Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: otvorenost u 36. tjednu

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno otvorenost u 36. tjednu

Prvo veliki pozdrav svima, nova sam na forumu..i odmah da Vas nešto pitam..

Na zadnjem pregledu (prije 5 dana) ginekolog mi je rekao da sam otvorena 1,5 cm.. jel to normalno za 36. tjedan?

Unaprijed zahvaljujem

Napisala Danci:
    Tijelo ti se priprema za porod, to je normalno. Od 37. tjedna na dalje si u terminu tako da porod može krenuti u bilo kojem trenutku i otvorenost je znak da sve ide kako treba.

(No, da živiš u drugoj zemlji ne biš ni znala koliko si otvorena sada jer se vaginalni pregledi ne rade rutinski u trudnoći, a normalno je i da u porodu npr budeš 3cm otvorena i u roku pol sata 10cm otvorena, dakle pitanje je zašto je taj broj bitan)
    Posljednje uređivanje od srecica : 11.09.2011. at 18:15

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da, to je normalno za 36. tjedan. Nemoj se kupati u moru i nemoj ništa teže raditi ( a vjeriojatno tako i postupaš) i ne brini.

Uživaj u zadnjem mjesecu trudnoće.

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

pozdrav Dany25 uživaj u druženju s nama nadam se da ćemo ti bar u nečemu pomoći

i ja bila otvorena već u 33 tt za 1cm i tako ostala do kraja trudnoće, a bebu prenosila 3 dana tako da to nije ništa opasno samo moraš malo priazit na sebe,
    nakon 36 tt trudnoće već smatraju da je beba dovoljno zrela da se može poroditi ukoliko dođe do kakvih komplikacija

Dany25 sretno

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj katarinam prvotno napisa Vidi poruku
    pozdrav Dany25 uživaj u druženju s nama nadam se da ćemo ti bar u nečemu pomoći

i ja bila otvorena već u 33 tt za 1cm i tako ostala do kraja trudnoće, a bebu prenosila 3 dana tako da to nije ništa opasno samo moraš malo priazit na sebe,
    nakon 36 tt trudnoće već smatraju da je beba dovoljno zrela da se može poroditi ukoliko dođe do kakvih komplikacija

Dany25 sretno

ok!! hvala

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

podižem!
    36 tt otvorena 3 cm i osjetim sve češće kontrakcije i po noći mi se javljaju lažni trudovi. Ima netko iskustva koliko bih još mogla izdržati u komadu?!?!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mene moj ginekolog u nijednoj trudnoći nije baš često vaginalno pregledavao, zadnjih 2,3 mjseca trudnoće nije sigurno nijednom. Prvi put kad sam došla roditi bila sam 1 cm otvorena (imala trudove prije toga), drugi put sam došla samo na kontrolu u rodilište jer sam prenijela, nisam imala nikakve bolove ni ništa a bila otvorena 6 cm a zadnji put sličan scenarij ali otvorena 3,4 cm, ne sjećam se točno. Tako da ko zna otkad sam bila otvorena, kad je sve počelo. Tvoja beba je već spremna za porod, za tjedan dana si u terminu i ne brini se. A što se lažnih trudova tiče, ja sam ih imala najmanje mjesec dana prije poroda.

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Trina hvala, ma htjela bih bar još malo izdržati u komadu a nadam se da i budem. U 1. T sam tek nakon puuunooo dripa došla do tih 3 cm pa mi je sa te strane ovo super, ali i neobično.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo mene s pregleda. rekao je da sam uloziva 3/4 čl smeksana i uloziva. STA TO ZNACI CURE?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj malo janje prvotno napisa Vidi poruku
    Evo mene s pregleda. rekao je da sam uloziva 3/4 čl smeksana i uloziva. STA TO ZNACI CURE?
    Da se porod blizi, nista zabrinjavajuce, ja sam bila 3/4 clanka uloziva od 34.tj. Mozda i prije, ne sjecam se vise.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Da se porod blizi, nista zabrinjavajuce, ja sam bila 3/4 clanka uloziva od 34.tj. Mozda i prije, ne sjecam se vise.
    A jel to znaci da sam otvorena 3-4 prsta ili tek 3/4 prst trudna sam 34 tjedna jucer puna
    Posljednje uređivanje od malo janje : 15.09.2011. at 07:29

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A jel to znaci da sam otvorena 3-4 prsta ili tek 3/4 prst trudna sam 34 tjedna jucer puna
    da si otvorena 3-4 prsta falilo bi ti još samo 1-2 pa da rodiš
    znači uloživa si 3/4 članka što znači još niti jedan prst. nemoj se brinuti

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam rodila u 36 TT nakon ovakvog nalaza kao tvoj. Zato odmaraj ne vozi auto, miruj, meni su rekli da sma trebala tako, al ja sam se ponašala kao da je sve ok i nastavila raditi poslove po kući, peglati ići u nabavu... a bolje da nisam.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ardnas prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam rodila u 36 TT nakon ovakvog nalaza kao tvoj. Zato odmaraj ne vozi auto, miruj, meni su rekli da sma trebala tako, al ja sam se ponašala kao da je sve ok i nastavila raditi poslove po kući, peglati ići u nabavu... a bolje da nisam.
    Je li sve bilo ok s bebicom. Koliko je bila teska i dali je bila u inkubatoru? mene strah da jos nisu pluca razvijena

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam bila otvorena u 1. trudnoći, tj. uloživa za prst od nekog 26 tj, a rodila 40+2...dr minije ni spomenuo, nego ja vidjela da je zapisao...

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja sam isto u 1. T bila uloživa nešto sitno od polovine trudnoće, a sada evo prije tjedan dana bila 3 cm otvorena i opet ništa :D To je sve može krenuti i ne mora i nema pravila. Ja se najnormalnije krećžem, radim trčim za malenom pa opet ništa , a netko miruje pa rodi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •