-
evo violet, inace taj curry nije iz indijske nego iz jedne kuharice za djecu gdje uvrsten jer je jako blag, bez mesa i vrlo jednostavan i brz za pripremu. ali mislim da je to potpuno indijsko jelo, ti sama prosudi:
2 luka
2 velike zlice maslinovog ulja
pola zlicice tumerika
1 zlicica korijandera
4 klincica
2 zlicice ribanog svjezeg djumbira
5cm stapic cimeta
3 lovorova lista
1 limenka rajcice
1 velika zlica meda
1 limenka slanutka
kokos
limenka je ona uobicajena od 400 gr. ovo je brza varijanta ali naravno jos je bolje skuhati slanutak i staviti svjezu rajcicu.
pofrigati luk na maslinovom, dodati zacine. dodati rajcicu, med i slanutak i pirjati 5 minuta. izvaditi klincice, lovorove listove i cimet. prije serviranja umijesati kokos. servirati sa rizom i razlicitim chutneyima.
ne znam kakav ti kokos koristis za pripremu indijskih jela ali ja sam jednom u nedostatku onog pravog u kremi, otkrila jedostavan nacin: ono obicno kokosov brasno za kolace sto se kupi kod nas u ducanima sameljem u mlincicu za kavu skroz sitno, prelijem sa vrucom vodom. dobije se prava krema tj. mlijeko sto vec treba.
inace moram se prijaviti, sramim se...toliko sam se bila opteretila s onom indijskom vecerom da sam na kraju izgubila volju, odustala i napravila valencijansku paellu
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma