Quote Originally Posted by Davor
Palak-panir MLJAC
Dijelim tvoje misljenje Ja sam ga cak radila s tofuom umjesto panira (dobro mariniranim i unaprijed poprzenim tako da ga samo dodam u spinat pri kraju, da mu se ne razrijedi okus) i naravno da nije dobro kao s panirom, ali za nuzdu moze proci.
Jesi mozda radio panir sa spinatom i liscem piskavice (methi chaman)? Ja nisam nikad dosla do tocke da uzgojim piskavicu do te mjere da joj pocupam 150g lisca koliko trazi recept, a naravno, nisam ju nikad vidjela za kupiti, a zivo me zanima okus.

Quote Originally Posted by Davor
Tamarind u zagrebu nisam vidio. Ne znam koliko ga poznaješ, ali glavna odlika mu je jako kiseli okus i u principu se može zamijeniti manje egzutičnim namirnicama. Recimo, mango može poslužiti iako je presladak.
Ja sam citala da se moze zamijeniti kombinacijom limunovog(limetinog) soka i smedjeg secera, pa tu uvijek napravim kad recept trazi, ali bih rado jednom kuhala i s pravom. (nekako mi je drazi zenski rod, tamarindA iako znam da se na hr koriste oba termina.

Kad smo kod manga, jesi nasao mljeveni mango?

Jos me nesto zanima, vidjela sam da ti spominjes ajurvedsku kuharicu, koristi li se u njoj luk i cesnjak (ili samo smrdljiva asafetida )?
Pitam jer imam neke Hare Krishna kuharice, oni ne koriste luk, cesnjak (ocat, gljive, i ostale trule tamasicne stvari), a kunu se da je to prava ajurvedska kuhinja (vjerojatno hoce reci nastala prije utjecaja zlih osvajaca Indije )

I naravno, dajte omiljene indijske recepte (ili barem naziv jela).