Virgo30 prvotno napisa
Mi smo se opekli kod jedne spomenute fizijatrice. Prestravila nas je da nam je dijete paraplegičar. Takav je pristup dobar kad služi alarmiranju roditelja, ali je dobar i za druge manje plemenite razloge.
Obavezno obavi još par pregleda kod neuropedijatara koje ta dotična specijalistica nije preporučila i kod bar još jednog fizijatra.
Ako se mišljenja podudaraju - OK.
Još jedno je bitno. Ne spomenuti neuropedijatrima ili fizijatrima da potječete od nje. Jako su onda kondicionirani.
Smatram spomenutu fizijatricu najboljim rješenjem za zaista ugroženo dijete, ali nažalost, u velikom broju slučajeva za koje sam kasnije čula uz ovaj moj, voli liječiti potpuno zdravu djecu, sa sasvim dobrim refleksima, a za koje je ona rekla da nisu dobri (trakcije glave , Vojte i slično...srećom postoji internet).
Sve gore navedeno živa je istina!!!
100 % provjereno. Nama je, valjda iz solidarnosti, jer smo kolege, (ili zato jer je znala da mene ne može tek tako smuljat odmah rekla da "s puno optimizma gleda na budućnost moga djeteta, al da se ne usudi davat nikakve prognoze", al znam 3 slučaja gdje je roditeljima potpuno zdrave djece rekla da "Kako ste se vi uopće usudili tu malu roditi?" ili, "Bolje da se odmah pomirite da vam je dijete invalid".
S druge strane, kažu da roditeljima STVARNO ugrožene djece, ono što i laik vii iz aviona da će ispasti cerebralna paraliza, to nikada nije otvoteno rekla, tek "vidjet ćemo, čekajmo, vrijeme će pokazati, izvjesni napredak se vidi, sve to ide sporo..." dok i sami ne skuže kako stvari stoje.
A doduše , rekla mi jeda "Što će vama siterica- pa vi ćete najnormalnije biti 3 godine na porodiljnom dok vam dijete ne prohoda".
A dijete je počelo puzati sa 6 mjeseci. Prohodat će valjda sa 9 :D
Još bar 2 ili 3 neovisna mišljenja dobro će doći. Moja topla preporuka.