Evo trudna sam 27 tjedana i beba (sin) ima 1350g....gdje god citam svugdje su bebe manje,dali je to normalno,jer ja i partner smo mali..????
Evo trudna sam 27 tjedana i beba (sin) ima 1350g....gdje god citam svugdje su bebe manje,dali je to normalno,jer ja i partner smo mali..????
Bolje da je veci nego manji
Salim se, mislim da oni na ultrazvuku ne mogu 100 % utvrditi koliko je beba teska, mojoj kumi su rekli da joj je beba manja a on se rodio sa 3300![]()
Nije ultrazvuk vaga, a naročiti ne točna vaga. Ne brini o veličini bebe, ni o veličini partnera. Jer to ne znači da manji partner ne može napraviti veće dijete i obratno. U trudnoći samo sretne misli, druge ostavi za poslije poroda.
Ma da al kao imam najboljeg ginekologa...kaze da beba izgleda 7 dana veca,a nije....zbunilo me to...
UZV može gadno fulati u procjeni bebe, jer je to stvarno samo procjena.
Moje dijete je na dan poroda, dakle 5 sati prije nego što je rođen procijenjen na 3500 g, nakon 5 sati rođen je s 2850 g.
Cijelu trudnoću ga tako procjenjuju. Cijelo vrijeme je očekivana beba oko cca 4 kg, dakle fulano za 1 kg.
Najtočniji UZV za procjenu starosti bebe ti je onaj prvi u najranijoj dobi, kad se beba mjeri u milimetrima. Pogledaj si te mjere.
A mene zbunjuje što takve stvari oni uopće govore trudnicama. Zar nije tebi sada najvažnije da ste ti i beba dobro? Tjedni i grami su ti sada nepotrebni. I sjećam se zašto te to zbunjuje. Ali, nije rast bebe matematika, da bi bio egzaktan. Tjedan-dva u trudnoći više ili manje nije nešto što se baš u dan može odrediti. Pa, ma kako ginekolog bio dobar. Svaka beba raste svojim tempom, glavno da raste.
slično je bilo i meni beba je procijenjena 20-tak dana pred porod na otprilike 3100, a kasnije kad sam završila zbog nekih drugih problema u bolnicu, procijenjena je kao manja beba, tako je i bilo.... rođena je sa 2890 ali nažalost to me je opteretilo, volila bi da mi nisu ništa govorili.....ali ne brini se uživaj u trudnoći![]()
Blekonja i ja sam rekla da bih radije da mi nisu ništa rekli.
Jer su te mjere obilježile kasnije moj kolmpletni odnos prema djetetu.
Glupo zvuči, ali je tako.
Posljednje uređivanje od Anemona : 28.08.2011. at 17:21
Da slazem se...sto uopce govore velicinu bebe,...i jos u ranoj trudnoci uopce mi ginkic nista nije ni govorio.....tek tamo negdje s 18-20 tjedana mi je reka da je beba malo veca....i svaki put kad ga pitam jel to oke,on ko it topa.....ma jeeeeeeA to sto mi sad pritisce kanalic lijevog i desnog bubrega....to nista!!! uF...NIJE LAKO BITI TRUDAN....DEFINITIVNO!!!
E, ovo velikim slovima ti je prava istina. Ali, bit ćeš MAMA, a to vrijedi.
to svekako i tome se jakoooo veselim,samo smatram da bi ginekolozi i doktori i da sad ne nabrajam trebali biti dosta pristupacniji...bila sam neki dan na hitnoj zbog te upale kanala,sta sam tek tamo dozivjelaaaa......ako nemas vezu ili novce mozes i umrjet po njima.
Pa gle...provjeri u vašim obiteljima kolike bebe su se rađale... Meni su u obje trudnoće bebe bile veće tjedan, čak i dva. I rodili su se 4170 i 4550. A i velike bebe ti ne moraju značit da će bit veliki ljudi...Bolje ti je da su veći u mjerenjima, nego manji...onda bi se brinula zakaj zaostaju i da nekaj nije ok...
Meni ginekolog nije u nijednoj trudnoći govorio težinu beba, osim na samom kraju. I fulao je. Ali uzv mjere tijekom trudnoće su mi kod mojih dečkiju uvijek pokazivale da su veći za tjedan-dva a kod cura skoro pa u dan točno. Jedan sin se rodio prosječne kilaže (malo više od 3500 a drugi skoro 4 kg), cura 3450 a drugu ćemo vidit za dva mj. meni je super ovaj link đto je jedna forumašica stavila-upišeš mjere sa uzv-a koje gin upisuje u trudničku i izbaci ti težinu i duljinu bebe:
http://www.gravidanzaonline.it/medic...laInfoFeto.htm
Meni je moj soc. ginekolog na uzv izmjerio jedne mjere (kao sve za 32. tjedan) a privatnik na svom uzv dan kasnije puno vece (za 34. tjedan).
Iskreno... vise vjerujem privatniku. Ima puno bolji uzv. Uglavnom, ocito ce beba biti preko 4 kg jer su sve mjere osim FL (znaci duzine) za 34 a ta je za 32 tjedna tj. koliko je i trudnoca...
E sad prvu bebu sam na cr (isto preko 4.100 a curica) a ovo je em drugo em decko... moram priznati da mi se jos jedan cr trenutno cini kao dobra opcija...
Ma znam al gdge god citam da se cure brinu kazu moja beba u 27.tjednu ima 1100g.....a prosjek je 900g...imam veliku bebu,a moja ima 1350g?????
ne brini,ako i je velika beba ,i moja cura je u 28 tj imala 1550g.pa šta,ali mi nikad ni jedan ginekolog nije rekao da je veća trudnoća ili nešto slično,samo da je velika beba,u 36 tj sam bila na zadnjem uzv i imala je oko 3750g.
nismo svi isti i nemožeš sve strpati u neke tablice i okvire.sin mi je rođen sa 4300g i 54 cm,a i ja i mm smo normalni čak i malo niži i sitniji,a i mali je danas skroz prosječno dijete,jednostavno je dobivao poslije poroda manje na težini i duljini od malih beba i to je to.
mislim da dok god se beba pravilno razvija i napreduje da upće nije bilo dal ima više ili manje grama
po uzv moje ginicke moja beba je bila od pocetka veca za 2 tjedna po mjerama i vec smo se navikli na to...no, u 34 tt je procjenjena na 3000gi meni je to bio sok...na zadnjem uzv 38 tt rekla je da je beba tolika da je uzv ne moze izmjeriti
...odmah sam se narucila u bolnicu po dr. misljenje jer me bilo strah, prva beba, pa jos tako velika...u bolnici procjenili na 3400g...na kraju rodila u 38 tt (drugi dan nakon pregleda u bolnici) bebu 3430 g i 50 cm...ja sam zivi dokaz da su uzv mjerenja samo procjena i da se ne moze uvijek tocno odrediti...sve ovisi o uzv...moja ginicka ima neki prastari i samo me je dobro isplasila, ali sva sreca otisla sam po dr.misljenje...
ajde bas mi je drago....jer znam kada sam imala ovulaciju i to bas obilniju (14.dan ciklusa) i tada smo napravili bebu. Evo nasla sam mjere s 26 tjedana
BPD 68
AC 242
FL 53
teska 1300g
I isto mi ginkic nikako nije rekao da je trudnoca ranija,nego da imam vecu bebu!! A valjda je to onda normalno,....uhhh odmah mi je lakse)) Hvala puno na odgovorima!
Posljednje uređivanje od Ninica : 03.09.2011. at 13:19
Podižem...
Nosim drugo dijete koje je u 12. tjednu - 69mm. Prvo dijete u istom tjednu 51 mm.
Dr. nije prokomentirao veličinu, ja se nidam obazirala dok nisam došla doma i ugledala papire iz prve trudnoće.
Ima li netko sa sličnim iskustvom i mjerama?
Ja bi zabranila uzv zbog procjene težine.meni su radili CR zabog prevelikog djeteta a kad ono manje od prvog koje sam prirodno rodila, koma, fulali i prvi i drugi put za kilu.
daj se opustite i uživajte,ako je sve ok.
Ninice mislim da stvarno nemaš potrebe za brigu, a dr. da je nešto sumnjivo poslao bi te na oggt.
Maslina moja beba je 12 + nešto bila duga 74mm. Rodila sam slatku duguljicu od 54 cm. A vjerovatno ne možeš biti sigurna kada je bila O u prvoj i drugoj T.
Neka su nam živi i zdravi![]()
Cure, imate pravo. I odlučila sam ne zabrinjavati seUostalom, možda je i ona povučena crta bila zatitrala (uz dužno poštovanje prema dr.). Hvala vam
![]()
Moja bebica je na 12tt+3 imala 77mm, doktor kaže da je velika kao za 13tt+... da li je koja imala iskustvo s tako velikim plodom i kolika je beba bila pri porođaju?
Pa razlika ti je samo par dana, a znaš i sama da doktori ne određuju pouzdano datum začeća, tako da ti je to vjerojatno to. Na svakom ultrazvuku mi je doktor govorio da je beba velika, veća od prosjeka, na kraju se mali rodio s 3350.
Ja sam u 34 tjednu, sa 32 tjedna bebač je imao 2200 i to je po njihovim parametrima za 1,5 tjedan veća beba. S obzirom na to koliki smo i suprug i ja, čudi me da beba nije veća. Uostalom mojoj sestri su u obje trudnoće rekli po pola kile više. Meni je bitno da je sa bebom sve ok, a već ću nekako roditi!!
ajde super,neću se brinuti,bolje da je veća nego ispod minimuma,ovako mi je u knjižici poviše one maksimalne crte...u mom slučaju se zna točno dan oplodnje-IVF,i to je doktor 3 x računao jer mu baš zato nije bilo jasno,ali protumačit ću to kao ja i muž smo visoki,pa se neću brinut,hvala cure!
Evo i nas s pregleda- 35. tjedan i imamo 3100g. Nije loše...Već je u pripremnom položaju i odbrojavamo...
Radi ovih procjena ja imam paranoje. Sa 37 tj su mi rekli da beba ima 3700-3800. Sad sam 39, i umirem od straha koliku ću to bebu roditi, oće imati preko 4500..ma čisto sranje da prostite jer sam samu sebe opteretila radi njihovih procjena. A svjesna sam da griješe i da su mi i zadnji put pogriješili u procjeni, sin mi je bio manji za bar pola kile nego što su oni rekli da će biti. Ali hebiga, ne mogu protiv sebe, sva sam neka njinjava i hiperosjetljiva zadnjih dana, bojažljiva
Ma ta njihova procjena je čisto s....A opet sver zavisi o ginu.Meni je moj za prvu reko da njče bit ni 2kg,a ona bila 3750,a kako su me samo ovi na porodu z...kao nemozete rodit bebu od 2 kg...ha,ha....a za drugu mi je rekla da je preko 5 kg,a ona bila 3,500 i zbog njezine procjene skoro završila na cr...eto toliko o njihovim procjenama...
Pozdrav curke, evo da javim svoje podatke. U petak sam završila u petrovoj na hitnoj zbog tlaka, 180/90, radili su mi ultrazvuk, 36+2 3000g, danas su me otpustili 36+6 3600g pa vi sad recite!! da je prase u 4 dana dobilo 600 g. Mjereno je na različitim ultrazvucima. Po tome bi moj bebač trebao imati preko 5 kg, a šta ako ga prenesem? onda će valjda imati 6 kg...ne znam jel bi se smijala ili plakala
Mislim da sve ovisi i o tome koji dr. gleda bebu na UZV-u i koliko precizno mjeri glavicu, trbuščić i bedrenu kost. Moj dr. svaki parametar izmjeri barem triput.
Sumnjam da beba može u 4 dana dobiti 600 g (pa nije cuclao samo šećer da se od njega napuhao). Stoga nemoj brinuti.
suprug i ja smo stvarno veliki pa sam i računala na veliku bebi, oko 4,5. Nekako se ne brinem previše jer znam da su mojoj sestri fulali za pola kg pa se nadam da je i u mojem slučaju tako!
Meni su fulali za 700 gr,pa se u ovoj drugoj trudnoći ne opterećujem težinom bebe,jer to i je samo procjena.
i mojoj šogi su fulali za više od pola kile
meni oba puta pogodili u 50 grama
sada sam u 35. tjednu, beba je oko 2650
Meni su par dana prije poroda rekli; Uu, velika beba, preko 4000 gr, pripremite se na porod, blablabla... I na kraju izlet mis od 3450 gr...
Ja sam prenjela 6 dana, isto procjene da će biti velika preko uzv-a korz cijelu trudnoću, ali najprecizniji je bio doktor koji me jutro prije poroda pregledao (plodna voda i to) i onda mi opipao trbuh na par mjesta i najozbiljnije rekao: Vaše će se dijete roditi sa 4400 g. Lucija se rodila s 4450!! On je to vidio bez uzv-a! E, to je meni bio fascinantno!