Stranica 11 od 16 PrviPrvi ... 910111213 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 813

Tema: kraj braka...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sa malim djetetom ne idem van na cestu, mogu jedino zašutiti i ne svađati se i gutati dokle ide, a Bog sve vidi ivjerovatnoće se kad tad otvoriti neka vrata i za mene...
    Da , tako većina i radi. I onda nakon godina takvog života, stresa i nezadovoljstva imunitet pada na niske grane, vrijeme stresa učinlo je svoje i ode zdravlje u nepovratnom smjeru, bolesti....
    I onda? Ponovno stres, tuga i jad, a šta onda? Nit imaš ljubav, čovjeka za potporu, nit imaš život, djeca polako odrastaju. I onda, kako u takvim situacijama naći smisao.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Da , tako većina i radi. I onda nakon godina takvog života, stresa i nezadovoljstva imunitet pada na niske grane, vrijeme stresa učinlo je svoje i ode zdravlje u nepovratnom smjeru, bolesti....
    I onda? Ponovno stres, tuga i jad, a šta onda? Nit imaš ljubav, čovjeka za potporu, nit imaš život, djeca polako odrastaju. I onda, kako u takvim situacijama naći smisao.
    Slažem se s tobom.
    Duboko sam uvjerena da cijeloživotno gutanje gov**a i trpljenje ne vode ka spasenju u drugom životu (možda zapravo i vode, ali ako je to jedini put tamo...), nego ka somatizaciji svih tih problema i bolestima koje će ionako nelijep život učiniti još težim i mučnijim.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mayato, jooj, da mogu, "cijepila" bih te nečim samo da, uz sve to s*anje,

još ne osjećaš i krivnju!

Ajme i jao, kakva krivnja!

Nije Bog strogi, nemilosrdni sudac koji ti je upisao nepopravljivi minus

jer si pristala samo na civilni brak.

Da ti je kao vjernici žao što niste vjenčani u crkvi, zbilja razumijem.

Naime, mi smo u izvanbračnoj zajednici a bilo mi je obećano da ćemo se vjenčati

(što je meni važno) i - ništa od toga.

I da, žao mi je, jako žao, što je tako.

Vjerovala sam obećanju.

Nisam kriva.

Žalosna jesam.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    mayato, jooj, da mogu, "cijepila" bih te nečim samo da, uz sve to s*anje,

još ne osjećaš i krivnju!

Ajme i jao, kakva krivnja!

Nije Bog strogi, nemilosrdni sudac koji ti je upisao nepopravljivi minus

jer si pristala samo na civilni brak.

Da ti je kao vjernici žao što niste vjenčani u crkvi, zbilja razumijem.

Naime, mi smo u izvanbračnoj zajednici a bilo mi je obećano da ćemo se vjenčati

(što je meni važno) i - ništa od toga.

I da, žao mi je, jako žao, što je tako.

Vjerovala sam obećanju.

Nisam kriva.

Žalosna jesam.

i ja sam žalosna...

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ama cure, on je kršten ali neće svoje dupe da odvuče u cvrkvu jer ga tamo "oblijeva znoj", a i to je proceduuuuraaaaaa......Lijenost, kronična,
    Ma nema veze, zašto sam uopće onomad i pristala na takvu zajednicu?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj mayato prvotno napisa Vidi poruku
    Ama cure, on je kršten ali neće svoje dupe da odvuče u cvrkvu jer ga tamo "oblijeva znoj", a i to je proceduuuuraaaaaa......Lijenost, kronična,
    Ma nema veze, zašto sam uopće onomad i pristala na takvu zajednicu?
    Ja bih se vratila na temu.
    Mislim da svi problemi počinju onog dana kad se ulazi u brak sa mišlju da će u braku biti bolje, da će stvari doći na svoje mjesto, doći će djeca..kako svi drugi žive...
    A prije braka je već sve jasno, duga veza-problemi i neslaganje, ali je i neka ljubav tu. I umjesto prekida ulazi se u brak.
    I tek onda stvari krenu nizbrdo, postajemo svjesni da se ništa ne mijenja već sasvim suprotno...

Zaključak je: onaj koji nije dovoljno jak prekinuti potrebno prije braka, koliko li snage treba da prekine u braku i još k tome sa djecom. A ta snaga nikako da dođe,
    jer prisutni su i drugi problemi: gdje živjeti, tu su djeca i njihovi životi...kako to sve skupa preživjeti?

Casa
    napokon shvatila da neće biti bolje i da ja tako ne želim živjeti, a ni da moje dijete tako živi rastala sam se i otišla u podstanarstvo sama s djetetom bez stalnog zaposlenja. Bilo mi je strašno financijski teško, ali i prekrasno
    Evo ti nažalost imaš iskustvo iza sebe, odakle ti snaga, otišla si bez radnog odnosa u podstanare..na koji način si to uspjela?

Možda bi konkretni primjeri žena koje su prošle kroz to i uspjele opstati i napredovati u životu bilo korisno i poticajno za Mayato i malu tetu.
    Da se razumijemo, ne nagovaram na ništa, samo da se dobije uvid i u tu drugu nepoznatu stranu priče.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ljiljana, evo pročitaj ovaj zadnji post od Mayato, pa mi iskreno reci,
    da li se tebi čini da njoj vjera pomaže, da je treba u tome podupirati?
    Iako sve u njoj vrišti da je on ne voli, ne poštuje, iskorištava i ponižava, bez obzira što je nesretna, prazna i malodušna, nju baš ta vjera tjera da gura dalje, da bude ponizna jer bolje ne zaslužuje i da se još k tome stidi što se drznula zaželjeti više u životu.
    Da li su tebe njezine riječi ražalostile kao i mene?
    Posljednje uređivanje od piplica : 31.12.2011. at 15:46

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Ljiljana, evo pročitaj ovaj zadnji post od Mayato, pa mi iskreno reci,
    da li se tebi čini da njoj vjera pomaže, da je treba u tome podupirati?
    Iako sve u njoj vrišti da je on ne voli, ne poštuje, iskorištava i ponižava, bez obzira što je nesretna, prazna i malodušna, nju baš ta vjera tjera da gura dalje, da bude ponizna jer bolje ne zaslužuje i da se još k tome stidi što se drznula zaželjeti više u životu.
    Da li su tebe njezine riječi ražalostile kao i mene?
    Ne pitam Ljiljanu već se čudim da zadnji post od mayato nitko osim piplice nije komentirao. Mene na prvu šokirao a nakon toga, kako i piplica kaže - rastužio! Mayato, takav život je miljama daleko od onoga što možeš imati, što trebaš i zaslužuješ!

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa Vidi poruku
    Ne pitam Ljiljanu već se čudim da zadnji post od mayato nitko osim piplice nije komentirao. Mene na prvu šokirao a nakon toga, kako i piplica kaže - rastužio! Mayato, takav život je miljama daleko od onoga što možeš imati, što trebaš i zaslužuješ!
    Potpis.
    Cijelo vrijeme od kako sam pročitala zadnji post od mayato razmišljam o njoj i strašna mi je pomisao da tamo gdje bi čovjek trebao biti najsretniji i najopušteniji, a to je u krugu vlastite obitelji, netko se osjeća ovoliko usamljeno i neprihvaćeno. Nitko to nije zaslužio!

Slažem se s curama koje su rekle da čovjek mora ponajprije prihvatiti i voljeti sebe onakvog kakav je i nikakvo dobrovoljno nošenje nikakvih križeva neće donijeti ničeg dobrog. Ne usudim se davati konkretne savjete jer nisam za to ni stručna, a na sreću nemam ni slična iskustva, ali mogu poslati puno dobrih želja i podrške da uspiješ svoj život živjeti onako kako zaslužuješ.

Nova godina neka donese tebi i svima koje voliš sve najbolje!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja kuzim da se tesko rastati, pogotovo uz djecu, ali dajte zene, nece se drugi pokrenuti umjesto vas, da se ponovim

svaka promjena mora poceti od vas, vi ste te koje ste nezadovoljne.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jadno je to. Gutaš govna čitav život, nebi da te na kraju čeka nekakva nagrada a ne još jadniji život. Imam dva primjera u svojoj blizini, jedna žena je gutala govna i stalno se trudila promijeniti situaciju nabolje ali muž je ostao isti. Ona nesretna i dalje, i dalje se trudi a životari, ne živi nego životari i sreću pronalazi izvan doma, u nekim drugim stvarima, ljubavi nema a u vlastitoj kući se osjeća bezveze, nevoljenom, praznom. Druga žena trpi govna ali se pomirila s tim, ona živi svoj a muž svoj život. nakon sto godina oni su ko stranci jedan drugome. Ma hebeš ti takav život, treba to srezati dok je vrijeme.

Mala teta, iz ove moje perspektive, kad su tu djeca i izgrađen zajednički život, meni je skroz besmisleno da ti živiš s takvim čovjekom. Nevjerojatno ustvari da si i dalje s njim. Ma prekini to ženo i nađi nekog normalnoga tko će te poštovati i voljeti. Čokoladica s natipisom AKCIJa..ma fuj hebem ja takvog muškarca. Moj meni nije kupio ništa, nisam ni ja njemu ali ja znam da sam br 1 u njegovom životu i to mi daje do znanja na 1001 način

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Dugo gledam ovu temu i ne pišem, najviše zato jer mi se čini da na forumu nitko ne može donijeti tako važnu odluku kao što je rastava braka. Ipak ne mogu odolijeti da ne napišem da je patnja u sadašnjosti s vjerom u bolju budućnost smislena samo onda kad obje strane tako misle. Nažalost, cijelu sam stvar i iskusila na vlastitoj koži. Vjernica sam a i bez toga nekako su me odgajali da je brak trajna i ozbiljna stvar u kojoj nije uvijek sve lijepo ni lako, ali koja tvori obitelj od koje se ne odustaje samo tako. I tako sam u istom ostala dugo nakon što su stvari pošle po zlu. Pokušala sam primjenjivati razne gore navedene tehnike, od nagovaranja da nešto poduzmemo, okretanja i drugog obraza pa sve do življenja odvojenog života. I stvarno sam bila jako nesretna. Kad sam napokon shvatila da neće biti bolje i da ja tako ne želim živjeti, a ni da moje dijete tako živi rastala sam se i otišla u podstanarstvo sama s djetetom bez stalnog zaposlenja. Bilo mi je strašno financijski teško, ali i prekrasno. Osjećaj spokoja nad vlastitim životom dok bih ujutro kuhala kavu je bio savršen, osjećaj da ja upravljam vlastitim životom. Sad sam u drugom braku koji mi se uistinu dogodio kad sam bila sigurna da ću ostati sama i tek sad vidim koliko je prvi bio strašan. Žao mi je što se ne mogu pričestiti, ispovijediti ili biti kuma, ali drago mi je da me više nitko ne ugnjetava i da nisam u stalnom strahu od pogreške. Mislim i da je Bogu drago. Ne mislim da treba odustati od braka na prve ozbiljnije probleme, ai duboko vjerujem da svatko treba znati reći dosta. Cure, želim vam da same spoznate vaših dosta i da ih imate snage reći. Ne bojte se samoće i siromaštva, oni su uistinu premostivi kad čovjek zna da je to pravi izbor.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

odlično ispričano!

referiram se na casu
    Posljednje uređivanje od flopica : 31.12.2011. at 08:35

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moje mišljenje je da se teme podijeli na vjerničku i nevjerničku o kraju braka.

Ovako me neki postovi iskreno iritiraju , a vjerujem da bi i moji/ nevjernički / iritirali drugu stranu.

Svima koji prolaze kroz takve trenutke ne trebaju savjeti ljudi koje ne dijele njihov svjetonazor- mene je ovo o poniznosti baš naživciralo , pa ako imamo 100000000000 tema o svemu, mogu li nevjernici imati svoju? o kraju braka? kroz našu prizmu ?

unaprijed hvala

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zašto? kad temu otvori netko tko je vjernik normalno je da rasprava krene i u tom smjeru, ako se netko ne želi referirati na taj aspekt jednostavno ga zaobiđe, a ako netko želi otvoriti temu o svojem kraju braka, a smetaju ga ikakva spominjanja vjere i duhovnog savjetovanja, onda nek otvori svoju temu i sigurna sa da će svi poštovati ton kojim dotična osoba želi raspravljati o svojem problemu. Kaj nam treba posebna policija koja će odvajati vjernike od nevjernika po defaultu. Pa valjda se znamo svi normalno razgovarati i reći svoje mišljenje.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ovi postovi o "nebeskoj nagradi" za patnju u braku nemaju veze s učenjem Katoličke crkve o tome. Naime Crkva dopušta da se partneri rastave - odnosno da prekinu zajednički život - to postoji u kanonskom zakonu i u praksi, još od srednjeg vijeka. Nitko ne treba trpjeti patnju i nasilje u braku. To uopće nije upitno, samo je pitanje na koje svatko sam mora dati odgovor kad su kompromisi još mogući, kad nade i ljubavi još ima, a kad je granica prijeđena.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovi postovi o "nebeskoj nagradi" za patnju u braku nemaju veze s učenjem Katoličke crkve o tome. Naime Crkva dopušta da se partneri rastave - odnosno da prekinu zajednički život - to postoji u kanonskom zakonu i u praksi, još od srednjeg vijeka. Nitko ne treba trpjeti patnju i nasilje u braku. To uopće nije upitno, samo je pitanje na koje svatko sam mora dati odgovor kad su kompromisi još mogući, kad nade i ljubavi još ima, a kad je granica prijeđena.
    Isus nam je dao dovoljno sredstava s kojima se možemo boriti protiv zla u svom životu. Nemoramo čekati da umremo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

samo sam htjela izbjeći natezanja . a o svom kraju braka ću otvoriti temu kad za to dođe vrijeme.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I kaj bi onda pokretačica teme mayato i mala teta koja je ovdje prostrla dušu trebale pratiti dvije teme ili ćete im vi odrediti da prate svaka jednu?
    Koje su to fore, neka pedagoška mjera izoliranja nepoćudnih ili što?
    Tko brani ikome da otvori svoju temu "razvod" ili "kraj braka."?
    Ni ja se ne slažem sa svim što se piše, da ne kažem koje mišljenje imam o lešinarima koji se uvijek razvesele na spomen najmanjeg problema u nečijem braku, pa koga da zovem da mi pročisti forum po mojem ćeifu?
    Kaj to uopće postoji u životu da ti se okolina posloži kako tebi paše na zahtjev?
    Zanimljiv pristup svakako.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne, to je vrst fašizma
    treba svim vjernicima stavit neš ka davidovu zvizdu na rame
    a nevjernicima niš kad ne virujuu niš
    a inače bi se zaklela da se govori kak su ateisti, pa ak oš i agnostici tolerantniji od više vrsta vjernika i religioznih...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zapravo..kad ja dođem na vlast
    uvest ću zmajevksu diktaturu i totalitarizam
    svi koji budu ama i o izboru deterdženta ....persil, čarli, faks, dreft, nila.... razmišljali drugačije od mene će me zasigurno živcirati i krenut će natezanja
    a to mi se nikak ne da
    te će mi prva naredba biti razdvojiti ove i one i one i ove...da se ne moram mučit slušati nit ignorirati...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Slobodno mi nalijepi Davidovu zvizdu, ali i ja mislim da bi bilo bolje razdvojiti teme.
    BTW, kupujem Frosch za suđe, pa me smjesti gdje god želiš.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dobrovljka?? pohvalno !
    al, sorry, nemrem
    eto, nisam čak ni na mod. vlasti
    pih..kaki je to zmaj
    tebi kisić

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Obje žene koje su ovdje recentno iznijele svoj bračni problem su vjernice koje u kontekstu vjere traže rješenje svojih problema, pa ne vidim zašto odgovori ne bi išli u smjeru kojeg one traže.
    Posljednje uređivanje od Zdenka2 : 31.12.2011. at 11:34

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

to što su one vjernice, ne znači da im odgovara ovaj pinguičin pristup. meni je užasan.

zmajice, čekam dan kad ću pročitati tvoj post i u njemu vidjeti nešto osim podrugivanja i glupiranja, neki sadržaj... stav, mišljenje.

zdenka, nije li samodopadnost grijeh? jako često ju primijećujem kod glasnih vjernika.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa Vidi poruku
    to što su one vjernice, ne znači da im odgovara ovaj pinguičin pristup. meni je užasan.

