tridesetri prvotno napisa
samo kratak izvjestaj: danas sam cisto za probu napravila rucak: lemon rice, curry od slanutka s kokosom i raitu s mrkvom. sve jako fino pase medjutim sva tri jela su mi nekako zuckasto-narancasta tj. preslicna su u boji (tim vise sto sam u pravoj veceri htjela jos ovome dodati naan i mango chutney, dakle opet narancasto...). trebalo bi stvar "razbiti" s necim zelenim, mozda palak-panir ali cini mi se da to sirasto bas ne pase...any ideas za neko zelenkasto jelo koje ste isprobali (ili eventualno nesto jako tamno ili potpuno bijelo...)?
Ako hoces mijenjati raitu od mrkve, mozes napraviti raitu sa spinatom (vjerojatno nije tako ukusna), ili nekim drugim povrcem (s krastavcima vjerojatno ne bi isla zimi, ali ima ih stvarno bezbroj).
Ako ostavis raitu od mrkve mozes ubaciti nesto s mahunama (ako odes na google naci ces hrpu stvari) ili spinatom (shak, alu palak, velis da palak panir ne bi)??Meni su dobre 'zacinjene mahune' ali nisu posebno reprezentativne. Pa onda nesto s okrom (bamijom)- ako bi ju uspjela naci... Pire od spinata i patlidzana mozda? Nesto s cvjetacom?
Pretpostavljam da rizu s limunom ostavljas, ako bi ju mijenjala imas rizu sa spinatom (palak caval), s jogurtom, kokosom, sarazne sarene rize...
Uf, ima hrpa stvari, samo pitanje je sto zelis mijenjati, i sto ce ti onda dobro upasati.