prasetina i krumpir salata + torta, vjerojatno čokoladna (još ću razmisliti -bavim se idejom da uzmem sladolednu tortu ako to još uvije postoji, dugo nisam kupovala tako nešto).
    Last edited by Peterlin; 31.07.2013 at 22:29.
  8. em_kay's Avatar

    em_kay said:

    Default

    pohani oslić + krumpir salata
    knedle od marelica
  9. BuBA's Avatar

    BuBA said:

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Danas je bio gulaš s valjušcima - ustupak mojim muškima, zelena salata (samo za mene) i krastavci s vrhnjem.

    Sutra je mladi grah s povrćem - za mene.

    Petak - još ne znam, upecat ću neku ribu na ribarnici.

    Subota - dječji rođendan samo za najbliže - hladna prasetina i krumpir salata + torta, vjerojatno čokoladna (još ću razmisliti -bavim se idejom da uzmem sladolednu tortu ako to još uvije postoji, dugo nisam kupovala tako nešto).
    Imaš one Ledove torte, neki dan je šogorica kupila sinu za roćkas, super su za ovo vrijeme sad, baš osvježe nakon dobrog rođendanskog ručka!

    Sent from my WT19i using Tapatalk 2
    Last edited by BuBA; 01.08.2013 at 22:20.
  10. MoMo's Avatar

    MoMo said:

    Default

    danas cemo krem juhu od zelenjave iz vrta i tart sa tikvicama i lososom
    sutra kelj varivo i ribu
    nedjelja kokosija juha, satras i pecena piletina
  11. bodo's Avatar

    bodo said:

    Default

    Danas brzinski - tjestenina s tunjevinom, miješana salata
  12. maca papucarica's Avatar

    maca papucarica said:

    Default

    Danas Komiska pita, samo sam maaalo pretjerala sa nadjevom pa mi se nisu rubovi spojili...
    Nema veze, spojit ce se u zelucu
  13. fingertips's Avatar

    fingertips said:

    Default

    Momo, kako taj tart radis?
    Prhko tijesto, ribane tikvice, losos (svjez ili smrznut), cime povezes?
    jucer sam skuvala varivo, sve iz vrta - tikvice,pomidore,fazoleti,bizi,paprika, ubacila jos saku prosa! Njam,njam
    Danas jos neznam, idemo veceras za Trogir, neznam kad cu sve stici!

    Btw, Maco, maleni na slici je prekrasan!!!! Medeni
    Last edited by fingertips; 02.08.2013 at 14:24.
  14. MoMo's Avatar

    MoMo said:

    Default

    Quote Originally Posted by fingertips View Post
    Momo, kako taj tart radis?
    Prhko tijesto, ribane tikvice, losos (svjez ili smrznut), cime povezes?
    jucer sam skuvala varivo, sve iz vrta - tikvice,pomidore,fazoleti,bizi,paprika, ubacila jos saku prosa! Njam,njam
    Danas jos neznam, idemo veceras za Trogir, neznam kad cu sve stici!

    Btw, Maco, maleni na slici je prekrasan!!!! Medeni
    finger : ovako http://www.coolinarika.com/recept/australski-tart/
    ja radim jednu i pol mejru za okrglu keramicku modlu za pecneje mogu doma izmjeriti modlu umjesto slanine stavim losos a igram se povrcem dans cu dio luka zamjenti porilukom stavit cu i jednu mrkcu i obavezno daodam dosta perusna i kopra a stavljam polubijelo brasno a moram probati dodati integralno mozda cak i danas
    i da stavim 4 jaja na jednu i pol mjeru

    maca papucarica potpisujem finger <3
  15. MoMo's Avatar

    MoMo said:

    Default

    i da sutra za vecru cu praviti soparnik ali ovako ( imam dosta blitve u vrtu )
    http://www.coolinarika.com/recept/babica-soparnikic/
  16. flopica's Avatar

    flopica said:

    Default

    pržene srdele i kukuruzni kruh
    nemam snage za išta više
  17. babyboys's Avatar

    babyboys said:

    Default

    Danas rodjendanski , po zelji - tortilje.
    Sutra za festu rostilj, salate, kukuruz, muffini, torta od vanilije, bucnica i strudla od visanja.
  18. maca papucarica's Avatar

    maca papucarica said:

    Default

    Hvala na komplimentima

    Danas leso blitva i teletina na naglo. Brzo i lagano!
  19. fingertips's Avatar

    fingertips said:

    Default

    Momo znam za taj tart, radila sam ga jednom I onda zaboravila na njega! Morat cu ga ponovit
  20. pikula's Avatar

    pikula said:

    Default

    ja bih radila melanzanu parmigianu, ali bih dodala tikvice , jel netko to radio, a da je uspjelo?
  21. Elly's Avatar

    Elly said:

    Default

    Quote Originally Posted by pikula View Post
    ja bih radila melanzanu parmigianu, ali bih dodala tikvice , jel netko to radio, a da je uspjelo?
    Ja zamijenim tikvice umjesto patlidzana.
    Bude dobro, pogotovo ako tikvice prije toga bacim na grill da se osuse. Inace puste puno vode.
  22. pikula's Avatar

    pikula said:

    Default

    tako sam i planirala. super
  23. tikki's Avatar

    tikki said:

    Default

    Za ručak salata od hobotnice sa šnitom domaćeg kruha, uz to krastavci s malo mliječnog namaza (umjesto vrhnja), rajčice i par maslina.
    Večera će biti riba na gradele.
    Last edited by tikki; 03.08.2013 at 19:23.
  24. Sani1612's Avatar

    Sani1612 said:

    Default

    Jučer bolonjez i salata, za desert fritule. A danas pohana piletina, pire krumpir i rajčica sa feta sirom.
  25. corinaII's Avatar

    corinaII said:

    Default

    Danas lešo meso i juha sa restanim krompirom i pečenim paprikama.
  26. Elly's Avatar

    Elly said:

    Default

    Danas imamo frendove Talijane na veceri, zatrazili su balkanski jelovnik .
    Dobit ce rostilj u vrtu - nezaobilazna cevapcice u lepinji s kajmakom, ajvarom i lukom; raznjice od dvije vrste mesa i s povrcem; salatu od krastavaca i luka u vrhnju, a za desert gibanicu.
    Birali su - jest ce.

    U medjuvremenu je za rucak ostalo gulasa s fuzima od jucer, pa ce netko to, a netko salatu. Ja cu salatu, gulas mi je pretezak po ovoj vrucini.
  27. Mali Mimi's Avatar

    Mali Mimi said:

    Default

    Elly ja se ne bih nimalo bunila na taj meni
    A mi ćemo juhu i nešto
  28. Elly's Avatar

    Elly said:

    Default

    Quote Originally Posted by Mali Mimi View Post
    Elly ja se ne bih nimalo bunila na taj meni
    Ma meni je fora to sto su njima (Talijanima) pojam balkanskog jelovnika cevapcici i raznjici.
  29. pužić's Avatar

    pužić said:

    Default

    roštilj s mini rajčicama (domaćim)za salatu
    sutra-pita zeljanica
    sri-bistra juha,svinjski kare u komadu mariniran u senfu i začinima i mladi krumpir iz pečnice + salata
    četkrem juha od povrća, ostatak karea i prilog riža + salata miješana
    pet špageti s umakom od rajčice i tunjevine
  30. fingertips's Avatar

    fingertips said:

    Default

    Jučer mi je bio tata na ručku i baš sam guštala kuhajući. Takujin mi je bio skoro pa prazan pa sam uzela svinjsku bržolu u komadu s kosti, nasolila, namazala senfom, umotala u svježi timijan,kadulju i ružmarin i malo zdrobljenog kima, stavila u padelu sa kapulom i cijelim lukom, samo sam ga prepolovila i pekla skroz lagano nekih sat ipo. Onda sam tu kapulu, luk i sok koji je meso pustilo zblendala i reducirala s malo maslaca i dobila prekrasan umak. Za prilog sam skuhala domaći krumpir i zapekla ga na tavi sa mljevenom paprikom i još sam napravila pire od muškatne tikve(mama poslala iz vrta) i dodala malo suncekrotivh sjemenki. Salata od domaćih cherry pomidora i kukumara. Desert lubenica. Bilo je prekrasnoooo!!!
    Pošto sam od mame dobila puno tikava, danas je krem juha sa njokicama od kozje skute. Dragi će si još napravit omlet.
  31. maca papucarica's Avatar

    maca papucarica said:

    Default

    Finger, sline mi cure

    Mi smo danas janjetinu sa ražnja i pome
  32. sasa's Avatar

    sasa said:

    Default

    Joj finger, cista poezija kako si to opisala. Divota. Prijavljujem salate na stopedesetisedam nacina.
  33. sirius's Avatar

    sirius said:

    Default

    Danas sam napravila ručak za nenajavljene goste u roku 20 min. J. Oliver bi bio ponosan.
    tagliattele sa pilecim fileom u umaku od vrhnja, mozarela sa paradajzom i bosiljkom, zelena salata i pohane tikvice.
  34. fingertips's Avatar

    fingertips said:

    Default

    Hvala curke Baš smo guštali!
    Sirius, svaka čast kako si to stigla,pogotovo ti se divim kako si uz sve to uspila stići napraviti pohane tikvice! Ja sam brza kad trebam biti, samo mi je kuhinja mala, praktički imam jednu slobodnu plohu...
    Sad planiram nekakvo proširenje, tj. čekam da skupim neku lovu pa da nešto iskemijam
  35. sirius's Avatar

    sirius said:

    Default

    Tikvice pohas tako da ih naribas,nasolis, ocijedis , a onda umjesas u smjesu kao za palacinke. Nema toliko suđa za prati kasnije .
  36. fingertips's Avatar

    fingertips said:

    Default

    Aaa to su meni polpete od tikvica
    Mislila sam da ih klasicno pohas, Ono na fete pa brasno,jaje i prezla!
  37. gugolina's Avatar

    gugolina said:

    Default

    Prvi put sam na ovom forumu čula za Parmigianu. E sad ja bih to sutra spremila po ovom receptu http://www.coolinarika.com/recept/pa...od-patlidzana/ ali ne kužim se baš u te sireve. Piše svježi sir - ricotta. Znači li to da mogu staviti obični svježi kravlji sir? Uz to i gaudu i parmezan. Bi to prošlo? Koja je cijena te ricotte u trgovinama?
  38. Elly's Avatar

    Elly said:

    Default

    Nemoj sir za mazanje i "glatke" sireve, moraju imati malo strukture.

    Ja pojednostavim, pa stavim mozzarella + parmezan.
    Ne znam koliko ricotta u HR kosta, u Italiji cca 250gr od cca 50 centi pa nadalje.

    BTW, jedan od nasih omiljenih deserata je pomijesati ricottu s medom. Mljac!
  39. Sani1612's Avatar

    Sani1612 said:

    Default

    Juneći saft i tijesto, mješana salata a za desert sladoled.
  40. fingertips's Avatar

    fingertips said:

    Default

    domaca pizza!
    Sinoc sam stavila domace sljivarice (vrsta pomidore) susiti, jedva cekam da budu gotove!
  41. bodo's Avatar

    bodo said:

    Default

    Moji ukućani naručili grah, pa eto da im ispunim želju ,miješana salata
  42. zhang's Avatar

    zhang said:

    Default

    Quote Originally Posted by fingertips View Post
    domaca pizza!
    Sinoc sam stavila domace sljivarice (vrsta pomidore) susiti, jedva cekam da budu gotove!
    Kako ih susis? U pecnici ili na suncu?
  43. fingertips's Avatar

    fingertips said:

    Default

    Na tanke fete,lagano posoljene I dva Dana na sunce. Po noci ih unesem. Onda cu ih stavit U teglu sa maslinovim uljem,svjezi bosiljak I cesnjak! Hedonizam
  44. Mrs Happy's Avatar

    Mrs Happy said:

    Default

    Pileca juha s puno povrca. (Ne da nas zagrije nego da nadoknadimo tekucinu.)
  45. Mrs Happy's Avatar

    Mrs Happy said:

    Default

    Quote Originally Posted by gugolina View Post
    Prvi put sam na ovom forumu čula za Parmigianu. E sad ja bih to sutra spremila po ovom receptu http://www.coolinarika.com/recept/pa...od-patlidzana/ ali ne kužim se baš u te sireve. Piše svježi sir - ricotta. Znači li to da mogu staviti obični svježi kravlji sir? Uz to i gaudu i parmezan. Bi to prošlo? Koja je cijena te ricotte u trgovinama?
    Riccota i obican svjezi kravlji ti bas nisu slicni tako da ja ne bih na tvom mjestu supstituirala riccotu sa svjezim kravljim sirem. Zaboravila sam koliko kosta, ali mislim da se da naci u vecim supermarketima. Pakirana u okruglu kutijicu od 250 ili 300grama.
  46. zhang's Avatar

    zhang said:

    Default

    Quote Originally Posted by fingertips View Post
    Na tanke fete,lagano posoljene I dva Dana na sunce. Po noci ih unesem. Onda cu ih stavit U teglu sa maslinovim uljem,svjezi bosiljak I cesnjak! Hedonizam
    Ja sam ih u pecnici bila susila, isto su bili prefini.
    Mogla bih ove godine probati tako na suncu.

    Stavis ih na neki pleh i pek papir? Ili nekako drugacije? Jel ih okreces ili ne?
  47. zhang's Avatar

    zhang said:

    Default

    Quote Originally Posted by Elly View Post
    Ne znam koliko ricotta u HR kosta, u Italiji cca 250gr od cca 50 centi pa nadalje.!
    Svaki puta mi padne mrak na oci kada ovako sta vidim. U hr je od 15kn pa nadalje.

    Jedno su ju vrijeme imali u lidlu za 8kn i to je bilo suuuper povoljno.
    Last edited by zhang; 07.08.2013 at 07:52.
  48. fingertips's Avatar

    fingertips said:

    Default

    Quote Originally Posted by zhang View Post
    Ja sam ih u pecnici bila susila, isto su bili prefini.
    Mogla bih ove godine probati tako na suncu.

    Stavis ih na neki pleh i pek papir? Ili nekako drugacije? Jel ih okreces ili ne?
    stavim na pleh, bez papira i ičega. Zalijepe se, moraš ih skidati špatulom, al ok je. Ne okrećem ih, samo ih nakon jednog dana sušenja stavim sve na jednu padelu jer se stisnu. Kad bi ih stavila na papir nebi se tako dobro posušile.
  49. corinaII's Avatar

    corinaII said:

    Default

    Danas na meniu : juha od pomidora, rižoto od liganja i uz to malo mješane salate. Za deset voće: lubenica,groždje, dinja, nektarine. Nek jede ko šta hoće
  50. zhang's Avatar

    zhang said:

    Default

    Fingertips, hvala