zmajice, čekam dan kad ću pročitati tvoj post i u njemu vidjeti nešto osim podrugivanja i glupiranja, neki sadržaj... stav, mišljenje.

zdenka, nije li samodopadnost grijeh? jako često ju primijećujem kod glasnih vjernika.

ali onda neminovno dolazimo u sukob mi koji smatramo da žena treba sama upravljati svojim životom i ovi koji smatraju da treba biti ponizna i trpjeti.
    to što je tebi užasan ne znači da se ne smije iznjeti, zar ne??
    postoji brdo vidika i pingviničin je jedan od njih i tko je itko od nas tu da getoiira, zabranjuje i sl??

nemam posebni interes na ovoj temi...stoga nit smatram da trebam pisat iš vele ozbiljno
    dapače, kontah uskočit tek na ove nebuloze

kad je vidiš na drugima, sigurno tu samodopadnost sama nemaš
    posebno kad se krasnim pridjevima koristiš kako bi iznjela svoje, nazovi mišljenje o nečijem stavu
    divno

i četvrto, ma divno... i nevjerojatno... čitaš što želiš čitat a ne ono što piše
    jer kad bi se ama i mrvu potrudila pročitat što piše vidjela bi da nigdje pingvinica nije rekla šuti i trpi
    a da i je..kakve veze ima što nastane sukob mišljenja?? u kojoj nirvani ti živiš pa je oko tebe sve ravno i mir?? šteta što ti pokoji post ovdje diže tenzije...

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Na to što im odgovara ili ne neka one odgovore, ali ne pristajem na to da vjernička mišljenja o braku ne bi smjela biti iznesena, čak i da nisu vjernice postavile pitanja.

Samodopadnost je ljudska mana koja može voditi u grijeh, a može biti i spoznata i razriješena. Zašto to pitaš baš mene? Želiš mi posredno spočitnuti da sam samodopadna? Vjerujem da to ne bi mislila da me doista poznaš.

A što su to "glasni vjernici"? Podrazumijeva li to da ne bismo smjeli iznositi svoja mišljenja? Zašto svi da, a mi ne?

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Na to što im odgovara ili ne neka one odgovore, ali ne pristajem na to da vjernička mišljenja o braku ne bi smjela biti iznesena, čak i da nisu vjernice postavile pitanja.

Samodopadnost je ljudska mana koja može voditi u grijeh, a može biti i spoznata i razriješena. Zašto to pitaš baš mene? Želiš mi posredno spočitnuti da sam samodopadna? Vjerujem da to ne bi mislila da me doista poznaš.

A što su to "glasni vjernici"? Podrazumijeva li to da ne bismo smjeli iznositi svoja mišljenja? Zašto svi da, a mi ne?
    iskreno, ponekad su mi tvoji postovi vrlo svisoka napisani, vjerujem da bih u rl imala drugi dojam, kako kažeš.

a ovo glasni vjernici ne odnosi se na tebe, već na jednu osobu iz moje blizine, od koje sam doživjela vrlo neugodne stvari, a deklarirana je vjernica, i mislim da meni zamjera što nisam vjernica.

da se ponovim: vjera ne podrazumijeva monopol na moralne vrijednosti, ljubav, poniznost kao vrlinu, duhovnost. (ovo zdenka ne ide tebi)

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

iskreno, ponekad su mi tvoji postovi vrlo svisoka napisani, vjerujem da bih u rl imala drugi dojam, kako kažeš.
    Može biti da tako mogu zazvučati, a mislim da razlog leži u profesionalnoj profesorskoj deformaciji. Osim toga, što sam starija, primjećujem da sve manje pakiram svoje stavove, odnosno nastojim biti kratka i jasna. Što se tiče "deklariranih vjernika", poznajem ih puno za koje mislim da u njima nema ni zrnca vjere.

Da, istina je da smo se odvojili od teme, pa ću ja i prestati s time. A počela sam ne zato što bih htjela propovijedati nego zato što ne mogu prešutjeti netoleranciju na vjerske stavove, koja postoji. Mene nevjernički stavovi ne smetaju, smeta samo netolerancija prema drugačijim mišljenjima. Razdvajanje tema za mene bi značilo da vjernici i nevjernici ne mogu razgovarati.
    Posljednje uređivanje od Zdenka2 : 31.12.2011. at 12:15

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zašto bi razdvajali teme?
    Ok, ne slažemo se, big deal i već viđeno.
    Pa u tome i jest čar foruma.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ma ok, ne moraju se razdvajati, meni svejedno.

ali onda neminovno dolazimo u sukob mi koji smatramo da žena treba sama upravljati svojim životom i ovi koji smatraju da treba biti ponizna i trpjeti.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Glupo je razdvajati teme na tom temelju, jer administratori foruma ih ionako ponovno zaljepe skupa za sve koje zanima ista problematika. A glupo je i svađati se na tu temu, ali ja stvarno molim one koje imaju iskustava na ovu temu, da ih iznesu, pogotovo one metode koje ne ukljućuju svećenika, jer mene osobno ne zanimaju takva riješenja, barem ne u ovoj fazi moga života.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    pogotovo one metode koje ne ukljućuju svećenika, jer mene osobno ne zanimaju takva riješenja, barem ne u ovoj fazi moga života.
    takve postove mimoiđeš i mirna Bosna
    zašto bi se itko uzteza od iznošenja svog stava*
    ti nisi, ne u ovom citiranom postu

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    takve postove mimoiđeš i mirna Bosna
    zašto bi se itko uzteza od iznošenja svog stava*
    ti nisi, ne u ovom citiranom postu
    Možda da si citirala cijeli moj post, bi shvatila da sam ja uputila molbu curama koje imaju iskustvo rastave/pomirdbe, a koje nije vjerničko da ga iznesu. To što ti uživaš u provociranju, nije moj problem.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Možda da si citirala cijeli moj post, bi shvatila da sam ja uputila molbu curama koje imaju iskustvo rastave/pomirdbe, a koje nije vjerničko da ga iznesu. To što ti uživaš u provociranju, nije moj problem.
    eto
    ak je tako
    ispričavam se
    čitala sam dva put i nisam shvatila
    očito sam tila shvatit samo dio o tom da ne želiš čitat o vjerničkim vidicima..a mislim da to baš i ni moguće jer nas ima i ovih i onih i na istoj temi...
    ženo, svako dobro
    nadam se da ćeš uvažit moju ispriku

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

eto
    ak je tako
    ispričavam se
    čitala sam dva put i nisam shvatila
    očito sam tila shvatit samo dio o tom da ne želiš čitat o vjerničkim vidicima..a mislim da to baš i ni moguće jer nas ima i ovih i onih i na istoj temi...
    ženo, svako dobro
    nadam se da ćeš uvažit moju ispriku
    nemaš problema sa mnom.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja bih zamolila da se ne upućuje žene na poniznost i trpljenje. molim lijepo. hvala.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

hvala što mi pomažeš učvrstiti moje mišljenje

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Poniznost je vrlina koju rijetki mogu savladati, i to nije sramota. Mislim da je namjera pokretačici teme biti ponizna, da ne bi temu ni pokretala, a kamoli razmišljala o prekidu braka

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

no problem
    nikad nije bio

a sad...što ne bi nastavili po starom u stilu: meni je pomoglo to i to il nije mi pomoglo to i to ...
    i tom sl.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mnogima je ovdje zasmetala riječ poniznost, mislim da zato što ima negativne konotacije koje skrivaju njezino pravo značenje Nju ne treba čitati u ključu poniženja, samoprijezira, umanjenja ličnosti, pasivnosti, jadne osobe. Prilažem o tome vjerski neutralno mišljenje dviju psihologinja: http://www.centar-zdravlja.net/clanc...sto-skromnost/

Kršćanski shvaćena poniznost je suprotnost oholosti i egoizmu, sposobnost razumijevanja drugog i davanja sebe drugima, poštivanje tuđih stajališta i situacija, shvaćanje vlastitih ograničenja i istovremeno vjera u sebe u jedinstu s Bogom, spremnost na pomoć, opraštanje. To je osobina koja nam pomaže da bolje shvaćamo prije svega sebe, a onda i druge i da imamo za njih razumijevanja. Bit poniznosti je pronalaženje prave mjere - ponizan čovjek neće se precjenjivati ni potcjenjivati, neće se gurati u prve redove niti hvalisati, neće se uvijek prvenstveno baviti sobom. Poniznost je vrlina povezana s ljubavlju koja dovodi do mudrosti i dostojanstva, nikako ne poniženja.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mnogima je ovdje zasmetala riječ poniznost, mislim da zato što ima negativne konotacije koje skrivaju njezino pravo značenje Nju ne treba čitati u ključu poniženja, samoprijezira, umanjenja ličnosti, pasivnosti, jadne osobe. Prilažem o tome vjerski neutralno mišljenje dviju psihologinja: http://www.centar-zdravlja.net/clanc...sto-skromnost/

Kršćanski shvaćena poniznost je suprotnost oholosti i egoizmu, sposobnost razumijevanja drugog i davanja sebe drugima, poštivanje tuđih stajališta i situacija, shvaćanje vlastitih ograničenja i istovremeno vjera u sebe u jedinstu s Bogom, spremnost na pomoć, opraštanje. To je osobina koja nam pomaže da bolje shvaćamo prije svega sebe, a onda i druge i da imamo za njih razumijevanja. Bit poniznosti je pronalaženje prave mjere - ponizan čovjek neće se precjenjivati ni potcjenjivati, neće se gurati u prve redove niti hvalisati, neće se uvijek prvenstveno baviti sobom. Poniznost je vrlina povezana s ljubavlju koja dovodi do mudrosti i dostojanstva, nikako ne poniženja.
    x
    i sama, ko vjernica, još imam problema sa shvaćanjem tog pojma
    zaš? zato jer moderan svit tj mediji pretvaraju to u neš što taj pojam izvorno nije...i normalno da se onda lako s tim saživiš...

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

poniznost je vrlina, ajmo to tako reći, ali trpljenje ugnjetavanja nije poniznost. ako si ponizan, ne moraš biti žrtva. vjerujem da su obje nesretne žene o čijim brakovima se ovdje radi dugo bile ponizne, dok nisu shvatile da to nitko ne gleda kao kvalitetu. već kao otvorena vrata za ponižavanje.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sit gladnom ne viruje
    oprosti što ću ovo napiast, al mislim da ko nevjernik ne moš shvatit težnje i izricaje vjerničkog srca
    možda se nađe koja s dobrim pisačkim razlaganjem, ja ne znam a nit mi se da pojašnjavat
    samo mogu reć - fulala si pojnt. ili ti ga, nije to što misliš da je (premda znam da ovo neće nikog uvjerit..nit mora..)

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

sit gladnom ne viruje
    oprosti što ću ovo napiast, al mislim da ko nevjernik ne moš shvatit težnje i izricaje vjerničkog srca
    možda se nađe koja s dobrim pisačkim razlaganjem, ja ne znam a nit mi se da pojašnjavat
    samo mogu reć - fulala si pojnt. ili ti ga, nije to što misliš da je (premda znam da ovo neće nikog uvjerit..nit mora..)

Možda bi neki bivši vjernik mogao shvatiti obje strane, kad mu ne bi odmah prikeljili etiketu ogorčenog mrzitelja crkve
    Možda

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

eto, zato bih razdvojila teme... evo nas opet, raspravljamo o vjeri.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

... brišem se
    Posljednje uređivanje od Joe : 31.12.2011. at 12:10

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

zmaj, bome, ostala si vjerna sebi

da te parafraziram: ti kao vjernica ne možeš znati što nevjernik može pojmiti.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zmaj, bome, ostala si vjerna sebi

da te parafraziram: ti kao vjernica ne možeš znati što nevjernik može pojmiti.
    vjerujem da je tako

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja ne bi razdvojila
    nema smisla
    jer i na razdvojenom će netko nać neki vidik koji mu ne paše i za kojeg će reć da mu je užasan i tom sl.
    uostalom, ko da nisam srela i ateista koji misle vrlo slično ko i j u nekim stvarima
    jedno je pitanje, različiti su odgovori
    nek se čuju svi
    i kom paše što paše, nek paše

a sad..moram ić čistit s deterdžentom..hrvatskim, naravno
    svako dobro žene

Stranica 11 od 16 PrviPrvi ... 910111213 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •