Page 114 of 121 FirstFirst ... 1464104112113114115116 ... LastLast
Results 5,651 to 5,700 of 6008

Thread: Što danas kuhate /38.dio/

  1. #5651
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    Danas riba na gradele. Jedva cekam!

  2. #5652
    fingertips's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vodice
    Posts
    1,460

    Default

    Danas imam volje
    Radim domace njoke punjene ricottom I vlascem, umak od tikvica I sampinjona. Salata.

  3. #5653
    zmajica's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Zg
    Posts
    700

    Default

    Sataraš, riža i pileće hrenovke (nema djece, pa se zalomi i junk )

  4. #5654

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    712

    Default

    sataraš sa jajima, krastavci s vrhnjem

  5. #5655
    em_kay's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    zapadno od Zagreba, skoro pa u deželi...
    Posts
    152

    Default

    varivo od mladog graha sa mladim zeljem, uz to pileći bečki za dečke koji ne mogu bez mesa

  6. #5656
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    danas mahune varivo
    sutra krem juha od zelenog povrca i omlet sa tikvicama

  7. #5657
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Danas je bio gulaš s valjušcima - ustupak mojim muškima, zelena salata (samo za mene) i krastavci s vrhnjem.

    Sutra je mladi grah s povrćem - za mene.

    Petak - još ne znam, upecat ću neku ribu na ribarnici.

    Subota - dječji rođendan samo za najbliže - hladna prasetina i krumpir salata + torta, vjerojatno čokoladna (još ću razmisliti -bavim se idejom da uzmem sladolednu tortu ako to još uvije postoji, dugo nisam kupovala tako nešto).
    Last edited by Peterlin; 31.07.2013 at 22:29.

  8. #5658
    em_kay's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    zapadno od Zagreba, skoro pa u deželi...
    Posts
    152

    Default

    pohani oslić + krumpir salata
    knedle od marelica

  9. #5659
    BuBA's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    332

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Danas je bio gulaš s valjušcima - ustupak mojim muškima, zelena salata (samo za mene) i krastavci s vrhnjem.

    Sutra je mladi grah s povrćem - za mene.

    Petak - još ne znam, upecat ću neku ribu na ribarnici.

    Subota - dječji rođendan samo za najbliže - hladna prasetina i krumpir salata + torta, vjerojatno čokoladna (još ću razmisliti -bavim se idejom da uzmem sladolednu tortu ako to još uvije postoji, dugo nisam kupovala tako nešto).
    Imaš one Ledove torte, neki dan je šogorica kupila sinu za roćkas, super su za ovo vrijeme sad, baš osvježe nakon dobrog rođendanskog ručka!

    Sent from my WT19i using Tapatalk 2
    Last edited by BuBA; 01.08.2013 at 22:20.

  10. #5660
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    danas cemo krem juhu od zelenjave iz vrta i tart sa tikvicama i lososom
    sutra kelj varivo i ribu
    nedjelja kokosija juha, satras i pecena piletina

  11. #5661
    bodo's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    869

    Default

    Danas brzinski - tjestenina s tunjevinom, miješana salata

  12. #5662
    maca papucarica's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Posts
    3,666

    Default

    Danas Komiska pita, samo sam maaalo pretjerala sa nadjevom pa mi se nisu rubovi spojili...
    Nema veze, spojit ce se u zelucu

  13. #5663
    fingertips's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vodice
    Posts
    1,460

    Default

    Momo, kako taj tart radis?
    Prhko tijesto, ribane tikvice, losos (svjez ili smrznut), cime povezes?
    jucer sam skuvala varivo, sve iz vrta - tikvice,pomidore,fazoleti,bizi,paprika, ubacila jos saku prosa! Njam,njam
    Danas jos neznam, idemo veceras za Trogir, neznam kad cu sve stici!

    Btw, Maco, maleni na slici je prekrasan!!!! Medeni
    Last edited by fingertips; 02.08.2013 at 14:24.

  14. #5664
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    Quote Originally Posted by fingertips View Post
    Momo, kako taj tart radis?
    Prhko tijesto, ribane tikvice, losos (svjez ili smrznut), cime povezes?
    jucer sam skuvala varivo, sve iz vrta - tikvice,pomidore,fazoleti,bizi,paprika, ubacila jos saku prosa! Njam,njam
    Danas jos neznam, idemo veceras za Trogir, neznam kad cu sve stici!

    Btw, Maco, maleni na slici je prekrasan!!!! Medeni
    finger : ovako http://www.coolinarika.com/recept/australski-tart/
    ja radim jednu i pol mejru za okrglu keramicku modlu za pecneje mogu doma izmjeriti modlu umjesto slanine stavim losos a igram se povrcem dans cu dio luka zamjenti porilukom stavit cu i jednu mrkcu i obavezno daodam dosta perusna i kopra a stavljam polubijelo brasno a moram probati dodati integralno mozda cak i danas
    i da stavim 4 jaja na jednu i pol mjeru

    maca papucarica potpisujem finger <3

  15. #5665
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    i da sutra za vecru cu praviti soparnik ali ovako ( imam dosta blitve u vrtu )
    http://www.coolinarika.com/recept/babica-soparnikic/

  16. #5666
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,482

    Default

    pržene srdele i kukuruzni kruh
    nemam snage za išta više

  17. #5667
    babyboys's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    zg,podsused
    Posts
    4,221

    Default

    Danas rodjendanski , po zelji - tortilje.
    Sutra za festu rostilj, salate, kukuruz, muffini, torta od vanilije, bucnica i strudla od visanja.

  18. #5668
    maca papucarica's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Posts
    3,666

    Default

    Hvala na komplimentima

    Danas leso blitva i teletina na naglo. Brzo i lagano!

  19. #5669
    fingertips's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vodice
    Posts
    1,460

    Default

    Momo znam za taj tart, radila sam ga jednom I onda zaboravila na njega! Morat cu ga ponovit

  20. #5670
    pikula's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    doma
    Posts
    6,546

    Default

    ja bih radila melanzanu parmigianu, ali bih dodala tikvice , jel netko to radio, a da je uspjelo?

  21. #5671
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Quote Originally Posted by pikula View Post
    ja bih radila melanzanu parmigianu, ali bih dodala tikvice , jel netko to radio, a da je uspjelo?
    Ja zamijenim tikvice umjesto patlidzana.
    Bude dobro, pogotovo ako tikvice prije toga bacim na grill da se osuse. Inace puste puno vode.

  22. #5672
    pikula's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    doma
    Posts
    6,546

    Default

    tako sam i planirala. super

  23. #5673
    tikki's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,514

    Default

    Za ručak salata od hobotnice sa šnitom domaćeg kruha, uz to krastavci s malo mliječnog namaza (umjesto vrhnja), rajčice i par maslina.
    Večera će biti riba na gradele.
    Last edited by tikki; 03.08.2013 at 19:23.

  24. #5674
    Sani1612's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    blizu zg
    Posts
    2,582

    Default

    Jučer bolonjez i salata, za desert fritule. A danas pohana piletina, pire krumpir i rajčica sa feta sirom.

  25. #5675
    corinaII's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    zadar
    Posts
    1,450

    Default

    Danas lešo meso i juha sa restanim krompirom i pečenim paprikama.

  26. #5676
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Danas imamo frendove Talijane na veceri, zatrazili su balkanski jelovnik .
    Dobit ce rostilj u vrtu - nezaobilazna cevapcice u lepinji s kajmakom, ajvarom i lukom; raznjice od dvije vrste mesa i s povrcem; salatu od krastavaca i luka u vrhnju, a za desert gibanicu.
    Birali su - jest ce.

    U medjuvremenu je za rucak ostalo gulasa s fuzima od jucer, pa ce netko to, a netko salatu. Ja cu salatu, gulas mi je pretezak po ovoj vrucini.

  27. #5677
    Mali Mimi's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    7,121

    Default

    Elly ja se ne bih nimalo bunila na taj meni
    A mi ćemo juhu i nešto

  28. #5678
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Quote Originally Posted by Mali Mimi View Post
    Elly ja se ne bih nimalo bunila na taj meni
    Ma meni je fora to sto su njima (Talijanima) pojam balkanskog jelovnika cevapcici i raznjici.

  29. #5679
    pužić's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    tu i tamo
    Posts
    1,984

    Default

    roštilj s mini rajčicama (domaćim)za salatu
    sutra-pita zeljanica
    sri-bistra juha,svinjski kare u komadu mariniran u senfu i začinima i mladi krumpir iz pečnice + salata
    četkrem juha od povrća, ostatak karea i prilog riža + salata miješana
    pet špageti s umakom od rajčice i tunjevine

  30. #5680
    fingertips's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vodice
    Posts
    1,460

    Default

    Jučer mi je bio tata na ručku i baš sam guštala kuhajući. Takujin mi je bio skoro pa prazan pa sam uzela svinjsku bržolu u komadu s kosti, nasolila, namazala senfom, umotala u svježi timijan,kadulju i ružmarin i malo zdrobljenog kima, stavila u padelu sa kapulom i cijelim lukom, samo sam ga prepolovila i pekla skroz lagano nekih sat ipo. Onda sam tu kapulu, luk i sok koji je meso pustilo zblendala i reducirala s malo maslaca i dobila prekrasan umak. Za prilog sam skuhala domaći krumpir i zapekla ga na tavi sa mljevenom paprikom i još sam napravila pire od muškatne tikve(mama poslala iz vrta) i dodala malo suncekrotivh sjemenki. Salata od domaćih cherry pomidora i kukumara. Desert lubenica. Bilo je prekrasnoooo!!!
    Pošto sam od mame dobila puno tikava, danas je krem juha sa njokicama od kozje skute. Dragi će si još napravit omlet.

  31. #5681
    maca papucarica's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Posts
    3,666

    Default

    Finger, sline mi cure

    Mi smo danas janjetinu sa ražnja i pome

  32. #5682
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    Joj finger, cista poezija kako si to opisala. Divota. Prijavljujem salate na stopedesetisedam nacina.

  33. #5683
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,714

    Default

    Danas sam napravila ručak za nenajavljene goste u roku 20 min. J. Oliver bi bio ponosan.
    tagliattele sa pilecim fileom u umaku od vrhnja, mozarela sa paradajzom i bosiljkom, zelena salata i pohane tikvice.

  34. #5684
    fingertips's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vodice
    Posts
    1,460

    Default

    Hvala curke Baš smo guštali!
    Sirius, svaka čast kako si to stigla,pogotovo ti se divim kako si uz sve to uspila stići napraviti pohane tikvice! Ja sam brza kad trebam biti, samo mi je kuhinja mala, praktički imam jednu slobodnu plohu...
    Sad planiram nekakvo proširenje, tj. čekam da skupim neku lovu pa da nešto iskemijam

  35. #5685
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,714

    Default

    Tikvice pohas tako da ih naribas,nasolis, ocijedis , a onda umjesas u smjesu kao za palacinke. Nema toliko suđa za prati kasnije .

  36. #5686
    fingertips's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vodice
    Posts
    1,460

    Default

    Aaa to su meni polpete od tikvica
    Mislila sam da ih klasicno pohas, Ono na fete pa brasno,jaje i prezla!

  37. #5687
    gugolina's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    194

    Default

    Prvi put sam na ovom forumu čula za Parmigianu. E sad ja bih to sutra spremila po ovom receptu http://www.coolinarika.com/recept/pa...od-patlidzana/ ali ne kužim se baš u te sireve. Piše svježi sir - ricotta. Znači li to da mogu staviti obični svježi kravlji sir? Uz to i gaudu i parmezan. Bi to prošlo? Koja je cijena te ricotte u trgovinama?

  38. #5688
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Nemoj sir za mazanje i "glatke" sireve, moraju imati malo strukture.

    Ja pojednostavim, pa stavim mozzarella + parmezan.
    Ne znam koliko ricotta u HR kosta, u Italiji cca 250gr od cca 50 centi pa nadalje.

    BTW, jedan od nasih omiljenih deserata je pomijesati ricottu s medom. Mljac!

  39. #5689
    Sani1612's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    blizu zg
    Posts
    2,582

    Default

    Juneći saft i tijesto, mješana salata a za desert sladoled.

  40. #5690
    fingertips's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vodice
    Posts
    1,460

    Default

    domaca pizza!
    Sinoc sam stavila domace sljivarice (vrsta pomidore) susiti, jedva cekam da budu gotove!

  41. #5691
    bodo's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    869

    Default

    Moji ukućani naručili grah, pa eto da im ispunim želju ,miješana salata

  42. #5692
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Quote Originally Posted by fingertips View Post
    domaca pizza!
    Sinoc sam stavila domace sljivarice (vrsta pomidore) susiti, jedva cekam da budu gotove!
    Kako ih susis? U pecnici ili na suncu?

  43. #5693
    fingertips's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vodice
    Posts
    1,460

    Default

    Na tanke fete,lagano posoljene I dva Dana na sunce. Po noci ih unesem. Onda cu ih stavit U teglu sa maslinovim uljem,svjezi bosiljak I cesnjak! Hedonizam

  44. #5694
    Mrs Happy's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Lijepa Nasa
    Posts
    1,061

    Default

    Pileca juha s puno povrca. (Ne da nas zagrije nego da nadoknadimo tekucinu.)

  45. #5695
    Mrs Happy's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Lijepa Nasa
    Posts
    1,061

    Default

    Quote Originally Posted by gugolina View Post
    Prvi put sam na ovom forumu čula za Parmigianu. E sad ja bih to sutra spremila po ovom receptu http://www.coolinarika.com/recept/pa...od-patlidzana/ ali ne kužim se baš u te sireve. Piše svježi sir - ricotta. Znači li to da mogu staviti obični svježi kravlji sir? Uz to i gaudu i parmezan. Bi to prošlo? Koja je cijena te ricotte u trgovinama?
    Riccota i obican svjezi kravlji ti bas nisu slicni tako da ja ne bih na tvom mjestu supstituirala riccotu sa svjezim kravljim sirem. Zaboravila sam koliko kosta, ali mislim da se da naci u vecim supermarketima. Pakirana u okruglu kutijicu od 250 ili 300grama.

  46. #5696
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Quote Originally Posted by fingertips View Post
    Na tanke fete,lagano posoljene I dva Dana na sunce. Po noci ih unesem. Onda cu ih stavit U teglu sa maslinovim uljem,svjezi bosiljak I cesnjak! Hedonizam
    Ja sam ih u pecnici bila susila, isto su bili prefini.
    Mogla bih ove godine probati tako na suncu.

    Stavis ih na neki pleh i pek papir? Ili nekako drugacije? Jel ih okreces ili ne?

  47. #5697
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Quote Originally Posted by Elly View Post
    Ne znam koliko ricotta u HR kosta, u Italiji cca 250gr od cca 50 centi pa nadalje.!
    Svaki puta mi padne mrak na oci kada ovako sta vidim. U hr je od 15kn pa nadalje.

    Jedno su ju vrijeme imali u lidlu za 8kn i to je bilo suuuper povoljno.
    Last edited by zhang; 07.08.2013 at 07:52.

  48. #5698
    fingertips's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vodice
    Posts
    1,460

    Default

    Quote Originally Posted by zhang View Post
    Ja sam ih u pecnici bila susila, isto su bili prefini.
    Mogla bih ove godine probati tako na suncu.

    Stavis ih na neki pleh i pek papir? Ili nekako drugacije? Jel ih okreces ili ne?
    stavim na pleh, bez papira i ičega. Zalijepe se, moraš ih skidati špatulom, al ok je. Ne okrećem ih, samo ih nakon jednog dana sušenja stavim sve na jednu padelu jer se stisnu. Kad bi ih stavila na papir nebi se tako dobro posušile.

  49. #5699
    corinaII's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    zadar
    Posts
    1,450

    Default

    Danas na meniu : juha od pomidora, rižoto od liganja i uz to malo mješane salate. Za deset voće: lubenica,groždje, dinja, nektarine. Nek jede ko šta hoće

  50. #5700
    zhang's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    GYM
    Posts
    5,117

    Default

    Fingertips, hvala

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •