-
Osoblje foruma
LEGO izlozba u Zagrebu
OK, i Barbie
ZAGREB, CENTAR KAPTOL, 28.01. do 19.02.2006.
Preko 300.000 oduševljenih posjetitelja diljem Njemačke, Danske, Portugala i Grčke bilo je očarano fascinantnom izložbom ove legendarne lutke kroz gotovo pet desetljeća povijesti dječjih igračaka. Od svoje premijere u Münchenu 2004. godine najveća izložba igračaka nadmašila je sva očekivanja te izazvala nevjerojatan medijski odaziv.
Dvije najuspješnije igračke na svijetu, BARBIE i LEGO®, bit će po prvi put prezentirane zajedno unutar izložbe namijenjenoj čitavoj obitelji. Savršeno izgrađena, te do zadnjeg detalja dotjerana izložba, pozivnica je svim generacijama! Slijedite BARBIE na uzbudljivom putu kroz pola stoljeća njezina postojanja, u potpunosti doživite razvoj BARBIE – od prve koja je stvorena 1959. pa sve do suvremenih BARBIE lutaka iz recentnije prošlosti te onih dizajnerskih namijenjenih najstrastvenijim kolekcionarima.
Uz BARBIE, djecu i odrasle oduševit će majstorstvo slaganja mega popularnih LEGO kocaka! Vidjet ćete razne, svima dobro poznate, LEGO eksponate poput Ferrarija ili Kipa slobode! U svojoj sadašnjoj formi LEGO kocke se pojavljuju 1958. godine.
Samo godinu kasnije Ruth Handler, izumiteljica igračaka u kalifornijskoj tvornici igračaka Mattel, prezentirala je potpuno novu vrstu lutke za oblačenje: BARBIE. Odakle ime BARBIE? BARBIE je dobila ime po kćeri Ruth Handler, Barbari. Nije mnogo trebalo da od obične igračke postane legenda: omiljeni idol milijuna djevojčica diljem svijeta, neizostavni element strastvenih kolekcionara, inspiracija dizajnerima, filmašima i glazbenim zvijezdama.
Sve do današnjeg dana, BARBIE lutka i LEGO kocke ostale su nepobitni favoriti u dječjim sobama bilo gdje na svijetu. Sa 3,6 miljardi prodanih primjeraka, BARBIE je najprodavanija igračka svih vremena. Statistički gledano, svake 3 sekunde proda se jedna Barbika. Isto tako, do sada je proizvedeno toliko LEGO kocaka da bi se teoretski moglo reći da svako kućanstvo posjeduje 52 komada LEGO kockica.
Izumitelj LEGO kocaka je stolar Ole Kirk Christiansen. Otvara svoju tvornicu drvenih igračaka 1932. godine, a ime LEGO osmislio je 1934. godine kao složenicu dviju danskih riječi ''LEg GOdt'' – u slobodnom prijevodu ''igraj dobro''. Nije mogao ni sanjati kakav će uspjeh postići njegov izum!
Pod utjecajem mode, glazbe i filma, a jednako tako politike i sporta, BARBIE konstantno odražava duh vremena. Njezin stil krajem 50-tih obilježava Elvis i Rock'n'Roll te profinjena elegancija pariške ''Haute Couture''. Veliki ženski idoli ranih 60-tih, poput Jackie Kennedy, Grace Kelly, proslavljeni foto model Twiggy, kasnije i (kršitelj koda)y pokret, utječu na Barbie. Disco era 70-tih uvodi BARBIE u svijet filma, („Groznica subotnje večeri“), te hitova legendarnih grupa Bee Gees i ABBA. Osamdesete godine BARBIE su upoznale s aerobikom i tenis groznicom, te glamuroznim lifestyle-om i popularnim sapunicama – „Dinastija“ i „Dallas“.
No to nije sve! BARBIE se našla i u seriji Harley – Davidson, te u legendarnom ''Route 66 ''.
Kako ne biste mislili da se BARBIE samo ''šminka'', treba napomenuti da je tijekom vremena imala preko 60 različitih zvanja, što ćete imati prilike vidjeti na izložbi. Sukladno modernizaciji ženskih poslova, BARBIE zauzima položaje od medicinske sestre, dizajnerice, pedijatrice, časnice, predsjedničke kandidatkinje... Ipak, najatraktivniji i najvrjedniji kolekcionarski eksponati djelo su hollywoodskog dizajnera Boba Mackiea, koji BARBIE odijeva u odjeću hollywoodskih zvijezda!
Ovu izuzetno atraktivnu i zabavnu izložbu moći ćete posjetiti u Dvorani Centra Kaptol od 28. siječnja do 19. veljače. Na prostoru većem od 1100 m2, osim same izložbe koja obuhvaća čak 1000 BARBIE lutaka i LEGO izložaka, pripremili smo vam bogati program: natjecanja, nagradne igre, projekcije filmova i naravno - igranje s najpopularnijim igračkama na svijetu - BARBIE lutkama i LEGO kockama!
Ulaznice za ovu izložbu moći ćete nabaviti po više nego prihvatljivim cijenama – 20 kn za djecu do 12 godina i 30 kn za odrasle. Obitelji s četiri ili pet članova plaćati će obiteljsku ulaznicu po cijeni od 80 kn.
-
imas li kakav br telefona ili sl, za dogovor za grupne posjete, nas vrtic bi mozda isao
-
Osoblje foruma
ne, ovo sam skinula s neta
-
Baš ti hvala na informaciji, sigurno ćemo otići.
-
jupiiii, I
LEGO!!
-
cure samo da znate, za djecu je ulaz besplatan, za svakog roditelja je po 30 kn...
i zašto sve mora biti u zagrebu ???
-
Osoblje foruma
Djeca BESPLATNO na izložbu
Čarobni svijet Barbie i LEGO® KOCKE, MODELI i PROIZVODI
ZAGREB, CENTAR KAPTOL, 28.01. do 19.02.2006.
Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba je svojom jučerašnjom odlukom omogućio svoj djeci do 14 godina BESPLATAN posjet izložbi "Čarobni svijet Barbie i LEGO".
Izložba će biti svečano otvorena u subotu, 28. siječnja u 17 sati, a kao predstavnik pokrovitelja, Grada Zagreba, otvorit će je zamjenik gradonačelnika, gospodin Ivo Jelušić.
Za roditelje cijena ulaznice ostaje 30 kuna.
-
hoće se moći i kupiti štogod ?!
-
mm i ja cemo izgleda morat vuc slamke oko toga tko ce ic s Lucijom jer se dogovorit nemremo nikak.
vec mi je sad zlo od vjerojatne kolicine roze boje koja ce se tam nalazit
-
-
Mi ćemo svi ići, jer su nam Legići super ... aj, usput bumo pogledali i Barbike, kad su već tamo
-
mi smo jucer bili i dio s Barbie je puno bogatiji i veći tako da mislim da je puno zanimljivije curicama
Lego dio je dosta mali - lijepo je vidjeti te figurice ali nije ih baš puno a dio za igranje je u donjem (Barbie dijelu)
svejedno lijepo je da se tako nešto organizira
-
Mi bili danas, izložba baš i nije nešto (kako lumpar kaže, dio s Barbie je puno veći i opširniji), ali u donjem dijelu je igraonica s legićima i Andrej je tamo uživao. Stvarno se lijepo zaigrao i bilo mu je zabavno, iako je bio najmlađi (koliko sam mogla procijeniti). Pa mi je već zbog toga drago da smo išli.
-
Se može što kupiti i koje su cijene?
-
ja nisam nigdje vidjela prodaju Lega osim puno reklama za TL i prodaje djecjih CD-ova
-
Osoblje foruma
samo neki cedei (zborovi i djecje price), ali se s ulaznicom ostvaruje 15% popusta u TL u KC za trajanja izlozbe (na sav asortiman, ne samo lego i barbie).
-
Da li je netko možda to poslikao, pa da i mi koji ne možemo doći to vidimo. Bili bismo vam zahvalni
-
Evo malo svježih info:
http://www.kockice.org/
Posljednje uređivanje od Kavin : 12.05.2010. at 09:45
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma