-
Ostajanje bez zraka u trudnoci
Trebam vasu pomoc,jel se i vama dogadja da "nemozete uhvatiti zrak" ja zadnjih 2 tjedna svakodnevno se borim stim da nemam zraka i imam osjecaj da cu se srusiti. Jel to beba pritiska ili je nesto gore? imam upaljenu klimu, pijem puno vode i fakat neznam vise sta da napravim da prodisem.
-
a koliko si tjedana trudna??? moguće da ti trbuh i beba pritišću jednjak i organe, pa zato ne možeš do zraka... jesi provjerila tlak? ja sam sad u 13.tj i sve dok sam imala katastrofalne mučnine nisam mogla ni do zraka,baš mi je bilo koma.....
-
sad sam 32 tjedan. Iinace imam niski talak uvijek je oko 90-60. a neznam uvijek me strah da se ne srusim
-
Od visokog pritiska može tako da se gubi dah. Kontroliši ga malo češće.
I pozovi svog dra pa se konsultuj, makar telefonom.
-
Ista stvar i kod mene, bez zraka, ne mogu disati, tlak isto 90/60... Mislim da ti je to zbog bebača, jer je meni zadnja dva tjedna super! Sad sam skoro 40tt, stomak veći nego ikad, ali se beba spustila i napravila mjesta. Beba ti pritišće pluća, svi organi su ti pomaknuti prema gore.
-
super jer me vec bilo strah da opet nesto nije u redu i da moram opet doktoru. U prvoj trudnoci nije bilo tak pa sam se uplasila.
-
i meni je bilo tako u obadvije trudnoće.
isto niskotlakaš.
valjda je beba visoko, pa je podigla dijafragmu i stisnula sve iznad.
bilo je dana i noći kada sam mogla da spavam samo u poludjedećem položaju u dnevnom boravku na kauču, jedino tako sam mogla da udahnem.
jeste uobičajeno, ali ipak reci doktoru na sljedećoj kontroli, za svaki slučaj, možda te detaljnije pregleda ili ti da bolji savjet.
-
Moj meni pritišće dijafragmu, nekad isto tako jedva pušem. Pogotovo kad me hvataju BH onda pušem ko da rađam.
-
I ja ostajem bez zraka, ali većinom u nekoj aktivnosti - recimo dok šećem ili radim nešto po kući. Mislim da je to normalno u trudnoći
-
i meni se to događa zadnjih par dana, a u prvoj trudnoći ništa. inače sam trudna 23 tj. i to sam pripisala ovom vremenu.
-
čitala sam u knjizi da je to zato što se u određenom tjednu stisne dušnik zbog veće potrebe za kisikom, ali to nije ništa alarmantno i prođe nakon 2-3 tjedna
-
Bez brige, kao što ste već napisali, beba pritišće i smanjuje se kapacitet pluća, a potreba za kisikom je i veća nego prije trudnoće.
-
Sad sam bila kod doktora i kaze da je to od mojih alergija i astme i da idem na Jordanovac a uz sve to mi je i tlak se podignuo na 130/90
-
alergije i astma dodatno otežavaju već otežano disanje.
i sama je imam.
posavjetovala bih te da svakako odeš na jordanovac, oni ti vjerojatno mogu preporučiti lijekove koje smiješ koristiti u trudnoći.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma