moja alaska mikica nakon 8 g. riknula pa me zanimaju preporuke. Što je bolje digitalna ili mehanička, 17, 20 ili 23 l itd. Stara je bila 17l i čini mi se premala.
moja alaska mikica nakon 8 g. riknula pa me zanimaju preporuke. Što je bolje digitalna ili mehanička, 17, 20 ili 23 l itd. Stara je bila 17l i čini mi se premala.
Uzmi naaaaajveću koju gabariti namještaja dopuštaju, zaboravi roštilj i slične zavrzlame, a ako možeš naći uzmi model bez rotirajućeg tanjura (takve imaju rotirajući reflektor ispod). Vidim po dućanima se pojavljuju nekakve s grijačima i vrućim zrakom, ali nisam isprobao pa ne znam što o tome misliti. Ako netko ima takvu neka podijeli iskustva.
Meni mikrovalna služi samo za odlediti meso ako sam u žurbi. I ponekad za kokice (kukuruzne). Apsolutni sam antitalent za mikrovalnu. Priznajem da je nekako i ne volim. Valjda se neće naljutiti na mene.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 30.08.2011. at 00:55
što veca svakako. novije modele vidjela sam u ecosu
Ja sam za digitalnu, uvijek, jer možeš puno preciznije odrediti potrebnu snagu i vrijeme. Npr: 1 šalica mlijeka iz frižidera na sobnu temp, 10 sekundi; do toplog, 20 sekundi; 30 je već previše. Toga nema na mehaničkim.
i na meh. se pokvare one ručice za namještanje vremena, bar je meni i to otišlo. Kupila electolux, digitalnu,21 l, za sad zadovoljna.
Podižem temu.
Koju bi mikrovalnu preporučili?
Najjednostavniju i najveću koja dolazi s najmanjom cijenom. Bez ikakvih kerefeka. I naravno sa što dužim jamstvom. Nikakvo vaganje ni sto nerazumljivih programa - samo snaga i vrijeme.
Ako te brine zračenje uzmi sa sobom u dućan dva morbitela i jednoga stavi u isključenu pećnicu i probaj ga nazvati s drugim. Ako ne zazvoni - dobro oklapa i malo zrači. Većinom zazvoni. Ni slučajno to nemoj probati s uključenom pećnicom.
I naravno, mora ti se svidjeti
Ovo za rotiranje čujem prvi put.
Ja već zadnjih 20+ godina imam mikrovalnu i to uvijek rotirajuću.
U ovoj zadnjoj nema šta nisam radila, od odmrzavanja preko kuhanja jela do grilanja pilića.
Možda nije za ovu temu, ali što konkretno kuhate u mikrovalnoj i kako? Meni je krajnji domet odmrzavanje i podgrijavanje, uopće ne znam kako bi nešto skuhala u njoj...
Amerikanci su joj u nerazumijevanju principa dali nadimak "nuklearna pećnica" i imaš glagol "to nuke" koji se odnosi na spravljanje hrane s mikrovalnom. Elem ...
Nuklearna palenta
3 šalice vode
1 žličica soli
glo-glo maslinovog ulja
začin po želji
1 šalica palente koja se kratko kuha
U otklopljenu visoku posudu strpati sve osim palente, naviti na ~7 minuta na najvećoj snazi da zakuha. Otvoriti mikrovalnu i s vilicom u jednoj ruci i šalicom palente u drugoj ruci hitro, ali uz žustro miješanje u začinjenu kipuću vodu ubaciti palentu. Čim je palenta zamiješana zatvoriti mikrovalku i s najvećom snagom pustiti da kuha u trajanju prema uputi na pakiranju palente. Pri tome se palenta sama prevrće i miješa u posudi - užitak za vidjeti. Na kraju eventualno promiješati.
Na istu foru se kuha i kus-kus
Ova palenta je fora, ali baš sad računam da mi tradicionalnim načinom treba cca 6 minuta od ulijevanja vode do serviranja na tanjur. Ako mi nestane plina okušat ću se sigurno.
Mali medo, a tome znači služi rešetka
Ja grijem mlijeko, podgrijavam sve moguće. Najviše mi vrijedi što ne moram ribati posudu u kojoj se hrana podgrijava na plinu (to moram kad podgrijavaju stariji članovi obitelji).
Kuham zobenu kašu - samo stavim u mlijeko i pustim da se zagrije.
I kokice - utrpam one obične u škartoc od kruha.
Ostalo ne ide jer mikrovalna ima malo mogućnosti. Može "mikrovalirati" do 5 min, a dulji programi su kombinacija s pečenjem koji mi nikako ne pašu.
Eh, kad kupuješ uređaj koji se pravi pametan. To nikada ne završi dobro.
Klara ovo za kokice me zanima.
Znači, kukuruz za kokice u škartoc i to je to?
Da, i kad prestane pucketati kokice su gotove.
Ovo je super za kokice, baš ću probat. Pretpostavljam da škartoc treba dobro zatvorit
Molim najnovije preporuke za mikrovalnu, ima li neki prozvodjac kojeg preporucujete (izbjegavati)?
To ti je fakat svejedno. Svakako prije kupnje uzmi metar i uvrebaj po litraži najveću mikrovalnu koju možeš naći, a stane ti tamo gdje si ju namijenila. Bitne komponente su im svima iste. Razliku čini ergonomija. Konkretno, moja nema rotirajući tanjur (umjesto toga ima rotirajući reflektor ispod) i meni je bilo važno da ima "klasične komande". Nema gril jer sam se uvjerio da mi ničemu ne služi.
Ako trebaš preporuku za firmu, nemoj kupovati Candy. Od njih ne bih kupio ni nakovanj.
Podižem temu da čujem kako sad "dišete" glede mikrovalne...Često mi kad nešto trebam podgrijati prođe glavom kako bi mi mikrovalna dobro došla, a onda začas zaboravim na to jer se bojim da bi ipak najviše stajala besposlena i samo zauzimala prostor...
Mozda sam u nabavci te stvari
Prvenstveno radi klinca.imam malo mjesta kuhinji
U par apartmana smo zajedno nekaj grijali a veci radili sendvice
Kakav okus ima prventveno riza i tjesto ? Jel se to moze usporediti s netom kuhanom hranom
?
Kaj opcenito treba paziti kod odabira i koliko je to sigurno da 9 godisnjak sam upravlja?
Posljednje uređivanje od jelena.O : 11.09.2019. at 20:18
Riža i tjestenina pripremljene u mikrovalnoj? Ja nisam ni znala da se to može. Ili je to nešto polugotovo što se tako kupi pa ubaciš u mikrovalnu?
Meni mikrovalna služi za kokice. I za mlijeko nekad. Uglavnom ne koristim je baš puno. Ništa ne 'kuham' u njoj, a nisam sigurna ni da bih znala, volim štednjak.
Za sigurnost ne znam, ali znam da su meni kao djetetu dopuštali da je koristim i nije mi to bilo ništa teško. Sve je bilo namješteno na njoj, jedino sam okretala minute.
ne kuham u mikrovalnoj. moze se ali ne zelim ni pokusavati. koristi za podgrijavanje rucka (to dijete odraduje od 3.osnovne), rastapanje sira, cokolade, grijanje mlijeka, vode za kavu, pravljenja mug cake kad dode do krize slatkog...
a za dijete je sigurna kao i svaki drugi elektricni uredaj, kao i fen
Pitala sam podgrijana riza ili tjesto ne kuhana u mikrovalnoj
Za utjehu kokice iskljucivo radimo u veeeerlikoj rajngli na plinu.
Kad ima napadaj zna on i sam ih napraviti ali mi nije svaki dan
Niš posebno. Što jednostavnija, to bolja. Ja sam imala 15 godina Sharpovu mikrovalnu, a kad je počela iskriti, odvezli smo je u eko dvorište. Uzeli Končarevu isti dan iz dva razloga: imala je mehaničko podešavanje i nije bila skupa. To je trebalo biti privremeno rješenje, ali već tri ili četiri godine radi besprijekorno. Ne znam gdje ih proizvode, ali danas je sve to iz Kine ili Koreje. Dobra je. Imam i u vikendici neku najjeftiniju iz Interspara, isto radi ok. Ne kuhamo u njoj, a za podgrijavanje mi je nezamjenjiva. Moj brat je samac, on i kuha u njoj. Ništ komplicirano, riža, lešade i slično. Za obitelj mi to nekako nije primjereno kao uređaj za kuhanje. Više mi znači ekspres lonac. Ali za podgrijavanje, moji sinovi su je koristili od polaska u školu.
Meni okus podgrijane hrane u mikrovalnoj nije isti kao i bez mikrovalne grijano...prije nekoliko god.smo ju izbacili tj.prodali jer ju nismo puno koristili najvise iz gore navedenog razloga. I ja imam 9.godisnjaka ali da imam mikrov.dala bih mu da si podgrije nije to nista strasno. Zapravo jako prakticno i sigurno sigurnije od struje ili plina
neka jela jednostavno ne mogu podgrijati bez mikrovalne. razne slozence, lazanje, peceno...
podgrijavanje u klasicnoj pecnici isusi, a iz mikrovalne bude skroz ok
Sarma se najbolje podgrije u mikrovalnoj.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Puding je najjednostavnije skuhati u mikrovalnoj, stavis i za 10 min gotovo. nije zalijepljno za podlogu, promjesas jednom i to je to.
ja znam kuhati tjesteninu i rizu u mikrovalnoj. i ona je isto OK.
ali za podgrijavanja je zakon. pogotovo za vrste jela koje je navela magriz.
I za odmrzavanje
razmišljam
rekla sam ideju mužu, pa ćemo vidjeti. moram još vidjei s klincima, znam da će to klinka iskorištavati
vidjet ću ponudu , dok razmišljam koja vam je ok
mislim imamo mi na poslu neku gorenje ljudi koji je koriste koriste i u privatnom životu, ali su svi daleko od mi bi nešto skuhali, više podgrijati sendvić ili slično
I ja sam se dugo odupirala, i evo sada ju već godinu dana imamo. Uglavnom ju koristimo za podgrijavanje. nisam nikada ništa kuhala u njoj
ako kuhate puding doma, probaj ga napraviti u mikrovalnoj.
Okus je najnormalniji.
Kod nas je mikrovalna nezamjenjiva za podgrijavanje jela, i sasvim je sigurna za dijete. I puno je brže i jednostavnije od podgrijavanja na štednjaku.
I na poslu podgrijavam ručak u mikrovalnoj i nikad nisam primijetila razliku u okusu u odnosu na netom kuhanu hranu.
Tak je. Mi iskorištavamo mikrovalnu već godinama. Pa zato je u kući - da nam služi kad god treba.
MM i sinovi koriste mikrovalnu za:
- grijanje kave ili čaja (ako se ohladi)
- grijanje svih glavnih obroka - stave si u tanjur meso i prilog ili varivo ili kaj već ima i frk u mikrovalnu
- kuhanje kobasa (mojim sinovima je to spretnije nego kuhati na plinu - manja je opasnost da se nešto zapali, zapravo gotovo nikakva)
- izradu toplih sendviča (manje prljavo nego u tosteru, koji gotovo uopće više ne koristimo za to)...
Ja u mikrovalnoj otapam maslac, čokoladu, ponekad zagrijem i džem ako treba (za one non-plus-ultra zvjezdice), sušim začinsko bilje (na salveti) i tak. Ne mogu se sjetiti, sigurno ima još toga.
Čistim mikrovalnu tako da ubacim šalicu do pola punu vode + 1 čajnu žlicu sode bikarbone + malo alkohonog octa, to zakipim cca 2 minute, da se zapari i samo obrišem spužvastom krpom. Ponekad u tu šalicu/zdjelicu ubacim i spužvu za suđe, da se i ona prokuha, iako spužve češće iskuhavam na klasičan način, sa žlicom klasičnog deterdženta za bijeli veš.
na kolko dugo za zagrijavas?
ajde i prijedlog koja ali da je manja
ambalaža u kojij smije nešto ići unutra oaim tanjura?
ja iskljucivo grijem u staklenim posudama. i na posao nosim u istim. sad i kod nas mozes kupiti takve posude s lock poklopcima.
za duljinu zagrijavnja ovisi sto je. uvjezbas s vremenom.
Za čišćenje 2-3 min na maksimalnoj temperaturi.
Kaj se tiče suđa - uglavnom koristimo staklo, rijetko porculan bez ukrasa, još rjeđe keramiku (zagrijava se) uz iznimku kaserola za složence - to ide bez problema.
Postoje plastične posude koje smiju u mikrovalnu, ali moraju biti deklarirane za to i obično na njima piše do koliko W (npr. max 400W). Takve imaju poklopac s odzračnikom koji treba otvoriti, da se posuda ne razleti unutra. Nikad to nisam davala djeci. Imam samo jednu jer sam je dobila, ali nekako mi nije draga. Nikad ne znaš s tom plastikom, bolje je to izbjegavati.
Stakleno suđe je najbolje za mikrovalnu - posude od kaljenog stakla s pokolopcem, tanjuri stakleni arc-opal bez ukrasa, staklene šalice i zdjele...
U mikrovalnu ne smije suđe s metalizacijom (pozlatom i zlatnim ukrasima) jer iskri. Ne smije ništa metalno. Pogotovo ne smije aluminijska folija, ali to ionako ne koristim.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.09.2019. at 09:23
Ovakve posude koristim kad grijemo kompletan obrok za sve: https://entronic.hr/berghoff-vatrostalna-posuda-3l (imam ih u tri veličine)
Kad se jelo grije u tanjurima, često zna zašpricati unutrašnjost pećnice, ali to ne smatram problemom jer se lako čisti. Dok su djeca bila mala, čistila sam samo ja vikendom, a sad uredno očiste sami ako vide da je nešto špricnulo, da se ne zapeče.
kod mene je ciscenje mokrom spuzvicom. svatko iza sebe ako usvinji i ja povremeno
sta ce ti detalji ciscenja prije nego ju kupite
Posljednje uređivanje od magriz : 12.09.2019. at 09:27
od posuda stavljam sve osi metalnog i alu. plastiku imam za mikrovalnu, ako nema poklopca, poklapam malim tanjurom