-
vizavi ovo kucanice cvijeta73 sto sam napisala nije omalovazavanje (ni najmanje jer ja sama znam da to nije nimalo lako) obaveza u kuci, samo kazem da je jedna stvar da muz nema posao ali 1. brine se o djetetu, 2. ocisti kucu, 3. odvede dijete u setnju, 4. napravi rucak pa time ustedi i novce obitelji jer razmislja sto i kako, 5. zasadi nesto u vrtu / popravlja kucu/ radi namjestaj/ ponudi susjedima kosnju trave/ .. dopunite same i samim time olaksa zeni koja radi 8-12 sati dnevno - dakle ovo sto sam napisala djelomicno ili u potpunosti rade kucanice..a lezati doma na kaucu ne znaci biti kucanica nego biti lijeno inertno stvorenje kojem je lakse da se drugi ubijaju od posla i financiraju ga a trazi sam sebi izlike da se ne pokrene (sutra cu, nema posla, nisam kvalificiran, nemam staza pa me nitko ne bi ni zaposlio, za posao treba veza, imamo dovoljno novaca pa ne trebam raditi itd..) i to se zove oduljivanje problema koji nije nerjesiv samo treba imati volje i pokrenuti se..zato sam pitala curu da li on ima neki talent/ vjestinu/ interes pa da ga se proba pokrenuti u tom smjeru- ne mora ici na faks, moze imati obrt neke vrste, raditi na nize kvalificiranim poslovima koji su nekad i dosta dobro placeni, ne traze svi doktore znanosti..ili ako odlucite da je on doma nek preuzme dio kucanskih obveza pa ucini nju zadovoljnijom kad dodje doma znajuci da je sve na svom mjestu i da moze odmoriti i provesti vrijeme s obitelji.
Slican primjer imam i u siroj obitelji i osobu koja to radi (samo barem djelomicno pomaze) ama bas nitko ne cijeni (doduse moja obitelj mozda previse cijeni marljivost jer smo tako odgajani) jer nikome nije jasno kako pusta zenu da se ubija cijeli dan na poslu i onda jos radi i doma a on high life i u tim godinama zica za sitnice..kao normalna osoba mogu uzeti u obzir trenutke depresije i pasivnosti i bezvoljnosti ali nikako ne mogu pravdati takvo dugogodisnje ponasanje (a pogotovo ne osobama koje imaju i djecu sukladno cemu bi trebale biti i odgovornije)s tim da ne bi imali slicno misljenje da ta osoba nema posao ali ga barem trazi, da ima neku inicijativu, da ide na dokvalifikacije..postoji razlika izmedju parazitizma i truda pa ti ne ide zbog situacije (zdravlja, krize, neuspjeha dobivanja posla..)
Također ne kazem da svi trebaju imati moje misljenje, razliciti ljudi su zadovoljni razlicitim stvarima. Meni je super da moj muz ima neke interese, radi i osjeca se ispunjenim i onda je i doma ispunjeniji, znam da na njega mogu racunati i ako slucajno izgubim posao da ce se pobrinuti za nasu obitelj (i obratno), da djeca od nas mogu nauciti neke radne navike i da znaju da se marljivoscu moze puno toga postici (ne mislim tu samo na materijalni smisao vec i na intelektualni). A vidim da curi ako se javila na forum to isto ocigledno smeta jer da je ne smeta jako ne bi ovdje iznosila svoj problem. Svaki problem se moze rijesiti ali isto zahtjeva angazman, ne negiranje problema.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma