Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Dilema-dagnje na buzaru

  1. #1
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno Dilema-dagnje na buzaru

    Dilema je slijedeća. Crveni luk da ili ne? Vidim da u večinu recepata po netu ne ide crveni luk, a meni je nekako u glavi da ide.
    U čemu je kvaka, zašto da ili zašto ne....?

  2. #2
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    East end
    Postovi
    6,747

    Početno

    Ne ide.
    Bijeli samo.

  3. #3
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    meni u morsko ne ide luk. cesnjak da. luk na salatu

  4. #4
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,634

    Početno

    nikad nisam stavila crveni luk u dagnje
    ne paše mi

    kod mene ide samo maslinovo ulje, češnjak, peršin, bijelo vino i ponekad krušne mrvice
    a ako radim na crveno onda i šalša, ali mi to nije omiljena kombinacija

    u biti ja najviše volim kad dagje imaju okus po dagnjama, bez previše dodataka

  5. #5
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    uvako kao puntica

    može i na mornarski i tada može ići kapula, ali to nije to

  6. #6
    smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    863

    Početno

    u buzaru ide crveni luk, u dagnje na bijelo ne ide
    sluzi da dobijes puno safta, znaci preko pola kile luka zastaklis na maslinovom ulju, pa dodas cesnjaka i persina, dagnje, moze malo vina pa kad se sve otvore dodas sok od paradajza ili pelate, papar i ako hoces jos gusce zlicu dvije mrvica...

    tako mi radimo
    Posljednje uređivanje od smedja : 26.08.2011. at 14:53

  7. #7
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    u buzaru nikad ne ide crveni luk.

  8. #8
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Citiraj nahla prvotno napisa Vidi poruku
    u buzaru nikad ne ide crveni luk.
    Istina.

  9. #9
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Ona ću probati bez crvenog luka, ali sa šalšom...Voooolim taj umak, njam!
    A kad ih čistite, kako ih čistite tj. perete? Samo preperete ili ig stružete ili...?

  10. #10
    di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    370

    Početno

    prema svim receptima po kojima sam radila, u buzaru ide luk a kasnije, pred kraj i češnjak.... kao što je već netko i napisao, luk se dinsta na ulju....

    ovisi kakve su dagnje i od kuda. Možeš ih malo proći sa čistom mrežicom za ribanje suđa ako ti se čine bljakaste...
    najviše ih volim isprati u moru ako je to potrebno... a sad ako nemaš more može i pod pipom na brzinu...

    dobar tek

  11. #11
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Luk se udomaćio u pripremi buzare, ali prava buzara (po svim relevantnim dalmatinskim kuharicama tipa Dike Marjanović-Radice i prema riječima moga pok.dida, koji je bio ribar i vrstan poznavatelj ribe, školjki i buzare) nije sa lukom.
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 26.08.2011. at 15:32

  12. #12
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Citiraj smedja prvotno napisa Vidi poruku
    u buzaru ide crveni luk, u dagnje na bijelo ne ide
    sluzi da dobijes puno safta, znaci preko pola kile luka zastaklis na maslinovom ulju, pa dodas cesnjaka i persina, dagnje, moze malo vina pa kad se sve otvore dodas sok od paradajza ili pelate, papar i ako hoces jos gusce zlicu dvije mrvica...

    tako mi radimo
    Ovo bi bile dagnje na brudet, ne na buzaru

  13. #13
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    3,756

    Početno

    ne.
    u buzaru ne ide kapula.
    definitivno.

  14. #14
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    A kak se onda zove ak se stavi luk crveni? Brudet?

    Inačle kaj se čišćnja tiče. ja s nožičem postružem sve ono bijelo i sve ono kaj nije dagnja s nje. Je li previše stružem? Mislim, onak, izgubim po sata na to, a kuhanje buzare traje 15-ak minuta....

  15. #15

    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    849

    Početno

    Ako radis dagnje s pastom onda radis brudet i stavljas luk..jako jako fino ako imas dobre dagnje )
    Buzara bi bila bez luka

  16. #16
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    3,756

    Početno

    Citiraj lore prvotno napisa Vidi poruku
    Ako radis dagnje s pastom onda radis brudet i stavljas luk..jako jako fino ako imas dobre dagnje )
    Buzara bi bila bez luka
    eto

  17. #17
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    kod nas u buzaru ide kapula. sjeckana sitno sitno. češnjak ide pred kraj
    recept moje none s otoka

  18. #18
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    domaće vino, domaće maslinovo ulje,češnjak, malo peršina i to je to, ja serviram sa limunom i maslinovim ulje s peperoncinom -a,ko netko ne obožava školjke uz ovo se predomisli

  19. #19
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    da pikula to je super recept, al to nije buzara.

  20. #20
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Na maslinovom ulju dinstati češnjak i peršin ja toga znam staviti jaaako puno jer mi baš napravi onaj fini gušt i sve mi zamiriši...kad se to malo zdinsta baciti dagnje i malo bijelog vina, pred kraj dodam mrvice da mi se zgusne.

    Buzara sa šalšom..ni ja ne radim sa kapulom, postupak kao gore samo negdje između ubacim pelate i malo začina, nekad znam ubaciti i list lovora i to je to

  21. #21
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    Citiraj nahla prvotno napisa Vidi poruku
    da pikula to je super recept, al to nije buzara.
    ok, a recept za buzaru je - prosvjetli nas?

  22. #22

  23. #23
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa ovaj gornji link bi bio ok, ali VEGETA u buzaru!?!?!?!?!?!
    razumijem da coolinarika ima ugovor s njima, ali ovo je strava

  24. #24

    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    77

    Početno

    Moj tata stavi u buzaru koromaca i nikad kapule i bude za prste polizat.

  25. #25
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    [QUOTE=pikula;1949683]ok, a recept za buzaru je - prosvjetli nas?
    1 dl maslinova ulja, čaša bijeloga vina, pola čaše pirea od pomidore, češnjak, peršin, 1 žlica mrvica (soli/papra po želji/potrebi). I naravno 1kg škampi ili dagnji/ školjki.
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 28.08.2011. at 08:53

  26. #26
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    [QUOTE=Smajlich;1949854]
    Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    ok, a recept za buzaru je - prosvjetli nas?
    1 dl maslinova ulja, čaša bijeloga vina, pola čaše pirea od pomidore, češnjak, peršin, 1 žlica mrvica (soli/papra po želji/potrebi). I naravno 1kg škampi ili dagnji/ školjki.
    x, samo ja radim odokativno

  27. #27
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,290

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    pa ovaj gornji link bi bio ok, ali VEGETA u buzaru!?!?!?!?!?!
    razumijem da coolinarika ima ugovor s njima, ali ovo je strava
    Dobro, meni nije strava, ali Vegeta stvarno ne paše u buzaru. To mora biti skroz prirodno jelo, kao more s češnjakom, malo ulja i vina.

    Kad kažeš buzara, u mislima je plaža, kamenje, otvorena vatra( okružena onim kamenjem, jer treba pazit vatru), suton, jedeš iz padele i školjkama skupljaš toć, po mogućnosti na otoku, zrikavci i naravno neko muško da sve to pripremi...

    (Vidi se da mi je muž na putu, ali zar nije ljepše svako jelo ako ima i pozadinu.)

  28. #28
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    3,756

    Početno

    ok, Beti3, kužim da ti je 'gusto', al' kad si na plaži, u suton, ne radiš buzaru... jedeš sirove školjke (hm... ne dagnje...) sa par kapi limuna...

    ajmeeeeeeeeeeeeee

  29. #29
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,290

    Početno


  30. #30
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    ok, Beti3, kužim da ti je 'gusto', al' kad si na plaži, u suton, ne radiš buzaru... jedeš sirove školjke (hm... ne dagnje...) sa par kapi limuna...

    ajmeeeeeeeeeeeeee
    ili ti uopće nije do jela, ne?

  31. #31
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ili ti uopće nije do jela, ne?
    što je žena s iskustvom

  32. #32
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    3,756

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ili ti uopće nije do jela, ne?
    e, vi'š kak' Apri zna!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •