Dilema je slijedeća. Crveni luk da ili ne? Vidim da u večinu recepata po netu ne ide crveni luk, a meni je nekako u glavi da ide.
U čemu je kvaka, zašto da ili zašto ne....?
Dilema je slijedeća. Crveni luk da ili ne? Vidim da u večinu recepata po netu ne ide crveni luk, a meni je nekako u glavi da ide.
U čemu je kvaka, zašto da ili zašto ne....?
nikad nisam stavila crveni luk u dagnje
ne paše mi
kod mene ide samo maslinovo ulje, češnjak, peršin, bijelo vino i ponekad krušne mrvice
a ako radim na crveno onda i šalša, ali mi to nije omiljena kombinacija
u biti ja najviše volim kad dagje imaju okus po dagnjama, bez previše dodataka![]()
uvako kao puntica
može i na mornarski i tada može ići kapula, ali to nije to
u buzaru ide crveni luk, u dagnje na bijelo ne ide
sluzi da dobijes puno safta, znaci preko pola kile luka zastaklis na maslinovom ulju, pa dodas cesnjaka i persina, dagnje, moze malo vina pa kad se sve otvore dodas sok od paradajza ili pelate, papar i ako hoces jos gusce zlicu dvije mrvica...
tako mi radimo
Posljednje uređivanje od smedja : 26.08.2011. at 14:53
Ona ću probati bez crvenog luka, ali sa šalšom...Voooolim taj umak, njam!
A kad ih čistite, kako ih čistite tj. perete? Samo preperete ili ig stružete ili...?
prema svim receptima po kojima sam radila, u buzaru ide luk a kasnije, pred kraj i češnjak.... kao što je već netko i napisao, luk se dinsta na ulju....
ovisi kakve su dagnje i od kuda. Možeš ih malo proći sa čistom mrežicom za ribanje suđa ako ti se čine bljakaste...
najviše ih volim isprati u moru ako je to potrebno... a sad ako nemaš more može i pod pipom na brzinu...
dobar tek
Luk se udomaćio u pripremi buzare, ali prava buzara (po svim relevantnim dalmatinskim kuharicama tipa Dike Marjanović-Radice i prema riječima moga pok.dida, koji je bio ribar i vrstan poznavatelj ribe, školjki i buzare) nije sa lukom.
Posljednje uređivanje od Smajlich : 26.08.2011. at 15:32
ne.
u buzaru ne ide kapula.
definitivno.
A kak se onda zove ak se stavi luk crveni? Brudet?
Inačle kaj se čišćnja tiče. ja s nožičem postružem sve ono bijelo i sve ono kaj nije dagnja s nje. Je li previše stružem? Mislim, onak, izgubim po sata na to, a kuhanje buzare traje 15-ak minuta....![]()
Ako radis dagnje s pastom onda radis brudet i stavljas luk..jako jako fino ako imas dobre dagnje)
Buzara bi bila bez luka
kod nas u buzaru ide kapula. sjeckana sitno sitno. češnjak ide pred kraj
recept moje none s otoka
domaće vino, domaće maslinovo ulje,češnjak, malo peršina i to je to, ja serviram sa limunom i maslinovim ulje s peperoncinom -a,ko netko ne obožava školjke uz ovo se predomisli![]()
da pikula to je super recept, al to nije buzara.
Na maslinovom ulju dinstati češnjak i peršin ja toga znam staviti jaaako puno jer mi baš napravi onaj fini gušt i sve mi zamiriši...kad se to malo zdinsta baciti dagnje i malo bijelog vina, pred kraj dodam mrvice da mi se zgusne.
Buzara sa šalšom..ni ja ne radim sa kapulom, postupak kao gore samo negdje između ubacim pelate i malo začina, nekad znam ubaciti i list lovora i to je to![]()
pa ovaj gornji link bi bio ok, ali VEGETA u buzaru!?!?!?!?!?!
razumijem da coolinarika ima ugovor s njima, ali ovo je strava
Moj tata stavi u buzaru koromaca i nikad kapule i bude za prste polizat.
[QUOTE=pikula;1949683]ok, a recept za buzaru je - prosvjetli nas?
1 dl maslinova ulja, čaša bijeloga vina, pola čaše pirea od pomidore, češnjak, peršin, 1 žlica mrvica (soli/papra po želji/potrebi). I naravno 1kg škampi ili dagnji/ školjki.
Posljednje uređivanje od Smajlich : 28.08.2011. at 08:53
Dobro, meni nije strava, ali Vegeta stvarno ne paše u buzaru. To mora biti skroz prirodno jelo, kao more s češnjakom, malo ulja i vina.
Kad kažeš buzara, u mislima je plaža, kamenje, otvorena vatra( okružena onim kamenjem, jer treba pazit vatru), suton, jedeš iz padele i školjkama skupljaš toć, po mogućnosti na otoku, zrikavci i naravno neko muško da sve to pripremi...
(Vidi se da mi je muž na putu, ali zar nije ljepše svako jelo ako ima i pozadinu.)
ok, Beti3, kužim da ti je 'gusto', al' kad si na plaži, u suton, ne radiš buzaru... jedeš sirove školjke (hm... ne dagnje...) sa par kapi limuna...
ajmeeeeeeeeeeeeee