Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Položaj posteljice u trudnoći

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Položaj posteljice u trudnoći

U prvoj trudnoći mi je posteljica bila straga, sada je sprijeda.... znači li to išta? Lakši,teži porod, osjet micanja bebe? dok se malo rashodam imam osjećaj neke težine i podrhtavanja u donjem dijelu trbuha što mi u prvoj t nije bilo pa si mislim možda zbog te posteljice sprijeda? pokreti bebe nisu jer sam tek 13 tjedana...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Položaj posteljice ti nema veze s tim. Beba kad lupa, osjetiš bez obzira na posteljicu. Ni za porod nema veze.

Ustvari mjesto posteljice ti uopće nije stvar o kojoj bi trebala razmišljati u trudnoći. (jedino ako je previa, ali to nije.)
    Nije mi jasno zbog čega to ginekolog uopće reče trudnici, ne utječe ni na ponašanje trudnice, ni na bebu.

Misli na svoju prekrasnu bebicu i kako ce ovoga puta sve biti u redu, misli na kolica, robicu i ime, a sve te medicinske stvari zanemari između dva pregleda.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ima razlike. Meni je u tri trudnoće posteljica bila sprijeda a sad je nazad i razlika je za mene velika. Manji mi je trbuh i pokreti bebe su drugačiji, intenzivniji, mogu točno osjetiti kojim dijelom tijela me lupa..Nisam osjetila ranije one prve pokrete ali ovi su drugačiji. Inače nema veze ni za porod ni za išta drugo

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I moje iskustvo govori da ima razlike u osecaju pokreta bebe, i to znatne razlike. Bas ovako kako opisuje Trina. Kad je posteljica pozadi, pokreti su jasni i osecaj polozaja bebe je nepogresiv, dok s posteljicom spreda sve biva amortizovano postljicom, jer to je ipak poveliki jastuk u delu gde inace nema drugih organa, dok je pozadi cela guzva i desava se mnogo toga i iza materice.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Neću govoriti o veličini posteljice naprama veličini maternice, o tome što je "iza", "odozgo", "ispod","ispred" u kojem stupnju trudnoće... Uglavnom, bebini pokreti se osjećaju svaki dan, svaki sat, bez obzira gdje je posteljica i nikako se ne smije misliti da ih se ne osjeća radi jastuka "ispred". Naravno, govorim o drugoj polovici trudnoće, do tada su to ipak više "leptirići" nego lupkanje.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Niko nije rekao da se zbog posteljice spreda ne osecaju pokreti, nego da se osecaju drugacije, jasnije, kad je posledica pozadi.
    Posebno se tacnije oseca polozaj bebe, i to isto nema veze s osecanjem pokreta, tu sam mislila na to da li je glava dole, gore, sa strane.. Mislim da je i Trina mislila isto, no necu u njeno ime

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Beti3, nisi čitala pažljivo. Kad je posteljica sprijeda, pokreti se osjećaju jednako jako ali na drugačiji način jer nema tog ogromnog organa (a posteljica je velika i teška) između bebe i stijenke maternice. Nisam toga ni bila svjesna dosad jer eto, tek u četvrtoj trudnoći posteljica se napravila iza.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam s prvim imala posteljicu iza,i trudovi su mi bili jači u križima,a s drugim mi je bila sprijeda kao i bolovi,i nisam imala nagon za tiskanjem..

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni su uvijek trudovi u križima. nadam se da će takvi i ostati

Ali mislim da položaj posteljice nema nikakev veze s porodom

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Podižem!
    I u prvoj i sada u drugoj trudnoći posteljica se nalazi sprijeda.
    I u prvoj i u drugoj trudnoći sam prokrvarila krajem prvog tromjesjećja pa se pitam dali to možda ima veze i sa položajem posteljice?
    Kakva su vaša iskustva?

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni je oba puta posteljica bila straga tako da ne mogu govoriti iz iskustva, ali mislim da krvarenje ne bi smjelo imati veze s tim. Ja sam gin u prvoj trudnoći pitala jel ima kakve veze gdje je, rekla je da nema, da je ok i ako je sprijeda i straga.
    Jel ti gin rekla šta o tom krvarenju, od čega bi moglo biti?

OT, termini su nam jako blizu, možda se i sretnemo u rodilištu.

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

I meni je posteljica sprijeda i krvarila sam u prvoj tromjesecju. Doktor kaze radi hematoma i nikada nije dovodio u vezu polozaj posteljice.
    Na moje pitanje je li ok kad je posteljica sprijeda, rekao je da je i da 2/3 zena ima sprijeda, a 1/3 straga.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Meni u 3. trudnoći je sprijeda, za prve dvije nemam pojma..
    U 1. tr. sam krvarila u prvom tromjesečju, imala sam hematom..

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Posteljica sprijeda od 25 tt totalna placenta previa i nije bas dobro sto je prednja, oduvijek jak pritisak,lagani bolovi prilikom sjedenja, sada vise uopce ne mogu sjediti vise od 5 min.bebu osjecam super ,od samog pocetka

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Idnom prvotno napisa Vidi poruku
    I meni je posteljica sprijeda i krvarila sam u prvoj tromjesecju. Doktor kaze radi hematoma i nikada nije dovodio u vezu polozaj posteljice.
    Na moje pitanje je li ok kad je posteljica sprijeda, rekao je da je i da 2/3 zena ima sprijeda, a 1/3 straga.
    Idnom ja sam mislila da sam u manjini a očito sam u većini.
    Htjela sam vidjeti kakva su iskustva drugih trudnica i dali položaj posteljice može biti "kriv" za osjetljivije prvo tromjesjećje.
    Koliko sam čitala 1 od 5 trudnica prokrvari u trudnoći a ja na vraga moram biti ta jedna od pet i u prvoj i u drugoj trudnoći

Citiraj luci07 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je oba puta posteljica bila straga tako da ne mogu govoriti iz iskustva, ali mislim da krvarenje ne bi smjelo imati veze s tim. Ja sam gin u prvoj trudnoći pitala jel ima kakve veze gdje je, rekla je da nema, da je ok i ako je sprijeda i straga.
    Jel ti gin rekla šta o tom krvarenju, od čega bi moglo biti?

OT, termini su nam jako blizu, možda se i sretnemo u rodilištu.
    Ginekolozi nisu ništa rekli, nije bio u pitanju hematom niti su mi rekli da nisko nosim pa da bi to bio razlog.
    Bitno je da nije do bebice, očito je do mene.
    U prvoj trudnoći sam to povezala sa stresom na poslu , a u ovoj trudnoći mislim da su krivi spolni odnosi.
    Za treću trudnoću znam postupak, nema sexa i odmah na komplikacije, užas

Ah rodilište , dovoljno je prošlo od prve trunoće da se tome mogu veseliti , vidimo se

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Shania prvotno napisa Vidi poruku
    Posteljica sprijeda od 25 tt totalna placenta previa i nije bas dobro sto je prednja, oduvijek jak pritisak,lagani bolovi prilikom sjedenja, sada vise uopce ne mogu sjediti vise od 5 min.bebu osjecam super ,od samog pocetka
    Pritisak u donjem dijelu abdomena sam osjećala dosta dugo, čak mi na početku nije pasalo ni ležanje na stomaku.
    Čitala sam o nekom istraživanju gdje se povezao način spavanja sa položajem posteljice, ja oduvijek spavam na stomaku, očito i gravitacija ima utjecaj na to gdje će se jajašce ugnjezditi.

Vidim da ti je termin blizu, još malo pa će te se ti i tvoj bebač upoznati , neka vam sve prođe super!

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Čitala sam o nekom istraživanju gdje se povezao način spavanja sa položajem posteljice, ja oduvijek spavam na stomaku, očito i gravitacija ima utjecaj na to gdje će se jajašce ugnjezditi.
    ja isto spavam samo na stomaku, i oba puta posteljica straga...btw. možda se moje ugnijezdilo tijekom dana

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni je u prvoj trudnoći posteljica bila sprijeda, a u drugoj straga. Nisam krvarila ni u jednoj. Jedina razlika je to što sam u drugoj trudnoći ranije i nekako intenzivnije osjetila bebu. Imala sam osjećaj da ju mogu uzeti za ruku kad me gurala prema naprijed. Pred sam porod njezini udarci bili su puno bolniji, kao da je u ruci imala mali nožić i povremeno me bockala. Ne znam je li to zbog položaja posteljice ili zbog bebe?
    Što se položaja spavanje tiče, moj bi slučaj potvrdio točnost istraživanja. Prije prve trudnoće puno sam spavala na stomaku (posteljica sprijeda). U trudnoći nisam mogla, a ni nakon poroda jer bi mi mlijeko curilo ako bi legla na sike tako da sam se potpuno odvikla od spavanja na stomaku pa sam prije druge trudnoće uglavnom spavala na leđima (posteljica straga).

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Nikada nisam krvarila ni kapi,imala sam hematom na samom pocetku,cekam porod,u 37tt sam vjerojatno drugi tjedan CR. Dr.se cude da nikad nisam krvarila,evo sa tot.previom sam u 37 tt.samo treba mirovati

piramida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Kako ja ne znam gdje mi je posteljica? Nigdje u trudničkoj ne piše...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Piše ti negdje sigurno. Ili pitaj gin.

Položaj posteljice nema veze s krvarenjima, otvaranjem, placentom previom ni s nikakvom patologijom trudnoće. Porodi su jednaki ovako ili onako. To je normalno stanje, ili je sprijeda ili nazad, sasvim je svejedno. osim što se pokreti malo intenzivnije osjećaju kad je iza i to je sve

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

imam je sprijeda i nezamislivo mi je da bi se beba mogla osjetiti intenzivnije nego sada. inace osjetim je od 15 tt.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Položaj posteljice nema veze s krvarenjima, otvaranjem, placentom previom ni s nikakvom patologijom trudnoće. Porodi su jednaki ovako ili onako. To je normalno stanje, ili je sprijeda ili nazad, sasvim je svejedno. osim što se pokreti malo intenzivnije osjećaju kad je iza i to je sve
    Položaj posteljice nema veze sa placentom previom?
    Ako je posteljica položena nisko preoručuje se više mirovati, ne prakticirati spolne odnose da bi se izbjegle komplikacije (kažu doktori)
    Posljednje uređivanje od XENA : 12.08.2012. at 11:03

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Optimisticna prvotno napisa Vidi poruku
    imam je sprijeda i nezamislivo mi je da bi se beba mogla osjetiti intenzivnije nego sada. inace osjetim je od 15 tt.
    Jeeeeedva čekam osjetiti te prve pokrete , sada sam 14+6

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Piše ti negdje sigurno. Ili pitaj gin.

Položaj posteljice nema veze s krvarenjima, otvaranjem, placentom previom ni s nikakvom patologijom trudnoće.

Placenta previa je naziv za položaj posteljice. Patološki i opasan.

Drugi položaji posteljice nisu bitni i trudnica ih ne treba znati. Čemu? Ne utječu ni na trudnoću ni na porod.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Podižem!
    I u prvoj i sada u drugoj trudnoći posteljica se nalazi sprijeda.
    I u prvoj i u drugoj trudnoći sam prokrvarila krajem prvog tromjesjećja pa se pitam dali to možda ima veze i sa položajem posteljice?
    Kakva su vaša iskustva?
    I ja sam prokrvarila krajem prvog tromjesečja, a posteljica je straga. Kod mene se ispostavilo da je u pitanju bio hematom tako da mislim da to nema nikakve veze sa položajem posteljice.

piramida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ne piše u trudničkoj 100 %. Prazno je tamo gdje bi trebalo pisati.... Pošto mi nisu vratili trudničku nakon prvog poroda, ne sjećam se gdje bila... Iskreno, nije mi to ni bitno gdje je dok god smo beba i ja u redu Pitam onak čisto bzvz...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •