Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: mikrovalna

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ja iskljucivo grijem u staklenim posudama. i na posao nosim u istim. sad i kod nas mozes kupiti takve posude s lock poklopcima.

za duljinu zagrijavnja ovisi sto je. uvjezbas s vremenom.
    dužinu zagrijavanja sam pitala za metodu čišćenja

jednu takvu ima muž ali ta je je teška. ima mali rosfrajni tanjurić ko iz vrtića
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 12.09.2019. at 09:13

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    dužinu zagrijavanja sam pitala za metodu čišćenja

jednu takvu ima muž ali ta je je teška. ima mali rosfrajni tanjurić ko iz vrtića
    Za čišćenje 2-3 min na maksimalnoj temperaturi.

Kaj se tiče suđa - uglavnom koristimo staklo, rijetko porculan bez ukrasa, još rjeđe keramiku (zagrijava se) uz iznimku kaserola za složence - to ide bez problema.

Postoje plastične posude koje smiju u mikrovalnu, ali moraju biti deklarirane za to i obično na njima piše do koliko W (npr. max 400W). Takve imaju poklopac s odzračnikom koji treba otvoriti, da se posuda ne razleti unutra. Nikad to nisam davala djeci. Imam samo jednu jer sam je dobila, ali nekako mi nije draga. Nikad ne znaš s tom plastikom, bolje je to izbjegavati.

Stakleno suđe je najbolje za mikrovalnu - posude od kaljenog stakla s pokolopcem, tanjuri stakleni arc-opal bez ukrasa, staklene šalice i zdjele...

U mikrovalnu ne smije suđe s metalizacijom (pozlatom i zlatnim ukrasima) jer iskri. Ne smije ništa metalno. Pogotovo ne smije aluminijska folija, ali to ionako ne koristim.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.09.2019. at 09:23

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •