-
Evo mene s jednim pitanjem - da ne otvaram novi topic: jeste li kad od lece/graha pokusali sami napraviti dal (znaci oguliti vanjsku kozicu i ima li brzih metoda - mozda znate kako to rade u Indiji, valjda su usavrsili tehniku)? Imam urad grah (izgleda kao crni azuki) a treba mi urad dal (kozica bas ima neki gadan okus)?
-
ja dahl radim sa lecom (neguljenom) tako da ne znam.
mozda bi se mogao upotrijebiti propasirani grah kao alternativa guljenom? to je jedino sto mi pada na pamet...
-
Ovo s pasiranjem nije losa ideja, thnx.
-
E, da, a kroz sto propasirati?
-
I pretpostavljam da treba skuhati više jer jedan dio ostaje s kožicama?
-
I pretpostavljam da treba skuhati više graha jer jedan dio unutarnjih dijelova ostaje s kožicama?
-
Pasiranje mi se nečini kao posebno dobar izbor. Skoro sva Vatta je u kožici.
Kada hoću cijelo zrnje dobro iskoristiti, ja ga naklijam. Usput se odvoji većina kožica i jednostavnim ispiranjem odu pa-pa. Tako dobiješ indonezijsko-kineski štih (pa što onda).
-
imas za kupiti pasirke (plasticne i metalne) ali ja je nemam doma, a nedavno sam radila onaj japanski saldoled od azuki graha i sasvim sam ga dobro propasirala kroz obicno metalno cjedilo (malo krupnije rupice) mjesajuci drvenom kuhacom.
vjerovatno treba skuhati malo vise graha, mozda nekuh 25% cine kozice? otprilike...
inace, mene isto zanima kako to gule u indiji, ako netko zna
-
Pasirku imam metalnu koja skuplja pasinu, evo joj konacno prilike da bude korisna.
Sto se tice Vatte, bas me briga za nju, hocu dal :>
Klice ne preferiram.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma