Nema na cemu. Ja sad moram naglasiti da sam ja uglavnom indijsku hranu kuhala sama po kuharicama, i nesto sam jela u restoranima, tako da nisam bas neki strucnjak ali mogu napisati kako mi se cini.tridesetri prvotno napisa
Evo, napisat cu ti kako bih ja predstavila indijsku kuhinju.tridesetri prvotno napisa
Prva skica bi bila: riza, panir, mahunarke, pogacice(kruh),povrce, orasati plodovi i suho voce, egzoticno voce.
Rizu bi najradije neku bogatu, sa suhim i orasatim vocem, mozda i kockicama panira. Vjerojatno bih se odlucila za puspanu (s panirom). Riza s limunom je meni jako fina, pogotovu u verziji s kikirikijem.
Ako panir ne bi isao u rizu, isao bi ili s nekim povrcem(sabji, tarkari itd) ili, ako vec imas s povrcem i samose i raitu i juhu i ne zelis pretjerivati s brojem jela, nda samo przene kockice u ghiju i onda zacinjene. Makar, ja tako volim povrce u indijskoj kuhinji, da mi napravis 100 jela sa povrcem, sve bi ih probala. Kad je povrce ( i voce) u pitanju, vjerojatno bih isla na neku egzoticnu varijantu- neka kombinacija s mangom, ananasom, kokosom itd.
Ako bi riza bila bogata, kruh bi bio jednostavniji, naan sa sezamom je fora.
Ostale su nam mahunarke. To bi znacilo neki zgodan dal- nekakav bogatiji, recimo od crvene lece, kokosovog mlijeka i spinata- jedan od mojih drazih ili jednostavniji (samo sa zacinima), ovisno o ostalim jelima. Curry sa slanutkom i kokosom bi ovdje super uletio (daj recept, ja imam curry sa slanutkom, bundevom i bananama, bas sam ga prekjucer radila i mrak mi je).
Ne znam za koliko jela ces imati vremena. Meni se cak i ovo nabrojano cini previse jer imam dvoje malih klinaca pa gledam da ja to nikad bez pomoci ne bih stigla. Prije bih pozvala frendove na rucak (ali jako dobre, vise su mi inventar nego gosti) i onda bi se svi naguzvali okolo i sjeckali, mijesili chapatije, purije, pravili panir, i onda sjeli i sve to pojeli![]()
Uglavnom isla bih po principu da bude od svega po malo (da mi se npr. povrce ne ponavlja) i da bude neobicno i egzoticno (prije sam cesto za goste radila sarmice od kelja punjene zacinjenim panirom i bademima u umaku od rajcica i grozdjica- to je inace recept za kofte, te sarmice bi se onda trebale uvaljati u lijevano slanutkovo tijesto, ali ne svidja mi se kako se to tijesto raspadne, pa ih samo zapecem i posluzim s umakom. Uvijek prvo idu komentari: joj, ne volim kelj! Jos s grozdjicama! Ajoj, fuj! Bas moram probati? ...NJamiiiii!)
U ovo sto si ti napisala, ja bih negdje ugurala panir (posebno ako neces posluzivati meso), a samose bih s posluzila sa chatnijem. Ne znam kako bi Indijci gledali na ovaj tvojmenu, a li meni zvuci mljac.![]()




. Kad je povrce ( i voce) u pitanju, vjerojatno bih isla na neku egzoticnu varijantu- neka kombinacija s mangom, ananasom, kokosom itd.
Odgovori s citatom