Dobar dan

Prije dvije godine vodila sam sina na vještačenje pri Centru za soc. skrb jer mu je dijagnosticirana epilepsija i tražila sam tuđu njegu i pomoć. Odbijena sam jer navodno da primanja prelaze neku granicu. kada sam pričala s pravnicom ona mi je rekla da po njihovim kriterijima (Centra) u teža ošećenja spadaju: melanomi, karcinomi, celebralna paraliza itd). Ako neko ima drugu informaciju neka se javi
Sada imam curicu kojoj je dijagnosticiran ADHD. Do sada sam plaćala umanjenu cijenu vrtića na temelju rješenja HZZO kojim mi je mala utvrđena kao dijete s težim smetnjama u razvoju. Nikada je nisam vodila na vještačenje u Centar jer sam smatrala ako epilepsija ne spada u teža oštečenja da ni onda neće ni ADHD. To sam tako smatrala jer mi je tako rekla ta pravnica koja pripada mom kvartu. Inače živim u Splitu.
Međutim sada mi iz vrtića javljaju da ću morat plaćat punu cijenu, jer da su dobili naputak Ministarstva i da se više ne priznaje rješenje HZZO-a nego Centra.
Sad me zanima što ću tražit u Centru , kakvo vještačenje.Što učinit ako mi oni kažu da ona ne spada u kategoriju djeteta s težim smetnjama u razvoju.