Stranica 16 od 17 PrviPrvi ... 614151617 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 813

Tema: kraj braka...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Krumpiric-odlican post!!!

Da je Ifi napisala da ima tetu sluzavku koja joj cisti i odrzava tu hidromasaznu kadu pa hajde...
    Ali u doba kad imamo jeftinih kineskih verzija svega meni je HM kada prestala biti neki simbol luxuza...
    Iz njenih duuugih postova ja ipak nalazim dosta pametnih izjava sto itekako drze vodu pa zanemarujem taj kao sto netko kaze 'pokroviteljski svisoka ton'...

Mayato,mislim da si podsvjesno znala za kakvog se muza udajes,bar donekle, i da sada odradjujes svoju 'pokoru' radi grijeha iz proslosti....
    Zelim ti sve najbolje,pa bilo to u braku ili van njega....i stvarno,nazovi ovaj OC....nece ti odmoc sigurno...

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je i moj odgovor Ifi.
    Nemam ti potrebu pisati ga na pp.

Mislim da je enchi sinoć upitala nije li nas rastužio onaj mayatoin post-pa, mene je.
    Iskreno mi je žao i nje i male tete, žao mi je što je mayato došla do toga da misli da možda nije zaslužila bolje od života zbog kojeg lupa glavom o zid.
    I da joj se ovdje u ime vjere ili bilo čega savjetuje da to malo pospremi pod tepih, te da nastavi tako spremati dok se jednog dana ne spotakne o prepreku i razbije glavu.
    Mayato, iskreno ti želim da ti ova godina donese ljepše dane, ali donijet će ti ih ne tako što će ti oni pasti u krilo, nego zato jer ćeš ti tako odlučiti.
    Sreća nije nešto čime bismo se trebali izrugivati, nego je ono čemu bismo trebali neprestano težiti. Jer smo tako odgovorni prema sebi i prema djetetu.
    Sreća je svakako subjektivni osjećaj koji svakome znači nešto drugo, pa ti ja ne mogu reći što će ona tebi značiti. Samo znaj da na nju imaš po meni ne samo pravo, nego čak i obavezu.
    Po meni je rastava pospremanje i gomilanje problema, čak i stvaranje novih. Čak i da se rastavi moji savjeti stoje da treba riješiti odnos sa čovjekom jer on će i dalje biti dio njenog života i otac njenog djeteta. Ako išta zbog djeteta treba stvoriti zdrav odnos sa mužem. Ne znam gdje si ti pročitala da netko savjetuje da se problemi pospreme pod tepih. Ako staviš Boga na prvo mjesto, ako ga staviš ispred muža onda ćeš smoći snage čak i otići, ali to neće biti odlazak zbog prkosa, mržnje, srdžbe, nezadovoljstva, tuge već odlazak koji je pun ljubavi i koji će donijeti mir i strpljenje. Odlazak koji će dati snagu da budeš sama i samostalna pouzdajući se u Boga, a ne u nadu da ćeš opet imati nekog drugog muškarca. Da bi se stavilo Boga na prvo mjesto treba puno moliti, čitati, ići na misu, konzultirati se sa svećenikom, biti ponizan itd. Ja sam imala gadnu situaciju isto sam razmišljala o rastavi, ali samo malo poniznosti i vjere već je sve promijenilo u mom životu. Kamo sreće da mogu 100% živjeti u poniznosti i vjeri, nije to lako i ne osuđujem nikoga tko nemože. Ja sam bila još gora od većine prije, promijenila sam se zbog teškoća koje mi je život donio. Samo zato što sam to prošla usuđujem se dati svoj skromni savjet.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    ...
    e sad...što ja tu trkeljam....
    želim reći da bi se doprijelo do nekoga, najprije ga treba prihvatiti takvog kakav je, i voljeti ga takvog.
    ne željeti ga mijenjati...i s tim bi trebalo biti na čisto...
    tu dolaze do izražaja ona očekivanja....trebalo bi ih biti što manje, ili pak nikako...
    sve ovo ne znači da se od sad nadalje nikakve promjene neće događati...
    dapače...hoće...
    ali, same od sebe...
    neće biti forsirane nečijim prigovaranjem...
    mislim da je malo onih ljudi koji zaista žele biti loši...

ne znam ni sama...sva sam se zapetljala...
    uglavnom...meni osobno...poticaj za promjenu ne bi nikada bio konstantno prigovaranje i ukazivanje da ne valjam....
    svi mi želimo ljubav i prihvaćanje...
    u mom slučaju takav odnos do sada je nosio samo pozitivne promjene...
    e sad...kako nekoga potaknuti da se probudi...to je misija...
    i tad ne mislim da se čovjek treba promijeniti i postati onakvim kakvim ga mi želimo vidjeti...
    promjena bi trebala biti u smjeru poboljšanja kvalitete života tog pojedinca...a sve ostalo dolazi u paketu s tim...

i mi zabrazdimo i pogubimo se...ali sjetimo se temelja veze...
    tu smo da se podupiremo...i kad je to najteže...a mi smo zaista prošli svakakva s....
    valjda sam uspjela reći što sam mislila...
    ...
    X

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jedno je prihvaćanje nekoga i ljubav ali zajednički život je dogovor, kompromis dijeljenje a ne samo prihvaćanje. Primjerice ja obožavam plesati, MM ne. Ja njega prihvaćam takvog kakav je, ne tjeram ga da ide plesati kad smo na nekoj zabavi ili svadbi, a on mene ne sprečava niti se ljuti kad ja plešem s bilo kim drugim. Kad bih ja tjerala njega i durila se i svašta nešto, ili obratno tad bi nastao problem i to bi bilo neprihvaćanje.

Na ovoj temi koliko mi se čini nije riječ o prihvaćanju nekoga kao osobe, nego puno toga drugog. Kad netko sjedi na kauču i ne radi ništa već čeka da netko drugi skrbi sam za obitelj to nije isto kao kad je netko lijeniji tip pa nakon posla radije SLOBODNO vrijeme provede na kauču nego da ide u šetnju, ili kino iliti ne znam ja što sa ženom pa se ona duri na njega i to postane problem. Iako u pravom uzajamnom odnosu on će se ponekad dignuti s kauča da ode u šetnju s njom, a ona će ponekad umjesto šetnje prihvatiti da sjedne na kauč do njega i pogleda nešto s njim skupa, to se zove dogovaranje i kompromis i temelj je nekog kvalitetnijeg odnosa.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pinguice, pročitala sam to upravo u tvojim postovima. Shvatila sam da si bila u sličnoj situaciji i sama, a sjećam se i nekih drugih problema koji su te morili i iskreno, mislim da sebe nedovoljno cijeniš, pa me stoga ne čudi da drugima daješ slične savjete.
    U svakom slučaju, mislim da se nas dvije nikako nećemo naći na zelenoj grani, jer su mi tvoja razmišljanja, budući nisam vjernik, potpuno strana. Upravo suprotno, diže mi kosu na glavi ideja da postoji samo brak i niti jedan izlaz iz njega, osim da bi se preselilo u samostan.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj ivanas prvotno napisa Vidi poruku
    Iako u pravom uzajamnom odnosu on će se ponekad dignuti s kauča da ode u šetnju s njom, a ona će ponekad umjesto šetnje prihvatiti da sjedne na kauč do njega i pogleda nešto s njim skupa, to se zove dogovaranje i kompromis i temelj je nekog kvalitetnijeg odnosa.
    Tako je. Supružnici se tokom braka itekako mijenjaju i trebaju mijenjati.

Ne iz poniznosti, nego iz ljubavi. Prilagoditi. Npr. Više voljeti ženu(muža) nego mamu. Više slušati ženu (muža) nego mamu. Polako, s godinama postajati čovjek koji paše svojoj voljenoj-svome voljenome.

Mm i ja se već i isto potpisujemo. Valjda nismo počeli i ličiti .

A ne kažem da nije bilo i svađa i razmimoilaženja i tuge koja razdvaja i roditelja koji se miješaju...,ali sve se može prevladati.

Ali, moram reći, pa ma što itko komentirao ili mislio, sve je probleme u braku daleko lakše riješiti kada se ima dovoljno novaca. Imali onu kadu ili ne, ali ne morati misliti možete li je kupiti, nego znate da možete.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Tako je. Supružnici se tokom braka itekako mijenjaju i trebaju mijenjati.

Ne iz poniznosti, nego iz ljubavi. Prilagoditi. Npr. Više voljeti ženu(muža) nego mamu. Više slušati ženu (muža) nego mamu. Polako, s godinama postajati čovjek koji paše svojoj voljenoj-svome voljenom
    Ti ovo Beti ozbiljno ili se malo šališ?

To su tako drugačije vrste ljubavi da se to ne dade i ne treba uspoređivati. Naravno, kad su odnosi u obitelji normalni.
    MM ne voli ni mene ni svoju mamu više ili manje nego jednostavno drugačije.

Nekako imam osjećaj da je tebi ta žena kao konkurencija ili ti se opako zamjerila.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Slažem se s Beti3 po pitanju novaca u braku, ako je uza sve još i neimaština prisutna ona se reflektira i povećava sve druge probleme. Pogotovo ako žena se poželi razići a nema kud s malim djetetom. Samo se meni čini da mi ni to ne bi bio problem kad bih odlučila otići, kad si na čistu sam sa sobom i znaš što želiš čuda se dese i pomoć stigne kad se i najmanje nadaš.

Jako mi je žao kad je netko nesretan u vezi ili braku a nema snage otići, sama sam kao jako mlada nešto slično prošla, ali kad se čovjek izvuče iz svega i sjedne sa sobom i dobro razmisli što je to u njemu privuklo takvu sitaciju i razrješi to, snaga koju stekne je ogromna, puno veća nego da to iskustvo nisi prošao. Isto iz iskustva znam da svaki dan u neodlučnosti jede toliku ogromnu količinu životne energije da ako se dugo živi u takvom stanju od čovjeka ne ostane skoro ništa.

Kad su djeca prisutna to jako komplicira stvari, ali mislim da djeca prije svega trebaju zdravu, sretnu mamu. ako je sreće i takvog tatu koji ne moraju nužno živjeti skupa da bi odgojili dijete. Čuvanje obitelji pod svaku cijenu mi je grozno, kao da djeca rastavljenih ili samohranih roditelja ne mogu izrasti u normalne zdrave ljude.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kad su djeca prisutna to jako komplicira stvari, ali mislim da djeca prije svega trebaju zdravu, sretnu mamu. ako je sreće i takvog tatu koji ne moraju nužno živjeti skupa da bi odgojili dijete. Čuvanje obitelji pod svaku cijenu mi je grozno, kao da djeca rastavljenih ili samohranih roditelja ne mogu izrasti u normalne zdrave ljude.
    Ovo je apsolutna istina. Sama institucija braka ne garantira zdravu i normalnu djecu.

A na kraju krajeva, ovdje svi više - manje naglašavamo kako su nam djeca najvažnija.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Pinguice, pročitala sam to upravo u tvojim postovima. Shvatila sam da si bila u sličnoj situaciji i sama, a sjećam se i nekih drugih problema koji su te morili i iskreno, mislim da sebe nedovoljno cijeniš, pa me stoga ne čudi da drugima daješ slične savjete.
    )))) kad bi postojao izbor za osobu koja sebe najviše cijeni ovdje na forumu ja bih vjerojatno bila number one. Da ima izbor za najsretniju osobu vjerojatno bi bila number one. Da ima izbor za osobu koja najviše uživa u životu (ako izuzmemo to da povremeno radim po noći kao npr. upravo sada) ja bih bila number one. Dobro sad se malo i šalim jer nemožemo to znati ako uistinu ne napravimo takav izbor

Prije nekoliko dana sam imala spontani. Da mi se to dogodilo prije nego sam primila Boga u svoj život sigurno bih bila jako nesretna i u strahu da li će mi se to opet dogoditi.
    Kad sam prije morala raditi ovako po noći kao što radim sada bila sam pod stresom, sada nemam ni trunke stresa. Samo želim da i drugi nađu mir i ljubav. Iskreno želim da svatko od vas bude sretan u životu. Ja mislim da moji savjeti mogu jedino pomoći, ne i odmoći. Ja sam se iz temelja promijenila i to je utjecalo i na ljude oko mene, i oni su postali bolji. I ja sam došla u obitelj koja je bila puna mržnje, svađanja, kritika itd. i stvari su se bitno promijenile. Nisu savršene, ali ih sada uistinu mogu smatrati svojom obitelji, volim ih.

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Slažem se s Beti3 po pitanju novaca u braku, ako je uza sve još i neimaština prisutna ona se reflektira i povećava sve druge probleme. Pogotovo ako žena se poželi razići a nema kud s malim djetetom. Samo se meni čini da mi ni to ne bi bio problem kad bih odlučila otići, kad si na čistu sam sa sobom i znaš što želiš čuda se dese i pomoć stigne kad se i najmanje nadaš.

Jako mi je žao kad je netko nesretan u vezi ili braku a nema snage otići, sama sam kao jako mlada nešto slično prošla, ali kad se čovjek izvuče iz svega i sjedne sa sobom i dobro razmisli što je to u njemu privuklo takvu sitaciju i razrješi to, snaga koju stekne je ogromna, puno veća nego da to iskustvo nisi prošao. Isto iz iskustva znam da svaki dan u neodlučnosti jede toliku ogromnu količinu životne energije da ako se dugo živi u takvom stanju od čovjeka ne ostane skoro ništa.

ja se slažem sa svime što si napisala...
    i osobno, uopće nemam problema sa rastavom braka...
    nego, promatrajući svoje i njihova sastavljanja i rastavljanja zaključih da im se isti obrazac konstantno ponavljao dok nisu neke stvari riješili sami sa sobom...
    tj. uhvatili se u koštac sa samima sobom...

a poanta jest....kako je ja razumijem...
    da to možeš učiniti i dok si još u braku...i da bi dapače...bilo potrebno to učiniti dok si još u braku, jer u biti ne znaš što ta promjena može donijeti...
    a mogla bi donijeti puno...
    npr...ti se možeš potpuno bez ikakovog prijezira prema svom partneru okrenuti sebi...i odatle krenuti...
    i vidjeti kuda će te to odvesti...
    možda u rastavu...ali tad neće biti straha i panike da radiš nešto krivo...jer ćeš biti na čisto sa samom sobom...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pinguice, zao mi je zbog tvog gubitka.
    Podsjecas me na jednu zenu koju znam. Muz narkoman, ona i djeca isli u komunu ali on nije htio. Godine i godine spasavanja braka. S njene strane putem se razvila ogromna ljubav prema isusu (evandjelisti) a s muzeve ljubav prema heroinu ne posustaje.
    U medjuvremenu im se stariji sin isto navukao na dop, izbacen iz skole...
    Svo to vrijeme ona odrzava taj brak (na debelu stetu sebe i djece) i govori isus spasava. Govori da je njen muz krasan, brizan, da joj kruh doma pece. Da su njena djeca zdrava, prava i dobri djaci.
    Zena jednostavno NE VIDI. U svojoj boli je oslijepila i stavila naocale ljubavi prema isusu kroz koje svijet izgleda rozo. A crn je do bola.
    Ti me podsjecas na nju izjavom da si najsretnija osoba na forumu jer te grije ljubav bozja. A poslije kazes da si nekidan imala spontani. A sretna si jako.
    Ili si bezosjecajna ili imas jako kvalitetne naocale. Mislim da je u pitanju ovo drugo.
    Al to niti je zivot nit realnost. To je samo ovisnost od koje ne vidis svijet kakav je, isto ko kod drugih ovisnosti.
    Vjera je divna stvar dok se ne pretvori u naocale.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    pinguice, zao mi je zbog tvog gubitka.
    Podsjecas me na jednu zenu koju znam. Muz narkoman, ona i djeca isli u komunu ali on nije htio. Godine i godine spasavanja braka. S njene strane putem se razvila ogromna ljubav prema isusu (evandjelisti) a s muzeve ljubav prema heroinu ne posustaje.
    U medjuvremenu im se stariji sin isto navukao na dop, izbacen iz skole...
    Svo to vrijeme ona odrzava taj brak (na debelu stetu sebe i djece) i govori isus spasava. Govori da je njen muz krasan, brizan, da joj kruh doma pece. Da su njena djeca zdrava, prava i dobri djaci.
    Zena jednostavno NE VIDI. U svojoj boli je oslijepila i stavila naocale ljubavi prema isusu kroz koje svijet izgleda rozo. A crn je do bola.
    Ti me podsjecas na nju izjavom da si najsretnija osoba na forumu jer te grije ljubav bozja. A poslije kazes da si nekidan imala spontani. A sretna si jako.
    Ili si bezosjecajna ili imas jako kvalitetne naocale. Mislim da je u pitanju ovo drugo.
    Al to niti je zivot nit realnost. To je samo ovisnost od koje ne vidis svijet kakav je, isto ko kod drugih ovisnosti.
    Vjera je divna stvar dok se ne pretvori u naocale.
    Ja nisam sretna zbog spontanog. Imala sam vanmateričnu trudnoću, bila sam u bolnici gdje su druge žene zbog toga morale na operaciju, a ja sam molila Boga za zdravlje i meni je to spontano otišlo. Zato sam sretna, što je sve dobro prošlo. Što već za mjesec dana mogu ići na novu trudnoću bez straha. Ja nisam nikada svoje probleme gurala pod tepih. Niti to savjetujem drugima. Ja cijelo vrijeme govorim upravo suprotno. Ne znam zašto te ta žena koja nije riješila ni jedan svoj problem nego se zavarava podsijeća na mene.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

blackberry napisa
    poanta jest....kako je ja razumijem...
    da to možeš učiniti i dok si još u braku...i da bi dapače...bilo potrebno to učiniti dok si još u braku, jer u biti ne znaš što ta promjena može donijeti...
    npr...ti se možeš potpuno bez ikakovog prijezira prema svom partneru okrenuti sebi...i odatle krenuti...
    možda u rastavu...ali tad neće biti straha i panike da radiš nešto krivo...jer ćeš biti na čisto sa samom sobom...
    Naravno da čovjek može i mora krenuti od sebi i slažem se da bi prvi korak bio onako razumski okrenuti se sebi, ali pošto sam bila u takvoj situaciji, jako je teško sagledati sebe i situaciju dok si još svakodnevno u blizini osobe koja crpi svu energiju i život iz tebe, možda nije najsretniji primjer, al to je kao da narkoman treba razmisliti o svojoj ovisnosti i uzrocima iste dok još traje doza. Treba se prvo "skinuti", očiistiti tijelo i um da bi mogao početi razmišljati u pravom smjeru

Odvojen život je neki međukorak, ne mora čovjek odmah krenuti u rastavu i rušiti mostove iza sebe, ali je nekad fizički odmak nužan da bi se mogli okrenuti sebi

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj pinguica prvotno napisa Vidi poruku
    )))) kad bi postojao izbor za osobu koja sebe najviše cijeni ovdje na forumu ja bih vjerojatno bila number one. Da ima izbor za najsretniju osobu vjerojatno bi bila number one. Da ima izbor za osobu koja najviše uživa u životu (ako izuzmemo to da povremeno radim po noći kao npr. upravo sada) ja bih bila number one. Dobro sad se malo i šalim jer nemožemo to znati ako uistinu ne napravimo takav izbor

Prije nekoliko dana sam imala spontani. Da mi se to dogodilo prije nego sam primila Boga u svoj život sigurno bih bila jako nesretna i u strahu da li će mi se to opet dogoditi.
    Kad sam prije morala raditi ovako po noći kao što radim sada bila sam pod stresom, sada nemam ni trunke stresa. Samo želim da i drugi nađu mir i ljubav. Iskreno želim da svatko od vas bude sretan u životu. Ja mislim da moji savjeti mogu jedino pomoći, ne i odmoći. Ja sam se iz temelja promijenila i to je utjecalo i na ljude oko mene, i oni su postali bolji. I ja sam došla u obitelj koja je bila puna mržnje, svađanja, kritika itd. i stvari su se bitno promijenile. Nisu savršene, ali ih sada uistinu mogu smatrati svojom obitelji, volim ih.
    Drago mi je zbog tebe (osim zbog spontanog).
    Ali tvoj primjer, nažalost, nije univerzalno primjenjiv i rekla bih da je baš suprotno, ona poslovična iznimka od pravila i čini mi se da ovdje više odmaže no pomaže.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

mislim da dosta nas ovdje misli i piše o istim stvarima, samo ih drugačije naziva...
    makar je kod mene tako...

mislim da donekle razumijem što govori pinguica...i meni definicija poniznosti u principu ne smeta....
    ja nisam vjernica kao pinguica ili Ifi...ali me definitivno ne smetaju ni Bog..ni poniznost o kojoj pričaju...

svi mi imamo neka svoja očekivanja...i takvi ulazimo u brak...
    i dogodi se da od partnera u principu očekujemo nešto što nam on ne može pružiti....
    i nađemo se u začaranom krugu...
    očekujemo nešto...to ne dobivamo...nezadovoljni smo i to nezadovoljstvo jasno pokazujemo...
    partneru dajemo do znanja da nam on kao takav ne valja...
    on se možda neko vrijeme buni, a kasnije se miri sa činjenicom da ne valja...
    ne valja ni njemu što mu žena non stop spočitava da ne valja...
    tu neki postaju revoltirani, a neki jednostavno odustanu...
    u principu, ponekad mislim da je mali broj ljudi koji uistinu prihvaća partnera onakvog kakav on zaista i je...
    bez želje za modifikacijama...

e sad...što ja tu trkeljam....
    želim reći da bi se doprijelo do nekoga, najprije ga treba prihvatiti takvog kakav je, i voljeti ga takvog.
    ne željeti ga mijenjati...i s tim bi trebalo biti na čisto...
    tu dolaze do izražaja ona očekivanja....trebalo bi ih biti što manje, ili pak nikako...
    sve ovo ne znači da se od sad nadalje nikakve promjene neće događati...
    dapače...hoće...
    ali, same od sebe...
    neće biti forsirane nečijim prigovaranjem...
    mislim da je malo onih ljudi koji zaista žele biti loši...

ne znam ni sama...sva sam se zapetljala...
    uglavnom...meni osobno...poticaj za promjenu ne bi nikada bio konstantno prigovaranje i ukazivanje da ne valjam....
    svi mi želimo ljubav i prihvaćanje...
    u mom slučaju takav odnos do sada je nosio samo pozitivne promjene...
    e sad...kako nekoga potaknuti da se probudi...to je misija...
    i tad ne mislim da se čovjek treba promijeniti i postati onakvim kakvim ga mi želimo vidjeti...
    promjena bi trebala biti u smjeru poboljšanja kvalitete života tog pojedinca...a sve ostalo dolazi u paketu s tim...

i mi zabrazdimo i pogubimo se...ali sjetimo se temelja veze...
    tu smo da se podupiremo...i kad je to najteže...a mi smo zaista prošli svakakva s....
    valjda sam uspjela reći što sam mislila...

i da...
    govorim o svom iskustvu osobnom...
    i iz cipela osobe kojoj su se roditelji sastavljali i rastavljali preko nekoliko puta...
    X

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja se slažem sa svime što si napisala...
    i osobno, uopće nemam problema sa rastavom braka...
    nego, promatrajući svoje i njihova sastavljanja i rastavljanja zaključih da im se isti obrazac konstantno ponavljao dok nisu neke stvari riješili sami sa sobom...
    tj. uhvatili se u koštac sa samima sobom...

a poanta jest....kako je ja razumijem...
    xxxx

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Cure moje, puno je ovdje toga lijepog i pametnog rečeno. Ali mi ovdje razgovaramo samo načelno.
    Naravno da je onoj ženi iz Pule (čini mi se) koju su svekrva i muž zavezali za krevet i izgladnili i tukli do smrti u mukama netko trebao odavno izvući za kosu od tamo, ne reći joj da bježi, nego je odvesti i sakriti i protiv njezine volje. Na žalost, kao i kod narkomana, malo se toga može učiniti dok se ljudi sami ne osvijeste, a i onda je često već kasno.
    S druge strane previše ljudi zapravo otpisuje svoje bližnje čim se prestanu uklapati u njihovu viziju i misiju, kao je to lijepo blackberrry opisala- muževi, žene, roditelji, djeca, prijatelji, susjedi otpadaju s liste bližnjih ko lišće u jesen.
    Mi ovdje ne možemo pogoditi tko je doista u kakvoj situaciji jer se između ove dvije krajnosti skriva mnogo nijansi.
    Ono što možemo savjetovati je razgovor sa stručnjakom, saslušati, utješiti, podijeliti svoje iskustvo, dati i koji savjet na osnovu svojeg iskustva, ali ne možemo nuditi gotova rješenja ili osuđivati ljude zbog ovakvih ili onakvih odluka na osnovu povremenih uvida kroz postove.
    Oni koji se ježe, diže im se kosa glavi, bljuje im se ili im se oči nekontrolirano zavrću mislim da trebaju naći u sebi raskorak zbog kojih stavovi drugih ljudi u njima izazivaju takve psihosomatske reakcije. Ljudi koji su na miru sa svojim stavovima i mislima mogu saslušati druge i razdvojiti osobne preferencije od argumentirane rasprave. Polako

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I prestanite analizirati i ponižavati ifi, pinguicu i ostale cure tablodinim uvidom u njihove živote. TO je ljigavo preko svake granice. Ako nemate argumenata odustanite.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Čitam ovu temu, ali zbog prepucavanja nekih od forumašica, ne imadoh želje javljati se.
    Sada sam samo htjela reći da u potpunosti potpisujem posljednja dva pikulina posta.

Svatko od nas na forumu pokušava dati najbolji savjet što zna. Svatko ga daje prema svome životnom iskustvu (bilo vjerničkom bilo nevjerničkom) i nekorektno je omaložavati one savjete s kojima se ne slažemo (kad nemamo argumente kako bismo ih pobili).

Cure koje napadate pinguicu i ifi, zaista ste pretjerale. Mislim da je podsjećanje na temu masažne kade i crva bilo nepotrebno i neprimjereno jer u današnje vrijeme takva kada nije nikakav pokazatelj društvenoga i imovinskog statusa.

I vjerska netolerancija na ovoj temi otišla je pomalo predaleko.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

pikulo, to što tebe neki argument ne zadovoljava, ne znači da je on bezvrijedan. dirljivo je to vaše prijateljstvo, i kako ga promovirate po forumu, ali mislim da ifi nema problema sa proizvodnjom riječi, pa ju ne trebaš ti braniti.

ono što mene bode u oči je što zagovornice "ostani" stava uporno prokazuju zagovornice "promijeni nešto" stava kao zlonamjerne, frustrirane, i whatnot. e, pa, u krivu ste. i bilo bi lijepo da prihvatite da nisu vaša rješenja univerzalna i jedina ispravna.
    Posljednje uređivanje od Joe : 03.01.2012. at 12:47

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

evo, da ne ostane neizrečeno: po meni, vrlo je opasno i neodgovorno tvrditi ženi koja traži pomoć na forumu, da je nezahvalna i da treba trpjeti. pa oponiram tom stavu, eto, na godišnjem sam, pa dospijem. a možda bih mogla napisati jedan tužni post, pa da netko malo i mene brani.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

To nitko nije tvrdio. To nije istina.
    Čitaj ponovno bez svojih predrasudnih naočala.
    A to tko je meni prijatelj ili nije i koga ja želim ili ne želim zagovarati to ne budem tebi polagala račune. Tako da si slobodno možeš odmah ići pozivati na red nekog pod svojom jurisdikcijom - mene zaobiđi.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ne pozivam te na red, briješ. ništa više nego što ti pozivaš na red neistomišljenike.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Prelaziš sve granice. Ja ti nisam mušterija za taj tvoj ton. Drugi put - zaobiđi.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

zaobilazim kad i koga hoću, pišem što i kome hoću. slobodno i ti mene zaobiđi.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Joe bolje stani, postaješ kontraproduktivna, a cure koje su temu otvorile bi mogle ostati bez teme, ako se moderatori upletu.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ma da, u pravu si.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

blackberry napisa

Naravno da čovjek može i mora krenuti od sebi i slažem se da bi prvi korak bio onako razumski okrenuti se sebi, ali pošto sam bila u takvoj situaciji, jako je teško sagledati sebe i situaciju dok si još svakodnevno u blizini osobe koja crpi svu energiju i život iz tebe, možda nije najsretniji primjer, al to je kao da narkoman treba razmisliti o svojoj ovisnosti i uzrocima iste dok još traje doza. Treba se prvo "skinuti", očiistiti tijelo i um da bi mogao početi razmišljati u pravom smjeru

Odvojen život je neki međukorak, ne mora čovjek odmah krenuti u rastavu i rušiti mostove iza sebe, ali je nekad fizički odmak nužan da bi se mogli okrenuti sebi
    slažem se...nekad je odmak od situacije super korak...
    nekad nije...
    postoje ljudi koji odlaze pa se vraćaju...pa opet odlaze....pa konstantno potvrđuju primjerom svoju nesigurnost...
    nikad nije crno bijelo...i svi smo mi individualci...

nego...kad je o narkomanu riječ....misliš li da će zaista jedan narkoman sam sa sobom doći na čisto i krenuti se mijenjati?
    vjeruj, kladila bi se da nema takvih....
    taj isti mora primiti veliku dozu nečeg drugog...da nadomjesti dozu koja ga truje...
    i to može biti okidač za promjenu...

i što ljudi najčešće čine...narkomane pospremaju u komune...jednu ovisnost zamjenjuju drugom, koju nazivaju terapijom...
    sve radije nego da iz temelja promijene obrasce ponašanja u svojoj obitelji...
    nije taj narkoman sam odgovoran za svoju dijagnozu...mada mi svi volimo to tako promatrati...
    i to samo zato jer je tako jednostavnije...
    teško se mijenjati iz temelja...
    a pogotovo nekome sa žešćom dijagnozom...

ono što ja mislim da je fer, kad je suživot u pitanju...jest, rasčistiti sa samim sobom želimo li nekome pomoći da riješi svoju dijagnozu, a pritom se i sami iz temelja promijeniti, ili to ne želimo...
    po meni je i jedno i drugo u redu, jer nitko ništa ne mora...
    ali, ako ne želimo, onda se od takve osobe maknemo, jer očigledno samo pridonosimo razvoju te iste dijagnoze...
    i ne radimo dobro ni sebi ni drugome...

ali...zanimljivo je to što se život voli poigrati sa nama pa nas ponovo vratiti u situacilju iz koje smo izmigoljili i odbili nešto naučiti o sebi...
    ja samo o tome govorim...

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

u ovu se temu uplicu mnogi razliciti stavovi i misljenja. sve vas molim, uzmite emotivni odmak ako vam je potreban, pa nastavite u lijepom tonu. ovo je, ipak, topic podrske, puno vise nego topic za borbu suprotnih strana

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

blackberry napisa :
    nego...kad je o narkomanu riječ....misliš li da će zaista jedan narkoman sam sa sobom doći na čisto i krenuti se mijenjati?
    vjeruj, kladila bi se da nema takvih....
    taj isti mora primiti veliku dozu nečeg drugog...da nadomjesti dozu koja ga truje...
    i to može biti okidač za promjenu...
    Što misliš pod dozom nečega drugoga, pomoć i podrška negog drugog ili misliš na zamjenjivanje jedne ovisnosti drugom, manje štetnom kao što je npr. u tim komunama.

Vjerujem da se čovjek može izvući iz svakakvih groznih situacija ako se jedan djelić u njemu pokrene, narkoman mi je simbol za sve ovisnosti. Naravno da je korijen tih ovisnosti često u obiteljskoj dinamici i da je korjen toga u djetinjstvu i primanoj obitelji ali to je već druga i jako zapetljana tema.

Obje cure na temi su pisale da su same imale razne modele ponašanja u obitelji što je sigurno ostavilo posljedice i dovelo ih do situacije u kojoj jesu. Naša primarna obitelj i roditelji su takvi kakvi jesu, al kad odrastemo mi smo ti koji smo odgovorni za sebe i potom za svoju djecu i trebamo raditi na sebi i osvještavati te neke obrasce koji su nam štetni. Taj posao svi moramo odrađivati, nekima ide lakše, nekima teže al nitko nije toga pošteđen.

Imala sam priliku upoznati te neke rijetke ljude koji su svašta prošli i izvukli se,(čak i neke bivše narkomane) često zrače nekom tihom snagom i empatijom za druge, često i pomažu drugima i u tome je i bogatstvo života, da svaka prepreka i teška situacija mogu biti blagoslov i velika prilika za učenje ako im pristupimo na pravi način. A ponavljat će nam se dok god ne naučimo ono što trebamo.

DAADAA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Iako rijetko(skoro nikad) ne pišem po forumu, a uredno pratim puno tema na ovu sam se odlučila javiti isklučivo radi vlastitog iskustva.
    Ja sam jedna od onih koja je odlučila odustati od braka. Vjernica sam od kad znam za sebe, a i dalje se tako osjećam i ne mislim da sam izdala niti Boga, niti brak, niti svoje dijete.
    Godinama sam se trudila, pružala hrpu ljubavi, opravdavala preljub, laži, čak se i ispričavala nakon njegovog fizičkog zlostavljanja mene, a onda je puklo...
    Evo ja mogu samo iz svog iskustva reći kad sam shvatila da sve to više nema smisla...zamislila sam si život bez njega i uopće nisam osjećala tugu. Sva ona ljubav je nestala i čak sam se u nekim trenucima molila Bogu da ode i više se ne vrati jer zbog straha dugo nisam sama mogla prekinuti taj odnos. Vjerujem da pokretačice teme ne odustaju lako od svog braka i da je vrlo malo takvih osoba koje mogu otići bez da se potrude, ali treba znati i do kada se truditi. Da je lako donijeti odluku o razvodu, nije, ali je bolje nego imati svaki dan grč u želucu.
    Uvijek sam za razgovor, pružanje puno ljubavi, kompromise, ali sa onima koji to zaslužuju i isto to pružaju zauzvrat.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj DAADAA prvotno napisa Vidi poruku
    Iako rijetko(skoro nikad) ne pišem po forumu, a uredno pratim puno tema na ovu sam se odlučila javiti isklučivo radi vlastitog iskustva.
    Ja sam jedna od onih koja je odlučila odustati od braka. Vjernica sam od kad znam za sebe, a i dalje se tako osjećam i ne mislim da sam izdala niti Boga, niti brak, niti svoje dijete.
    Godinama sam se trudila, pružala hrpu ljubavi, opravdavala preljub, laži, čak se i ispričavala nakon njegovog fizičkog zlostavljanja mene, a onda je puklo...
    Evo ja mogu samo iz svog iskustva reći kad sam shvatila da sve to više nema smisla...zamislila sam si život bez njega i uopće nisam osjećala tugu. Sva ona ljubav je nestala i čak sam se u nekim trenucima molila Bogu da ode i više se ne vrati jer zbog straha dugo nisam sama mogla prekinuti taj odnos. Vjerujem da pokretačice teme ne odustaju lako od svog braka i da je vrlo malo takvih osoba koje mogu otići bez da se potrude, ali treba znati i do kada se truditi. Da je lako donijeti odluku o razvodu, nije, ali je bolje nego imati svaki dan grč u želucu.
    Uvijek sam za razgovor, pružanje puno ljubavi, kompromise, ali sa onima koji to zaslužuju i isto to pružaju zauzvrat.
    oprosti, možda ću zvučati grubo...
    daj mi reci...kako misliš da se netko prema tebi odnosi sa ljubavlju i poštenjem kad ti sama to sebi ne pružaš? misliš da je to moguće?
    kako možeš opravdavati preljub, ispričavati se nakon fizičkog zlostavljanja? osim ako ne misliš da upravo to zaslužuješ?
    kažeš da si pružala hrpu ljubavi...ali, moje skromno mišljenje jest da je to nemoguće.
    čovjek najprije mora voljeti samoga sebe, da bi mogao voljeti drugoga...

meni je izuzetno drago da ti se život promijenio na bolje...ali imam osjećaj da si puno morala poraditi na sebi...ili da si uspjela pronaći nekoga tko ti je u tome pripomogao...

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

blackberry napisa :

Što misliš pod dozom nečega drugoga, pomoć i podrška negog drugog ili misliš na zamjenjivanje jedne ovisnosti drugom, manje štetnom kao što je npr. u tim komunama.
    samo na ljubav...

upoznala sam mnoge, nažalost, koji zaista misle da nekome pružaju podršku, a nje u principu nema...
    zašto? jer čitavu problematiku promatraju van sebe...kao da nije dio njih...kao da je samo to tog pojedinca...narkonama...kogagod...

i uvijek se spominje..kad odrastemo trebamo to to i to....
    u kojem to trenutku odrastemo? sa 18?
    moj pojam odrastanja je kompletno odvajanje od roditelja...i osvještavanje o kojemu ti govoriš...
    ali, nije lako neke stvari osvijestiti...
    odgoj i roditelji su moćna pojava...
    po meni...makar promatrajući ljude oko sebe...većina nikad ni ne odraste...
    to mi je žalosno...

i slažem se da svaka teška situacija može biti prilika za učenje...otkad tako promatram život...puno mi je kvalitetniji i radosniji....

priscila avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Blackberry, nije svatko jaka, čvrsta ličnost.
    A i vjerojatno si čula za stockholmski sindrom... E pa to je to, ispričavanje, opravdavanje itd...

DAADAA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Promjene u ljudima se ne događaju preko noći...tako se nije niti meni dogodila. Na početku te veze ja sam bila samopouzdana, vedra osoba koja je mislila da je našla nekog tko možda nije savršen, ali da ćemo moći zajedno funkcionirati. Vjerojatno sam i mislila da će neke loše navike ostaviti ako vidi da mu pružam dovoljno ljubavi. Nažalost, dogodilo se upravo suprotno....Njegova osobnost je bila jača i mene je slomila.
    Ne mogu niti sada reći da mi je super. Još uvijek mi samopouzdanje nije onakvo kao prije, ali ne dam se. Naravno da ne bih sama uspjela. Na sebi sam počela raditi i prije kraja braka jer inače ne bih niti uspjela to privesti kraju, ali sam imala i podršku roditelja. Ali ono najvažnije što je mene tjeralo naprijed je to da nisam htjela da moje dijete više gleda uplakanu majku.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj DAADAA prvotno napisa Vidi poruku
    Promjene u ljudima se ne događaju preko noći...tako se nije niti meni dogodila. Na početku te veze ja sam bila samopouzdana, vedra osoba koja je mislila da je našla nekog tko možda nije savršen, ali da ćemo moći zajedno funkcionirati. Vjerojatno sam i mislila da će neke loše navike ostaviti ako vidi da mu pružam dovoljno ljubavi. Nažalost, dogodilo se upravo suprotno....Njegova osobnost je bila jača i mene je slomila.

...da, tako je i meni...

Ali ono najvažnije što je mene tjeralo naprijed je to da nisam htjela da moje dijete više gleda uplakanu majku.
    ...ovo mene najviše gura da se maknemo jedan od drugoga jer njene oči dok me gledaju kako plačem,ne, to ja više ne mogu ...

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    Mayato,mislim da si podsvjesno znala za kakvog se muza udajes,bar donekle, i da sada odradjujes svoju 'pokoru' radi grijeha iz proslosti....
    Zelim ti sve najbolje,pa bilo to u braku ili van njega....i stvarno,nazovi ovaj OC....nece ti odmoc sigurno...
    ...naravno, ali kada si zaljubljen gledaš sve kroz ružičaste naočale i ne želiš uvidjeti pravu istinu...
    Pokora,hm? Zar nije dovoljno što sam nakon prometne ostala invalid i skoro umrla prilikom sepse?
    Ja ne gledam na ovo sve kao na pokoru jer ipak toliko griješan život nisam vodila, divljala jesam, ludirala se jesam, ali ništa do tih granica da bih sada odrađivala pokoru kroz nesretan brak...
    I ja ne gledam na Boga kao osobu koja kažnjava i određuje nam pokoru već kao nekoga tko nas voli i komu je žao kada patimo...

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

samo na ljubav...

upoznala sam mnoge, nažalost, koji zaista misle da nekome pružaju podršku, a nje u principu nema...
    zašto? jer čitavu problematiku promatraju van sebe...kao da nije dio njih...kao da je samo to tog pojedinca...narkonama...kogagod...

i uvijek se spominje..kad odrastemo trebamo to to i to....
    u kojem to trenutku odrastemo? sa 18?
    moj pojam odrastanja je kompletno odvajanje od roditelja...i osvještavanje o kojemu ti govoriš...
    ali, nije lako neke stvari osvijestiti...
    odgoj i roditelji su moćna pojava...
    po meni...makar promatrajući ljude oko sebe...većina nikad ni ne odraste...
    to mi je žalosno...

i slažem se da svaka teška situacija može biti prilika za učenje...otkad tako promatram život...puno mi je kvalitetniji i radosniji....
    popisujem
    trenutak kad sam shvatila sto ne stima je kad sam pomislila "sve je dobro u ovom braku dok sam ja dobro, a kad nisam...onda..??" onda sto?
    shvatila sam da nisam u stanju funkcionirati ni voljeti sebe bez drugoga...i to ucim odkad sam sama. ne kazem da sam super, al sam puno bolje od kad vidim sebe i pruzam podrsku sebi prvo.
    zvuci mozda sebicno kad tako kazem, al to ne znaci da gazim po drugima nego odlucujem prvenstveno prema tome kako se ja osjecam iznutra. moral, principi..odgodjena sam kazu dobro pa se i dalje vodim svojim postavkama. mnoge sam odkad sam sama postavila pred sebe i promotrila jesu li uistinu postavke koje me vode u dobro i preispitala ih i sa druge strane. ono sto blackberry kaze - odrasle strane. sagledajuci a ne slijepo vjerujuci...

citam sve ovo i vidim koliko se kacite oko vjere i vjerskih pitanja i pristupa...svaka ta postavka po meni je krenula iz te prve ljubavi "ljubi bliznjega svoga kao samog sebe" to je poanta po meni.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo ovako:
    ja ću prvo napraviti slijedeće - pošto me zabrinjavaju moje vlasite reakcije, napadaji histerije, plača, drhtanja i opake anksioznosti potražiti ću savjet stručnjaka koji neka ustanovi da li je problem u mojoj glavi od ranije ili je do problema u mojoj tintari došlo u ovom "kvalitetnom" braku? Da li će to biti psihijatar, svećenik ili vodoinstalater nisam još odlučila, ali nešto moram poduzeti jer nemate pojma na kojem rubu balansiram i malo mi fali da se strovalim dolje...
    Poruke tipa "znala si u što se upuštaš" mi ne pomažu - drugačije razmišljaš kad imaš 19, a drugačije kad imaš 31, zar ne???
    Eto, toliko, nešto ću riješiti...ili svoju glavicu ili svoj brak...ljubim vas, opet, a možda se ponovim ovdje za par mjeseci

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja ću samo upotrijebiti jednu prigodnu - "lako je tuđim biiiipppppppppp gloginje mlatiti"

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

piguinice, ti meni uistinu zvučiš kao da si bila u čenakolu.
    malo me to podsjeća na onaj vic kad je Muji Alah slao kaić, pa Mujo tri puta nije ušao, jer će ga Bog spasit, nije jelte skužio da su ti ljudi u tom kaiću zapravo njegov spas od poplave.
    Ili ti u prijevodu, spasi se ti sama, ne ti nego bilo tko, koristeći svoj mozak, srce i ruke i noge, jer to ti je ono što ti je, ako si vjernica, Bog dao da se spasiš.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mayato, draga, samo naprijed...došlo je vrijeme riješavanja problema ...još malo pa i proljeće....
    izađi iz svoje čahure i poleti draga, poleti visoko!!!
    nek te Gospodin nosi , ma što bilo, ma što odlučila, samo nek se pokrene naprijed i naprijed

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    mayato, draga, samo naprijed...došlo je vrijeme riješavanja problema ...još malo pa i proljeće....
    izađi iz svoje čahure i poleti draga, poleti visoko!!!
    nek te Gospodin nosi , ma što bilo, ma što odlučila, samo nek se pokrene naprijed i naprijed

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma svima vama, nama, sebi...svima želim naprijed..korak po korak...
    ko da i sama nisam imala problema..i u braku...pa ide vrime, elte dani, tjedni, nekom i godine...i stojiš, samo stojiš i čekaš..ama, ko da više i znaš što čekaš...i preživljavaš...
    meni osobno, odvratan osjećaj - preživljavati, a ne živjeti....
    ne želim si to, ne želim nikom....
    takve stvari trebaju biti više iznimke, a ne pravilo.
    i da, znam, iz tih iznimki se može mnogo naučiti..al, loše je stati i ne micati..stati na tom...
    a život pored tebe prolazi....
    koliko danim mjeseci, godina...treba da to shvatimo??
    da je ovaj dan danas neponovljiv??
    da je osmijeh na licu naše djece, danas jedini koji imamo, jedinstven, neponovljiv...
    a mi vazda u nekim svojim sfucanim nadanjima...bit će bolje, bit će bolje..ne shvaćajuć da ne će ništa bit bolje ukoliko se ne pokrenemo..
    neto mora krenuti, povesti, voditi ili čak i otići...
    al krenuti se mora.....
    svima vam želim svako dobro i što više osmijeha, da ne zaboravimo kako je to smijati se..ne , da ne zaboravimo, neg da znamo!!

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    piguinice, ti meni uistinu zvučiš kao da si bila u čenakolu.
    malo me to podsjeća na onaj vic kad je Muji Alah slao kaić, pa Mujo tri puta nije ušao, jer će ga Bog spasit, nije jelte skužio da su ti ljudi u tom kaiću zapravo njegov spas od poplave.
    Ili ti u prijevodu, spasi se ti sama, ne ti nego bilo tko, koristeći svoj mozak, srce i ruke i noge, jer to ti je ono što ti je, ako si vjernica, Bog dao da se spasiš.
    kao što mi je dao i Crkvu, svećenike, Bibliju, molitvu, Ispovijed, svece, druge vjernike... I nisam čekala da Bog sam siđe i učini sve umjesto mene nego sam ušla u taj kaić kako ga ti zoveš.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Kad ste već navalile na mene i moju privatnost evo još. Ja se dvije godine nisam seksala dok je trajala kriza i dok smo rješavali probleme. Tek nakon što smo oprostili sve jedno drugome i opet se zavoljeli i počeli se moliti zajedno svaku večer smo opet počeli sa odnosima. Ako se već nemožeš maknuti u drugi stan ili grad onda se bar možeš udaljiti na taj način. Stvari su puno jasnije kad nema seksa.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj pinguica prvotno napisa Vidi poruku
    Kad ste već navalile na mene i moju privatnost evo još.
    Tvoj je izbor što pišeš ovoliko privatnih informacija o sebi na forumu koji čita tisuće ljudi.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Tvoj je izbor što pišeš ovoliko privatnih informacija o sebi na forumu koji čita tisuće ljudi.
    Žalosno je što kad god netko želi dati iskren savjet temeljen na vlastitom iskustvu nastoji mu se naći bilo kakva mana da bi ga se osporilo, iako ne znam kakve veze imaju osobne greške i mane ako netko zaključi da bi mu taj savjet mogao biti od koristi. Jedini razlog što dajem toliko informacija jer mi se cijelo vrijeme podmeće da sam netko tko ništa ne poduzima i čeka da mu Bog sve servira. Ovo sve što sam rekla o sebi je moj skromni dar onome tko bi mogao prepoznati neke svoje probleme u tome i vidjeti da se i takvi problemi mogu rješiti ako se pouzdaješ u Boga, a ne samo u svoju pamet.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja ne mogu vjerovati da se OVOLIKO prepucavate!!!
    Jel bi bilo DOSTA?!?!?!
    Pa koji vam je shitt da se ovako natežete na temi koja je delikatna sama po sebi, a ne olakšavate niti malo svojim međusobnim uvredama i izrugivanjima.
    Jedni jedno, drugi drugo...
    Pa stanite naloptu,molim vas,ionako sam vas pozdravila do skorog pisanja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •