Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Kucni ljubimci i godisnji odmor

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kucni ljubimci i godisnji odmor

kako rjesavate cuvanje /brigu o kucnim ljubimcima kad vas nema kod kuce vise od 1 dana (a zivotinju ne mozete ili ne zelite voditi sa sobom)?
    obitelj uskace? susjedi?
    da li ste koristili usluge hotela za pse ili macke?

imamo zamorca i macu
    zamorcu je dovoljno da jednom dnevno netko dodje i stavi mu hranu i da frisku vodu, ne zahtjeva neko veliko druzenje. i to je funkcioniralo (max. 3 dana nas nije bilo doma)

maca..... ostala je u 2 navrata cijeli dan (od jutra do 8 navecer) sama kod kuce, i sve je bilo ok, nije nista unistila, klope i vode je imala dovoljno.
    nitko nam ju ne moze pricuvati od familije, a sa susjedima si nisam tako dobra da ih trazim takvu uslugu :/
    eventualna varijanta kao sa zamorcicem mi se cini nehumana - ova nasa mackica je jos mala i jako zaigrana, nemam srca ju ostaviti na 3 ili 4 dana bez druzenja s nekim (bar sat-dva dnevno)

kako se vi snalazite?

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi kada smo poželili psa prvo sam otišla pitat moju mamu dali će se ona brinit za njega kada smo mi na go, eto to mi je bio uvjet i ujedno odgovor. Ona ostaje sama doma, u ogromnom ograđenom dvorištu, obilazi ju moja mama, pusti ju malo i u voćnjak da se istrči i to je to. Nemam neku preveliku grižnju savjesti što nas nema da se mazimo i igramo s njom, ionako joj je glavna zanimacija po ovim vrućinama ležat u što debljem hladu tako da jadna i odahne kada negdje idemo da se može u miru posvetit svojem omiljenom poslu.
    A da mačkicu povedete sa sobom? Većina apartmana i hotela prima takve malene životinjice.

MariolaST avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mi vodimo sa sobom ili naravno - 'servis baka'!!!

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Što se tiče pansiona za ljubimce...nekako sumnjam da se ljudi koji tamo brinu o životinjama, maze s njima :/ Tako da ti je ista opcija da je netko dođe obići jednom dnevno i da joj jesti i piti....a možda je čak i pomazi koji put.

Mi smo isto svaki put vodili pse sa sobom...a jednom je moja mama čuvala dvoje, dok je 3.išao s nama na more. To da idu s nama mi je uvijek najbolja opcija.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne mozemo ju voditi sa sobom, tako da ta opcija otpada

citala sam nekad prije o hotelu za ljubimce (kad mi to nije bilo aktualno) da pse npr. setaju, ili imaju svoje neko dvoriste gdje ih svaki dan pustaju. pa se nadam da i mace mozda imaju slican tretman

Kosjenka, ovo tvoje s dvoristem mi je super (moja frendica isto radi s macom, susjed joj da hranu svaki dan, i ona ostaje sama) ali mi smo u stanu, nema dvorista u kojem bi mogla biti.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam čak kontaktirala nekoliko udruga i jedna u Varaždinu nudi swap: mi bi čuvali nekome psa 2 tjedna, a netko nama. Mi tražimo takvu zamjenu i čini mi se pošteno, ali nitko nam se preko udruge nije javio. Ako je netko zainteresiran slobodno neka mi se javi!!!

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

sanja77, kakvog psa imate i u kojem terminu vam treba čuvanje?
    Ja isto ovih dana mozgam kako ćemo sa psinom kad odemo na more....

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    citala sam nekad prije o hotelu za ljubimce (kad mi to nije bilo aktualno) da pse npr. setaju, ili imaju svoje neko dvoriste gdje ih svaki dan pustaju. pa se nadam da i mace mozda imaju slican tretman
    Zbilja ne znam jesam li u pravu jer nikad nisam bila u hotelu za ljubimce,
    ali da ja vodim takav hotel pse bih šetala a za mačke bi me bilo strah da ne zbrišu ili da me ne izgrebu dok ih vraćam u kavez. Možda ih puste ponekad ali samo u zatvorenom prostoru.

Ja bih na tvom mjestu tražila na forumu dobru dušu koja će mi čuvati mačku
    dobra je ideja i ova zamjena koju spominje sanja77

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nemam vlastito iskustvo, a i ako zvuci ko reklama slobodno brisite; ugl prijateljica je proljetos angazirala http://www.ljubimax.com/ za cuvanje macka dok su ona i muz na putovanju i sve je odlicno proslo i na kraju su bili odusevljeni i zadovoljni, i oni i macak.
    ugl, macak je bio kod kuce, a decko ga je obilazio svaki dan, dva puta dnevno, nahranio, pomazio...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

uskače obitelj, prijatelji, susjedi.... a ako je potrebno i mačka se seli kod nekog . ove godine ne idemo nikuda pa imam jedan stres manje.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ovo je samo jedan od 100 razloga zašto mi nemamo kućnog ljubimca. Niti ćemo ga imati prije nego odem u mirovinu.

S druge strane, prije udaje i selidbe često sam bila ljetna dadilja tuđim kućnim ljubimcima i to mi je bilo ok. I danas ponekad uskočim, kad treba.

Najbolje su varijante ja tebi-ti meni, ako se može organizirati. Npr. moji kumovi i njihovi prvi susjedi imaju dogovor pa ne idu na g.o. istovremeno, tako da je uvijek netko dežuran za kućne zvijeri kojih ima više od nekoliko.

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ja se mjenjam s frendicom, niti bi ih ja povjerila bilo kome, niti ona, a ista stvar je i sa ključem od stana... inače u široj familiji ja sam dežurna čuvalica, jer ja kao obožavam zvijeri i znam s njima, pa po njima ispada kao da mi čine uslugu...a po preporuci čuvam poznanicima od frendova, ali to nije swap, nego za lovu, s tim da su zvjeri kod mene, tu imaju društvo, hranu, vodu, bazenčić i potrebnu njegu... nekak ispada da vole meni pse uvaliti i na kraće izlete kad idu, svadbe i tak to... dobro njima, dobro meni... jednom daaaaavno smo dali psa u hotel... prošlo neslavno, duboko u sebi vjerujem da ga nisu puštali ni šetali, a vratio se pun buha... neznam jel nam ikad oprostio, ali znam da ja sama sebi nemrem oprostit... ali vremena se mjenjaju, a tako i standardi, pa vjerujem da hotel onda i sada nemaju veze jedno s drugim...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Obzirom da svekra s kojim živimo, ne vodimo na godišnji šetanje 2 psa povjerimo (za lovu) studenticama iz susjedstva, koje i same imaju pse, jedna je i dugo volontirala u jednoj udruzi. Njima lova dobro dođe, psi su doma, a šetaju s pouzdanim osobama.
    A zapravo, ako ikako možemo, potrudimo se da vodimo i pse... ne ljeti na more, to smo jednom probali i požalili, prevruće im je bilo, pa niš ne jedu... Doma pod klimom im je bolje. Ali planinarske ture po Alpama smo često znali prilagoditi psima.

Ne znam doduše kako ćemo sad, 2 psa + beba.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •