Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Problemi sa kakanjem kod četveromjesečne bebe!?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno Problemi sa kakanjem kod četveromjesečne bebe!?

Drage mame,

sa navršena 3 mjeseca odveli smo bebača malo na more... Valjda zbog promjene klime nije kakao dan i pol... Od tada je počeo kakati jednom dnevno, a do tada je kakao po par puta dnevno (u periodu poslije poroda kakao je poslije svakog dojenja).
    Ugl. sada sa navršenih skoro 4 mjeseca moj bebač ne kaka po 3-4 dana što je mene počelo izluđivati. I dalje ga dojim, nikakva nadohrana, dajem mu malo čaja od komorače tek toliko da po ovim vrućinama utaži žeđ.. Nije bilo nikakvih problema do sada!!!
    Bebač je rođen sa 4330g i 54 cm. Sada ima 10 kg i skoro 70 cm.
    Ne čini se kao da ga to nekakanje muči... Stalno prducka, ali od kakanja ništa.

Molim za savjet!

Ispričavam se ako tema nije na dobrom mjestu!

Puno hvala!

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nemoj brinuti. To je normalno. Moja kcer je nakon drugog mjeseca prestala kakati i znalo se desiti da ne kaka gotovo dva tjedna. I doktor je potvrdio da je to normalno.

Koliko se ja sjecam, objasnjenje je bilo da djecji organizam u to vrijeme pocinje vise iskoristavati mlijeko, pa je balasta manje. No, ako me sjecanje ne vara, djeca na dohrani bi trebala kakati redovito.

Moja kcer je pocela redovito kakati sa prvom zlicicom dohrane, odnosno jabuke.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kd isključivo dojenih beba normalno je i do 2 tjedna nekakanja

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali pardon, nisam vidjela da tvoj bebač nije isključivo dojen, pa onda ovo gore ne vrijedi :/

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I ja imam cetveromjesecnu bebu koja zadnjih mjesec dana jako rijetko kaka. Otprilike jednom tjedno. Kako nema grceva ni bolova u trbuhu, a i iskljucivo je dojena, zakljucila sam da je ok. Pedijatrica me pitala jedem li puno hrane koja "zatvara" i savjetovala da smanjim s cokoladom. A onda je rekla i da je mala predebela, pa da vjerojatno ne moze kakiti od prejedanja. Da skratim podoje i probam izbaciti nocne. Moram priznati da me to malo "pomelo". Ok, punasna je, ali zar nije iskljucivo dojenoj djeci dozvoljeno biti punasan? I zar nije ljepota dojenja i u tome sto nocu nema trazenja dudice i nosanja po sobi, nego privines bebu na grudi i nastavite spavati? Mala sad ima 4 mjeseca i 10 dana, 8300 g, 67 cm, rodjena je s 3050 g, 51 cm. Da slusam pedijatricu ili tjeram po svom? Ne bih htjela omalovaziti njeno strucno misljenje niti ugroziti bebu, ali jos nikad nisam cula da se kod iskljucivog dojenja pazi na razmake, duljinu podoja i sl...

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Penny Lane prvotno napisa Vidi poruku
    I ja imam cetveromjesecnu bebu koja zadnjih mjesec dana jako rijetko kaka. Otprilike jednom tjedno. Kako nema grceva ni bolova u trbuhu, a i iskljucivo je dojena, zakljucila sam da je ok. Pedijatrica me pitala jedem li puno hrane koja "zatvara" i savjetovala da smanjim s cokoladom. A onda je rekla i da je mala predebela, pa da vjerojatno ne moze kakiti od prejedanja. Da skratim podoje i probam izbaciti nocne. Moram priznati da me to malo "pomelo". Ok, punasna je, ali zar nije iskljucivo dojenoj djeci dozvoljeno biti punasan? I zar nije ljepota dojenja i u tome sto nocu nema trazenja dudice i nosanja po sobi, nego privines bebu na grudi i nastavite spavati? Mala sad ima 4 mjeseca i 10 dana, 8300 g, 67 cm, rodjena je s 3050 g, 51 cm. Da slusam pedijatricu ili tjeram po svom? Ne bih htjela omalovaziti njeno strucno misljenje niti ugroziti bebu, ali jos nikad nisam cula da se kod iskljucivog dojenja pazi na razmake, duljinu podoja i sl...
    Penny Lane

zamisli samo što će meni doktorica reći na redovnom pregledu sa 4 mjeseca kad izvaže dijete, a ono ima oko 10 kg. Ja sam se dojenjem istopila, od poroda sam skinula 22 kg, a mali samo buja.... Radimo razmake među dojenjem 3-3,5 h i opet buja. Veliko je dijete, muž i ja smo visoki 180 cm...mislim da mi dijete onda ne može biti sitničko. Meni svi govore kako dojeno dijete ne može biti debelo, a doktori se zgražaju ko pura dreku, s oproštenjem. Dijete spava od 21 do 7 ujutro uz 2 hranjenja. Kako da ja to ukinem? Čitala sam kako se neke mame žale da nacicavanja traju po cijele noći.... Svako dijete je drugačije.... Sad sam napokon stvorila rutinu i neću je mijenjati jer mi je dijete bucmasto. Moj nećak je također sa 4 mj težio 9,5 kg, a sada sa 3 godine izgleda ko komarac. Nemoj se brinuti. Mene je doktorica isto oprala na pregledu sa 2 mjeseca kad je mali imao 7650g.(rođen sa 4330g i 54 cm.) Rekla mi je da nikada nije imala tako veliko dijete u rukama. Ja sam joj rekla da za sve postoji prvi put.

p.s. malo sam u zadnje vrijeme pretjerala sa slatkim...možda ga je i to zatvorilo! Ništa....čokolada i keksi otpadaju, a toliko mi paše ujutro uz kavu i kao desert poslije obroka.....

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    ali pardon, nisam vidjela da tvoj bebač nije isključivo dojen, pa onda ovo gore ne vrijedi :/
    Bebač je isključivo dojen.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nije - pije čaj!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

U sličnoj situaciji, kada sam se brinula zbog ne-kakanja ili pretvrde stolice, ja bih se najela krušaka-smokava-šljiva ..... svega što omekšava stolicu, ali preko svake mjere.
    Sve u nadi da će preko mlijeka nešto stići i to tih malih trbušćića.
    Možda sugestivno, ili je to zaista mogiće - ali upalilo je.
    Moje je iskustvo da su mi obe cure kakale kao i ja kada sam ih dojila - ovisno o hrani koju bih ja pojela.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa Vidi poruku
    Nije - pije čaj!
    Imaš pravo.
    Kroz cijeli dan popije 50-100 ml čaja od komorače...

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

suzach, čaj je potpuno nepotreban jer ispire zaštitini sloj koji mlijeko stvori u crijevima. Radije ga ti pije, a bebu samo doji jer prvo vodenastije mlijeko ima i laksativno djelovanje.
    Kakica kod isključivo dojenih beba od 6.tjedna života na dalje ne mora biti svakodnevna i redovita, stoga nema brige, samo nastavite dojiti.

Penny Lane, samo nastavite dojiti kako ste i do sada.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Penny, pa ti stvarno imaš malu buhtlicu

Samo nastavi kao i do sada, kada malena traži, ti daj.
    To što nema stolicu svaki dan, nije toliko važno; dijete lijepo napreduje, a metabolizam funkcionira svojim ritmom.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Drage mame,

na jučerašnjem cijepljenju i pregledu sa 4 mjeseca bilo je super. Naime, bila je neka doktorica na zamjeni koja se toliko razveselila bucmastom djetetu da sam ja sva cvala od miline. Naime, bebač ima 10,1kg i dugačak je 69 cm.Savjetovala nam je jedino da ako će porast na težini biti dosta velik do 6. mjeseca, da bi ipak trebali dati krv vaditi. Moj suprug ima dijabetes tip 1. Znam da to nema nikakve veze, ali ipak....

Ugl. do danas ujutro beba nije kakala 5 dana... Kada se pokakao ujutro, primijetila sam da je kakica tvrđa, primijetila sam dosta sluzi i malo krvi.... Ne mogu sa sigurnošću reći da je to krv.... Neću dizat paniku i odmah natrag doktoru...
    Je li to ok kad beba tak dugo ne kaka? Nastojim jest što više šljiva, krušaka i jabuka kako bi njemu bilo lakše, ali čini se da ništa ne pali... Jednostavno je počeo kakati jednom tjedno.
    E, da doktorica je savjetovala da ako predugo ne kaka da mu napravimo malo zaslađene kamilice...

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Krv u stolici može biti od napinjanja, pogotovo kad se radi o tvrdoj stolici, pa se debelo crijevo raskrvari. Ta je krv obično svijetla i svježa, pa obrati pažnju na to.
    Ako je sve ostalo s djetetom ok, nema potrebe za panikom. Isključivo dojenje je najbolja moguća prehrana za dijete do 6. mjeseca, pa ja tvom mjestu ne bih posezala za čajem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •