-
Prva pomoć kod hitnih slučajeva
Evo potaknuta jednom drugom temom koju san danas otvorila, a na koju su neki negodovali, te su mi pri tom dali i odličnu ideju da otvorim ovu temu.
U temi se dakle radi o hitnim slučajevima, nevoljama u kojima se roditelji mogu naći i savjeti kako pomoći djetetu dok ne dođe ''stručna osoba''??? Npr. gušenje, gadna posjekotina, gadna opeklina i sl...
Kako postupiti u hitnim slučajevima?
-
Evo savjet za jednu nezgodu koja nije životno opasna, ali zato vrlo bolna.
Dečko sa patentom na trapericama zakopča svog pimpača. Dogodilo mi se. Pao je na pod od boli, ne može slovo izustiti, očaj u širom otvorenim očima. A on oko 5 godina ima. I došao se igrati kod mojih sinova.
Srećom što ja čitam P.Leach i stalno ju hvalim. Tamo sam pročitala što učiniti.
Jer patent, ciferšlus, nikako ne smijete povlačiti ni gore ni dolje. Time se radi još gore.
Treba pažljivo razrezati traperice tik ispod patenta, skinuti onaj komadić na dnu patenta i odvojiti dvije strane patenta rukama počevši odozdola. To će biti lako i odmah će se patent odvojiti od kože. I bol prestati. I počet će plakati punom parom, bar je tako bilo u našem slučaju.
I nema posljedica.
-
Tema ima potencijala, al ovo s pimpačem je po meni čisti trash.... to kažem kao muško, a vi žene, ak mi ne vjerujete, pričepite si za probu ciferom bradavicu i onda kemijajte s prevrtanjem, rezanjem okolo naokolo, skidanjem komadića i odvajanjem... traje to, a sekunde su u pitanju... budete vidjele da je lakše strgati cifer...
-
Nije lakše, ne kod uplašenog djeteta, a otvoriti patent odozdola je pitanje par sekundi. Kad znaš što moraš raditi.
Jer probaj povući patent-zamisli tu bol kad zupci dalje "grizu"..., a trganje cifera trga i kožu.
A to što je zakačio će dječačiću itekako trebati u životu, cijelo i sposobno, zar ne Moover?
-
pa ima logike i sigurno je sam postupak manje bolan od onog mog, ali traje, hebemu... ne moram ja ništa zamišljat, nije mi se jednom desilo... mada meni nije ništa otrgnuto...sve na svom mjestu, samo ožiljak od štipanja bude vidljiv par dana, kao podljev...
no, eto, ispričavam se otvaračici teme, uspio sam joj danas usrat dvije teme...
nadam se da će moderatorice biti žestoke na gumbu -briši- i očistiti ova moja cifer iskustva...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma