Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: crvenkasto-roza pelena

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno crvenkasto-roza pelena

prvi put se desilo krajem lipnja, kad je demi imao skoro 3 mjeseca: meni je izgledalo kao da je pišao krv, onako roza-crveni tragovi na peleni.
    odjurili pedici, ona mi je rekla da je to sasvim normalno, spominjala neke soli, minerale (ništa nisam zapamtila od panike).. napravili za svaki slučaj urinokulturu i analizu urina - sve u najboljem redu.

e, ali on tako piša još uvijek. sad će navršiti 5 mjeseci. nekad je svaka pelena u danu tako crvenkasta, nekad danima nije uopće..

nismo više išli dokici, ali ovaj tjedan imamo redovnu kontrolu pa ćemo pitati.

zanima me je li neko imao slično iskustvo, da to take traje mjesecima a da je normalno?
    ili da su vam rekli da je normalno, a poslije se ispostavilo da je neka boleština?

dem je inače velika vesela beba koja super napreduje u svakom smislu i ne djeluje nimalo bolesno.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Skoro svako jutro popisa tamniju mokracu i onda nakon jutarnjeg nasisavanja posvijetli. Mislim da je to povezano s vrucinama.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Možda ima veze s nečime što ti jedeš?
    Ja sam se jednom jako prestrašila za Sunčicu kad je imala crvenu mokraću, a to je bilo samo zato jer je ona jela puno cikle. Ne znam može li se boja prenejti preko mlijeka.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije krv?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas sigurno nije krv. ista stvar mi se dogadjala i s prethodnikom u toj dobi preko ljeta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ne znam jel krv.
    kad smo na početku napravili nalaze urina, sve je bilo u redu, nije bilo krvi u mokraći.
    izvana nema nikakvih rana ili nečega iz čega bi curila krv. pimpača ne prevlačimo tako da nije ni od toga.

marta, je to puno jače izraženo kad je jako toplo, ali se ne javlja samo u jutarnjem urinu nego cijeli dan, svaka je pelena takva.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pretpostavljam da koristite platnene. Probaj mu staviti bijelu tetru ili jednokratnu pa provjeri boju. Nama se znalo dešavati da je jako tamna boja, ali to je bilo do pelena. Sve su u kontaktu s mokraćom poprimile "čudnjikavu" boju.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ne znam. Ja bih tražila daljnju obradu krvi, urina te eventualna UZV obrada.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mogu biti soli urata od kojih pelene budu crvenkaste, pogotovo kod koncentriranog urina uslijed vrucina, ali svejedno treba napraviti analizu urina (trakica i sediment). Ako je crveno zbog krvi, tu ce se vidjeti. Kod nas bilo ista prica kao kod vas, pedijatrica nas je poslala da napravimo urin i bilo je sve ok, kad su popustile vrucine - proslo je

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Kod nas je to trajalo 2-3 meseca, taman u tom periodu u kom je tvoj malac, ja sam radila sve moguce analize i bilo je sve ok. E sad i meni su rekli da su to soli, ali te soli nikada nisu "uhvacene" u urinu prilikom analiza tako da ne znam. Ja sam forsirala tecnost kako bih razredili urin i da kod mog malca nije licili bas na krv, vec je se pojavljivala tacka na peleni koja je bila onako ciglasta, boja cigle i kao da je praskasto. Eto, nadam se da sam pomogla bar malo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se kroz maglu sjecam da mi je patronazna pricala o nedovoljno tekucine kad se pojavi crvenilo u urinu ali nemam vise blagog pojma kako je tocno isla prica

znaci, da li ta djeca uzimaju dovoljno tekucine?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vec je se pojavljivala tacka na peleni koja je bila onako ciglasta, boja cigle i kao da je praskasto
    e to je pravi opis , jedino meni izgleda rozo, ali možda je do platnenh pelena
    onako na mjestu gdje je bio vrh pimpača

stray, jedna od stvari na koju to može ukazivati jest i dehidracija. međutim dem je isključivo dojeno dijete koje nema ama baš nikakvih drugih znakova dehidracije, piški u velikim količinama, lije krokodilske suze, slini kao buldog LOL

da citiram doktoricu "on predobro izgleda da bi mu išta bilo" - e sad, ja se te rečenice držim kao pijan plota ali me ipak tu i tamo štrecne panika

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    e to je pravi opis , jedino meni izgleda rozo, ali možda je do platnenh pelena
    onako na mjestu gdje je bio vrh pimpača

stray, jedna od stvari na koju to može ukazivati jest i dehidracija. međutim dem je isključivo dojeno dijete koje nema ama baš nikakvih drugih znakova dehidracije, piški u velikim količinama, lije krokodilske suze, slini kao buldog LOL

da citiram doktoricu "on predobro izgleda da bi mu išta bilo" - e sad, ja se te rečenice držim kao pijan plota ali me ipak tu i tamo štrecne panika
    lut, to je normalno. Potražit ću kasnije svoje knjige pa ću napisati kako se taj talog kao mljevena cigla točno zove (to su soli neke kiseline iz mokraće)

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo
    Sediment, talog koji nastaje bilo prirodno (npr. taloženje čvrstih čestica mokraće pri njenom stajanju) ili vještački, fizičkim postupcima (centrifugiranjem, zagrijavanjem) ili hemijskim (dodavanjem nekih supstancija); s. lateritium, talog urata (natrijuma, kalijum, kalcijuma i magnezijuma) u kiseloj mokraći koji je crveno obojen uroeritrinom. Stvara se u mokraći kisele reakcije pri dužem stajanju na vazduhu. Rastvara se zagrijavnajem, a ponovo taloži pri rashlađivanju mokraće. Rastvara se u sirćetnoj i sonoj kiselini, kao i u rastvoru natrijum-hidroksida.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

D. je imao soli na peleni, ali prvih par dana od rođenja. Kod nas je to izgledalo kao da je netko smrvio ciglu i fino razmazao po jednoj točki pelene. I baš je bilo "praškasto" na opip.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moja je djevojčica to prvi put imala kada se tek rodila i sestra mi je objasnila (i meni i drugim mamama) da je to potpuno normalno, pogotovo nakon rođenja. Prije par mjeseci imala je opet i kada smo zvali bolnicu, opet nam je rečeno da ako nema nikakvih drugih simptoma (pečenje, svrab, neugodni mirisi, temperatura, etc.) da je to znak ili da je dijete jelo nešto crveno (naša je tada pojela puno lubenice) ili da treba malo više tekućine piti. Nije se više pojavljivalo, ali odmah nakon toga joj je mokraća počela neugodno mirisati, javio se iscjedak i izolirana joj je e. coli...

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

E i kod nas je bila eserihija, zato sam ja i digla paniku. Naime, mali je sa 3 meseca imao eserihiju koja je prouzrokovala upalu bubrega, a negde sa 4 meseca je poceo taj trag, koji bi se nakda pijavio na svakoj peleni tokom dana, nekada ga nije bilo par dana i tako. Traga nikada nije bilo na jutarnjoj peleni, najcesce bi se pojavi na peleni posle podnevnog spavanja. Ja sam bila luda od brige, jer to jeste normalno kod malih beba, prvih dana posle dolaska kuci iz porodilista, ali bi trebalo da tada i prodje.
    Jos jednom da ponovim da je to kod nas trajalo 2-3 meseca i zbog toga, a i ponovljene upale bubrega uradjene su sve analize i hvala Bogu sve je ok.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ista, ali ista prica sa nama!
    Mali sa 3 meseca imao urinarnu i ja naravno redovno pratim pelene. Onda je sada po vrucinama poceo dosta manje da piski, cak je par nocnih pelena bolo skoro suvo a ujutro piski tamnije. I onda taj narandzasto-crveni trag (na platnenim), koji definitivno nije krv. Krv tamni vremenom i postaje braon pa crna, ovo je dugo te boje i samo je mala fleka tamo gde pisa dodiruje pelenu. Sama sam zakljucila da su to ti kristali urata i forsirala tecnost, proverili urin i ok je.
    Ali ne dade mi djavo mira i kad se ponovilo ipak odvedem pedijatru. Pricala sam i objasnjavala da nije krv, a ona me ubedjuje da mozda jeste (nisam ponela pelenu) i onda da pogleda pisu, ona mu zabrne kozicu vise nego sto smo mi ikada i povredi. Krenula je krv i ona nama "eto, to je". Kako sam samo bila besna, ne znam ni kud sam ga odvela... Sad jos posle tri dana ima ranicu, luda sam od toga

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ajme meni, malom (6mj) je pelena maloprije bila roskasta, ne liči mi na krv ali ne znam.. Na moru smo, uzasno se puno znoji, pelene su mu duplo suše nego doma iako mu dajem često cicat i puno vode.. Mislim kolko mu vode moram davat da ne dehidrira?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo mu daj dojiti kad god traži i neće dehidrirat

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ma dajem , svako malo cica, tu i tamo potegne vode i stalno je suh.. Nocas je bilo hladnije, nije se oznojio, cicao tri puta a pelena mozda jednom popisana .. Prije je bila ujutro bas teska.. Tak da sam zbunjena al dobro..

Ovu temu si ti otvorila, jesi saznala razlog roze pelene? Meni se nije ponovilo al da znam ako se ponovi..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bila je ona sol u pitanju, dakle normalna pojava koja je prošla u jesen i više se nije desilo

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

nama noje pelena crvena nego u normalnoj senfastoj stolici sam zapazila lagani trag crveni onako kao da je netko kemijskom povukao 2 mm..jendom.je vec bilo tako prije 2 tj otprilike. zbog cega bi to moglo biti?

Danonino avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I kod nas je bila ta sol u pitanju, točno izgledalo kako opisujete. Samo što nam se dogodilo u rodilištu. Sestre, neuke i neraspoložene kakve jesu, su mi govorile da se to beba čisti od mojih hormona

Na neonatologiji nam je rečeno da je to prethodilo dehidraciji, što je na kraju i bilo tako.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •