Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: indijska kuhinja

  1. #51

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb-Maksimir
    Postovi
    482

    Početno

    Evo mene s jednim pitanjem - da ne otvaram novi topic: jeste li kad od lece/graha pokusali sami napraviti dal (znaci oguliti vanjsku kozicu i ima li brzih metoda - mozda znate kako to rade u Indiji, valjda su usavrsili tehniku)? Imam urad grah (izgleda kao crni azuki) a treba mi urad dal (kozica bas ima neki gadan okus)?

  2. #52

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,235

    Početno

    ja dahl radim sa lecom (neguljenom) tako da ne znam.
    mozda bi se mogao upotrijebiti propasirani grah kao alternativa guljenom? to je jedino sto mi pada na pamet...

  3. #53

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb-Maksimir
    Postovi
    482

    Početno

    Ovo s pasiranjem nije losa ideja, thnx.

  4. #54

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb-Maksimir
    Postovi
    482

    Početno

    E, da, a kroz sto propasirati?

  5. #55

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb-Maksimir
    Postovi
    482

    Početno

    I pretpostavljam da treba skuhati više jer jedan dio ostaje s kožicama?

  6. #56

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb-Maksimir
    Postovi
    482

    Početno

    I pretpostavljam da treba skuhati više graha jer jedan dio unutarnjih dijelova ostaje s kožicama?

  7. #57
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Pasiranje mi se nečini kao posebno dobar izbor. Skoro sva Vatta je u kožici.
    Kada hoću cijelo zrnje dobro iskoristiti, ja ga naklijam. Usput se odvoji većina kožica i jednostavnim ispiranjem odu pa-pa. Tako dobiješ indonezijsko-kineski štih (pa što onda).

  8. #58

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,235

    Početno

    imas za kupiti pasirke (plasticne i metalne) ali ja je nemam doma, a nedavno sam radila onaj japanski saldoled od azuki graha i sasvim sam ga dobro propasirala kroz obicno metalno cjedilo (malo krupnije rupice) mjesajuci drvenom kuhacom.
    vjerovatno treba skuhati malo vise graha, mozda nekuh 25% cine kozice? otprilike...
    inace, mene isto zanima kako to gule u indiji, ako netko zna

  9. #59

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb-Maksimir
    Postovi
    482

    Početno

    Pasirku imam metalnu koja skuplja pasinu, evo joj konacno prilike da bude korisna.

    Sto se tice Vatte, bas me briga za nju, hocu dal :>

    Klice ne preferiram.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •